Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Popořadě, jako ostatní... :D

Obě manželství mi dala tři krásné děti, několik nádherných hodinek a 35 kg živé váhy.

Jinak hlavně díky druhému manželství jsem se naučil víc poslouchat názory druhých a být k nim tolerantní, víc přemýšlet nad vyřčením nepříjemných věcí partnerovi, nevybouchnout u každé hádky a raději si započítat do 10, nehrát tejden Zagorku při každém naštvání se, atd... "Okroužkování" samozřejmě na soužití dvou lidí nic neznamená, ale i s druhou ženou jsme v tomhle konzervativní a já ji a její rodinu nechtěl o ten den D připravit, když už jsem ho sám jednou zažil.

Upraveno uživatelem ricous
Návštěvník SukHoi
Odesláno (upraveno)

co mi dalo manželství ? hm hm

prvních pět let: psychická svěžest a aktivita

druhých pět let: zdokonalení se v aktivním nenaslouchání

třetích pět let: ještě nevím, jsme na začátku cesty

Upraveno uživatelem SukHoi
Odesláno

smyslem celé té rádoby úřední či náboženské mašinérie je tradiční a historicky zavedený "veřejný slib", slib, který se jako daný veřejně daleko hůř porušuje, než jako něco vyřčeného mezi 4 očima. a ten dají při vážnosti takového slibu je Ti, kteří to s tím druhým myslí opravdu vážně, tj. nikoli jen tak pro zábavu "a až nás to přestane bavit" (jak je moderní) tak na to serem, dyť k tomu není žádnej papír...podle mého je třeba i pro praktický rodinný život, když pominu všechno další, pevnější zázemí, které má základ právě v tom zmiňovaném veřejném slibu...

prostě je potřeba nebýt usranej zbabělec a občas v životě udělt i vážné rozhodnutí...ne?

na druhou stranu, každé manželství je pokus, nejsme věštci z křišťálové koule...občas, bohužel, "pokus na nezpůsobilém předmětu" :whistling:

tj. manželství mic nedalo, ani nečekám, že by něco dalo, protože o něm takto neuvažuji. manželství zakládá společenství svého druhu, tedy nic co dává, anebo se z něho nečerpá, mělo by přinést vyvážené společnství, pokud se vydaří.

Odesláno
rodinu,štěstí,zázemí,děti

stručné a výstižné, kdo to má jinak v něčem udělal nebo dělá něco špatně. Kdo nedělal a nedělá nic špatně, je spokojený, i když by občas kolem sebe střílel. Kdo začne opravdu střílet, zase udělal nebo dělá něco špatně.

Odesláno
smyslem celé té rádoby úřední či náboženské mašinérie je tradiční a historicky zavedený "veřejný slib", slib, který se jako daný veřejně daleko hůř porušuje, než jako něco vyřčeného mezi 4 očima. a ten dají při vážnosti takového slibu je Ti, kteří to s tím druhým myslí opravdu vážně, tj. nikoli jen tak pro zábavu "a až nás to přestane bavit" (jak je moderní) tak na to serem, dyť k tomu není žádnej papír...podle mého je třeba i pro praktický rodinný život, když pominu všechno další, pevnější zázemí, které má základ právě v tom zmiňovaném veřejném slibu...

prostě je potřeba nebýt usranej zbabělec a občas v životě udělt i vážné rozhodnutí...ne?

na druhou stranu, každé manželství je pokus, nejsme věštci z křišťálové koule...občas, bohužel, "pokus na nezpůsobilém předmětu" :whistling:

tj. manželství mic nedalo, ani nečekám, že by něco dalo, protože o něm takto neuvažuji. manželství zakládá společenství svého druhu, tedy nic co dává, anebo se z něho nečerpá, mělo by přinést vyvážené společnství, pokud se vydaří.

Jo, v podstate souhlasim. Jde predevsim o dva lidi a pokud jim na slib dohlizi Buh, matrikarka nebo rybicky v akvariu, je ve vysledku jedno. Zkoncit muze jak manzelstvi z kostela, tak z uradu v Horni Dolni.

Manzelstvi dava pravni jistoty a nejistoty a meni socialni statut. Rikam meni, ne snizuje ci zvysuje.

Tohle vse pisu jako svobodny, ale s vidinou tohohle svazku na obzoru. Takze spis muzu rict, co od nej cekam, nez co mi dalo - hezci pocit, alespon docasne, ze vztahu. Vyjadreni toho, ze to fakt myslim(e) vazne.

Chapu, ze nekdo pise, ze mu to dalo deti, rodinu, zazemi. Ale nemyslim, ze mu to dalo manzelstvi jako institut, ale manzelstvi jako souziti paru. Stejny zisky muze mit myslim i nekdo kdo neni "okrouzkovan".

Odesláno

Seznámí se v hospodě chlap se ženskou, padnou si do oka a tak spolu stráví noc. Baba přijde ráno do práce a všechny kolegyně se ptají, jaké to bylo. "No, holky, ten |Vám byl úžasnej, napřed se se mnou hodinu mazlil, pak jsme se hodinu milovali a představte si, pak si se mnou hodinu povídal." Chlap přijde do práce a kolegové se ptají:"Tak co, jak sis zašukal?"A chlap odpovídá:" Kluci, stálo to za hovno, napřed se mi hodinu nechtěl postavit, pak jsem se hodinu nemohl udělat a pak kurva, sem nemohl celou hodinu usnout."

Nevím, co mi manželství dalo, ale v mnohém jsem se poučil. Určitě bych do toho šel znovu.

Odesláno

manzelstvo je samozrejme na svete omnoho dlhsie ako krestanstvo.

manzelstvo je spolocnostou uznany institut (nazvime to firma, ak chcete) na plodenie deti a zhromazdovanie majetku. ak si to niekto v uvode spestri laskou a v zavere povedzme priatelstvom (vraj aj take medzi muzom a zenou existuje, no neviem..), tak je to omnoho prijemnejsie. inak je to na dohode tych dvoch.

neodporucam manzelstvo miesat s nabozenstvom a hlavne nepodavat osobam mladsim ako.. povedzme 28 rokov.

inak povedane, ak neplanujete mat deti alebo ziskat / stratit majetok, nelezte do toho (nema to inak ziadny vyznam).

Odesláno

Bude mi třatřicet, budu se ženit prvně a naposled v červenci a nehodlám od toho něco brát. Chci bejt schopnej tomu dávat aspoň tolik, kolik soužití věnuje moje lepší polovina.

Soužití s ní mi už teď, po čtyřech letech přineslo obrovský poznání, že nejsem na světě sám. Odnaučilo mě to sobectví a udělalo to z věčnýho mamlase aspoň trochu chlapa.

Děti žijou na hromádce na pískovišti nebo v posteli nebo kdekoliv jinde. Dospělej člověk je tehdy, pokud sám dospěje k tomu, že chce veřejně něco slíbit a trvat si na tom po zbytek života. Jsem ochotnej do toho jít i přes ten cirkus kolem.

• Hlasovat proti 1
Odesláno

Naučil jsem se toleranci (to jsem jako sebestřednej fracek skutečně neuměl).Ať chcete nebo ne pocity prožívané se svými dětmi je fakt další dimenze (ne vždy,ale neměnil bych) :wheelchair:

Odesláno

O dítěti nic psát nebudu, s manželstvím to nesouvisí, děti se totiž rodí z úplně jiných činů.

Manželství mi dalo to,že jsem si přečetl Hausmana, bohužel pozdě.

Odesláno

Moje žena je můj uplně nejvíc nejlepší kámoš se kterým si rozumím uplně ve všem(schvaluje moje nákupy hodinek-má radost,že mám radost). Myslím to uplně vážně ,už jsme spolu sedm let a ani jedna hádka.Prostě pohoda. Oproti předchozím manželkám uplně jinej level. :crying_anim:

Odesláno

Tak mne manzelstvi dalo jiny slovnik.

Vysvetlim to, prvnich 10 let co jsme byly spolu jsme si poridili domek, dite a druhe bylo na ceste tak jseme se vzaly. Od te doby pokud se bavim o manzelce rikam moje manzelka, predtim jsem rikal moje zena.

Jinac asi zadnej rozdil teda pokud to mohu za ty 4 roky nejak posoudit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...