honzyk Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Odesláno 8. června 2019 Kabaň je u Rollsu od jara https://www.auto.cz/jozef-kaban-se-stal-sefem-designu-automobilky-rolls-royce-128555 , X5 bych si asi zvládnul nakonfigurovat tak aby se mi líbila, X7 už ne, ta je moc velká tak nějak na mě jako auto pro černochy se zlatejma řetězema kolem krku, tomu by odpovídaly i ty píčovinky jako je křišťálovej volič automatu, ten se mi taky moc nelíbí. Na budíky s protisměrným otáčkoměrem jsem si zvyknul celkem rychle, i během krítký předváděčky s Peugeotem mě to nijak zvlášť nerušilo, spíš mě překvapuje, že snad každá značka, která má virtuální budíky umožňuje výběr z několika variant zobrazení a zrovna BMW má jenom jednu verzi a to ještě ne moc povedenou.
vwtyp11 Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Odesláno 8. června 2019 Maxeli a ja dneska. Pred barakem mam nove od vcera dalsi hromadu drivi, uz ho nechci ani videt tvl. Jen sem jednu dorazil a srovnal, deda volal vezu klady. Na bazen jsem mohl jit az od 12, cely tyden skoly soustredeni. Tak jsem vylezl pred dum, dloubal jsem se zamyslene za uchem a pozoroval asi minutu hromadu drivi, jestli se pod mym uprenym pohledem nezmensi. A nic. Plivnul jsem tim smerem, sel zpatky do grazaze pro cajky a sel si lestit auto. mam uchylku, je v tech instrumentech strasnej penez ale ja si u toho fakt odpocinu a bavi mne to. Skoncil jsem asi za 2,5 hodiny. Pak jsem jeste na chvilku nastartoval motorovku, neco riznul, a v 11,30 se vydal nalestenym vozem plavat. Kdyz jsem pak po treninku vylezl ven, zalibne jsem si ho prohlizel, jak se na parkovisti blejska. Usednul jsem dovnitr do ergo sedacky a hlavou mi prolitlo "jsi kral!" Sem picus stejne. Za 2,5 hodiny auto neumeju... tak mytí a sušení je 2 hodiny leštění a carnuba a finalka další 4-5 ...
Pavelpu27 Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Odesláno 8. června 2019 Za 2,5 hodiny auto neumeju... tak mytí a sušení je 2 hodiny leštění a carnuba a finalka další 4-5 ...Vy máte času...
DavidLC Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Odesláno 8. června 2019 Keramika je hlavne hydrofobni, tj. odpuzuje vodu a chrani kastli. Ale spinu neodpudi. Na beznej prach staci vapka a osusit. Ale jinak normalne sampon a jedes. Jen to vsechno rychlejc odtece pryc. My magori presto susime. A kdyz chces kastli umejt jakztakz, hodinu az dve to zabere. Jen predni maska je minimalne 20 minut. Pak plochy, spary, ramy dveri, lemy... jako nic.Já dávám na babičku karnaubský vosk od Sonaxu každý rok, někdy 2x. Snad je to znát, tam kde ostatní reznou, mám zatím klid. Ale jestli je tohle lepší, děláš to sám, nebo je někdo kdo to umí dobře ? A jak dlouho to vydrží ? Dík.
vwtyp11 Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Odesláno 8. června 2019 Vy máte času...Ja ted vůbec nejezdim, tak si užívám aspoň mytí
Pavelpu27 Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Odesláno 8. června 2019 (upraveno) 100 lidi, 100 chuti. Ja mam SUV rad, libi se mi nova X5, X7, GLS, Q8, aji offroady, Range Rover, Landcruiser, Infinity QX56, QX80.. Az pude X5 papa, asi si poridim tu posl. X6.Jasně, že jo. Některý gazíky mi nevadí. Range Rover Velar, nebo Land Rover Discovery, Porsche Macan... a to je vlastně asi všechno. Ještě starší X5 měla svoje kouzlo. Ale tohle je pro mě opulentní show-off. Nene, tohle bych fakt nechtěl. Upraveno 8. června 2019 uživatelem Pavelpu27
KFL Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Odesláno 8. června 2019 Já dávám na babičku karnaubský vosk od Sonaxu každý rok, někdy 2x. Snad je to znát, tam kde ostatní reznou, mám zatím klid. Ale jestli je tohle lepší, děláš to sám, nebo je někdo kdo to umí dobře ? A jak dlouho to vydrží ? Dík.Keramika je delana v autoatelier.cz a kazdej rok se dela refresh. Ja to jen meju a susim. Bez vosku.
DavidLC Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Odesláno 8. června 2019 Keramika je delana v autoatelier.cz a kazdej rok se dela refresh. Ja to jen meju a susim. Bez vosku.Díky, kouknu na to.
hopa26 Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Odesláno 8. června 2019 Za 2,5 hodiny auto neumeju... tak mytí a sušení je 2 hodiny leštění a carnuba a finalka další 4-5 ...Jasny, umel bych tam utopit vic casu. Jenomze ho tolik nemam. Vosk beru synticky Fusso, dobre se mi s nim dela. Navrch BSD jako protekci a jdu od auta. Urcite nejsem buhvijakej detailer. Ale libi se mi ciste auto zvenku i uvnitr. Luxuju treba 5 krat tydne, mam vysavac v garazi jen na auto, prachovku na display radia a budiky. Snazim se chovat k vecem pekne, neumim bejt lajdak. Je to auto na denni pouziti, jak v nem jezdim jen sam bez deti, ten interier je jak novy a tesim se z nej. Treba casem taky popolezu do segmentu, co tu postujete.
vwtyp11 Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Odesláno 8. června 2019 Treba casem taky popolezu do segmentu, co tu postujete. Lokomotiva Ti nestačí?
Pavelpu27 Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Odesláno 8. června 2019 Ne, že bych se chtěl srovnávat s vašima 5-7 hodinovýma směnama. Já si dám dvakrát do roka 2 hoďky a jsem spokojenej.
African Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Odesláno 8. června 2019 A Sedma by tě urazila, Jesus Krist, doufám že se mi to jenomže zdá ... :-)
Pavelpu27 Odesláno 8. června 2019 Nahlásit Odesláno 8. června 2019 A Sedma by tě urazila, Jesus Krist, doufám že se mi to jenomže zdá ... :-)
Sphinxx Odesláno 9. června 2019 Nahlásit Odesláno 9. června 2019 Díky za doplnění kolem Kabaně, tohle jsem netušil, že je v divizi RR. Dobrej post. Jinak k tématu ... já dělám auto s kompletní přípravou, pouze ručně bez leštičky kolem 8-10 hodin v kompletu ... nevím, jak vy, ale jen skoro hodinu mi trvá všechno oblepení plastových, gumových částí a gum kolem oken ... další hodinu jen kola. Jak to zvládáte za dvě, tři hoďky, to mi hlava nebere ... Nutno dodat, že jak jsem starší, tak mě tahle ruční aplikace unavuje a zmáhá. Já když dám auto do automyčky na ty jejich programy, tak sice jako v ten okamžik dobrý, ale dlouhodobě to nemá smysl, myslím ty základní programy do dvojky. Jsem na tyhle práce náročnej a radši to umeju sám. Auto myju jednou za dva, tři týdny, ale pořádně a v kompletu. Vosk 2x ročně.
Pavelpu27 Odesláno 9. června 2019 Nahlásit Odesláno 9. června 2019 Díky za doplnění kolem Kabaně, tohle jsem netušil, že je v divizi RR. Dobrej post. Jinak k tématu ... já dělám auto s kompletní přípravou, pouze ručně bez leštičky kolem 8-10 hodin v kompletu ... nevím, jak vy, ale jen skoro hodinu mi trvá všechno oblepení plastových, gumových částí a gum kolem oken ... další hodinu jen kola. Jak to zvládáte za dvě, tři hoďky, to mi hlava nebere ... Nutno dodat, že jak jsem starší, tak mě tahle ruční aplikace unavuje a zmáhá. Já když dám auto do automyčky na ty jejich programy, tak sice jako v ten okamžik dobrý, ale dlouhodobě to nemá smysl, myslím ty základní programy do dvojky. Jsem na tyhle práce náročnej a radši to umeju sám. Auto myju jednou za dva, tři týdny, ale pořádně a v kompletu. Vosk 2x ročně.Můžu se zeptat, proč olepuješ plasty a gumy? Já to po dokončení vosku přejedu silikonovým olejem a je to jako nový.
Sphinxx Odesláno 9. června 2019 Nahlásit Odesláno 9. června 2019 Pavle, já to lepím, protože jedu přípravu + aplikaci a plasty, respektive těsnění už ničím neošetřuji, protože se to pak leskne, jak leštěnky z bazaru naolejovaný Coyotem, v tomto ohledu mám rád přirozený vzhled a ten vosk se váže na ty plasty a nechává to bílý povlak.
Pavelpu27 Odesláno 9. června 2019 Nahlásit Odesláno 9. června 2019 Pavle, já to lepím, protože jedu přípravu + aplikaci a plasty, respektive těsnění už ničím neošetřuji, protože se to pak leskne, jak leštěnky z bazaru naolejovaný Coyotem, v tomto ohledu mám rád přirozený vzhled a ten vosk se váže na ty plasty a nechává to bílý povlak.Jo jo, proto to pak otírám silikonem. Včera jsem to vzal ubrouskama na palubní desky a taky v pohodě
Sphinxx Odesláno 9. června 2019 Nahlásit Odesláno 9. června 2019 Jasně, když se Ti to líbí, tak proč ne ... já jsem na tohle detailista, chci mít vše tip-top, takže se s tím pachtím
Filip.J Odesláno 9. června 2019 Nahlásit Odesláno 9. června 2019 Jal musím vše stihnou na wapce, tak už mám nacvičenej postup, ale i tak tam sem třeba hodinu a ostatní se na mě velmi mračí. Ale letos už bude parkovací stání, takže pak už si budu taky moct hrát. Ručníky mám teda jen 2, ale nejvíc mě baví dekontaminace koroze - jak to vždy zčervená a steče dolů Dekontaminace koroze? To je nějaká volba na té wapce?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se