Přejít na obsah

Damasko - první drsný test

Doporučené příspěvky

Návštěvník Snow
Odesláno (upraveno)

Ty vole já nevím, neprošel jsem Aldovým vymýváním mozku.

Edit - k snídani jsem měl patnáct piškotů, dva hrnce kafe a čtyři retka.

Upraveno uživatelem Snow
  • Odpovědi 66
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ještě jsem neviděl AR vrstvy bezbarvé, to snad odporuje přírodním zákonům ne? :)

Já teda nevím, zda je to možné, či nemožné. Nechci se pouštět do něčeho, čemu nerozumím. Každopádně od roku 2008, myslím, používá Omega nový antireflex, který opravdu na první pohled vypadá "průhledně". Žádné fialové odlesky, naprostá paráda a hlavně přirozenost.

Odesláno

...náhodou mě tohle zajímá. To nejsou nějaký čísla tvrdosti a odolnosti, ale realita.

BTW, Josefe, čirej AR dělá např. i Steinhart. Dřív byly B-Uhr do modra, teď na skle není nic. Až jsem se dokonce přímu u nich ptal, jestli tam opravdu AR je, protože jsem do tý doby znal jen ten modrej... Co se týče Omegy, tak tam je taky už čirej a třeba na PO to vypadá, že prostě nemají sklo. Mě osobně se vící líbí namodralý AR. Jsem křupan a za ty prachy to prostě muší bejt vidět :D

Odesláno (upraveno)

Lepsi nez cist jestli se Tadovi strili lip se spuntovfkou nebo kapslikofkou....

Přesně tak, jsme hodinkové fórum, co jiného bychom tady měli číst? Vyčítám snad já Romanovi, že řeší lyže? Ne, tak ať on je té lásky a přestane se cíleně zaměřovat a strefovat do Aldy.

Díky takovým cipatým narážkám tady už ani nedává fotky a nevím jak Ty, ale vždycky se raději podívám na reálné fotky hodinek a hlavně pěkné, které si mohu dovolit - jsem běžný smrtelník x než ty pouťové atrakce, co tady strkal a cpal Snow. To jsem si ulevil.

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odesláno

No parada. Konecne realna odpoved na nabozenstvi o ultramegatvrdem neposkrabatelnem AR. Diky. Pro ty, kteri jsou zde dneska prvni den a neznaji mne:"Vnejsi AR na safiru je kravina." Hm, porad me to bavi rikat. :-)

Odesláno

"Vnejsi AR na safiru je kravina."

Neni :D

Odmítat ho jen proto, že se může poškrábat? Byť je jasný, že může a do roka a do dne se to povede každýmu.

Že jde o estetiku povýšenou nad funkčnost? No a? Je jasný, že to neni kvůli čitelnosti, ale hodinky s AR mají prostě větší MI a líp se prodají.

Ale jo, uznávám, že kdybych si měl vybrat jedny hodinky jako all around a "nafurt", tak vrchní AR mít nebudou.

Odesláno (upraveno)

nedava to logiku - clovek si kupi safirove sklicko aby ho neposkriabal a neboli s tym starosti, ale necha si tam napatlat vrstvu niecoho, co ide poskriabat dost lahko a su s tym potom starosti dvojnasobne.

estetickym vyhodam kazdy rozumie, ale je to asi taky nezmysel ako stvorkolesova motorka - vyzera to mozno cool, ALE /a su ludia co tvrdia ze "nad to neni, mój, si piš" :)/. edit: takze je to "vec osobného každého" :)

a pokial ide o AR a jeho ochrannu funkciu, osobne som velmi skepticky k tejto teorii

Upraveno uživatelem instant
Odesláno (upraveno)

Hasňo něco na tom je, ale pokud bych hodinky nosil třeba jen do kanclu (jako že nenosím, páč v kanclu nepracuji), nejspíš by se mu nic nestalo. Na druhou stranu, podřít AR tak, jak se to stalo mě, se může stát i při svátečním nošení, to je jasný. Teď jde o to, jestli by ten kabřinec, nebo co to je, nezatočil i se samotným safírem. A já si troufnu tvrdit že jo. Kdyby tam ten AR nebyl, je podle mě poškrábaný safír.

Další moje úvaha, možná špatná, je, že AR vrstva, která je měkčí než safír, by mohla zabránit rozbití čí roztříštění skla při nárazu. Nikdy jsem to netestoval a ani nebudu, ale je možné, že safír s AR na hodinkách by přežil při pádu na zem, zatímco hodinky bez AR by měly nejspíš safír rozsypaný. Ale jak říkám, to je jen taková úvaha, ničím nepodložená. Každopádně jsem AR sundal, safír a hodinky jsou jako nové a nejspíš mi AR zachránil safír před škrábancem.

:D :D :D

Nanovstvička kovu ochrání safír. :D :D :D. To je jako by jsi zabalil valíčko do jemného hedvábnýho papíru, a třísknul s ním o zem s tím, že hedvábný papír ho ochrání :) Jestli Ti antireflex zachránil rozbití sklíčka, pak vypadaný zuby zachránily bezdomovce od ztrát na burze. Sorry, ale větší ptákovinu jsem už dlouho nečetl ! Jo a na Omegách není neviditelný AR, ale černý AR, takže na černém ciferníků jaksi není tolik vidět, jako modrý. Ale rozhodně viditelný je.

Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno (upraveno)

Na fotky svých miláčků lze použít buď světlo ze správného úhlu, nebo ještě lépe polarizák. Pak mají antiferlex třeba i cibule po dědovi. :D

Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno (upraveno)

Kdyby tam ten AR nebyl, je podle mě poškrábaný safír.

Aldo, myslím, že ne. To, že se Ti AR dodrbal až na safír, je jasnej důkaz, že sklo neochránil - od toho taky není. Safír zůstal nepoškozen - ve stěně nebylo nic, co by bylo tvrdší nebo stejně tvrdé. A že by AR chránil sklo při pádu, to v žádným případě. Upraveno uživatelem vojt
Odesláno

No Cybere, asi tomu rozumíš líp. Psal jsem, že je to jen úvaha a možná špatná. Nicméně jako ptákovina mi přijde to tvoje přirovnání s vejcem.

Co takhle nalepit na autosklo bezpečnostní folii, navíc z obou stran? Změní se vlastnosti skla ? Změní, zásadně. No a víc se k tomu vyadřovat nebudu.

sorry, ale folia ma asi ine vlastnosti, nez AR ... skor by som to prirovnal k napatlaniu dzemom. "vyborne" to vyzera ale vlastnosti skla to nemeni
Návštěvník Snow
Odesláno

Aha, doposud jsem si myslel, že jsem na chronomagu a ne na Damasko fóru. Proto jsem udělal tu chybu a přinášel fotky těch svých "pouťových atrakcí" jak pravil Peta-Biker. O.K., takže jiné fotky vadí, je mi to jedno, stejně jsem jel už na půl plynu, takže mi nebude dělat problém netvořit nová vlákna. Prohlížejte si tedy kolem dokola fotky jednoho modelu Damasko, třeba vám to něco přinese :lol:. Hodně spokojených zážitků.

Odesláno

Myslím, že zde na fóru je dost místa jak pro fotky od Snowa tak pro vlákno o Damasko od Aldy.

V čem je problém?

Odesláno

Snowe, ale tady jsi dost ustřelil. Alda od Vánoc ubral a Damasko je jenom v příslušných vláknech. Předtím to bylo jinak, ale kolem toho už bylo všechno řečeno. Není nutné to znovu rozdmýchávat, když je teď situace jiná.

(mimochodem, člověk se pak o značku začne hned víc zajímat. hnusný jsou ale pořád :) )

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...