Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Právě teď, Murphy97 napsal:

Super, dik, uz to maka 👌

Tak ymi to udělalo radost, Signál na Ipadu mám už několik let, WA mi tam chyběl

Odesláno

Zdravím pánové mám prosbu. Když píši email v iPhonu, tak v kolonce adresáta (při shodě počátečních písmen) mi vybíhá můj starý pracovní email, který již 10 let nefunguje. Nepřišel jsem na to, kde je uložený, abych ho vymazal.

Dělá to jak nativní email klient od Applu tak teď nově i Spark.

Díky moc.

Odesláno

Obávám se že to bere ze všech zaindexovaných adres e-mailů které máš v tom klientovi (resp. v některé z aktivních IMAP složek) uložené, nejen ze systémového adresáře.

Odesláno (upraveno)
před 18 hodinami, McMarty napsal:

Zdravím pánové mám prosbu. Když píši email v iPhonu, tak v kolonce adresáta (při shodě počátečních písmen) mi vybíhá můj starý pracovní email, který již 10 let nefunguje. Nepřišel jsem na to, kde je uložený, abych ho vymazal.

Dělá to jak nativní email klient od Applu tak teď nově i Spark.

Díky moc.

Zkus na ten email podržet prst a táhnout doleva. Možná se vpravo objeví červené tlačítko odstranit.

Edit: Ještě před tím, než ten email vybereš. Prostě to zkus v tom seznamu našeptávače.

Upraveno uživatelem tmx
  • po 4 týdnech...
Odesláno

Stáhnul sem si někde playlist do apple music a když sem ho chtěl spustit, tak mi to z každý písničky pustí jen ukázku, proč to tak je?

• po 2 týdnech...
Odesláno

Ahoj kolegove,

zkusim to jeste tady ve vlakne...ikdyz nevim jestli to neni spis do "kdo ma jakou banku" ... jsem zoufalej, tak to proste jeste zkusim...o co mi jde, mel jsem iPhone 12 mini, asi mesic pred tim nez jsem ho prodal jsem si do nej nainstaloval platebni kartu abych mohl pouzivat apple pay penezenku...vse ok, slapalo to bez problemu, super...

Telefon jsem asi po mesici vymazal a prodal, protoze jsem na nej spatne videl, byl uz na me celkove maly, tak jsem si poridil 14tku...no nainstaloval jsem opet do penezenky platebni kartu a hazi mi to chybu "kartu nelze pridat zkuste pozdeji" toto jsem zkusil snad vsema zpusobama, pres penezenku apple pay, pres nastaveni v telefonu a pridat, pred bankovni aplikaci v mobilu. Zaslo to tak daleko, ze jsem cely mobil vymazal a nainstaloval znovu, opet stejna hlaska chyba...Banku mam Fio...jak rikal v te stare 12 mini vse slapalo perfektne...no tak jsem byl v bance, tam mi rekli ze zadny problem nevidi, zkousel jsem tam preinstalovat bankovni aplikaci, prihlasit odhlasit na pobocce nic...tak jsem zazadal o novou kratu, ta me prisla dnes, takze opet stejny proces, a svete div se, opet stejna hlaska...uz nevim co s tim, asi zmenim banku...budu rad za pripadne tipy rady...ale zkusil jsem toho opravdu hodne...dekuju

Odesláno

Pokud ta původní karta nevisí někde na půl cesty před autorizací v novém zařízení, hledej problém v bance, resp. v jejich e-bankingu. Nevěřil bys co kvůli kousnuté aktualizaci e-bankingu a nemožnosti přidat kartu do tatíkova iPhonu museli začátkem roku strpět na přepážce v ČSOB - prý to bylo víc než na hodinu nepřetržitého telefonátu s technickou podporou, než si U NICH prošťouchli všecky zámky které tam měli naskákané... :skull:

• Like 1
Odesláno

Radku, dekuju... no asi to někde zaseklé na půl cesty bude... zajedu do banky a jestli to nevyřeší, kašlu na to a půjdu k jiné bance nemam na to nervy ani čas... chápu tedy dobře ze sám to nevyřeším... ještě jednou díky 

Odesláno

... a jestliže by ta původní karta opravdu někde vysela na půl cesty jaké by mělo být řešení? Než jsem teď dostal tu novou kartu a dnes aktivoval tak tu starou kartu telefon neviděl, ale  teď když chci zadat do Apple Pay novou kartu zjeví se mi tam karta "stará" ale vymazat ji nemůžu ani přidat do Apple Pay... prostě nechápu ... 

Odesláno

zkusil bych v internetbankingu položku Platební karty-Detail karty-Mobilní peněženky a tam pokud se objeví karta tak Zrušit(starou i novou). Dále otevřít (stále v internetbankingu) Nastavení-Smartbanking a tam odmazat tu 12 i 14. Odhlasit se z internetbankingu. Smazat z telefonu Fio aplikaci a znovu nainstalovat. Zkusit Aktualizaci softwaru a aktualizace Fio aplikace. Přihlasit se do aplikace a zkusit přidat novou kartu.

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Kluci, diky...zkusil jsem cely proces co pise pepanR a opet finale "kartu nelze pridat" zkuste pozdeji...

Hlavni otazka asi je zdali je chyba u Apple, nebo v me bance...pro zajimavost jsem zkusil pridat kartu manzelky a hodilo me to stejnou hlasku/chybu...takze z toho bych usuzoval ze chyba muze byt spise u Apple...kazdopadne aktualne nemam reseni, ale jeste jednou diky...

Odesláno

Tak můžeš ještě zkusit on-line založit konto v jiné bance, kde si můžeš kartu vystavit hned a zkusit ji přidat, to je operace podstatně časově kratší, než to, cos všechno prováděl do teď a uvidíš. Do budoucna se to třeba může hodit, mít ještě jednu banku, účty zadara maj dneska snad všechny.

Odesláno

Ve spořce a v KB musis napřed starý telefon odebrat ze zařízení v onternetovém bankovnictví - na pc. A pak novel zařízení přidat.

Odesláno

Promiň, ale v solidní bance bych si místo vorazu vydupal schůzku s bankéřem, mobil splňující kritéria pro ApplePay položil odemčený na stůl a "snažte se, nebo mi nachystejte k podpisu formulář o zrušení účtu" :thumbsdown_anim:

Jinak předpokládám že ta 14ka má +/- aktuální iOS - tohle je totiž ze strany tuzemských bank taky dobrá vysírka, protože jsou papežštější než papež a formálním vynucováním poslední verze iOS v AppStore se aktualizace té jejich pojebané "Aplikaceee" těm kteří na systémové aktualizace nespěchají (nebo už je v rámci plánovaného zastarávání Apple odříznul) ani nezobrazí - a místo toho jim u zablokovaných služeb v bance "pro naše dobro" naskakují zámky (viz zmiňovaná zkušenost z ČSOB a George), které i po znovuzprovoznění e-bankingu musí jednotlivě prošťouchnout technická podpora :censored:

• Dát hlas 2
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Netušíte, kde může být zádrhel, proč mi na MacBooku není vidět USB disk (žádný z vícero) připojený přes USB C multiport hub? Hub v noťasu normálně funguje. Flešky taky. A ve Finderu mám viditelnost externích disků zaplou.

MacBook mám nově a trochu se s tím peru.

Odesláno

Nemůže být u toho rozbočovače problém s celkovým odběrem? Externí disky bez externího napájení nebo podsvícené klávesnice si dovedou sosnout celkem dost...

Odesláno
před 9 hodinami, Radek124 napsal:

Nemůže být u toho rozbočovače problém s celkovým odběrem? Externí disky bez externího napájení nebo podsvícené klávesnice si dovedou sosnout celkem dost...

Je to možný. V práci jsem tu flashku strčil do obyč USB A hubu a šlo to.

Ten můj hub má i datovou přípojku a sloty na karty a je možný, že se s tím to céčko v MacBooku neporadí. 

Odesláno
V 30. 5. 2025 v 13:19, Moty napsal:

Tak ymi to udělalo radost, Signál na Ipadu mám už několik let, WA mi tam chyběl

Ahoj, 

mohu prosím dotaz? Mám Ipad s možností esim. Když ji tam aktivuji, tak WhatsApp pojede z té nové aplikace co nedávno spustili? Aktualné to funguje tak, že to zrdcadlí sim vloženou v Iphone, ale občas se to odpáruje a musím přes qr kód opět rozjet WhatsApp. Sim v Iphone nepotřebuji, takže ji klidně mohu aktivovat v Ipadu. 

Ještě jeden dotaz, když aktivuji tu esim tak v Ipadu bude fungovat Facetime a Imesage? Nebo to potřebuje k sobě ten Iphone a díky němu to dokaže volat a psít zprávy?

Díky 

Odesláno

Netuším, esim nemám a po nastavení WA na iPAdu sme se už o nastavení znova nestaral, funguje klasicky, jako třeba na PC

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...