odjinud Odesláno 16. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2022 Panove, co je tohle? Barva v realu svetle oranz s lehkym nadechem ruzove. Slizke na klouzka to neni. Staci info žrát či nežrat? (sorry za velikost fotky, smartphone nenabizi zadne zmenseni) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 16. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2022 A jeste jedna fotka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 16. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2022 Mrkni na kouzek kravský. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 16. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2022 V 11. 9. 2022 v 10:42, gorlo napsal: Jsme v lese a chci se zeptat co je to za houbu prosím? Ryzec? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gorlo Odesláno 16. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2022 Doma jsme se pak dívali a byla to nejspíš Hlíva olivová, jedovatá houba. Tak jsme to raději vyhodili. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 16. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2022 Právě teď, gorlo napsal: Doma jsme se pak dívali a byla to nejspíš Hlíva olivová, jedovatá houba. Tak jsme to raději vyhodili. Tak ono je to vždycky jistější.... když nevíš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 16. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2022 před 11 minutami, gorlo napsal: Doma jsme se pak dívali a byla to nejspíš Hlíva olivová, jedovatá houba. Tak jsme to raději vyhodili. Tyjo, to jsem neviděl, to teda koukám. Když dumám nad fotkama, tak by to mohla být, dokázal bys ji najít kde byla, pokud by si ji chtěl omrknout mykolog? Dřevo vypadá na listnáč, teplo u Znojma taky bude, zajímavé. Nebo zkus mrknout sám jestli svítí, tyhle houby by měly být bioluminiscenční. Já teda být v noci vedle zeleně svitícího trsu hub tak se poseru a pak mažu pro foťák a stativ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gorlo Odesláno 16. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2022 Strom to byl dub a kde byla bych věděl. Bohužel, už je to týden a houbu nemám, ale teď mě štve, že jsem nezkusil jestli svítí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gorlo Odesláno 16. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2022 Spíš to byl buk, podle bukvic na fotce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 16. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2022 No ja neviem. To lístie a tie žalude... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vojt Odesláno 16. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2022 před 4 minutami, McStinger napsal: tie žalude... tady u nás v Jizerkách to je teď samá bukvice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 16. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. září 2022 před 14 minutami, vojt napsal: tady u nás v Jizerkách to je teď samá bukvice. Niet divu, keď tam máte také brutálne svietiace huby. Ide z toho strach. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 17. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2022 (upraveno) před 11 hodinami, odjinud napsal: Panove, co je tohle? Barva v realu svetle oranz s lehkym nadechem ruzove. Slizke na klouzka to neni. Staci info žrát či nežrat? Ahoj! Pojmenování této houby jsem už zapomněl, ale jako kluk z vesnice ji sbírám, připomíná klouzek, ale loupat se nedá. Přesněji - není-li zrovna moc lepších úlovků a narazím na hejno těchto, vyberu aspoň pár nejhezčích, bývá jich na jednom místě jak naseto. Žádná sláva, ale do smaženice dobrý. A ještě jsem tady. A pro Gustafa: Tohle není ryzec (tedy aspoň nějaký jedlý) v žádném případě. Upraveno 17. září 2022 uživatelem colommbo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 17. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2022 Hlíva vydrží dlouho, je možné že tam ještě bude. Na noc bych nečekal, vzal bych ji do úplně tmavý místnosti. Akorát člověk musí počkat několik minut než oči přivyknou na tmu. Chráněná ani supervzácná není, jen potřebuje teplou lokalitu. @colombo @odjinud je to klouzek kravský Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 17. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2022 Ano, tak tomu bude, já děkuji pánovi! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 17. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2022 Diky za identifikaci toho klouzka, panove. To bude on! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 22. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2022 V 16. 9. 2022 v 21:00, odjinud napsal: A jeste jedna fotka V 16. 9. 2022 v 21:35, Tom4 napsal: Mrkni na kouzek kravský. Tady bych si dovolil houbovému guru oponovat, podle mě to je hřib strakoš neboli klouzek strakoš řečený Kačenka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 22. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2022 (upraveno) Strakoš to není. Je to klouzek kravský.Jedlý. Strakoš má tmavší rourky a je na hlavách skvrnitý. Upraveno 22. září 2022 uživatelem skodna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 22. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2022 před 6 hodinami, Moty napsal: Tady bych si dovolil houbovému guru oponovat, podle mě to je hřib strakoš neboli klouzek strakoš řečený Kačenka Hehe, díky za kompliment Strakoš má "šupinkovatý" suchý klobouk, tenhle je hladký, bez šupin, i po přinesení domů viditelně kluzký s nečistotami z lesa, na strakoš se nemají jak přilepit. Nicméně jen podle rourek bych si to netroufal určit jsou si podobné, a ještě nevíme ani čerstvý řez, strakoš se obarví. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 22. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. září 2022 Přesně, strakoš výrazně modrá, ten kravskej to nesjpíš bude, každopádně sou oba jedlý Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se