Přejít na obsah

Mé nové Primky

Doporučené příspěvky

ramon, opět jsi mne nepochopil, kolikátý pokus ??

Já tvrdím, že onen bájný podnik je těžce nemocný a potřebuje terapii, nepřestává ale proto být bájný. Už kláro ??

Četl jsem krásnou historku o sportovních autech nezávislé legendární značky TVR, která byla naprosto ulítlá, ošklivá a proslulá notorickou nekvalitou a totální ignorancí technického pokroku (elektronika, bezpečnost.....). U nich doma v Anglii se žertovalo, že je nutno TVR koupit ojeté, aby už bylo tolikrát v servisu na různých reklamacích, že je pojízdné. :D Přesto je angláni kupovali jak blázni, prostě je milovali, dokud značku nekoupil ruský zbohatlík a přesto, že údajně vyrobil první opravdu dobré TVR, přestalo to fungovat a firma je myslím v úpadku.

Beru si ponaučení, že když si velkorysí gentlemani ze spojeného království s nadhledem kupují něco pro zábavu, jako hodinky, nebo sporťáček, kupují si to kvůli jiným vlastnostem, než aby to bylo nutně perfektní, provozuschopně, přesné s poměrem cena/výkon, od toho jsou tu konzumní utilitární věci v nepřeberné škále, které si kupují všici ti ostatní úzkorozchodní zbohatlíčci, kterých je všade plno. Angličtí orinální gentlemani vyžadují nejlépe domácí originály a jsou velkoduše ochotní přimhouřit oko nad nějakou tou mouchou, ta je tu od toho, aby bylo o čem vtipkovat, že.

Ke které skupině patříte vy, už víme, gentlemani.

Jak si čtenáři mohou najít, napsal jsem v tomto vlákně zevrubný rozbor vlastností výrobků , jež mají vliv na úspěch značky a zasadil do aktuálně diskutované situace v eltonu. Stále si na něm trvám, nemám pocit, že bych někomu nadržoval, prostě se považuju za někoho, pro koho je prim pořád dost dobrý, vlastně nejlepší a to s velikým náskokem, a to z jiného důvodu, než že potřebuji ve 3 ráno vědět, kolik je hodin - od toho mám doma setobox, troubu, ledničku, termostat, stereo, 4 mobily ...... Veškeré problémy jsou v eltonu uznávám, existují, jsou časté, závažné, znepojivé a mrzuté, nicméně jsou tu od toho, abych si z nich dělel legraci.

Cigi, krásný a pravdivý. Zvu tě na jedno pětipivo :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě to skoro rozbrečelo ...... takovej samodoják :D Až budeš mít opravené ty Hippa, vyrazíme k týmové oslavě :D Jen abychom se dočkali, v nejhorším změkčíme pravidla, jako v EU.

Vzpomněl jsem si ještě na něco, šéf toho TVR byl opravdu sekáč, myslím , že se jmenoval Wheeler, můj nynější vzor :D - Zákazníkům požadujícím např. airbagy vřele doporučoval konkurenci, do mercedesu vzkázal v odpověď na nabídku výměny vozů k testům , že až bude potřebovat taxík, zavolá si ten londýnský, tomu rusovi údajně firmu prodal po telefonu za pár minut za jediné podmínky, že peníze budou do 14 dnů na účtu, fakt bych to chtěl dotáhnout tak daleko.... :D

Upraveno uživatelem cigi
  • Hlasovat proti 8
Odkaz ke komentáři

ehm..tak jinak....Cigi,já jsem asi ze skupiny "žebrota",o které jsi zde před časem mluvil(to nemyslím nijako zle a neútočím na Tebe)......já si prostě osobně nelajznu koupit tam hodinky a zadělat si tím na další starosti. Mám jich i tak dost. Chápu,že někomu to může přijít jako věc,ze které je si možno tropit srandu(mluvím o Eltonu,ne o sobě),ale mně tedy ne.

Ať ale napíšeš cokoliv(beru,že jsi opravdu zarytej Fanda Eltonu),nic to nemění na věci,že je to těžkej průser a že si celej slavnej Elton nasral takovým způsobem do bot,až to hezký není.......

A ještě jinak,máš též vlastní firmu(pokud se nepletu). Co bys dělal Ty,kdyby práce lidí u Tebe zaměstnaných vypadala tak,jako u Eltonu????

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři

Mě to skoro rozbrečelo ...... takovej samodoják :D Až budeš mít opravené ty Hippa, vyrazíme k týmové oslavě :D Jen abychom se dočkali, v nejhorším změkčíme pravidla, jako v EU.

Vzpomněl jsem si ještě na něco, šéf toho TVR byl opravdu sekáč, myslím , že se jmenoval Wheeler, můj nynější vzor :D - Zákazníkům požadujícím např. airbagy vřele doporučoval konkurenci, do mercedesu vzkázal v odpověď na nabídku výměny vozů k testům , že až bude potřebovat taxík, zavolá si ten londýnský, tomu rusovi údajně firmu prodal po telefonu za pár minut za jediné podmínky, že peníze budou do 14 dnů na účtu, fakt bych to chtěl dotáhnout tak daleko.... :D

a ja zase znam historku koupe TVR z pohledu toho rusa - casto chodil obhlizet ta auta do prodejny, kdyz tam prisel po nekolikate, prodavac se ho zeptal "preje si pan neco koupit?". odpoved rusa byla "uz jsem koupil" :)

Odkaz ke komentáři

Celá ta historie kolem TVR je historií pravých mužů :D :D Je to pro mě tedy inspirace :D Prý to zase oživí, já se asi stanu fandem do aut, jako můj kluk, od kterýho to mám. :D

Gille, s penězi to nemá mnoho společného, jde o osobnostní formát. Však je Prim taky přeci nevybíravý - s noblesou podělá renovaci sportekII za tři litry stejně důkladně, jako diplomatky za kilíčko. :D A ještě jde rozlišování věcí pro spotřebu a pro radost. Ale zcela rozumím tomu, že většinu lidí to právem odradí, myslím, že v eltonu mají skutečný průser, a vícekrát píšu, že je to může stát existenci, protože to je neudržitelné, TVR taky zakoplo, proč myslíš, že dávám právě tento příklad, příroda se prosadí nelítostně a spravedlivě, nebude-li její přirozené úsilí zmařeno politiky. Sám jsem zmrazil nadějnou limitku, protože se nehodlám zapojit do projektu, který může někoho z účastníků fakt nasrat, ale nebudu bohapustě nadávat, snažím se to brát s nadhledem, protože co je do nějakých ohnutých ruček u jinak překrásných primek, ne? Vyměněj se a je to.

A proč asi myslíš, Gillius, že z reklamace nedělám tragedii , právě trpká osobní zkušenost s kvalitou dodávanou mnou bohužel nezaslouženě přeplaceným českým lidem dělným ze mne hovoří - přesto není důvod necítit se sudetským vlastencem.

Primky - symbol dokonalé preciznosti, protože to jsou luxusní hodinky a rodinné stříbro - dizi, sorry fakta jsou proti tobě, ale zní mi to pěkně, nicméně klidně se takhle nebav, já se bavím i tak dobře.

Upraveno uživatelem cigi
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři

Majitel automobilky TVR posílal zákazníky jinam když chtěli precizní auto. Elton precizní výrobek slíbí, ale nedodá. To je na tom smutné. I přes to vše cítím určitou dávku patriotizmu, protože je to "naše" fabrika na měření času. Ale až půjdou na renovaci moje sporty, budu tam chodit na pravidelné kontroly :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud na to máš čas ... Aby sis je tam ale nakonec nemusel spíchnout sám ... :D

Neříkej dvakrát. Myslím, že když ne většina, tak alespoň hodně z nás by tuhle variantu preferovalo. Ať mi přinesou díly renovace na hromádku a já tam tu svojí původní 68čku nacpu sám a ještě budu mít dobrý pocit a samozřejmě tu nejlepší možnou výstupní kontrolu. :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři

Neříkej dvakrát. Myslím, že když ne většina, tak alespoň hodně z nás by tuhle variantu preferovalo. Ať mi přinesou díly renovace na hromádku a já tam tu svojí původní 68čku nacpu sám a ještě budu mít dobrý pocit a samozřejmě tu nejlepší možnou výstupní kontrolu. :thumbsup_anim:

Jasně, není problém, dej mi vědět, kdy se mám stavit.

:D

Odkaz ke komentáři

Cigi, já chápu Tvůj přístup, jen prostě nějak nedokážu dospět na tu úroveň, abych si koupil aušus protože je národní, dal za něj majlant, přitom mi bylo jedno kolik to bylo, a ještě měl pr..l z toho, jakej je to aušus. Vžij se do situace, že bychom byli všichni takoví gentlemani podle Tvého gusta. To bychom mohli hodit nohy na stůl, občas spíchnout nějakej ten zmetek, a všichni by byli spokojeni a veselí. A za druhé, firma TVR vznikla za úplně jiných okolností. Elton akorát blábolí o rodinném stříbře, historii a tradici, preciznosti, hi-tech technologiích atd. Když si uvědomíme, že bývalý Elton vykonal pro většinu lidí v této zemi hodně užitečnou službu, a potom vznikne firma která se ohání touto historií a tradicí, produkuje předražený retro zmetky pro pár tadytěch gentlemanů co jsou ochotni vyhodit prachy za cokoli jen tak pro legraci, to mě navýsost s..e, přestože nepatřím do skupiny jejich cílových zákazníků. Doufám že teď chápeš i Ty mě.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Přátelé, slíbil jsem, že napíši, jak dopadlo mé trápení i má radost s Primkami. Včera jsme s Kamilem navštívili NMnM. Ujali se nás dva ochotní pánové T a H :D . Celou záležitost jsme si vysvětlili, sportovně přiznávám, že jedna z věcí, s níž jsem byl nespokojen, mohla vzniknout bez přičinění Primu. Z fabriky jsme po několika hodinách odcházeli zcela spokojeni. Já mám svoje Hindy i Diplomaty naprosto v pořádku a ty Diplomaty jsou snad dokonce lépe vypucované, než když jsem je kupoval. Můj velký dík patří panu T za opravdu rychlý a bezvadně odvedený hodinářský zákrok.

Odkaz ke komentáři

zahlédl jsem u nás v obchodě za výlohou celkem slušné nové PRIMKY za 5500,- ale co mě překvapilo, že měli dole na ciferníku

napsány celé dny v týdnu(nevím ale jak ukazují akt.den) a hlavně rádiem řízené :o ale na netu jsem je nenašel, víte o nich někdo?? být za levnější, asi už bych je koupil. celkem pěkné- 100m, na tahu. pokusím se je tam nějak vyfotit, buď mobilem, nebo zkusim ukecat prodavačku na foťák :)

Odkaz ke komentáři

zahlédl jsem u nás v obchodě za výlohou celkem slušné nové PRIMKY za 5500,- ale co mě překvapilo, že měli dole na ciferníku

napsány celé dny v týdnu(nevím ale jak ukazují akt.den) a hlavně rádiem řízené :o ale na netu jsem je nenašel, víte o nich někdo?? být za levnější, asi už bych je koupil. celkem pěkné- 100m, na tahu. pokusím se je tam nějak vyfotit, buď mobilem, nebo zkusim ukecat prodavačku na foťák :)

To bude něco z tohodle, ne?

http://prim-hodinky.cz/sort.php?kategorie=6

Mám ale dojem, že s tématem tohoto vlákna to nesouvisí ;)

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Abych to tady vrátil zpátky k tomu "našemu" primu...

Poslal jsem svoje Orlík 55LE (cal. eta 2895-2) na servis do Eltonu s následujícím výsledkem:

Čištění, seřízení, promazání, regulace, argon, tlakovka a výměna safíru za výborný peníze (téměř pár jednotek tis.) a ve výborným termínu (téměř pár týdnů).

Jsem spokojen. Hodinky vypadají jako nový.

Potěšila mě mailová online komunikace ohledně rozsahu zakázky a s hodinkami doručený osobní dopis (děkujeme, že jste si nechal renovovat...) s požadavkem na zpětnou vazbu v případě nespokojenosti.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...