Přejít na obsah

Jakou značku piva pijete?

Doporučené příspěvky

…vaří to z granulátu, ale to mě nezneklidňuje: pivovar, co dneska vaří opravdu "z chmele" by asi dalo práci dohledat; drtivá většina už jede z chmelových produktů a je to už takový "standard", že mnozí na etiketu napíšou chmel, i když používají granulát. Pro výběr piva je pro mě zásadnější, jestli tam při výrobě nesypou cukr - což dneska bohužel už taky dělá kde kdo. To irituje mě. Sklář 8° cukr ve složení nemá, vaří komplet ze sladu, takže u mě cajk…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak surogáty jsou vždycky levnější, než kvalitní a drahý sladovaný ječmen. Ale cukr musí být na etiketě uveden, na rozdíl třeba od chmelového výluhu nebo izoextraktu, které se vesele schovávají pod nicneříkajícím názvem Chmelové produkty. 

Granulát není nic proti ničemu (tohle podivné ustálené slovní spojení bych nechtěl překládat 😸), používají ho i ty nejlepší minipivovary. I ten Budvar, co se pořád chlubí, že vaří ze šišek. Jo, částečně (aby to mohli psát), ale zbytek sypou granulát, který je pro výrobu mnohem praktičtější. Čistě ze šišek se vaří leda tak wet-hop piva, která jsou krátkodobé k sehnání (podle délky ležení) obvykle od konce srpna do října.

A Cvikov byl vždycky hrozně sladovej skrzevá celou produkci - ale prej se teď ňák zlepšili, budu to muset přechutnat. 

Odkaz ke komentáři

Co vim tak chmelove granulaty-pelety se pouzivaji uz cca 60 let, hlavne z praktickeho hlediska (skladovani, preprava) plus se pri vyrobe piva uvolnuje vice ucinnych latek...Jsou to vlastne jen rozmelnene a nasledne do granulek slisovane chmelove sisky :)

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...