Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nejsem žádný velký milovník Rolexek, i když uznávám, že v mnoha ohledech jsou to ty "nejlepší" hodinky. Co se mi ovšem na nich líbilo, že šly tak nějak mimo trendy, resp. trendy, alespoň v minulosti spíše určovaly. A ejhle, podle zatím nepotvrzených informací na hodinkee ani Rolex neodolal zvětšování. Zatím je to opár milimetrů, ale kdo jednou ustoupí ... Objevovaly se tu názory, že k tomu se Rolex nikdy nesníží a ejhle.

Odesláno

Když on ten Explorer I je taková designová evergreen pecka, že si těch 40mm zaslouží - 36mm bylo fakt málo. Kdo chce 40mm vždycky si u Rolexu něco našel ale s víc či míň počmáranou lunetou - tohle prostě chybělo.

Odesláno

Rad bych si pockal na lepsi fotky, nez budu delat nejake zavery. Ale z tech v tom odkazu na hodinkee mi prijde ze cifernik u zelenych Submariner pusobi dost utopene, a tah na Explorerech je totalne disproporcni vuci pouzdru.

Odesláno
Mně se líbí a spíš bych dodal, že je dobře, když výrobce nešel přes 41 MM.

"Always Look on the Bright Side of Life" :-)

Odesláno (upraveno)

40 mm je jeste rozumna velikost. U tech Submarineru se mi libi zvetsene indexy, ale luneta by mohla byt malicko uzsi. Explorerum 39 mm taky neuskodi, jen zde mam taky vyhradu tentokrat k male hodinove rucce. Ono to drobne nafouknuti neni uplne jednoduche udelat tak, aby celek ladil. Na druhou stranu bych vyckal na vice lepsich fotek.

Aspon bude o cem klabosit a nad cim brblat :).

Upraveno uživatelem skalis
Odesláno (upraveno)

submarinery myslím zcela odpovídají trendu tvrďáckých hodinek, asi mají i dost silný sklo a tak, proto je tam o hodně víc železa, a šiší luneta, než před lety, řekl bych a jsou bezva, kdo je chlapák, ať neváhá.

explorery 39mm se mi taky moc líbí, ta hodinová ručka vypadá sice fakt kratší, než velí klasické proporce, a taky se mi tak nějak rozplizuje mezi nápisy, náramek je k pouzdru opravdu kapinku hmotnější, než by odpovídalo klasickým proporcím, ale to je v trendu výše, horší mi přijde, že pouzdro na bocích je prohlé křivkové, náramek je přiliš rovný, hranatý. Celkově jsou ale fakt supr a 39milimetrový klasice na kůži půjde těžko odolávat.

nebyly by faceliftovaný airmany ??

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno (upraveno)
horší mi přijde, že pouzdro na bocích je prohlé křivkové

cigi, myslím, že Tě matou reflexy na třetí fotce. Na té poslední je vidět, že to není nějak blbě prohnuté.

edit k ručkám:

mně se zdá, že použili ručky z předešlého modelu. Mrkněte, na té fotce ze Sněžky (starší model 114270) minutová ručka dosahuje až na kraj indexů. X nový model:

post-61-1268874168.jpg

post-61-1268874184.jpg

Upraveno uživatelem vojt
Odesláno
edit k ručkám:

mně se zdá, že použili ručky z předešlého modelu.

Nechtel jsem to napsat tak kacirsky, ale napadlo me to same. Holt tlacil termin (Basel byl za dvermi), vetsinu casu vyvojaru sezral Submariner, ale v produktovy roadmape byl i Explorer, tak co delat,,, :).

Odesláno
Nechtel jsem to napsat tak kacirsky, ale napadlo me to same. Holt tlacil termin (Basel byl za dvermi), vetsinu casu vyvojaru sezral Submariner, ale v produktovy roadmape byl i Explorer, tak co delat,,, :).

Těma ručkama to pěkně podojili. Teď to vypadá jak divnej fejk. Nesnášim, když minutová ručka nenavazuje na indexy.

Odesláno (upraveno)

Taky bych si to tak otevřeně s těma ručkama netroufl, ale potvrzuji, že jsem o tom uvažoval.....

Na vysvětlenou, výše jsem zvolil špatný slovosled, mně se křivkové pouzdro líbí a nelíbí se mi k němu ten rovný náramek - upřímně, když už jsme vypustili džina, vypadá jako ten ze submarinerů, ke kterým se hodí přesně.

Upraveno uživatelem cigi
Návštěvník Tada
Odesláno

Dobré no, tak je nás tady asi 8, kteří říkáme, že 41mm je pro Rolex dost a dost, ale zbytek fora stejně řekne, že teprve teď ty Rolexky maj nějakou cenu ...

Ani A. Lange a Glashütte nejsou imuní vůči trendu nesmyslných velikostí :(

Odesláno
Dobré no, tak je nás tady asi 8, kteří říkáme, že 41mm je pro Rolex dost a dost, ale zbytek fora stejně řekne, že teprve teď ty Rolexky maj nějakou cenu ...

Ani A. Lange a Glashütte nejsou imuní vůči trendu nesmyslných velikostí :(

mě nejvíc berou černé turn-o-graph ale prostě ta velikost ne a ne..

Návštěvník Tada
Odesláno

U mě to u Rolexu vyhrává tahle trojice: GMT Master, Explorer co má Jakubisko (nevím co za číslo :) ) a Daytony v oceli... Ale 42mm je pro mě u nových hodinek strop, přes to nejdu.

• po měsících...
Odesláno

moc se v produkci Rolex neorientuji, ale proč tato značka nedělá model s větším půměrem než 42mm ???

A proc by mel? I kdyz dela jeden model, Deepsea maji 44 mm.

Mozna se To to bude zdat jako neslusna odpoved, ale myslim, ze duvod dobre vystihuje. Oversize hodinky jsou modni trend a na ty se u R. moc nehraje. Zakaznici jsou konzervativni a hodinky mensich (nebo rekl bych normalnich) rozmeru jsou velmi pohodlne na noseni. Koneckoncu stale vyrabi panske 34 mm hodinky.

Odesláno

moc se v produkci Rolex neorientuji, ale proč tato značka nedělá model s větším půměrem než 42mm ???

Dělá, nový sea-dweller deepsea má přes 42mm

Jinak proč - no to se zeptej třeba rovnou Rolexu :)

Odesláno

bezverce, rolex ma neje Sea-Dweller Deep Sea 43mm, ale taky YachtMaster II ve zlutem a bilem zlate 43mm...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...