Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím všechny chronomaniaky,

uvažuji letos o nákupu kvalitních hodinek, po přečtení celého chronomagu a půlky internetu mám celkem jasno co bych chtěl, jsem starší a spíše konzervativní člověk, takže žádné designové excesy. Můj zájem se ustálil na dvou hodinkách, bohužel rozhodnutí je složité, protože to mám přesně 50 na 50. Proto se zkusím zeptat Vás: co byste si zvolili vy?

seamastery.jpg

Nějaké takovéto Seamastery, nebo:

daytona.jpg

Daytony? (rozhodně s bílým ciferníkem)

Každopádně hodinky by byly na tahu (kůži moc rád nemám, gumu ani omylem), bral bych je nejspíše starší, i když na Omegy bych dosáhl možná i na nové. Pomiňme při rozhodování rozdíly v ceně. Prozradíte mi svoji preferenci a proč?

Díky všem za odpovědi.

Upraveno uživatelem Dalik
Návštěvník Tada
Odesláno

A u Dayton je ten problém, že pokud je zrovna nemají na krámě, tak se na ně hooooooooooodně dlouho čeká, v Carollinu říkali něco o 2-3 letech :(

Odesláno

..... jsem starší a spíše konzervativní člověk ......

Pokud ten Poršák není tvůj, tak je to pravda a kup si Omegy. Maj datum a to se Ti jako staršímu může hodit. ;)

Pokud ten Poršák je tvůj, tak si houby konzerva a musíš k němu mít ty Daytony !!! :D

Odesláno

Pokud neřešíš peníze, tak jednoznačně Daytony. Klasika, dobře drží cenu, decentní, a přitom sportovní, delší doba rezervy chodu, inhouse , lepší tah s mikroregulací, příjemné na nošení.

Pokud řešíš peníze tak Omegy, kvalitní hodinky za polovinu ceny Rolexu, větší WR, lepší sklo - antireflex.

Odesláno
..... jsem starší a spíše konzervativní člověk ......

Pokud ten Poršák není tvůj, tak je to pravda a kup si Omegy. Maj datum a to se Ti jako staršímu může hodit. ;)

Pokud ten Poršák je tvůj, tak si houby konzerva a musíš k němu mít ty Daytony !!! :D

No, je můj...

Odesláno
Pokud je ten Poršák opravdu tvůj, kup si oboje. Vyzkoušej je a po čase mi pošli ty zbytečné jako honorář za tuto dobrou radu. Srdečně zdravím! :thumbsup_anim:
Odesláno

Cyber má naprostou pravdu stran kvality atd. takže pokud se Ti líbí obojí, vem Daytony. Já bych volil Omegy, ale pouze proto, že mně osobně se Daytony nelíbí.

Odesláno (upraveno)

Jak můžou být tyhle nesrovnatelný hodinky 50/50 ? :D Jestli na ně máš peníze a kam je nosit, tak daytona! Omegama nic nezkazíš, ale nic víc.

Kdybych lpěl na porche, tak bych bral nějaký porsche design chronograf - nedávno sem tuším snow postoval perfektní kousek.

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno

Já bych teda nekoupil ani jedny. Cigi mne předběhl.....máš-li Porsche,kup si Porsche design......třeba i nějaké vintage(ala Bodie and Doyle)....nejsou nijak extravagantní,málokdo je zná a přitom je to bomba. A to píšu jako "baterkovej magor" :)

Odesláno
Já bych teda nekoupil ani jedny. Cigi mne předběhl.....máš-li Porsche,kup si Porsche design......třeba i nějaké vintage(ala Bodie and Doyle)....nejsou nijak extravagantní,málokdo je zná a přitom je to bomba. A to píšu jako "baterkovej magor" :)

Myslím že k tomuhle vintage poršákovi by vintage Porsche design byly tak akorát. Daytony spíš k nový 997 :-)

Odesláno (upraveno)

Děkuji všem za vyjádření a tipy. Poršáka bych do toho výběru až tak netahal, je to, jak správně někdo poznamenal, vintage kousek, se kterým se vyjede párkrát za rok na sraz nebo na výlet (prostěje to hračka a koníček : :smile_anim:) ). Jinak jsem opravdu starší a konzervativní pán, a jezdím v konzervativním autě které neuráží a ani nebudí závist (mám Oktávku). Hodinky od Porsche design mi přijdou příliš drahé na to jaké jsou, raději bych osvědčenou značku. Uvidím také, jak vyjdou finance. Na druhou stranu - nebudou Daytony budit u zákazníku nějaké (pro obchod nedobré) emoce?

Díky

Upraveno uživatelem Dalik
Odesláno
Děkuji všem za vyjádření a tipy. Poršáka bych do toho výběru až tak netahal, je to, jak správně někdo poznamenal, vintage kousek, se kterým se vyjede párkrát za rok na sraz nebo na výlet (prostěje to hračka a koníček : :smile_anim:) ). Jinak jsem opravdu starší a konzervativní pán, a jezdím v konzervativním autě které neuráží a ani nebudí závist (mám Oktávku). Hodinky od Porsche design mi přijdou příliš drahé na to jaké jsou, raději bych osvědčenou značku. Uvidím také, jak vyjdou finance. Na druhou stranu - nebudou Daytony budit u zákazníku nějaké (pro obchod nedobré) emoce?

Díky

Tak v tom případě jdi do Dayton, mohu jen a jen souhlasit s tím, co tu bylo již řečeno na jejich adresu. Navíc prostě Rolex je Rolex a ještě se mi nestalo že by u někoho vyvolal Rolex závist, důvod? Na první pohled je skoro nikdo nepozná a tudíž dále nezkoumá, to je rozdíl od Breitlingů a podobných... A když je pozná, poté je to chronomagor a ten ti je jen pochválí (smozřejmě existují výjimky, ale hovořím o svých zkušenostech s milgaussama, v tomto mi vyhovují velmi). Navíc Daytony jsou i finální hodinky, které si můžeš nechat do smrti a poté je dát do závěti :thumbsup_anim:

Odesláno

Emoce zákazníků záleží na zákaznících, nikoli na hodinkách, nepodřizoval bych se. Daytony jsou podle mne diskrétnější, přeci jen to nejsou tak vykřičené rolexky, jako třeba submariner.

Návštěvník Tada
Odesláno

Možná by stálo za to pouvažovat o něčem bez šroubovacíc tlačítek chronografu, ta jsou vrcholně nepraktická

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...