stosi Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2015 No četl jsem názory, že dobře nabroušená holí stejně dobře jako břitvy za dvojku.Tak jsem si říkal, že by si brácha mohl zkusit, jaké to je s ostrou břitvou, a pokud by ho to zaujalo, tak si poexperimentovat s vědomím toho, že když se něco nepodaří, tak nejsou dva tisíce v háji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2015 Vyplati, a kdyz se doupravi (dreveny strenky bapr, uprava cepele) je to britva za neskutecnou cenu. Na britva je o úpravách samostatne vlakno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2015 Napis vlcakovi o kontakt na brusice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2015 Napsáno. Děkuji všem za ochotu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlcak Odesláno 5. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2015 Odpovězeno v SZ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolas Odesláno 10. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2015 Zdravím místní odborníky,rád bych se zeptal, co by jste doporučili za holící strojek do 1000kč. Aktuálně používám holítko od Wilkinson sword co se prodává obvykle v obchoďácích za 150+-kč i se žiletkami. Nechtěl jsem utrácet za drahé náhradní hlavy, tak jsem zkusil toto a holení s tím je o dost větší zábava, tak bych si rád koupil něco pořádného. Na internetu jsem narazil na Mühle R89 co vypadá velmi bytelně, tak by se rád zeptal, zda je v této cenové relaci, něco ještě lepšího ? Co by mě také zajímalo, je o dost lepší si koupit štětku a mýdlo ? Aktuálně používám sadu od Nivea Silver Protect (gel a balzám) a zatím mi to vyhovuje, ale jestli existuje něco lepšího co není v ceně jetých Orientů, tak bych na to přešel, ale za podmínky, že je to dobře "skladovatelné" protože dost často cestuji, takže potřebuji ať mi to nezabere celou kosmetickou taštičku. Klidně můžu použít Ebay. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladacr Odesláno 10. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2015 Jsem moc rád, že se tu objevil další příznivec a snad i milec klasického holení. Co se týče výběru v nových strojcích, jsou možnosti značně široké. R89 mám, společně s dalšími asi 15 strojky :-), není špatná, je velmi jemná, dobře se drží, neklouže, poměrně těžká - to já rád. Stejnou hlavu používají i strojky Edwin Jagger. Merkur dělá spíše agresivnější strojky, stejně jako Fatip nebo Feather. Zcela jinou, řekl bych i kvalitnější, kategorií jsou staré holicí strojky od Gillette ale i jiných výrobců. Já sám jsem nejvíce spokojen s Gillette FatBoy Rose Gold z roku 1969, který používám nejvíce, se strojkem Gillette New Tech z přelomu 20. a 30. let minulého století a s německým strojkem Rotbart ze 30. let. Z těch nových mám jen tu R89, která ale většinou zahálí v krabici. Staré strojky kupuji na aukru nebo ebay, klasika. Kvalitní štětkou a kvalitním mýdlem nebo krémem posuneš oholení o několik úrovní výše. Někdo koupí levnější štětku a potom postupně "upgraduje", já šel rovnou do střední třídy a za cca 1200 jsem koupil SilverBadge od Mühle. Nikdy jsem těch peněz nelitoval. Velký výběr mýdel a štětek najdeš třeba na upravse.cz. Spolek bláznů do holení najdeš na forum.britva.cz a moje zápisky o holení na http://www.kuzbici.eu/tag/holeni/. Pokud bys měl zájem, můžu t i ze své sbírky nějaký ten strojek, jeden dva, půjčit na vyzkoušení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 10. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2015 Ahoj vsichni, bude nejaka hromadna objednavka ziletek pred Vanoci? Par balicku Feather by se hodilo :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 10. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2015 No taky bych poprosil ,5 baličků. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Koza_c Odesláno 10. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2015 Mohu ti 100% doporucit Solingen Merkur 23c a Stetku Simpsons Duke D2 BEST BADGER (Mydlo treba od Taylor).Penez nelituj, protoze se ti vse vrati.Zdravím místní odborníky,rád bych se zeptal, co by jste doporučili za holící strojek do 1000kč. Aktuálně používám holítko od Wilkinson sword co se prodává obvykle v obchoďácích za 150+-kč i se žiletkami. Nechtěl jsem utrácet za drahé náhradní hlavy, tak jsem zkusil toto a holení s tím je o dost větší zábava, tak bych si rád koupil něco pořádného. Na internetu jsem narazil na Mühle R89 co vypadá velmi bytelně, tak by se rád zeptal, zda je v této cenové relaci, něco ještě lepšího ? Co by mě také zajímalo, je o dost lepší si koupit štětku a mýdlo ? Aktuálně používám sadu od Nivea Silver Protect (gel a balzám) a zatím mi to vyhovuje, ale jestli existuje něco lepšího co není v ceně jetých Orientů, tak bych na to přešel, ale za podmínky, že je to dobře "skladovatelné" protože dost často cestuji, takže potřebuji ať mi to nezabere celou kosmetickou taštičku. Klidně můžu použít Ebay. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolas Odesláno 10. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2015 Díky za tipy, staré holítka nemám v plánu, vidím to na souboj mezi Merkur a Mühle. Štětka se mi odjakživa líbí, ale zatím to ještě nechám ležet, jak říkám praktičnost je pro mě důležitější. Jinak objednal jsem si Feather Hi-Stainless Platinum Double Edge Razors Blade ve větším počtu a 5 balíčku si nechám, zbylých 15 (5ks žiletek/balík) mohu pustit, kdo by měl zájem tak 1 balík 35kč, pište SZ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondra.palas Odesláno 10. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2015 Stetka s krémem nebo mýdlem nezabere o nic víc místa než ta sada od Nivea. Zvaz to, fakt je to něco úplně jinyho a stejně k tomu dojde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bladerunner Odesláno 10. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2015 Na vyskusanie nie je zly "jazvec" z DM-ka za par eur prip. korun. Ak ta to oslovi, mozes sa poobzerat po kvalitnejsej stetke Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolas Odesláno 10. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2015 Na to DM jsem koukal a nevypadá to zle, možná to k tomu přikoupím. Nečekal jsem, že bude takový zájem o žiletky, ale vypadá, že vyprodáno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jaruna73 Odesláno 10. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2015 Jednorázový strojek ale mám nutkání pořídit si břitvu:) Nechám to ale na dovolenou abych v práci nevypadal jako idiot:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 11. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2015 Prosím o tip. K vánocům bych rád otci pořídil klasický holící strojek, neb se sám od léta holím s Merkurem Futur a jsem nadmíru spokojen.Rozpočet bych si představoval do 800,- Kč (+/- 100), s tím, že kromě výše uvedeného nemám žádnou jinou zkušenost.Chtěl bych především kvalitní strojek (jak ve smyslu konstrukce, tak ve smyslu oholení), design není až tak podstatný.Všem zkušeným děkuji předem za rady a doporučení (případně i na konkrétní eshop v rámci EU).Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 11. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2015 (upraveno) Ještě bych doplnil, že zatím zaujalo: http://www.upravse.cz/vyrobek/holici-strojek-double-edge-muhle-r89díval jsem se na fórum břitva, měla by to být taková osvědčená klasika, http://www.upravse.cz/vyrobek/holici-strojek-muhle-r41tady by se mělo jednat o stejnou třídu s tím rozdílem, že snad o něco "agresivnější" holení?, http://www.amirashop.cz/p/51153/merkur-37c-holici-strojekevoluce 34c, kde je vše stejné, kromě uchycení žiletky? No a docela se mi líbí tento, pocitově asi nejvíc:http://www.upravse.cz/vyrobek/holici-strojek-edwin-jagger-de89blMosazný, tady nevím, jak se ten materiál chová, a taky nevím, jestli je to kvalitní strojek? (obecně jsem četl pozitivní hodnocení)edit: tak jsem volal přímo na eshop uprav se, a pán mi řekl, že ten Edwin Jagger by měl být identický s Muhle r89, krom desginového provedení. Upraveno 11. listopadu 2015 uživatelem stosi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 11. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2015 Já se opravdu omlouvám za třetí příspěvek v řadě... Ale zeptám se jinak, když jsem si prošel snad všechno, co se mi podařilo najít (docela mě mrzí ty problémy u EJ se závity a pod), tak to vidím na r41 nebo r89. Nemůžete mi někdo přiblížit, co je myšleno tím agresivnějším holením u r41? Když používám svůj Futur, tak mi příjde, že na 1 je to takové jemné holení, na 3 to cítím a 6 je pro mě opravdu agresivní holení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 11. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2015 Do Merkuru by som uz znova nesiel, oproti Muhle mi to pride o triedu horsie spracovanie. Odkedy mam r41 tak som r89 ani nepouzil, ale nieje to pre zaciatovnikov. R41 ma otvorenu hlavu, takze nema ziletku celu skrytu ako r89, da sa tym rozumnejsie holit viac dnove strnisko. Ak sa holis/holi kazdy den/dva tak to ale nema zmysel a r89 bude fajn. Ja som lenivy a na treti/stvrty den uz je otvorena hlava ovela prijemnejsia (r41). Ani jednym nespravis chybu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 12. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2015 Do Merkuru by som uz znova nesiel, oproti Muhle mi to pride o triedu horsie spracovanie. Odkedy mam r41 tak som r89 ani nepouzil, ale nieje to pre zaciatovnikov. R41 ma otvorenu hlavu, takze nema ziletku celu skrytu ako r89, da sa tym rozumnejsie holit viac dnove strnisko. Ak sa holis/holi kazdy den/dva tak to ale nema zmysel a r89 bude fajn. Ja som lenivy a na treti/stvrty den uz je otvorena hlava ovela prijemnejsia (r41). Ani jednym nespravis chybu.Tak jsem obejdnal R41 a k němu Feathersky... tak doufám, že to nebude příliš vražedná kombinace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se