Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

Zkusil jsem to natočit, ale ten mikrofon na telefonu je k ničemu.. :-D

Moc pěkný MB, tyhle cabria mají něco do sebe. Jednou si snad taky nějaké pořídím. Asi před dvěma lety mě známej povozil v Kaipanu a od tý doby bych prostě rád auto bez střechy, to je prostě najednou úplně jiné svezení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No dobre no. Odvolavam. :) Protoze kdyz jsem koupil Mondeo, tak jsem taky hned sel do noveho, pekneho, neolesteneho volantu. ;)

Nezkoušel jsi nějaký přípravek na odstranění lesku z volantu typu Leather Gloss Corrector apod.?

Odkaz ke komentáři

S-Max starej 5 let v naftě s nájezdem pod 100.000? To je reálně sci-fi. Pokud ho seženeš, tak bude brutálně stočenej :) Čímž chci říct, že jich je na netu plno a všechno jsou to podle mě totální nesmysly. Nikdo si nekoupí tohle auto na potrhy po městě. Za 5 let je reálný nájezd spíš 2x tolik. A pokud si někdo tohle auto koupí na potrhy po městě, tak bude motor zralej na generálku. A zrovna jiná volba než 1.8, kterej byl prakticky ve všech variantách bez FAP, by byla jediná reálně k ježdění po podobném provozu. Kamarádka má 1.8 naftu zhruba toho věku co chceš a je maximálně spokojená. Ale ona je spíš humanitně zaměřená, takže těžko říct, jak to auto šlape. No a to auto nemělo zrovna tak nízký nájezd.

Odkaz ke komentáři

Nezkoušel jsi nějaký přípravek na odstranění lesku z volantu typu Leather Gloss Corrector apod.?

Nezkousel. Ani nevim, ze neco takoveho existuje. Proste jsem zajel do Fordu v Melniku a koupil za sestku novy volant. Divali se tam na me jako na silence. :) Ten stary si dal kamos do sveho Mondea misto sveho puvodniho plastoveho. 

Odkaz ke komentáři

S-Max starej 5 let v naftě s nájezdem pod 100.000? To je reálně sci-fi. Pokud ho seženeš, tak bude brutálně stočenej :) Čímž chci říct, že jich je na netu plno a všechno jsou to podle mě totální nesmysly. Nikdo si nekoupí tohle auto na potrhy po městě. Za 5 let je reálný nájezd spíš 2x tolik. A pokud si někdo tohle auto koupí na potrhy po městě, tak bude motor zralej na generálku. A zrovna jiná volba než 1.8, kterej byl prakticky ve všech variantách bez FAP, by byla jediná reálně k ježdění po podobném provozu. Kamarádka má 1.8 naftu zhruba toho věku co chceš a je maximálně spokojená. Ale ona je spíš humanitně zaměřená, takže těžko říct, jak to auto šlape. No a to auto nemělo zrovna tak nízký nájezd.

S-max je rodinné auto. Nepotřebuju krasavce, ale myslím že 20000 je docela průměrný roční nájezd mnoha rodin. Většinou se dá taky líp doložit z autorizáku. Takže podle mně musí existovat dost aut s tímhle nájezdem (mimochodem psal jsem ,,lehce přes 100"). Každý auto na trhu stočený být nemůže, už jsem si pár autíček pořídil a křapky poznám :lol2: . S osmnáctistovkou i dvoulitrem mám u Fordů své zkušenosti- a dvoulitr zatím vyhrál, no, i u mýho mechanika...  Taky jsem spíš humanitně zaměřenej, tak  asi budu spokojenej.. má to ještě čas, spíš bych potřeboval vědět na co dát pozor.

Odkaz ke komentáři

Kolega z Bratislavy měl S-MAXe služebáka. Teď se prodával. Bylo to veselé.

Auto staré 3,5 roku, najeto asi 180.000km.

Jeden slovenskej bazar nabídl suverénně nejvíc (tuším 9.000 EUR), ale když zjistili, že auto bylo servisovaný ve značkovým servisu a že servisní knížka je na internetu, tak řekli, že ho nechtějí, že to pro ně nemá smysl. Že takhle kilometry stočit nemohou.

Odkaz ke komentáři

Kolega z Bratislavy měl S-MAXe služebáka. Teď se prodával. Bylo to veselé.

Auto staré 3,5 roku, najeto asi 180.000km.

Jeden slovenskej bazar nabídl suverénně nejvíc (tuším 9.000 EUR), ale když zjistili, že auto bylo servisovaný ve značkovým servisu a že servisní knížka je na internetu, tak řekli, že ho nechtějí, že to pro ně nemá smysl. Že takhle kilometry stočit nemohou.

No, to je fakt smutný.

Odkaz ke komentáři

My občas vracíme leasingovce S-Max 2,0 TDCI po 4 letech s nájezdem cca 150 tkm, někdy se vyplatí mrknout na http://www.csobleasing.cz/cz/autosalon

Tak padlo konečné rozhodnutí, staré Mondeo musí do světa a bude potřeba něco většího. Padl mi do oka S-max. Máte s tím autem někdo zkušenost? Chtěl bych zase něco asi 5 let starého, s nájezdem lehce přes 100 000, ropáka, asi ne 18stovku. Kdo s tím tady jezdil nebo jezdí?

Odkaz ke komentáři

No já nevím, auto mezi 150 a 200, to bys měl myslet na opravu FAPu, vstřiky, případný problémy s turbem, EGR...

Hlavně jsem měl na mysli, že S.Max v bazaru starej 5 let není rodinný auto, který má běžně najeto do 20.000 ročně. 95% S-Maxů, který se v ČR prodávají jsou firemní auta. Tak to prostě je. A Firemní S-Max starej 5 let má rozhodně nájezd spíše k 200.000km. Je pravda, že v bazaru mají skoro všechny S-Maxy, stejně tak jako skoro všechny Mondea a další auta najeto 112.000 - 118.000km. Jak je to možný fakt nechápu :D

Mě se vždy vyplatilo projít fóra o daných autech, tam se dozvíš vše.

Odkaz ke komentáři

No já nevím, auto mezi 150 a 200, to bys měl myslet na opravu FAPu, vstřiky, případný problémy s turbem, EGR...

Hlavně jsem měl na mysli, že S.Max v bazaru starej 5 let není rodinný auto, který má běžně najeto do 20.000 ročně. 95% S-Maxů, který se v ČR prodávají jsou firemní auta. Tak to prostě je. A Firemní S-Max starej 5 let má rozhodně nájezd spíše k 200.000km. Je pravda, že v bazaru mají skoro všechny S-Maxy, stejně tak jako skoro všechny Mondea a další auta najeto 112.000 - 118.000km. Jak je to možný fakt nechápu :D

Mě se vždy vyplatilo projít fóra o daných autech, tam se dozvíš vše.

Dík za tipy, dost jsem to tam prošel- ale jsou to fóra nadšenců... Pohledám- mám dost času, najdu to co potřebuju. Dost po bazarech chodím, ale tyhle nájezdy  co píšeš vidím málokdy. Když auto prohlídnu, poznám jestli je stočené o hodně.  No, nevím jak je to s těmi firemními vozy, ale moc firem co znám S-maxy nejezdí.  A priori mě zajímají spíš ty osobní zkušenosti. O stavu bazarů v Čechách asi vím dost.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Jagman

Pokud je S-max ten velkej tak ho má sekretářka jedné firmy a co sem tak vybavoval do 150ti dobrý ale ted se to prej strašně s..e je pravda že moc ho tam stát nevidím takže je v servisu poměrně často posledně jí zustal vruce celej ten panel s ruční brzdou :D

Edit: kupované nové

Upraveno uživatelem Jagman
Odkaz ke komentáři

Mám dva české kolegy, kteří jezdí S-Maxy, jeden z nich má už druhého. Bez problémů (totéž kolegové v Německu). Je to na stejné úrovni jako Mondeo - těch máme asi 7 a taky cajk.

Ale faktem je, že je měníme po 4 letech, to jsou OK. Jak se s.rou nebo nes.rou potom, to už nevím.

...  A priori mě zajímají spíš ty osobní zkušenosti....

Upraveno uživatelem Duke650
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...