Moty Odesláno 9. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2017 Tak já teda mám alkohol a houby jako tabu, ted když je žeru skoro furt musím hned po příchodu z práce začit pít, abych si už nedal houby Ale jak píše mašrům guru tak by to jako teda šlo?:-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 9. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2017 Tommas4 dakujem, nomalne vo mne prebudzas zaujem o huby, dostavam chut doplnit si vzdelanie v tejto oblasti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 9. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2017 Tommas4- priste si te beru ssebou na houby. O vikendu cele 2 dny v lese, asi 30 klouzku a zbytek, co normalne nasbiram za 2 hodky. Ani fotit jsem nechtel ( lokalita- cviciste Bahna ). Ale plno " prasivek". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 9. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2017 (upraveno) Tvl. Tommasi, nekde si napis, ze neneses zadnou pravni odpovednost, az to zacnou zrat :-))). Mas uz takovou autoriru, ze u blbe vyfocene mochomurky zelene reknes:?panove, to je jasnej šampión?, tak stim upaluji na panev :-) No snad ne , díky. Tak já teda mám alkohol a houby jako tabu, ted když je žeru skoro furt musím hned po příchodu z práce začit pít, abych si už nedal houby Ale jak píše mašrům guru tak by to jako teda šlo?:-)) Jako houby jsou těžký samy o sobě, když si dáš smaženici s topinkama a deset piv tak ti blbě bude žejo Ale tabu to není, vyjma toho hnojníku všeobecně + individuální nesnášenlivost. Ten hnojník zkoušel jedennáš údržbář že to jako není možný . . . chlap co se mnou umí vydržet do pěti do rána popíjet - zbaštil úkázkovýkrásný bílý hnojníky, dal dvě piva a šel telefonovat docela jako hned tak v každém případě opatrně. Tommas4 dakujem, nomalne vo mne prebudzas zaujem o huby, dostavam chut doplnit si vzdelanie v tejto oblasti. Tommas4- priste si te beru ssebou na houby. O vikendu cele 2 dny v lese, asi 30 klouzku a zbytek, co normalne nasbiram za 2 hodky. Ani fotit jsem nechtel ( lokalita- cviciste Bahna ). Ale plno " prasivek". Jo tak to jsem rád + na houby se přidám kdykoliv Upraveno 9. října 2017 uživatelem tommas4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 11. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2017 Prosim prosim chlapci, copak jsem to nasel? Tipuju to zas na nakou plesnifku, ten tmavy spodek. Dekuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 11. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2017 křemenáč březový (Leccinum versipelle) a je v poho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 11. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2017 Diky. Je to ale divny hrib...jak se do te nohy dlubne, hraje to vsema barvama Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 11. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2017 takovéhle nedůvěryhodné houby klidně odevzdej u mě doma, postarám se o ekologickou likvidaci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 11. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2017 nickolas: Co to píšeš za hlouposti - tenhle křemenáč je nejkrásnější z (dříve běžných, dnes už spíš výjimečných) hub...! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 11. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2017 nickolas: kdes ho našel? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 11. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2017 Asi 30 som zožral, tieto zostali. Čo s nimi? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 11. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2017 usušit, podrtit na prášek a používat jako koření, třeba na ovonění jídel jako je guláš apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 11. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2017 Vidíš, fajn nápad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 11. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2017 Jeste k tomu kremenaci...ja jsem dneska nasel toho kremenace a jednoho kozaka, oba poprve v zivote. Dycky nake babky, bedle, sem tam pravak/dubak proste "hrib". Neumim to hledat no. Takze kdyz jsem videl tu diskoteku po zasahu do trene, tak jsem byl znacne neduverivy. Navic ten tmavy klobouk zespod Kazdopadne uz je to zezrane! Diky za osvetu chlapi! Jo a nesel jsem je na Libave... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 11. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2017 To snad ani není možné brát vážně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 11. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2017 Co? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jonyyy Odesláno 12. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2017 Všichni nosí praváky a já letos zas "jen" samý křemenáč. A tak je to každý rok. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 12. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2017 Nefňukej, Veverko, křemenáč je krásnější, chutnější a mnohdy vzácnější než obyčejný hříbek, ty nosí každej... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 12. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2017 (upraveno) Krasa! No u nas je kremenac velka vzacnost, letos jsem nasel dva, pravaku asi 40....Pritom kozaku jsou tu celkem mraky i kdyz jsou to takovy spis prckove. Upraveno 12. října 2017 uživatelem OndraPod Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 12. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2017 (upraveno) Jako malý kluk jsme u nás za vesnici do takového osikového háječku u Labe chodívali s tátou ne NA křemenáče ale PRO křemenáče. Z háječku se postupem let stala džungle křížená s rumištěm, křemenáči se odstěhovali neznámo kam. To spíš už ten hříbek (dubový, smrkový) z lesa na druhé straně vsi. Jo, je to hezká houba a jako doplněk do plného košíku proč ne, ale jsou chutnější a využitelnější houby - třeba obyč. "suchohřiby/poddoubníky", klouzky, masáci, kozáci... Křemenáč je pro mne osobně vzácnost. Upraveno 12. října 2017 uživatelem colommbo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se