Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO
Odesláno

Děkuji za současné i budoucí uvítaní.

Kdybych se tu týden nebo déle neobjevil, tak jsem zase něco posr@l nebo mám dovolenou.

Návštěvník YPO
Odesláno
před 2 hodinami, Hasňa napsal:

Rád tě tu zase vidím. Mohli bychom s Kubou někdy zajít do Kuželky. 

Jestli jste ochotní se utrhnout od rodin kteroukoli sobotu, tak nemám problém. Jiný den na kuželky nemůžu, protože sloužím lidu.

Odesláno

@YPOnazdar sokole

ten šejdr, je ta super šichta co můžeš před jízdou vymlasknout šest piv s Novákem, Babulou a Dr. Zatloukalem?

Screenshot_2025-01-06-17-19-08-37_811711abd41cd659c819d87108f22bce.jpg

• Dát hlas 1
Odesláno
před 24 minutami, guzmic napsal:

@YPOnazdar sokole

ten šejdr, je ta super šichta co můžeš před jízdou vymlasknout šest piv s Novákem, Babulou a Dr. Zatloukalem?

Screenshot_2025-01-06-17-19-08-37_811711abd41cd659c819d87108f22bce.jpg

Dobře Ty! 🙂

@YPO vítej chlape 

Návštěvník YPO
Odesláno
před 28 minutami, guzmic napsal:

@YPOnazdar sokole

Ne ne. Alkohol za volant nepatří.

Šejdr je dělená směna která je určená pouze pro silné jedince.

Tady to popisuje nějaká řidička. (čtení na 3 minuty)

Zhruba dělám to samé kromě těch ženských prací okolo. Vyhovuje mi to, protože už nedávám makat devět, deset hodin v kuse. Musím si prostě někdy v půlce šichty zdřímnout, abych byl tu druhou půlku produktivní.

• po měsících...
Odesláno

Zdravím místní osazenstvo,

na zdejší fórum mě navedl kamarád. Pár týdnů jsem sem sporadicky chodil a dnes jsem se rozhodl se konečně zaregistrovat. 

V hodinkách jsem úplný nováček. Dokonce jsem do nedávna ani žádné nenosil. Pak jsem si k životnímu jubileu nechal koupit hodinky a vypadá to, že se to asi rozjede. Tak doufám, že mě v tom podpoříte. 

Jdu studovat 😉

• Díky 1
  • Dát hlas 2
Odesláno

Vítej na fóru. Užívej Chronomag.

Tvůj nick je určitým náznakem toho, že by Tě hodinky mohly opravdu zajímat. 

• Haha 1
Odesláno

Teď si nejsem úplně jistý jestli chápu vaši poznámku.

Jsem velký fanda Tarantinových filmů, což asi moje přezdívka zde i Avatar napovídají. Ovšem co vím, tak pan Wolf nosil hodinky Gucci, což tedy ale dle místních standardů není vysoká hodinařina. Ani popravdě nejsou úplně dle mého vkusu. Více v linku zde: https://www.instagram.com/p/Cuj2pDdtKh0/?img_index=1

Děkuji ale za přivítání.

• Dát hlas 1
Odesláno

Tak a máte mě tady zpět. Po roce. 

Odloučení bylo dlouhé. 😞 

Musím si nasypat popel na hlavu, za můj nemístný komentář, který vedl k mému vyloučení a současně poděkovat @Bert a celému teamu moderárorů, že mě vzali zpět do této komunity chronomagorů.

Děkuji!

p.s foto sem dávám, aby to nebylo takové holé

T.jpeg

• Like 3
  • Dát hlas 3
Odesláno

pozdravujem všetkých, tak po cca 10 rokoch pobytu na fóre a žiadnych príspevkoch si dovolím sa predstaviť

čiže

otec, architekt, úradník, manžel, cca 45 rokov, Modra...hodinky som začal "zbierať" cca 2015,  vtedy kolega dostal na narocdeiny Steinhart, presný typ už neviem, a obdivoval každému zákazníkovi hodinky na ruke a kedže je chronobundus asi prenosný vzduchom, tak som "ochorel" aj ja

Prvé hodinky do zbierky boli Seiko z druhej ruky, taky väčší field automaty SNZG15K1...no a ptom sa to tak nejako postupne začalo,veľa študovania, učenia sa, zisťovania...a postupne nejaké akvizície, darčeky nákupy...

A tak postupne sa z toho stávala "zbierka", niečo prišlo, niečo odišlo, asi ako u každého z nás. Mnoho nákupov by som už neopakoval a stále čakám na svoje grail watch...

Trochu retrospektívnej nostalgie:

Prvé naozajstné hodinky som v 1986/87 dostal Casio F16, čo je asi predchodca F91.

Prvé kúpené hodinky z brigády Saphir-quartz filed style, rok cca 1995, stále v zbierke z nostalgie, hodinky idú

Aktuálne má niečo, čo by sa možno dalo nazvať zbierka vyzerá takto:

Rozdelil som si ju na dve množiny, hodinky, ktoré nosím málo, ale z osobných dôvodov ju nepredám a tie , ktoré chcem mať v bežnej rotácii.

Krabica "archív" a "na predaj--výmenu-darovanie"

image.thumb.jpeg.81b1cc5dfe45b12e98ab22759b69734e.jpegPolice-darček za promócie

Casio-analog-digi,solar,dar od svokra, ten ich dostal za dlhoročnú prácu vo firme

Citizen-titanové chrono s integrovaným ťahom, dar od švagra, ktorý v nich havaroval na moto

Pagani design-sub-hommage, vianočný darček od rodiny, už nenosím lebo hommage a sú obrovské

Guanqin-GJ16034-čína, Myiota srojček, spolahlivém kúpene od niekoho v Senci za cca 40Eur, už skoro nenosím, ale na slušnoom milánskom ťahu nevyzerajú úplne zle

Citizen Tsuyosa-NJ0159-86A-známy model, prepadol som pocitu, že to musím mať...a po týždni zistil, že neprebehla chémia, odložil do krabice, dvakrát ot ešte skúsil a nič... tak by som ich rád niekomu poslal, žial v rodine nemám nikoho kto by to ocenil, ak sa niekto nájde budem rád...alebo vymením  /mám full set/

Certina DS Action Powermatic 80 Day-Date C032.430.16.041.00 - mesiace okukovania a šetrenia, mal sol silný pocit, že je to môj dostupný grail watch /swiss, automat, značka, lumi, date,...trochu akoby Omega Aqua terra.../ tak som si ich konečne kúpil /viem, niekto má grail watch AP, Patek, ale každý máme svoje zdroje.../ a dal na ruku a zistil...zistil som, že mám strašný pocit, že sú obrovské...tak som to úprimne fakt skúšal asi 5krát...a nič...tak vymenil remienky, ťahy,...a nič...tak skončili v krabici, kúpil som ich nové keď rušili zastúpenei značky v zlatníctve, tak keby sa našiel niekto kto by ich chcel, určite sa dohodneme /mám full set/

Citizen CA0791-81X Eco-Drive Sport- išiel som k hodinárovi pre servisované hodinky, a odišiel s týmto kúskom, lebo veď zelený Cizen chrono este nemám, a takmer navlas sa opakoval veľkostný problém...ikeď tu som to ešte enjako zázrakom dával, ale aj tak nenosím...jedine som si stihol urobiť maliký škrabanec na sklíčku, asi keď som ich vkladal do krabice 😊...keby niekto chcel, rád skorodarujem...

CASIO MRW200H-5BVDF - kúpené ako hodinky špeciálne pre dovolenky v Chorvátsku pri mori, prípadne na fandenie pri športových výkonoch syna /z tlieskaním a bubnovaním mám storku, ako sa to vie predražiť, ale to inde/, aktuálne k moru nechodím, tak ich asi niekomu darujem

Saphir - moje prvé hodinky za vlastné, rok asi 1995, stále funkčné

Krabica  "na nosenie"

image.thumb.jpeg.290bfcb3973dd05d2c348f8cac450f41.jpeg

Timex Q TW2W53300 - posledná akvizícia -išiel som si dokúpiť remienky, len rýchla prehliadka noviniek v obchode...láska na prvý pohľad...za mňa úžasne charizmatické hodinky...ak by niekto chcel, napíšem krátku recenziu

Orient Kamasu RA-AA0002L19B - darček na 40tku, za mňa úžasný pomer cena výkon, presné ako švajc.....no japonsky inhouse, nosím aj bežne do práce, aj na koži, nato,... jediné čo by som asi zmenil, ak by som bol designér, tak je kovový ťah...proste keby sa zužoval smerom k spone, pôsobili by podľa mňa harmonickejšie

Seiko 5 SRPG31 - kúpil som si keď som pred pár rokmi dokončil svoj najväčší projekt, ako odmenu...pôvodne som mal v pláne klasické Alpinisty, ale zase som sa asi tak nechcle odmeniť...trošku sme si hľadali potom vzájomne vzťah, hlavne kôli veľmi špecifickej farbe číselníku /taká modrosivá/, aktuálne je plán zohnať s k nim hodiaci sa kovový ťah a urobiť z nich GADA hodinky, pretože na nato sú super, slušná koža tiež, len je problém s kovom, keďže púzdro je pieskované...jedine sa bojím, že keď nenájdem náležitý kovoý ťah tak či náhodou nepôjdu z domu...ale stále dúfam /v kriticvkom prípade kúpim taký model na kove, ten si nehcám a predám len hodiny.../

Glashutte - dedičstvo po mojom úžasnom dedkovi, rook asi 1965, po servise sú neskutočne presné, úžasné a fantastické, jedine trošku neviem nájsť náramok /aktuálne neičo ako pštros od Hirsch/ ale možno si dám niečo vyrobiť namieru

G-shock GAB2100-1ADR - kúpené pre seba, keď som svojim chalanom kupoval od Ježiška vintage style Casio hodinky /obaja ich nosia skoro denne/ - klasické casioak, nosím na všetko, kde treba, aby hodinky mohli dostať "po ciferníku", jediné hodinky, kde mi nevadí reálna velkosť.

Timex Expedition TW4B04700 - kúpené z druhej ruky počas lockdownu-vlastne ani nemám dôvod prečo som ich kúpil, tuším som čakal na nejaké iné mal som pocit, že neprídu...ale mám ich rád, sem tam dostanú aj kožený remenienok a idú so mnou do úradu pracovať...také milé spoľahlivé unverzálky

tak to je asi toľko o mne a mojich hodinkách...ak som niekoho unudil k smrti, tak sa ospravedlňujem...

všetkým želám krásne časy

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 17 minutami, Bert napsal:

@tomankubik moc hezké úvodní slovo. Vítej mezi námi.

Dakujem vážim si to. Snáď som to neprehnal s dĺžkou. Keď tak sa to stratí…

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...