Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdá se mi, že každou chvíli musím seřizovat všechny hodiny a hodinky v bytě, kterých není málo a navíc to vstávání je taky děs. Kdy už tuhle blbost konečně zruší?

• Odpovědi 67
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Zdá se mi, že každou chvíli musím seřizovat všechny hodiny a hodinky v bytě, kterých není málo a navíc to vstávání je taky děs. Kdy už tuhle blbost konečně zruší?

No taky me to stve a co se pise tak dnes to postrada smysl,nicmene EU je zrejme jineho nazoru a menit to nehodla,bohuzel....byl bych taky pro zruseni tohoto nesmyslu,nekteri (ja se mezi ne radim take) jsou na to citlivi a chvili jm trva nez si ten posun "v sobe" srovnaji.

Odesláno

Já teda nevím jak to může někomu pomoct. Ti co vztávají ve 4 nebo 5 ráno (což je hodně lidí) tak je to ukradený a lidem co vztávají v 8 ráno a chodí v 7 večer taky ne. Opravdu v tom nevidím žádnou výhodu.

Odesláno

tak mne to dost leze na nervy... osobne tu hodinu citim na sebe, ked sa aj teraz pozrem na hodinky a zistim,ze je uz po polnoci a este nespim,tak som z toho trochu mimo... nerozumiem k comu to je dobre,uspora energie takymto sposobom je urcite minimalna ak vobec nejaka :/

Odesláno (upraveno)

Změna času je prý kvůli úspoře energie, asi to funguje, když se to drží už takovou dobu... Co se týče mě, kolikrát ocením, když mám večer čas a je ještě vidět a já si někam vyrazím, třeba na motorce a ještě ve 21h celkem obstojně vidím (to tedy opravdu až v červnu). Jediné, co mi vždy překvapí je, jak nyní v 1h ráno jsem stále v pohodě, tu hodinu tam hledám, ale když měním časová pásma o 6, či 8 hodin, zvyknu si celkem rychle, i když více mi vyhovuje minusová změna.

Edit: posouvá se čas v UK? Mám za to, že ne...

Upraveno uživatelem volfda
Odesláno

mě to neštve, je mi to fuk. Jakožto "ranní pták" budu klidně úřadovat jako František Josef hned od rána, třeba od 5-6 hod :) A posun o hodinu sem nebo tam mě nerozhodí :)

Všem pěkné ráno.

Odesláno
Já teda nevím jak to může někomu pomoct. Ti co vztávají ve 4 nebo 5 ráno (což je hodně lidí) tak je to ukradený a lidem co vztávají v 8 ráno a chodí v 7 večer taky ne. Opravdu v tom nevidím žádnou výhodu.

Já vstávám kolem 6. a doma jsem po 15. hodině. Hodina večer navíc mi vyhovuje. Já bych naopak zrušil čas zimní ... Ne každý je v práci do večera.

Odesláno

Ja vstavam v sest, takze ted je trochu neprijemne vstavat zase do tmy (ale ono bude lip). Ale zase je fajn, ze se ztmiva pozdeji, neni problem jit treba behat, i kdyz zkoncim v praci vecer. Spim denne zhruba 6-6,5 hodiny, coz je tak akorat, ze jsem vyspany a zaroven nemam problemy "vecer" zabrat. Takze je mi zmena casu vicemene sumak.

Odesláno

Je mi to šumák, ale jak psal někdo výše, vidím to na dětech. Večer nechtěly jít spát, ráno je nemůžeme dostat z postele...

Ale ten "delší" den večer, kvetoucí stromy,.... hm, to je mňamka...

Odesláno

Je mi to úplně jedno. Stačí trochu pracovně cestovat a tu hodinovou změnu už ani nevnímám. Teda vnímám, když si přeřizuji hodinky :thumbsup_anim:

Odesláno

Když se měnil čas,hlídal jsem jeden "repre" ples jednoho rádia.....přišel jsem domů v 5 ráno(nového času). Včera jsem se mlátil v pelechu do 1 do rána.........čort vie,jestli to bylo tím posunem,nebo přetažením. Každopádně,za pár dní se člověk přizpůsobí......i prckové. Stejně to nezměněj,je zbytečný brečet.

Odesláno

Já jenom dodám info z astronomického hlediska. Posun času o jednu hodinu logicky způsobí, že Slunce vychází 29.3. o hodinu dříve, což by beztak nastalo bez posunutí času cca o tři týdny později z důvodu natáčení zemské osy. Pro představu tedy Slunce vychází 29.3. v 06.47 hod. jinak by vycházelo v 05.47 hod. Na druhou stranu v létě (červenec) zapadá Slunce o hodinu později tedy kolem 21 hodiny, tedy občanský soumrak (tedy okamžik, když již přestává být vidět na práci) nastává v 22 hodin a ráno končí v 04.15, tady pro lidi co se rádi vyspí za tmy myslím nic příjemného. Celkově tedy nevídím v letním čase nic přínosného a ten posun považuji za celkem přežitou věc.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...