Přejít na obsah

Apple

Doporučené příspěvky

Ty vole iPod neumejici prehravat mp3, to je hlaska roku :D

Jinak co se tyce iPadu, iPhonu atp.. u me byl iPad celkem jasnou volbou vzhledem k tomu, ze mam uz leta iPhony a tim padem jsem usetril cca 10 tisic za koupene aplikace, ktere muzu vyuzit i v iPadu bez nutnosti noveho nakupu. Navic se mi libi, vyhovuje mi iOS a to, ze to neumi flash me moc netrapi, zatim jsem cca za 3 roky s iPhonem nenarazil na neco duleziteho co by mi diky absenci falshe uniklo. Co se tyce prace s hudbou, filmy, podcasty, internetem, emailem, ctenim knih i magazinu ala NG, T3, GQ, Wirded atp, poznamek, kalendare i vsech ostatnich veci, jsem spokojenej a dela to presne to co potrebuju.

Jako pracovni telefon mam HTC Desire S, coz je muj nekolikaty telefon s Androidem a nerikam, ze ten system je spatny (protoze neni), ale hledani solidnich aplikaci v Marketu je utrpeni, je to precpany balastem a drtiva vetsina slusnych aplikaci se objevi az pote co jsou ke stazeni v Appstore. Vydrz baterie pri stejnem vyuziti jako iPhonu je cca tretinova, kvalita zpracovani telefonu je vyrazne horsi, fotoaparat i video nesrovnatelne atd, ale je fakt ze byl asi o tretinu az ctvrtinu levnejsi a to to mozna vysvetluje :)

Widgety na mail, kalendar atp v iOS 5 supluje lista s oznamenimi, k prehravani hudby se dostanu dvojklikem homebuttonu, Fb a dalsi veci maji push notifikace kdy se ozvou samy, tzn neni potreba na to mit nekde vytazeny widget a hlouposti jako fotoramecek atp vetsine normalnich lidi asi stejne moc nechybi. Chapu vsak, ze pro nekoho mohou byt widgety nadevsechno dulezite - to se da v iPhonu vyresit jailbreakem, ktery treba v iPhonu mam (ne kvuli kradeni aplikaci nebo cehokoliv jineho - mam nakoupeno vse co potrebuju v Appstore, ani kvuli widgetum, ktere nepouzivam) kvuli zmene ikon protoze nektere me skutecne trapi, ale to neumi ani Android, nebo jsem na to nic nenasel.

Kazdopadne hadat se kvuli tomu, ze nekdo pouziva produkty Applu, jinej Samsungu a treti treba jenom zasadne Dell mi prijde jako nebetycna picovina :D A vyvozovat z toho, ze ten co pouziva nejaky system tak krade, ten co pouziva jiny muze i zabit a ten kdo nepouziva nic je slusnej clovek atp je taky celkem legrace :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jedu na Galaxy S Gingerbread a ted budu zene k narozeninam kupovat iP 4S, tak to v klidu budu moct srovnavat. Treba prejdu na Jabko taky. Mam trochu obavy z instalace iTunes ve sluzebnim compu. Aby to vsude nelezlo a vsude neotravovalo. A mam vzit 64 GB? Stoji za to priplatit? Asi jo, co?

Fiona: Na iPhone nejde nastavit jas displeje? Ze te to u toho tveho kamarada tak prekvapilo a povazujes to za nedostatek systemu. :-)

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Nebudem sa ospravedlnovat nikomu, co som napisal, za tym si stojim. Zacalo to prispevkom Fikusa o prehravani filmov z netu a stahovani z ulozto. Neviem ako to vidia ostatni, ale to je pre mna kradez. Sice zakonom tolerovana, pre mna nemoralna. To, ze isty system umoznuje jednoducho k takemu obsahu sa dostat a zdielat je fakt, a aj preto ho mnohi uprednostnuju. Mnohi, ale nie vsetci. Je to ako so zbranami - vsetky zbrane mozu zabit, ale to nerobi z kazdeho majitela vraha. Ak niekto vidi nieco, co nie je, alebo vztahuje na seba to, co sa ho netyka, je jeho problem.

Odkaz ke komentáři

Hasna - instalace iTunes se neboj, pro me to kdysi byl obrovsky blok, ale ted mi to celkem vyhovuje a neni to takovej oser jak jsem si driv myslel. 64GB iPhone mi prijde zbytecny, sam mam 16 a staci mi to, nikdy jsem vic nepotreboval, navic ted kdyz na filmy mam iPad, tam bych i 64 misto 32 co mam treba casem vyuzil, i kdyz spis na skladovani nepotrebnych veci, nez k uzitku ;) Ty vole a jas displeje jde dneska uz nastavit snad i na kapkach do nosu :D

Jaem - na prehravani filmu z netu snad nic nekaleho neni a stahovat z uloz.to, pujde na vsech platformach, apple v tom vyjimkou neni, stahoval jsem nejake hudebni klipy a bez problemu i bez JB. Kazdopadne nemyslim si, ze by platila implikace, ze kdo pouziva os Android tak krade :) a nerikam to jen z toho duvodu, ze mam Android taky, nekradl jsem soft ani na Win Mobile ani na Symbianu pred lety, i kdyz zaplatpanbuh, ze uz je doba kdy koupene aplikace byly vazane na IMEI telefonu pryc, nic nepotesi vic, nez koupit napr. TomToma a potom za tyden nekde v hospode nechat nebo si nechat ukrast telefon a muset kupovat znovu :D

Odkaz ke komentáři

Spiderer: implikaciu "majitel androidu=zlodej" som nikdy nepovedal, do ust mi ju vlozil niekto iny. Rovnako, ako tvrdenie, ze "jediny dovod na kupu androidu je kradnutie". A vlastne, co tu stale o tom istom dookola trolujem, staci si precitat diskusiu...

Odkaz ke komentáři

Spiderer: implikaciu "majitel androidu=zlodej" som nikdy nepovedal, do ust mi ju vlozil niekto iny. Rovnako, ako tvrdenie, ze "jediny dovod na kupu androidu je kradnutie". A vlastne, co tu stale o tom istom dookola trolujem, staci si precitat diskusiu...

No, budu-li vychazet z tveho prvniho prispevku:

lepsi system v com? ze sa da nastavovat a upravovat? ze umoznuje kradnut hudbu, filmy, hry a aplikacie? Ano, v tom je dobry. Ale co tak bezpecnost? Ta je mizerna. Alebo moznosti pracovneho vyuzitia? Velmi slaba.

..a potom naslednych reakci, tak to z toho i celkem vyplyva at uz to nekdo videt chce a nebo ne.. nebo jestli tam mezi radky je napsane nejake jine poselstvi, tak jsem ho nestihnul rozlustit :D

Kazdopadne je to asi jedno, kdyz jsi to tak nemyslel, o to lepe pro ostatni, aspon tady nevznikne zase nejaky pozar nebo co :)

Odkaz ke komentáři

Ten myslenkovy pochod je tam jednoznacny a ocividny. Zbytek je jen rozmazavani receneho a mlzeni. No, ale pro klid ve vlakne predstirejme, ze to tak skutecne nebylo mysleno a cele je to jedno velke nedorozumeni.

Navic, nevim, skoly nemam, Jabko jsem nikdy nemel, ale myslim, ze trvzeni, ze:"To, ze isty system umoznuje jednoducho k takemu obsahu sa dostat a zdielat je fakt, a aj preto ho mnohi uprednostnuju." je blbost a ne fakt. Jsem presvedcem, ze TO umoznuji uplne vsechny systemy na trhu vcetne toho jablecneho a preference k jednomu, druhemu, ci tretimu se ridi uplne jinymi faktory.

K pameti, ok. Pockam na cenu a uvidim. Kdyz tam budou velke skoky, tak vezmu tu mensi. V kseftech by to tu melo byt 28. rijna. S tim iTunes to budu muset zkusit at uz chci, nebo ne, protoze zena ten foun proste CHCE a hotovo. Diskuze se nepripousi, nebo je zbytecna. :-)

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Jako nic proti Applu, ale iTunes? To je neco co nebudu pouzivat, dokud to nebude pouzitelne i mimo system Applu.... a popravde i na Applu to neni zadna hitparada. Zaslepenost uzivatelu Applu je nekdy do nebes volajici... az me to osobne stve. Ale kazdy at si pouziva co mu vyhovuje. Nebyt konkurence, tak pouzivame vsichni porad Windows 95 max XP a ti co delali grafiku mozna G3...

BTW soft kradu i hudbu a hry... pokud to stoji za to, koupim je jak na PC, tak na WM, tak na Android. Hudbu na CD mam nejspis vice nez ten, ktery se tady ohani nejakym Applem a jak si vse kupuje. Proste, kdyz zjistim, ze to stoji za vicenasobne (lete) poslouchani, tak si to zakoupim. Ale MP3 bych si nikdy nekoupil. Jsem zvykly na jistou kvalitu a mit to fyzicky v ruce nebo na policce.

Osobne vidim u Applu jen prinos v tom, ze nuti ostatni (Microsoft, Google apod) k vyvoji lepsiho hardwaru i softwaru. Na druhou stranu ten uz tady byl i davno pred Applem, napr. v mp3 legendarni iRiver H320, v telefonech MPX 200 apod, ale proste je prinuti k rychlejsimu, progresivnejsimu vyvoji.

EDIT:

sorry, ale me uz ta omezenost vetsiny jablickaru leze na nervy. Apple maji za progresivni firmu... to mozna kdysi byla, ted je to firma jen kopirujici a ta co prevzala technologie / patenty odjinud. Nebyt Jobse, tak by davno zkrachovala. Me stve proste ta omezenost.... jak uzivatelu, tak systemu.

Upraveno uživatelem nAscA
Odkaz ke komentáři

...stahovat z uloz.to, pujde na vsech platformach, apple v tom vyjimkou neni.....

jen technická. apple v tom vyjímkouje. jde to stahovat z toho jejich pevnýho počítače ale z toho tabletu ne.

jinak se omlouvám že jsem si dovolil něco naspat. nevěděl jsme že jsem na křesťanským foru a přiznámse že desatero neznám. taky se přiznám že si filmy stahuju. docela by mě zajímalo kolik z těch co tady ječí jak je krást filmy špatný si péčko chodí kupovat. jinak už vše bylo řečeno tady a asi i na jinejch forech.

sám sem si říkal proč sem sem vlastně psal. reakce jsem mohl čekat a asi i čekal. ale říkal jsem si že je bezva někomu přece říct že to co používá není zas tak dobrý. já jsem rád když mi někdo poradí. ale chuj stim. iphone je nejlepší telefon na světě

a nebudte tak vážní

http://www.videacesky.cz/skece/iphone-4-versus-htc-evo

Odkaz ke komentáři

Hm, hudbu, videa (krome serialu a starych filmu, ktery si nahravam z tv) i aplikace si kupuju :D, jsem spokojenej uzivatel iphonu, ale ted uvazuju o Androidu... Zjistil jsem, ze nutne potrebuju tablet a rozmyslim mezi iPadem a Lenovo ThinkPad tabletem. Pro iPad hovori me srozumitelna platforma, nakoupene aplikace, spokojenost s iPhonem. Pro Lenovo hovori velmi dobrej kancelarskej balik a hlavne vyborna pridavna klavesnice a pero - moznost psat na tablet rukou mi prijde jako celkem zasadni plus, pokud se na nej divam jako na pracovni nastroj...

Odkaz ke komentáři

jen technická. apple v tom vyjímkouje. jde to stahovat z toho jejich pevnýho počítače ale z toho tabletu ne.

Kdyby jsi si precetl jeste dalsich par slov za tim, co jsi citoval, tak by jsi se dozvedel, ze jsem nepsal o tom, ze si neco myslim - ale psal jsem jak to funguje - na iPadu pres prohlizec iCab jde bez problemu stahnout cokoliv z uloz.to - stahoval jsem nejake dva videoklipy, otevrit to pak muzes v cem potrebujes - u me AVPlayer nebo to ulozis do Dropboxu a podobne = je to mozne a dokonce velmi jednoduche, bez jailbreaku nebo jakehokoliv neopravneneho zasahu ;)
Odkaz ke komentáři

Itunes - jak je to se sdílením koupených skladem na více zařízeních? Musí být všechny ta zařízení registrována pod jedním AppleId? Jinak řečeno, když si koupím nějakou muziku, mám ji na macbooku, iphone oba pod mým apple Id a chci ji nakopírovat manželce na jeji iphone, ale má jiné apple Id tak to nejde. Hudbu vidí přes "domácí sdílení" na svém macbooku (má jiné apple id) ale na iphone ji to nejde přetáhnout?

Měl jsem za to, že ta licence je na 5 zařízení, ne? Musí být tedy všechny pod jedním Apple Id?

Upraveno uživatelem dknespl
Odkaz ke komentáři

jen doplním jak jsme to myslel s těma mp3 na ipodu. jistě že přehrát jdou ale pokud máte hudbu z filmu nebo nějakje výběr a je to jedno album a několik interpretů tak se to nezobrazí jako jedno album ale pod každým interpretem. u alba kde je jeden interpret je to v klidu ale mám tak třetinu cd OST takže pro mě ipod je uplne na prd.

pro spiderera ja věřím že to asi nějak pujde ale jako uživatele mě štve na všechno hledat okliky. ten icam jsem neznal ani nemohl diky moc za to.

jinak mě docela baví ta hysterie jak ti co maji android kradou filmy a muziku a na iphonu se musí dělat nějakej jailbreak ktere asi nebude uplně košer ale kašleme na to. jen doporučuju si to někdy vyzkoušet.

Odkaz ke komentáři

jen doplním jak jsme to myslel s těma mp3 na ipodu. jistě že přehrát jdou ale pokud máte hudbu z filmu nebo nějakje výběr a je to jedno album a několik interpretů tak se to nezobrazí jako jedno album ale pod každým interpretem. u alba kde je jeden interpret je to v klidu ale mám tak třetinu cd OST takže pro mě ipod je uplne na prd.

Tak tohle umím vyřešit i já: pravým tlačítkem kliknout na skladbu v itunes (čtvereček), pak na Info - Album Artist a zadat např. Various artists, OST, Soundtrack a pod. Je to v okně kde vkládáš obrázek alba.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...