Kalifx Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 Věřím ti, ale současně jsem přesvědčený, že kdybych projel historii tvých příspěvků, naleznu spoustu příkladů, že i ty podle tohodle vzorce mnohokrát funguješ i tady na hodinkách. V reálném životě už to pak považuji pouze za proklamaci nějakého názoru, možná ideálu, který se ale prakticky nedá žít. Je to totiž jeden ze spusobů jak se naše psychika brání multipodnětovému světu a jak je naší mysli umožněno žít v tomto světě Hledat nic nemusíš - vždyť já to nevylučuju. Kdyby jsi si můj příspěvek opět lépe přečetl tak v něm nalezneš pasáž "...ale u hodinek díky Bohu celkem jo..." To se přece nedá posuzovat jako absolutní definice. Minimálně ze začátku působení na tomto fóru jsem se pohyboval v poměrně nesourodých a zmatených myšlenkových kruzích. Ale tomu se říká vývoj. Ovšem i tak si myslím, že moc důkazů o averzi k hodinkám, kterou bych si vytvořil na základě jejich nositelů, nenajdeš. Zato náklonnost jsem si takhle upevňoval mnohem častěji. Ale to už zase, myslím, spadá do trošku jiné skupiny. Něco jako pocit sounáležitosti. A většinou se oblíbení "spolunositelé" dohledávají stejně až po nákupu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 Protože je člověk tvorem psycho- bio- sociálním, tak se to lehce řekne, ale hůře udělá na hodinářském fóru bude většina lidí, kteří mají hodinky rádi a od toho se bude odehrávat nějaký soubor motivů pro jejich pořízení - převážně sobeckých, takže bych viděl jako účelné, aby se kolega oprostil od té sociální roviny no to nic, ale co teprv nákup hodinek jako kompulze.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 Už jenom tím, že si tohle napsal jasně dokázalo že nějaký MI , resp. jeho potřeba, v tobě je Hmmm... A přitom jsem to napsal jen a pouze proto, že jsem včera dlouze hleděl do své krabice s hodinkami a přemýšlel, se kterými bych mohl machrovat před kozatou kolegyní z účtárny a zjistil jsem, že Dubey & Schaldenband jako door-opener vážně použít nemohu. A ještě drobnost - přečti si po sobě tu svou větičku a zamysli se, prosím. Lidé, ve kterých MI je (od přírody), si ho nemusí dohánět hodinkama Pokud tedy v někom MI je, je úplně jedno, co má na sobě (či na ruce). Snad to na tebe nebylo moc složité, tahle úvaha 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 (upraveno) A nejvíce ten, kdo říká, že žádný machrindex nepotřebuje. Prostě jak to chodí v běžném životě, tak to chodí i u hodinek :-) to nigh: Mám pocit, že Micetal se ztotožnil s příspěvky od safiho , jako je ten v mé citaci..... a spousta safiho předchozích příspěvků... .. já musím říct, že sem ani nic nepíšu, protože i za mě to prostě skvěle popsal safi ať už to , co to je MI nebo názor na MI a lidi etc. etc. Jinak Rolexky měl můj děda a já ty hodinky samozřejmě fanaticky obdivoval, stejně tak jako jsem obdivoval, že jezdil ve II.válečném Jeep Willis a v německém voze zn. Mercedes .. Přesto mi zn. Rolex nesedí ze spousty zde omletých důvodů, ale zase na druhou stranu respektuju, že je má někdo moc rád.. Pěkně jsem si o tom popovídal s Cyberem na srazu... prostě jsem schopen uznat jak to, že je má někdo moc rád, ale pro mě jsou nepřijatelné... možná pro jejich schizoidní vliv na moje vnitřní a vnější MI Upraveno 24. května 2010 uživatelem Onion 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rorda Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 na hodinářském fóru bude většina lidí, kteří mají hodinky rádi a od toho se bude odehrávat nějaký soubor motivů pro jejich pořízení - převážně sobeckých, takže bych viděl jako účelné, aby se kolega oprostil od té sociální roviny ... Já už se to tady snažil říct několika svými příspěvky a přijde mi, že zcela zbytečně ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 To já taky, proto jsem to napsal v uvozovkách. Pak ovšem nerozumím tvé větě "proč bych si měl kupovat Suby když mám bondovky". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 Pak ovšem nerozumím tvé větě "proč bych si měl kupovat Suby když mám bondovky". Jednoduše - pro mě jsou to oboje stejné (bez uvozovek) hodinky z hlediska použití. Tj. k riflím, do bazénu nebo na akčnější dovolenou. No a protože už jedny takové mám, proč kupovat Suby. (Kdybych v riflích a na dovolenou jezdil furt, smysl by to možná mělo, ale já jsem furt ve vobleku..) Jinak samozřejmě chápu rozdíl ve strojcích, tradici, bla bla bla.. Ale to je mi v bazénu fuk. Tak jsem to myslel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cigi Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 (upraveno) Tak to já za sebe moc dobře chápu, co na rolexkách lidi mají, tedy na těch zde populárních modelech, protože dělají většinu věcí, co nestojí za řeč, ale ty základní archetypy jsou prostě parádní hodinky vlastně pro každého, běžně nositelný, co se budou líbit asi pořád, prostě klasika v nejlepším slova smyslu, navíc pečlivě dlouhodobě pěstěná, takže v sobě mají i nemalý status symbol, což jim ovšem v posledku u fandů škodí - to mi taky přijde přirozené, stejně jako to, že jsou bohužel profláklé, fejkované atd... Myslím si z vlastní zkušenosti, že když se při hodnocení dokážeš oprostit od různý MI a jiných náplavek, zbudou ti ty lapidární účelný krásný hodinky, kašírka to tedy není ani náhodou, to se musí uznat. O PAM mohu říct to samé, jejich masový úspěch je zasloužený, stojí na pevných základech. Myslím, že něčím takovým, tedy takovou údernou bombou, se zdaleka nemůže každá, i "vyšší" firma, než je rolex - má to jistě i důvod v tom, že něco takového prostě vyrábět nechtějí, ale stejně - kolik takový cloumáků je ? Podle mne ne víc, jak 20. Něco jiného je, jestli bych je chtěl, to už je složitější a bez těch MI, provařenosti, citového zabarvení a tak se neobejdu a ani se obejít nechci. Upraveno 24. května 2010 uživatelem cigi 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 Jednoduše - pro mě jsou to oboje stejné (bez uvozovek) hodinky z hlediska použití. Tj. k riflím, do bazénu nebo na akčnější dovolenou. No a protože už jedny takové mám, proč kupovat Suby. (Kdybych v riflích a na dovolenou jezdil furt, smysl by to možná mělo, ale já jsem furt ve vobleku..) Jinak samozřejmě chápu rozdíl ve strojcích, tradici, bla bla bla.. Ale to je mi v bazénu fuk. Tak jsem to myslel. No já myslel vizuál. Ty hodinky vypadají jinak, i to je důvod, proč si je pořídit i v případě, že bych měl i ty druhé, ne jen jejich praktické využití. Nemyslím, že by vlastnictví nějakých hodinek bylo pro mě důvodem, abych neuvažoval o jiných. To bych asi nelezl na tohle fórum . A Suby rozhodně jsou etalonem "divers" třídy, takže pokud člověk kouká po diverskách, dříve nebo později na ně narazí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 A Suby rozhodně jsou etalonem "divers" třídy, takže pokud člověk kouká po diverskách, dříve nebo později na ně narazí. a to jako proč? pro mně jsou etalonem potápěčského nástroje sinn ux a to ve všech směrech /hlavně praktických směrech/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 Tak to já za sebe moc dobře chápu, co na rolexkách lidi mají, tedy na těch zde populárních modelech, protože dělají většinu věcí, co nestojí za řeč, ale ty základní archetypy jsou prostě parádní hodinky vlastně pro každého, běžně nositelný, co se budou líbit asi pořád, prostě klasika v nejlepším slova smyslu, navíc pečlivě dlouhodobě pěstěná, takže v sobě mají i nemalý status symbol, což jim ovšem v posledku u fandů škodí - to mi taky přijde přirozené, stejně jako to, že jsou bohužel profláklé, fejkované atd... Myslím si z vlastní zkušenosti, že když se při hodnocení dokážeš oprostit od různý MI a jiných náplavek, zbudou ti ty lapidární účelný krásný hodinky, kašírka to tedy není ani náhodou, to se musí uznat. O PAM mohu říct to samé, jejich masový úspěch je zasloužený, stojí na pevných základech. Myslím, že něčím takovým, tedy takovou údernou bombou, se zdaleka nemůže každá, i "vyšší" firma, než je rolex - má to jistě i důvod v tom, že něco takového prostě vyrábět nechtějí, ale stejně - kolik takový cloumáků je ? Podle mne ne víc, jak 20. Něco jiného je, jestli bych je chtěl, to už je složitější a bez těch MI, provařenosti, citového zabarvení a tak se neobejdu a ani se obejít nechci. Kterejch 20? Kdyžtak mi to klíďo hoď do SZ kdyby si nechtěl rozpoutávat nějak moc ohnivé flame, které to určitě vyvolá 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 a to jako proč? pro mně jsou etalonem potápěčského nástroje sinn ux a to ve všech směrech /hlavně praktických směrech/ V době, kdy se hodinky jako divers tool používaly, ještě nikdo ani netušil, že hodinky o kterých píšeš, spatří světlo světa. Co se týká praktičnosti, rozhodně dnes někdo nebude používat ani Suby ani Sinny, má komp. To co píšeš je spíše z kategorie "přání otcem myšlenky". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 V době, kdy se hodinky jako divers tool používaly, ještě nikdo ani netušil, že hodinky o kterých píšeš, spatří světlo světa. Co se týká praktičnosti, rozhodně dnes někdo nebude používat ani Suby ani Sinny, má komp. To co píšeš je spíše z kategorie "přání otcem myšlenky". v tvém pojetí jsi sem měl tedy zařadit i Omegu a Panerai, ale to je fuck Rolex rulezz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 (upraveno) Sinnu UX muze pod vodou dojit baterka. Tim se pro me jako potapecske hodinky zcela diskvalifikuji. Hodinky na baterii bez ukazatele "nabiti" jsou pod vodou k nicemu. IMHO. Rolady me na druhou stranu lakaji extremne a rad bych nekdy SDDS mel. Upraveno 24. května 2010 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 Sinnu UX muze pod vodou dojit baterka. Tim se pro me jako potapecske hodinky zcela diskvalifikuji. Hodinky na baterii bez ukazatele "nabiti" jsou pod vodou k nicemu. IMHO. Rolady me na druhou stranu lakaji extremne a rad bych nekdy SDDS mel. které R mají ukazatel rezervy nátahu ? 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 v tvém pojetí jsi sem měl tedy zařadit i Omegu a Panerai, ale to je fuck Rolex rulezz Já myslím, že Omega vyrobila své diversky s otočnou lunetou a odpovídající vodotěsností až po Subech. Panerai? Diversky? To byly Rolexky, ne ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 Já myslím, že Omega vyrobila své diversky s otočnou lunetou a odpovídající vodotěsností až po Subech. Panerai? Diversky? To byly Rolexky, ne ? no vida tvé argumentaci nějak dochází dech a to nejsme v jablkovém vláknu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 které R mají ukazatel rezervy nátahu ? K nicemu by nebyl. Ve chvili, kdy se pod vodou prestanes na delsi dobu hybat (a hodinky dotahovat), tak Te nejspis uz nebude trapit, ze se casem muzou zastavit . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 K nicemu by nebyl. Ve chvili, kdy se pod vodou prestanes na delsi dobu hybat (a hodinky dotahovat), tak Te nejspis uz nebude trapit, ze se casem muzou zastavit . rozumím tomu dobře, že je jedno zda dojde baterie nebo dojde pérko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 24. května 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května 2010 rozumím tomu dobře, že je jedno zda dojde baterie nebo dojde pérko No jo, jenze, kdyz si baterku nehlidas, tak jednou proste dojde. Automat (nechme stranou moznost poruchy) dojde, az dojdes i Ty . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se