Frantik Odesláno 13. února Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února No ale žiletkou Ne strojkem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 13. února Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února Samo, umím to i jedním ostřím teda břitvou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 14. února Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února Včera dorazila vlajková loď Braunu, viz předchozí příspěvky. Velká krabice s několika věcmi - strojek, nabíječka, dobíjecí pouzdro, dokovací stanice sloužící pro nabíjení a automatické čištění strojku. Mám z toho výborný pocit, nabíjecí stanice je vychytaná, samotný strojek je pohledný macek. Dnes jsem se poprvé oholil a první dojmy jsou - je to komfortní, rychlé a oholení je kvalitnější než u 10 let starého Braunu Series 7. Na druhou stranu se ručním Gillette Mach 3 Turbo oholím ještě kvalitněji - dětskou prdelku neumí ani nejvychytanější Braun. To ruční super kvalitní oholení mi ale trvá cca 10 minut. Určitě elektrické holení ještě doladím, ale i tak bude Braun naprosto v pohodě pro každodenní holení. A když půjdu občas někam, kde mi na dokonalém oholení bude záležet, bude to ruční strojek. Mám 2 dotazy: 1. U Braunů tvrdí, že je strojek vhodný na suché i mokré holení, myšleno třeba ve sprše nebo i s gelem či pěnou, kterou používám pro ruční holení - zkoušel jste to někdo? Je to v něčem lepší? 2. Jak Brauny čistíte? Já u starého sundal kryt planžet, vyfoukal, ošmrdlal přiloženým kartáčkem, někdy jsem ho zapnul, strčil pod kohoutek s vlažnou vodou a nechal uschnout. Nikdy jsem hlavu nepromazával (což asi nebylo správně). Jak to děláte u nejnovějších modelů? V balení je i dokovací a čistící stanice, ale strojek si prý řekne, když tohle automatické čištění bude potřebovat (asi se to odvíjí od času, resp. počtu holení než že by tam byl nějaký senzor znečištění). Což znamená, že čištění v dokovací stanici není každodenní věc, nebo se pletu? Díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geometr Odesláno 14. února Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února Ad 1.: Máčet a pěnovat tlamu před holením strojkem je podle mě kontraproduktivní (možná to někomu pomůže od podráždění pokožky, nevím, mě Braun pokožku nedráždí, frézkový Philips ano) Ad 2.: Mám tu starou 3 s čistící stanicí a u té mé stanice nejde jinak, než že tam dám strojek, zamáčknu takovej čudl (ten v podstatě kontaktně připojí strojek ke stanici) a stanice nejdřív vyčistí a pak dobije. Takže to tak dělám prakticky po každým holení. To by asi potřeba nebylo (určitě ne kvůli nabíjení). Strojek má na sobě kontrolku a když má pocit, že nebyl dlouho čištěn, tak se rozsvítí (vypozoroval jsem, když jsem mimo domov / čistící stanici, že ji rozsvítí tak u druhého až třetího holení, asi podle toho kolik celkového času běžel, bych si tak tipnul). Také má na sobě kontrolku signalizující, že by se měla vyměnit planžeta, tu rozsvěcí cca po 18 měsících (asi taky podle celkového času běhu). Ten Tvůj je ale highend, měl by mít asi tu stanici lepší - možná jde zapnout extra jen dobíjení nebo čištění? Jinak u mě to vyčištění není úplně na 100%, takže jednou za čas, obvykle, když měním kazetu ve stanici nebo ob kazetu, strojek vyčistím kartáčkem a zrovna tak ze stanice vyčistím nějaké zbytky, které v ní ulpí. Co se týká mazání planžety, čistící náplň by měla mazivo obsahovat (aspoň u mého v návodu tak je psáno) a je pro všechny Brauny jedna a ta samá, takže mazání neřeším. Ať Ti strojek dobře a dlouho slouží! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hans Gruber Odesláno 14. února Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února Pro elektrické strojky jsou zvlášť vody před holením, třeba : https://www.upravse.cz/speick-men-voda-pred-holenim-elektrickym-strojkem-100-ml/p-4656/ Já jsem u elektriky zkusil Irisch Moose, ale nezaznamenal jsem rozdíl. Určitě bych nedával žádný olej, nemydlil nějakým mýdlem a podobně. Osobně ty sdělení o možnosti mokrého holení moc nechápu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bukoowsky Odesláno 15. února Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února pro ty fousatý, co neradi, když jim sněží z obličeje, všechno tak nějak svědí a škrábe...dlouho jsem blbnul s balzámy od Angry, než to zúžili pouze na jeden, který "voní", jakoby byl žluklý...Tak jsem po několika testech u barberky přešel na tenhle kousek Netuhne, zůstává dobré skupenství, vůně hřebíčku-máty...dobrý! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RadeV Odesláno 15. února Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února (upraveno) před 15 hodinami, Hans Gruber napsal: Pro elektrické strojky jsou zvlášť vody před holením, třeba : https://www.upravse.cz/speick-men-voda-pred-holenim-elektrickym-strojkem-100-ml/p-4656/ Já jsem u elektriky zkusil Irisch Moose, ale nezaznamenal jsem rozdíl. Určitě bych nedával žádný olej, nemydlil nějakým mýdlem a podobně. Osobně ty sdělení o možnosti mokrého holení moc nechápu. Jo, já zkoušel levnější od Alpy, ale holení mi přišlo stejné jako bez použití. https://www.alpa.cz/cs/e-shop/121-windsor-voda-pred-holenim Upraveno 15. února uživatelem RadeV Oprava odkazu 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 15. února Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února před 24 minutami, RadeV napsal: Jo, já zkoušel levnější od Alpy, ale holení mi přišlo stejné jako bez použití. https://www.alpa.cz/cs/e-shop/121-windsor-voda-pred-holenim Když je řeč o Zajímavá zkušenost je Alpa Chypre - Dát tomu viridian glass lahvičku s pěknou etiketou, dokázal bych si představit cenovku okolo Echt Kolnisch Wasser 4711 . Za mě zajímavá vůně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hans Gruber Odesláno 15. února Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února Znamenité mazadlo. Jinak já dneska takto, dodělávám zbytky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mamut Odesláno 16. února Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února Pekelná rutina s Polákem 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 16. února Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února Já těch mejdel moc nezkoušel, ale ani není potřeba, ten lety prověřenej Barbus pění a voní krásně . 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hans Gruber Odesláno 16. února Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února před 6 minutami, Strocek napsal: Já těch mejdel moc nezkoušel, ale ani není potřeba, ten lety prověřenej Barbus pění a voní krásně . Ty vole, Pitralon F, myslel jsem, že už se neprodává . Kde to kupuješ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 16. února Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února (upraveno) Je to nějakej čas zpátky, ale měl dlouhej výpadek a nebyl nikde k dostání. Začali ho zase dělat a já ho tenkrát kupoval v Barvy a Laky v Radlicích, ale podle mě ho seženeš už všude. Krom toho voní parádně, možná že už to má vylepšenou recepturu . Upraveno 16. února uživatelem Strocek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mamut Odesláno 16. února Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února Astry máš vyrobené v Rusku nebo už ty nové Indické ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 16. února Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února tvl to je tak malý, že sem to nepřečet a musel jsem si to vyfotit makrem... Já už je mám nějakej pátek já toho dycky nakoupim víc a než to spotřebuju tak to trvá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mamut Odesláno 16. února Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února Ptám se jenom tak ze zvědavosti. Máš ještě původní z Petrohradu, výroba se přesunula do Indie a lidé po světě si stěžují že už nejsou tak jemné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno středa v 18:49 Nahlásit Sdílet Odesláno středa v 18:49 Toho bulldoga jsem kdysi dostal od kolegy z práce, že to nevyužije. Krabička pěkná, ale pěna hodně slabá. Přece to nevyhodim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mamut Odesláno neděle v 09:37 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 09:37 Hřejivá vůně do pošmourného rána Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hans Gruber Odesláno neděle v 12:39 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 12:39 před 2 hodinami, mamut napsal: Hřejivá vůně do pošmourného rána Velká paráda. Zkusil jsem Pinaud Bay Rum a pak ještě něco, ale docela mě odradila přemíra hřebíčku. Stirling je na tom jak? Já dneska dědkovský mýdlo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mamut Odesláno neděle v 17:12 Nahlásit Sdílet Odesláno neděle v 17:12 Je to doslova óda na hřebíček a bobkový list. Ještě k tomu hodně intenzivní, nic pro slabé povahy. Cella jé náhodou super, rád vzpomínám na ten mandlový marcipán. Často jsem přemýšlel jestli tak i chutná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se