Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Me teda ukrutne rozciluje, ze nefunguje poradne vyhledavani nainstalovanych aplikaci. Kdyz napisu ?alza? nenajde to ani hovno, protoze musim napsat ?alza.cz?. To mi teda hlava moc nebere. S nekolika obrazovkama aplikaci ve slozkach se moc neda zapamatovat co kde presne je.

Odesláno (upraveno)

Kluci mám rychlý dotaz. Dcerka je dnes první den na kolejích. Připojení tam mají na UTP kabel, akorát na macbooku není konektor. Jak to pořešit? Nějakej usb ethernet adaptér? Je to jen na měsíc, pak se stěhuje na byt, kde bude wifi.

Něco takovýho?

https://www.appleking.cz/vysokorychlosti-ethernet-usb-adapter-10-100mbps-rj45-usb-20?gclid=EAIaIQobChMI6qyrs_fP1gIVrArTCh1SjAWEEAkYBSABEgIZL_D_BwE'> https://www.appleking.cz/vysokorychlosti-ethernet-usb-adapter-10-100mbps-rj45-usb-20?gclid=EAIaIQobChMI6qyrs_fP1gIVrArTCh1SjAWEEAkYBSABEgIZL_D_BwE

Upraveno uživatelem roura74
Odesláno

Tak to me teda sere vo to vic ted. Restart tomu predtim nepomohl a resetovat celej telefon kvuli tomu nebudu.

Mě to taky nefungovalo protože jsem si podle nějakého návodu z webu povypínal vyhledávání pro skoro všechny aplikace v Siri. Když to třeba pro tu Alzu zapnu, tak se mi ve vyhledávání aplikace zase zobrazuje.

Odesláno

Jo. Nedalo mi to a chvili sem hledal. Je to presne jak pises. https://discussions.apple.com/thread/8083177?start=0&tstart=0

Kdyz to pozapinam, tak to chodi. Coz je teda pakarna, protoze ja nechci vyhledavat a indexovat obsah v tech aplikacich. Ale asi to tam nejaka chytra hlava vymyslela a jina cesta neni.

Dik

Odesláno

To je ono, akurat by som kupil nejaky certifikovany od apple resselera, aby to chodilo, napr. nieco taketo, len cena je trochu inde https://www.mzone.sk/apple-usb-ethernet-adapter-953

Jj. Děkuju. Zkusí nějaký půjčit po spolužákách a když nebudou fachat tak vezmu applovej. Akorát kvůli jednomu měsíci vyhazovat 800,- se mi příčí. To je skoro flaška rumu. :-)

BTW Taky valm tak hapruje Tapatalk s novým iosem? Nenahrává fotky v největší velikosti a dá jen odkaz na nějakej archiv, při editaci předchozího příspěvku mi to zdvojilo text. Atd atd. A to jsem si ho ještě zaplatil aby mě tam neprudily reklamy. :-(

Odesláno

Jj. Děkuju. Zkusí nějaký půjčit po spolužákách a když nebudou fachat tak vezmu applovej. Akorát kvůli jednomu měsíci vyhazovat 800,- se mi příčí. To je skoro flaška rumu. :-)

Na mesic ti to klidne pucim taky. Nekde se mi to tu vali. Jestli jsi teda v Praze. Posilat se mi to nikam nechce ;-)

Odesláno

Na mesic ti to klidne pucim taky. Nekde se mi to tu vali. Jestli jsi teda v Praze. Posilat se mi to nikam nechce ;-)

To by bylo super. Díky moc. Já v Praze nejsem, ale dcera je. Nějak se s ní domluvím a napsal bych ti SZ. Momentálně asi sedí někde v hospodě a neodpovídá na zprávy. :-)

Odesláno

To by bylo super. Díky moc. Já v Praze nejsem, ale dcera je. Nějak se s ní domluvím a napsal bych ti SZ. Momentálně asi sedí někde v hospodě a neodpovídá na zprávy. :-)

Řekni ji až pořadně zkontroluje nabídka sítě na koleji. Neznám skoro žádný koleje kde není Wi-Fi. Alespoň tam je eduroam

Odesláno

iOS 11 mi vizuálně nevadí, ale sere mě jak překopali klávesnici na iPadu - už jsem psal skoro poslepu a teď je skoro všechno jinak. Nejvíc debilní je přesun klávesy ?odvolat akci? hned vedle mezerníku - když píšu čárku a mezeru, dycky si vomylem kliknu na tohle. A pak nevim proč, ale iP6S mi 90% fotek co udělam na šířku otáčí, takže to jak kkt musim všechno předělávat. Baterka i po restartu taky nahowno.

Odesláno

@roura74: Jestli má dcera na pokoji UTP, není tam EDUROAM a nezakazuje to nějaký vnitřní předpis, mnohem univerzálnější alternativou k ethernetovému adaptéru je jednoportovej kapesní WiFi router - k tomu už se kromě noťasu dle potřeby připojí i mobil, tablet atd.

TP643r-03.jpg

Taky nepíšeš co je to za MacBook - bacha, na některých rMBP je údajně adaptér USB-Ethernet nefunkční a je potřeba Lightning-Ethernet.

Odesláno

Radku a Tome díky. Má MB pro 2015 13?. Leze to z ní jak z chlupaté deky. Eduroam tam samozřejmě je, ale prej jí říkali, že je to pomalý. Tak nevím.:-) Řekl bych, že by to ten měsíc mohla nějak přežít. Uvidím co mi laskavě sdělí dnes.

Odesláno

Mi prave vadily ty obri napisy, grafika kalkulacky a telefonu, a nejvic to "centrum akci" nebo jak se tomu nadava...vypnes wifi/nevypnes wifi.

No já jsem mimo letového režimu (v místech kde je wifi resp. vše zakázáno), wifi vypínal pouze z důvodu odhlášení od nějaké wifi sítě (např. že je pomalá) což teď vyřeším elegantně a naopak mě těší, že je to kvazi-vypnutí které neomezí apple ekosystém. 

Odesláno

Asi jsem lama, ale proč mám na iP7 v režimu naležato, malou klávesnici a 1cm volné místo z každé strany - je to systémová klávesnice.

Odesláno (upraveno)

Asi jsem lama, ale proč mám na iP7 v režimu "naležato", malou klávesnici a 1cm volné místo z každé strany - je to systémová klávesnice.

Upraveno uživatelem jrov

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...