Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 9 minutami, wawrik napsal:

Veď ja som sa díval, ale či to naozaj funguje tak bezpečne, aby vyhovela, netuším :D

Jednoducho mladá sa s idúcou kosačkou nesmie stretnúť, mala by sa v blízkosti človeka zastaviť, alebo vôbec nekosiť.

Pokud nenajdeš nějaké řešení přímo od výrobce sekaček, tak by se to dalo postavit pomocí HomeAssistant, integrovatelné robotické sekačky a kamery, která umí rozpoznat osoby. Pak už je to jen otázka automatizace, která při detekci osoby kamerou na pozemku v době sekání pošle pokyn sekačce k návratu do stanice.

Odesláno
před 48 minutami, wawrik napsal:

Veď ja som sa díval, ale či to naozaj funguje tak bezpečne, aby vyhovela, netuším :D

Jednoducho mladá sa s idúcou kosačkou nesmie stretnúť, mala by sa v blízkosti človeka zastaviť, alebo vôbec nekosiť.

Normálně se vyhne. 

Odesláno
před 2 hodinami, revue gt napsal:

Zdravím, chtěl bych od Vás radu:

Koupil jsem loni sekačku Riwall a už od začátku jsem měl problém se startováním za tepla - aspoň podle mě.

Za studena trimrem nasaji benzín a rozjedu ji, když kosím a motor je zahřátý, horký, tak se třeba jen zvednu pro větev v trase provozu, - mezitím samozřejmě pustím pohon, ale pak ji již nenastartuju a musím znovu trimrem nasát benzín, aby se rozjela, je toto v pořádku? Je to celkem obtěžující pořád nasávat benzín, než jen potáhnout za šňůru, která je na upevněna na boku. Že je to tím,,trimrem,, jsem se dozvěděl po reklamaci, kde to uvedli. Protože jsem s tím nesouhlasil, tak jsem sekačku nepřevzal. Nechal jsem si ji odzkoušet pracovníkem prodejny, který ji taky nastartoval, ale pak už ne. Do reklamace se napsalo, že je vadná, ale už po 2.dnech mi přišla SMS, tak mám obavy, že nebude uznána. Co mám dělat? 

Poraďte prosím 

jaký postup máš napsaný v návodu k motoru/sekačce?

Pokud motor běží má pravidelný a dobrý chod? nehoupe/nereguluje??

Dnes má většina motorů automatický sytič a není třeba dělat nic,ale třeba  generace motorů Honda GCV pár let z5  měla sytič a ten se použil i pokud byl motor teplý.

I dnes jsou ty základní motory které mají ne jak píšeš trimer,ale primer neboli pumpička😉,ale ta se používá při studeném startu.

Jaké palivo používáš ?stáří/kvalita?

Odesláno (upraveno)
před 29 minutami, spineshank napsal:

jaký postup máš napsaný v návodu k motoru/sekačce?

Pokud motor běží má pravidelný a dobrý chod? nehoupe/nereguluje??

Dnes má většina motorů automatický sytič a není třeba dělat nic,ale třeba  generace motorů Honda GCV pár let z5  měla sytič a ten se použil i pokud byl motor teplý.

I dnes jsou ty základní motory které mají ne jak píšeš trimer,ale primer neboli pumpička😉,ale ta se používá při studeném startu.

Jaké palivo používáš ?stáří/kvalita?

Motor jinak běží ok. Máš pravdu, je to primer.Je psáno pro lehčí start použijte primer, ale to já beru jako start za studena a né pořád při přerušení jizdy a opětovném nastartování A palivo benzín Verva 100 vždy čerstvý do cca 14 dnů v 5l.kanistru. Sekačku nechávám dojet většinou do sucha. 

Upraveno uživatelem revue gt
Odesláno
před 9 hodinami, revue gt napsal:

Motor jinak běží ok. Máš pravdu, je to primer.Je psáno pro lehčí start použijte primer, ale to já beru jako start za studena a né pořád při přerušení jizdy a opětovném nastartování A palivo benzín Verva 100 vždy čerstvý do cca 14 dnů v 5l.kanistru. Sekačku nechávám dojet většinou do sucha. 

Mám  Riwall PRO RPM 5135 s primerem a zahřátý motor startuju bez přidání benzínu. Mám už druhou sekačku téhle značky, předchozí vydržela 12 let a pak odešel pojezd, jinak to byl strašný držák. 

U té nové 5135, kupované loni je potřeba při startování potáhnout startovací šňůru až do konce a pak nastartuje vždycky. 

Odesláno
před 10 hodinami, revue gt napsal:

primer je jen pro start za studena,je divné že tam nejde benzín jak se to zahřeje

určitě by to chtělo zkontrolovat karburátor popř.jej vyčistit a taky jestli není nějaká netěsnost to bych zvolil pro začátek 

o to by se měl aut.servis postarat a vyřešit to

• Like 1
Odesláno

Já jsem dostal ze servisu jednoduchou  odpověď:

Použít primer 

A proto jsem záruční reklamaci nepřevzal. Přitom jsem vytáhl zaměstnance z obchodu ven ať si to taky zkusí a nenastartoval to. 

V noci jsem hledal v návodu a nakonec je tam taková malá tabulka při jaké teplotě kolikrát mačkat.

20250425_100351~2.jpg

Odesláno

Tak to si udělal dobře,minimálně by to měl někdo vytáhnout ven,myslím karbec a vyčistit a prohlédnout a zjistit proč to padá to palivo.

Co máme zkušenost tak 90% špatného startování nebo chodu motoru je zapříčiněno karburátorem a bordelem v něm .😉

Odesláno
V 25. 4. 2025 v 10:30, spineshank napsal:

Tak to si udělal dobře,minimálně by to měl někdo vytáhnout ven,myslím karbec a vyčistit a prohlédnout a zjistit proč to padá to palivo.

Co máme zkušenost tak 90% špatného startování nebo chodu motoru je zapříčiněno karburátorem a bordelem v něm .😉

Tak jsem dopadl jak hubkař, servisák, kam to poslali se na to ani nepodíval, odmitnul to převzít a po jeho tel.konzultaci se servisem v garlandu, napsal, že u toho motoru je to tak již z výroby, pokaždé mačkat. 

Tož jsem to zase nepřevzal a teď to posílají přímo do toho GARLANDU v Jičíně.   🤨

Odesláno

No to jsem zvědavej jaké vyjádření tomu dá dovozce.

Ale pořád si myslím že tam stačí odborný zásah kvalitního technika a pojede to jak má,minimálně se divím že nezkusili aspoň nový karbec tam dát.

No dej vědět jak si dopadl.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Po 16 letech tvrdé práce jsem ho poprvé nenastartoval, Alko FRS 4125... musím pochválit že takovou dobu držel. No jdu ho zkusit opravit a dobrovolně se nechat zranit 😅

20250513_160627463.JPG

Odesláno
Před hodinou, Harwey napsal:

Nic nerob! 

😂...Si představ že jsem tu potvoru opravil, po asi hodině sledování křovinořezu u dobrého piva jsem zjistil že je zpuchřivělá nějaká černá hadička u motoru a protéká z ní benzín, tak jí uřízl a znovu nasadil. A už zase maká, velká škoda, jsem naštvaný....už jsem měl vymyšlenou novou 😆

• Like 1
  • Haha 1
Odesláno
před 53 minutami, African napsal:

😂...Si představ že jsem tu potvoru opravil, po asi hodině sledování křovinořezu u dobrého piva jsem zjistil že je zpuchřivělá nějaká černá hadička u motoru a protéká z ní benzín, tak jí uřízl a znovu nasadil. A už zase maká, velká škoda, jsem naštvaný....už jsem měl vymyšlenou novou 😆

ta hadička ti zase praskne,lepší ji vyměnit s tou průchodkou a paliv.filtrem a máš klid :cheers:

Odesláno
před 27 minutami, spineshank napsal:

ta hadička ti zase praskne,lepší ji vyměnit s tou průchodkou a paliv.filtrem a máš klid :cheers:

To není vůbec blbý nápad, prodává se to za tašku hrušek koukám... děkuji 👍

5330325684_w600_h600_5330325684.jpg

Odesláno
před 50 minutami, African napsal:

To není vůbec blbý nápad, prodává se to za tašku hrušek koukám... děkuji 👍

5330325684_w600_h600_5330325684.jpg

ty hadičky bych hned vyměnil za lepší,tyhle moc nevydrží

dej tam černý Stihl hadičky,ty vydrží mnohem víc 🍻 stačí koupit cca 40cm 

• po 2 týdnech...
Odesláno

Si půjčuji nůžky na plot od dědka, ten asi nějak říznul kabel a já naposledy dostal takovou jebu že jsem musel jít do parakotoulu aby mě to pustilo.. ještě že jsem nebyl na štaflích 😅 No tak jsem si udělal radost a užijte nechci nikdy nic s kabelem, jen doufám že to něco uřízne....

20250522_160056870.JPG

Odesláno

Asi tu budu za exota, ale podelim se. Loni jsme se prestehovali do baraku, s pozemkem asi 700 a plochou k sekani pod 500, spis lehce nad 400. Mel jsem od kamose starou benzinovku za flasku. Praci udelala, ale tezka (castecne proto, ze je s pojezdem, kterej nefunguje). Dostali jsme darem aku Parkside, bez pojezdu.. Dvakrat posekano a ja jsem nadsenej. Lehoucka, baterky daji celou plochu, dobre sbira, primerene velkej kos, relativne ticha. Vlastne budu ted akorat cekat co kvalita. Ale na tohle mensi nenarocny sekani je to pohodicka (automat se k nam uplne nehodi).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...