Přejít na obsah

Představení nových členů Chronomagu

Doporučené příspěvky

Děkuji za kladné ohlasy. Foceno je Nikonem D90 + N16-85, se kterým se zatím taky jen učím (hlavně si musím dávat pozor na věčně překážející ručky :() .

Dík za informaci, mohlo mě napadnout že je to Nikon, tohle by Canon nedokázal. Škoda, že ten můj Nikon to takhle neumí, asi je rozbitý.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, právě jsem se zaregistroval (byť to tu jako neregistrovaný pročítám již nějaký ten pátek), takže se představím - mé jméno je "GentlemanT" a v současné době studuji na VŠ.

Co se hodinek týče, tak doposud jsem na ně nahlížel víceméně čistě "uživatelsky" (čti hlavně že to ukazuje čas) ale pomalu se to mění :smile_anim:. Běžně používám již téměř desetileté ana-digi CASIO ABX-22 (jejich stav tomu odpovídá), ale protože do obleku to tedy opravdu není ono, tak jsem si pořídil trochu elegantnější hodinky (ale opět quartzy - blíže poreferuji až mi dorazí :smile_anim: ).

Obecně se mi líbí spíše klasické elegantní společenské hodinky - za líbivý a vcelku dosažitelný kousek považuji třeba EDOX Les Vauberts Automatic 80081 37R, za poněkud méně dosažitelný považuji nějaký takto podobně laděný model od IWC... Ale třeba jednou...:rolleyes:

Tak to by bylo na začátek asi tak vše, přeji hezký den :-)

Odkaz ke komentáři

Ahoj

tak už asi dozrál čas, na to se představit.. na serveru chromonagu (za který tímto díkes) čtu asi tak od Vánoc, registrovaný jsem od března. První příspěvek neustále odkládám, a to hlavně nikoliv svou vinou, anžto mi stále ne a ne dorazit mnou objednané hodinky, moje první automaty.. zrovna před chvílí jsem zas urgoval toho svého prodejce a hodně jsem váhal, jaký zvolit ton, abych ho už nějak "nakopnul" :wallbash:.. je to pro mě docela těžkej moment.. "jak popohnat člověka, který má vaše peníze a který vám vysvětluje, jak mám moc práce a že už to určitě brzo pošle.."

no nic, abych se vrátil k hodinkám.. moje poslední hodinky jsem dostal k od našich k maturitě (před sedumnácti lety), okamžitě jsem je šel vyměnit, už jen matně si pamatuju, jaký to byl docela problém v tom samém obchodě si vybrat něco jiného.. namísto digitálek se spoustu čudlíků jsem si tenkrát odnesl ručičkové kvarcky, dnes si už ani nepamatuji značku, už jen to, že měly bílý ciferník, modré ručky a modrý kožený pásek.. vydržely mi skoro celou vejšku, abych je pak někde ztratil.. prostě najednou nebyly na ruce.. pak jsem si koupil první mobil a hodinky strašně dlouho neřešil.. až najednou tyhle Vánoce :smile_anim:.. nyní jsem vlastník nových Luminoxů, objednané mám první Seika (pro jistotu rovnou dvoje) a taky mi přistál v poště ciferník na Seika FF, které do budoucna taky pořeším.. Takže až nyní dořeším (snad zdárně) ten svůj aktuálně zamrzlý nákup, tak to pak zkusím s představením v přírůstcích..

Odkaz ke komentáři

Ahoj, vystupuji zde pod nickem kuncak7, registrován cca rok, čtu si tu cca 3 roky. Ze začátku jsem sem chodil za zábavou, pak pro rady a nakonec jsem ve stadiu, kdy je to závislost. Zatím ještě nemám ani vyhraněnou "oblast" svého zájmu - orientuji se spíše na hodinky s chronografem, ruské hodinky a hodinky české ( Prim sport - Nové Město i FM ) a mám velkou slabost pro retro. Všechny své hodinky se snažím nosit, na oplátku po nich vyžaduji, že něco vydrží, protože je nesundavám ani na sport či práci v lese

Klidně bych se pochlubil s pár kousky, ale když vidím fotovýtvory ostatních, tak je mě stydno se tady se svým neuměním focení vůbec ukazovat. Jdu se proto seznámit se svým fotoaparátem a pokusit se to napravit ( bohužel jsem nikdy nebyl zastáncem fotografování, takže to bude asi chvilku trvat ).

Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny členy,

k tomuto fóru jsem se dostala hlavně díky mé drahé polovičce. Naše hodinková patálie začala ve chvíli, kdy si můj drahý koupil první hodinky a já zanedlouho usoudila, že i já nějaké prostě musim mít...Forum už delší chvíli sleduji a pročítám. Mimo hodinek se samozřejmě zajímám i o jiné koníčky k největším asi patří kočkomilnost a teraristika.Dlouho sem odolávala registraci (asi abych se vyhnula totální mánii :P ). Bohužel před dvěma dny jsem zjistila, že když jdu večer spát mam vedle postele pouze hodinky a uv svítilnu,kterou si hodinky trošku přisvítím, abych i ve 3 ráno pohodlně zjistila kolik je hodin aniž bych hledala mobil. Což by asi nebylo tak divné...kdybych se ve 3 ráno netěšila pouze z toho jak ty hodinky krásně svítí :). Tudíž jsem se rozhodla konečně zaregistrovat. Hodinky mam zatím pouze dvoje - quartzy a jedny automatky..vysněné zatím nemam žádné, ale kolikrát tu nemálo slintám nad příspěvky ostatních členů.

Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny členy,

k tomuto fóru jsem se dostala hlavně díky mé drahé polovičce. Naše hodinková patálie začala ve chvíli, kdy si můj drahý koupil první hodinky a já zanedlouho usoudila, že i já nějaké prostě musim mít...Forum už delší chvíli sleduji a pročítám. Mimo hodinek se samozřejmě zajímám i o jiné koníčky k největším asi patří kočkomilnost a teraristika.Dlouho sem odolávala registraci (asi abych se vyhnula totální mánii :P ). Bohužel před dvěma dny jsem zjistila, že když jdu večer spát mam vedle postele pouze hodinky a uv svítilnu,kterou si hodinky trošku přisvítím, abych i ve 3 ráno pohodlně zjistila kolik je hodin aniž bych hledala mobil. Což by asi nebylo tak divné...kdybych se ve 3 ráno netěšila pouze z toho jak ty hodinky krásně svítí :). Tudíž jsem se rozhodla konečně zaregistrovat. Hodinky mam zatím pouze dvoje - quartzy a jedny automatky..vysněné zatím nemam žádné, ale kolikrát tu nemálo slintám nad příspěvky ostatních členů.

Každá angažovaná dáma vítána :) (to s UV svítilnou na nočním stolku se mi líbí, je to mnohem lepší než 2,5kg šminek :))

(no a prozatimní řešení asi bude Traser, to se budeš budit sama ;)

(foto z webu ladiesgadgets.com)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny členy,

Tak tu teda vitam svou milou zenu a doufam ze nas ted jiz spolecny konicek ted nebude stat 2x tolik co doted :)

Odkaz ke komentáři

Zdravím všechny členy,

Tak tě tady vítám. Málokdo má za sebou dřív chronosraz, než první příspěvěk :)

Odkaz ke komentáři

A jaký dobrý :) Škoda, že sem posledně byla v práci...bývala bych ráda zajela Popř bychom se mohli dohodnout zas na nějaké té malé párty :) Jinak s hodinkama jsem maximálně spokojená a těším se z nich každý den...opravdu mám radost :)

to gouda: krásné hodinky to jsou ...kdyby byli v jiné barvě jsou hezčí , ta bílá mi moc nesvědčí.

Odkaz ke komentáři

Takže konečně jsem něco nafotl a chtěl bych se tu " pochlubit" , i když fotka není 100% proti ostatním je dost špatná, ale mějte se mnou smilování:smile_anim:, naučím se to. Zkusil jsem foto hodinek, určených tento týden k nošení.

Jedná se o mé první hodinky Prim Sport 2, které jsem dostal hned, jak jsem se naučil hodiny a měl je v první třídě ( víc si bohužel nepamatuji, jen to, že rozhodně nemají originál sklíčko a pásek zn. Hirsch jsem na ně pořizoval nedávno, když jsem je našel ve skříni).

Druhé hodinky jsou Prim Sport Igen, také památeční ( ostatní ze své sbírky nenosím, mám je jen ve skříni a kochám se jimi ), ty jsem dostal na přelomu cca 4 třidy, kdy se doma uznalo, že již neničím hodinky jak na běžícím pásu:smile_anim:, pásek z podložkou je sice kožený, ale nesedí přesně a sháním jiný ( zatím bezúspěšně ).

Dalším kouskem je značka Aviator, ruční nátah, rozměr 42mm, WR 100m, brát s rezervou ( jak jsem psal jinde, testovány v moři i bazenu a drží, ale s jiným kouskem bych to zkoušel znovu smířen s neúspěchem ), již na kovovém tahu - kožený vydržel přesně dle rad zkušených, pár chvil. Kupovány loni, neboť jsem se zakoukal do ruských "přesných" časů ( přesnost je proti starým primkám i po seřízení mizerná, ale jsem ruským hodinkám ochoten prominout mnohem více ).

Čtvrtým kouskem jsou hodinky Ruhla chronograf, na kterých je zatím jen koženkový pásek, ale odpoledne se chystám na změnu, půjde tam kožený pásek mavex, který na nich již byl. Hodinky jsou spíše už takové skládačky ( na nich jsem si nejvíce vyhrál ), doslova jsem na ně šlápl při svém stěhování ( od toho prasklinka na skle ), ale sehnal jsem si dvoje další na náhradní součástky a vyměnil ohnuté ručičky, dal dohromady strojek vevniř, vyměnil lunetu a barevný ciferník ( takže vlastně z původních mám jen pouzdro ) a šlapou jak mají. Jsou to mé první hodinky ze zahraničí, přivezené z tábora v NDR, kde jsem je vyměnil s jedním polákem.

Poslední kousek, který mám v plánu tento týden nosit, jsou mé Prim Sport MPM ( pro změnu můj první kup zde na chronomagu ), dostal jsem k nim sice kožený pásek, ale usoudil jsem, že ten se bude lépe vyjímat na jiných hodinkách a tak jsem nasadil kovový tah.

Snad se hodinky líbí, až se zlepším ve focení, tak bych se pokusil zmapovat další své stroje, strojky a stroječky.

Proto se ještě 1x omlouvám za nekvalitu fotky.

Odkaz ke komentáři

HM, mohl bych poprosit nějakého váženého člena fora, který by sem zabloudil, zda by mě mohl napsat mail, poslal bych mu to foto a on ho tam vložil ? Přiznám se bez mučení , můj počítač protestuje s vložením a já nevím, jak mu domluvit. Ach jo.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...