colommbo Odesláno 7. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. května 2021 Ano, smetanová omáčka to vlastně nakonec byla a nemělo to chybu! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 17. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. května 2021 Počasí dneska na houby Namožené zápěstí místo hodinkové fotky a větší kudla na tohodle fešáka místo houbařského nožíku, sírovec žlutooranžový. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 21. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2021 Co to je? Ví někdo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 21. května 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května 2021 Ucháč sp. (respektive obecný nebo obrovský, ale bez dalších znaků blíže neurčitelné). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 7. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. června 2021 Poprosil bych o radu, co mi to roste v obřím počtu na zahradě... A důležitá část: dá se to sežrat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 7. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. června 2021 (upraveno) 1. Jaký tam máš biotop? Jako myšleno stromy, jsou tam třešně, švestky apod., nebo starý v zemi kořeny těchto druhů? 2. Lupeny jsou u všech starších plodnic takhle do růžova a u mladých do šeda? 3. Voní (mouka/okurky)? 3x ano = srovnej si to se závojenkou podtrnkou, ale za mě takhle bez ohmatání na živo jen udávám směr kudy koukat edit - jen doplním že i kdyby ti to sedělo tak nedoporučuju sbírat, leda prověřit u mykologa v nejbližší pořadně, u závojenek platí kdo je nemá nakoukaný tak nebrat, jsou mezi nimi i jedovaté druhy a mrchy klidně rostou poblíž = je potřeba kontrolovat každou plodnici (barvu lupenú, změna barvy při rozkrojení atd.) Upraveno 7. června 2021 uživatelem Tom4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 7. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. června 2021 (upraveno) Louka v lese (převážně smrkovém) Ovocné stromy tu co vím nikdy nebyly. Mě napadla špička. Ale já nejsem kdovíjaký houbař... Je to taková barva, no bílá/hnědá/růžová... A voní to jako houby. Přikládám ještě jedno foto.. Upraveno 7. června 2021 uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 7. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. června 2021 Krom ovocných stromů jsou zavojenky navázané i na růže, hlohy, hrušky, myslím že se tenhle okruh stromů dokonce nějak pojmenovává. Na špičky je to moc mohutný, zkusím ještě mrknout, pokud zkusíš vůni tak bych pořád míříl k té závojence. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 7. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. června 2021 Takového tu fakt nikdy nic nerostlo. Voní to jakou houby. Nic speciálního. Ještě foto biotopu z dálky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 7. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. června 2021 (upraveno) Špička /travní) to určitě není. A v případě závojenek fakt velkýho Bacha, podtrnka nebo májovka jsou spíš na zastromovaných (ovocné stromy, švestky, jabloně) sadech, zahradách či mezích a už je prakticky po nich. Radši si počkej na hřibovité... . Tom byl rychlejší. Upraveno 7. června 2021 uživatelem colommbo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 7. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. června 2021 (upraveno) Jedine co tu roste sou borůvky. Chráněná památka Rádlo - rašeliniště je cca 100m od plotu. A což o to, já to jíst asi ani nebudu, ale jde mi o to, kdyby to náhodou žrali psi (sou blbí, sežerou na co přijdou). Tak ať se neotráví. Upraveno 7. června 2021 uživatelem mAra_ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 7. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. června 2021 Tak tohle fakt není biotop pro podtrnku. Podle borůvek a rašeliny jsi navíc někde vysoko kde je chladněji a vlhko. A v lese vyloženě, vúně jen houbová obyč., takže s koltem nízko vystřelím od boku co mě napadá . . . polnička, nejspíš raná? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno 7. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. června 2021 (upraveno) Před hodinou, colommbo napsal: Radši si počkej na hřibovité... . Já jsem čet Radši si počkej na hřbitově! - jakože na účinky, až tu houbu vochutná Upraveno 7. června 2021 uživatelem vojt Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 10. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2021 Naočkovaný špalek funguje. Jak byly horka tak jsem přes něj přehodil kus netkané textilie co mi zbyl, aby se držel ve vlhku než se okolo rozrostou cukety které budou stínit. Rozrostly se, sundal jsem textilii a kouká na mě malá plodnice hlívy (světlá je z nedostatku světla), roste z díry kam šly třísky. Soudím že kůra břízy je dost odolná, takže plodnice porostou buď z vrtaných otvorů nebo z řezných ploch špalku. Jak půjdu okolo s pilkou nebo sekyrou tak tu kůru sem tam naruším a bude. Drobek na foto zajde hned jak na něj koukne slunce, ale příslib sklizně v řádném podzimním termínu tady je Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mAra_ Odesláno 10. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. července 2021 To mně to taky na zahradě roste... Ale tak nějak samo tohle je první letošní co půjde usušit.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beet Odesláno 12. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2021 V 10. 7. 2021 v 11:49, Tom4 napsal: Naočkovaný špalek funguje. Jak byly horka tak jsem přes něj přehodil kus netkané textilie co mi zbyl, aby se držel ve vlhku než se okolo rozrostou cukety které budou stínit. Rozrostly se, sundal jsem textilii a kouká na mě malá plodnice hlívy (světlá je z nedostatku světla), roste z díry kam šly třísky. Soudím že kůra břízy je dost odolná, takže plodnice porostou buď z vrtaných otvorů nebo z řezných ploch špalku. Jak půjdu okolo s pilkou nebo sekyrou tak tu kůru sem tam naruším a bude. Drobek na foto zajde hned jak na něj koukne slunce, ale příslib sklizně v řádném podzimním termínu tady je Tome úžasné. Klobouček. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dali Odesláno 17. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. července 2021 Dneska odpoledne: hříbky, růžovky, lišky a několik křemenáčů a podborováků. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ričko Odesláno 18. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2021 Děti se byli projít se sem za barákem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
revue gt Odesláno 18. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2021 Nevíte jak to vypadá s hřiby v Beskydech okolo Mostů u Jablunkova ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jschmid Odesláno 18. července 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. července 2021 před 59 minutami, revue gt napsal: Nevíte jak to vypadá s hřiby v Beskydech okolo Mostů u Jablunkova ? Včera v Horní Lomné vůbec nic, v lese relativně sucho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se