Přejít na obsah

Jakou značku piva pijete?

Doporučené příspěvky

Tak Pivní zastávka je spolu s Pivní rozmanitostí asi nejlevnější místo, kde si jde v Praze dát špičková piva. Automat Matuška je podnik úplně jiné kategorie, má dvě podlaží a každé je 3 - 4x větší než tyhle malé pivotéky, které navíc nejsou v centru. Takže nájmy budou sakra o něčem jiném. Navíc i tady v těch pivotékách není problém pít piva za mnohem vyšší ceny, zejména z lahví a plechovek (ale i na čepu). 

Matuška tuhle cenovou politiku razí od samého začátku - má většinu piv za stejnou cenu, za stejnou cenu je výčepní desítka i svrchní sedmnáctka (některá z Raket). Dražší bývají jen stařené speciality nebo "piva, co frčí" (všelijaké ty módní pastry soury, DDH NEIPA, kyseláče a hlavně právě ta barikovaná piva, která často bývají jen v lahvích za 300 - 500 Kč). U Dvou kohoutů byl před Vánocemi celosladový Hellcat za stejnou cenu, co desítka 😎. To samé bývá skvělé High Voltage. 

Jsou to skvělá piva a nelituju ani koruny. Navíc výčepní technologie v Automatu a hlavně u Dvou kohoutů je prvotřídní (to, co mají u Kohoutů, nemá u nás nikdo jiný a i v Evropě by se těžko hledalo srovnatelné řešení). 

Upraveno uživatelem Corvus corone corone
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Novinka z moravského minipivovaru Theodor - NEIPA 14. A jako vždy u těchto miniproducentů nikde žádné informace, zřejmě úplná novinka, ale on ibten jejich web je jen jediná stránka s pár fotkami starší produkce a velmi povšechným popisem 🤔. Naštěstí aspoň měli na víčku od sudu potřebné údaje, takže 14%EPM a 5,8% alk. Chuťově velmi zdařilé, citrusové s lehce susším charakterem a mírnou hořkostí. Žádná přepíčenina s ulítlým hopburnem. 

IMG_20250117_162157.jpg

• Díky 1
Odkaz ke komentáři

Já ji předtím neměl, ale ta suchost je fajn. Kdyby to dělali místo té sračky s názvem Proud, tak bych kupoval po bednách.

• Like 2
Odkaz ke komentáři

V 17. 1. 2025 v 21:00, Corvus corone corone napsal:

Zejtra snad vyzkouším. Na Untappd má zatím tenhle pokus o vcelku nový a ne moc oblíbený styl průměrné hodnocení 3,66 / 5 od 233 hodnotících. 

Tak uz ses k tomu dostal? Ja dnes jedno na jidle cestou z hor. Jako vypit to jde (snad vyjma na IPU zbytecnyho rizu), ale prijde mi to hrozna nuda. Zase se nekdo snazil, aby to chutnalo vsem, az je z toho dalsi produkt bez vlastniho xichtu. A nejakou extra suchost jsem teda taky nevnimal.  

Odkaz ke komentáři

před 57 minutami, warann napsal:

Tak uz ses k tomu dostal? Ja dnes jedno na jidle cestou z hor. Jako vypit to jde (snad vyjma na IPU zbytecnyho rizu), ale prijde mi to hrozna nuda. Zase se nekdo snazil, aby to chutnalo vsem, az je z toho dalsi produkt bez vlastniho xichtu. A nejakou extra suchost jsem teda taky nevnimal.  

Zatím ne... Měli ještě zavřeno a stejně jsem tam byl autem. Někde to snad potkám 😎. Já mám raději piva, kde je víc muziky za míň alkoholu. Brut IPA je bohužel přesně ten opačný případ. Moc se to u nás nevaří a ještě to málokdo umí. Dobrá bejvala v Cobolisu. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...