Přejít na obsah

Čím se holíte?

Doporučené příspěvky

Tak jsem dnes koupil Kamenec a jsem zvědav na jeho zázračné účinky:-). Jen mě překvapilo, že to je taková kostka tvrdá jak šutr. Jsem myslel, že to bude jak mýdlo.

Jinak dotaz na uživatele Kamence. Jak to nanášíte? Namočíte do vody a místo které potřebujete ošetřit, tak přejedete přímo tím Kamencem, nebo namočíte, pošudlíte to v ruce jak mýdlo a nanesete rukama?

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Používám ho po holení tak, že kostku pod vodu, přetřu xicht dokuď to jde. Až to přestane po xichtě klouzat, tak znova namočím a zase přetírám, takhle udělám celou holenou plochu. Nakonec nechám pár sekund působit a lehce otřu xicht ručníkem a nanáším kolínskou.

Odkaz ke komentáři

Používám ho po holení tak, že kostku pod vodu, přetřu xicht dokuď to jde. Až to přestane po xichtě klouzat, tak znova namočím a zase přetírám, takhle udělám celou holenou plochu. Nakonec nechám pár sekund působit a lehce otřu xicht ručníkem a nanáším kolínskou.

Přesně tak to dělám i já, jenom vynechávám fázi ?lehce otřu xicht ručníkem?. Občas se mi stane, že si krátce po holení olíznu rty a cítím zbytek té zvláštní chuti kamence. Trochu jsem v tom našel zalíbení. Ale ne že bych lízal přímo kamenec.

Odkaz ke komentáři

Přesně tak. Namočit a dokud to klouže, jezdím kamencem po tvářičce. Nechám uschnout, lehce opláchnu, lehce poťukám ručníkem (nebo nechám uschnout), a dám vodu po holení. S tou jsem začal nedávno, ale mám pocit, že funguje.

Odkaz ke komentáři

Přesně tak. Namočit a dokud to klouže, jezdím kamencem po tvářičce. Nechám uschnout, lehce opláchnu, lehce poťukám ručníkem (nebo nechám uschnout), a dám vodu po holení. S tou jsem začal nedávno, ale mám pocit, že funguje.

Důsledkem tohoto postupu je, že póry kamencem nejdřív uzavřeš, abys je zase alkoholem obsaženým ve vodě poholení otevřel. Jednou z funkcí vody po holení je i  vymytí zbytků holicí pěny či holicího mýdla z pórů pokožky. Tím, že póry uzavřeš dřív, tak tuto fci vody po holení sabotuješ .... Jak by to asi vypadalo naopak? ......

Odkaz ke komentáři

Důsledkem tohoto postupu je, že póry kamencem nejdřív uzavřeš, abys je zase alkoholem obsaženým ve vodě poholení otevřel. Jednou z funkcí vody po holení je i  vymytí zbytků holicí pěny či holicího mýdla z pórů pokožky. Tím, že póry uzavřeš dřív, tak tuto fci vody po holení sabotuješ .... Jak by to asi vypadalo naopak? ......

tak jak je to tedy s tím kamencem správně?

Odkaz ke komentáři

Františku, nepovažuji se za znalce toho jediného správného postupu, ale zkrátka postup který používám již dlouhé roky já, je přesně opačný, než popsal Filip.J. Asi někde na fóru britva.cz by se to dalo vyčíst, ale když jsem to tam kdysi hledal, tak jsem tam nic na toto téma nenašel.

Odkaz ke komentáři

Nevím - vyzkouším  :D Díky!

(A proto mám tohle fórum tak rád - člověk se tady vždycky něco dozví - zdaleka ne jen o hodinkách)

Odkaz ke komentáři

Mně teda nejde do hlavy, proč by alkohol měl rozevírat póry. Podle mého oboje stahuje, stejně tak studená voda. Taky množství vody po holení aplikované na tvář je na nějaké vymývání pórů malé. Celé mi to nějak neštimuje. Ale zas alkohol jako odmašťovač a vysušovač funguje... No nevím, ale zásadně blbě to nedělám- kamenec nepoužívám, tak je mi pořadí celkem jedno.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...