stosi Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2017 V 30. 9. 2017 v 19:55, Lamiczka napsal: No s tou přípravou bojuju, proto jsem koupil zkusil ten brabus a koupil VPH. Štětku mám zatím přírodní z DM (je to ta levnější s přírodníma chlupama, dražší je ala jezevec, ale ne na ní napsáno, že je to umělina), ale je celkem tvrdá. Jak dlouho necháváte mýdlo na hubě, než začnete holit?Mám tu samou štětku, a ona si po čase "sedne", takže k ní nemám výhrad.A ten zbytek záleží, jak moc se s tím chceš srát... Já si hodím sprchu, a pak si můžu ušetřit všechny ty tanečky okolo - výsledek stejný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2017 Taky někdy nahrazuju ručník sprchou, spíš mě jde o to, jak rychle mýdlo změkčí fousy. Z těch recenzí co jsem četl mi přišlo, že je lepší ho nechat chvíli působit. Každej má fous ale jinak tvrdý, takže je mi jasný, že to bude hodně individuální... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2017 Nejlepší pro mne je napařit si hubu sprchou,pak vyšlehat mýdlo a trochu se štětkou promasírovat hubu a pak holit.Ale sto lidí,sto chutí.Každý si musí najít ten svůj způsob. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcus Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2017 Já jsem po různých hokusech a pokusek zakotvil ve stáji Mühle, včetně žiletek a mýdla, a spokojenost trvá. (ilustrační foto není mé) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 30. září 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2017 Zajímavě se to tady rozjelo, tak zkusím po x-letech holení bagrem napsat nějaké svě zkušenosti. Ta první je, že každému vyhovuje něco jiného a každý jsme taky jinak náročný.. jinak: žiletky ? na nich záleží hodně a není to jen o tom, jak rychle se tupí, ale taky jak hladce holí, jestli netahají a tak. Za mě z těch všude pěšky dostupných bych sáhl po zelených astrách a z těch "na objednání" jednoznačně po Feathersech. Prezentovaná zkušenost, že je to stejně jedno, u mě neplatí... třeba wilkinsony holí naprosto katastrofálně.. strojek ? tzv agresivita hodně souvisí se šikovností, naopak jsou strojky, které jsou tupé jak motyka, ohýbají žiletku v nevhodném úhlu, takže se musí více naklápět a neholí ani když jste sebešikovnější. Třeba zmiňovaný wilkinson (a ne nejsem zaujatý ) je prostě kopyto, naproti tomu Edwin, nebo i Muhle jsou solidní investicí do pohodlí mýdlo ? to je hodně individuální a kupodivu nesouvisí jen s citlivostí pokožky, ale třeba i s tou značkou žiletek a typem strojku. Někdo nadává, jak je celej opruzenej po barbusu, no pak vymění krupáč za strojek a dá do něj pořádný žiletky a najednou jejda, ono to je úplně jiný.. ale musí se hledat a hledat. Ještě jsem chtěl dodat, že mýdlo tak nějak nezjemňuje, ale naopak dělá vousy křehčími a odmašťuje je, právě, aby se daly podebrat kosou Takže se štětkou musí to mýdlo do vousů vtírat a vtírat, nejen obarvit na santa klause hurá kosit no a tak nějak všeobecné ? štětka z jezevce je fajn, čím lepší tím lepší , kamenec dělá divy, nahřátej vlhkej ručník z mikrovlnky taky, víc mě teď nenapadá... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 Díky moc za postřehy, tak to vypadá, že ty wilkinsony ani neotevřu Já ty fousy štětkou šmrdlám dlouho už od začátku, díval jsem se na nějaký videa, takže to jsem nějak vykoukal, ale nevím, jestli je dobrý pak tu pěnu ještě chvíli nechat působit, aby ty vousy víc zkřehly. No bude to ještě zábava. Používáte někdo olej před holením? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 Olej jsem vyzkoušel jednou, a pak toho nechal - přínos to byl minimální. Wilkinson jsou na nic, a ve Futuru to byla tragédie, takže po prvním holení sly do skříně. Ze zvědavosti jsem je pak dal do R41, a k memu prekvapeni z toho par slušných holení bylo - nezatracoval bych je apriori. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 OK odvolavam co som odvolal,.... Wilkinson ziletky som nikdy nepouzival, lebo maju divne puzdro co nepasuje do krabicky mojho strojku ale mal som za to ze nemozu byt take zle. Zalovil som v zasobach a jednu skusil a vazne nie su nic moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 Ty zelený astry holí fakt dobře. Dnes jsem to znova prubnul a krásně jsem se oholil do hladka na 3 průchody. Fakt si ale budu muset dát raději tak do pátku pauzu. Už po prvním průchodu mi začala týct krev na stejných místech, kde jsem byl posledně podrážděnej a pár kapek krve se už taky objevilo, navíc jsem se blbec fikl do rtu Mám tu nějakej kamenec, ale přijde mi, že moc dobře krev nestaví. Štípne to, ale stejně krev zase vyrazí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nekdo Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 neni kamenec jako kamenec je jich vice typu s ruznym slozenim... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 Jj, už jsem se dočetl Zdroj britva1. Síran hlinitý - Aluminium sulfate - Al2(SO4)32. Síran draselno-hlinitý - Aluminium potassium sulfate - KAl(SO4)2ale nevšimol som si, že by ste tu spomínali3. Síran amonno-hlinitý - Ammonium aluminium sulfate - NH4Al(SO4)2 Varianta 3 je údajně určená jako deodorant, první 2 jsou na dezinfekci a zastavení krvácení... Existuje vůbec ještě přírodní kamenec - myslím tím že se někde těží, nebo jsou všechny jen průmyslově vyráběné? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 ja todle vlakno potaji sleduju a pokazdy kdyz sem vlezu tak si rikam ze si nejakou soupravicku koupim .... pak si spomenu jak sem si s tim pred petatriceti lety skrabal hubu a prejde mne to..... je to furt stejny jako v minulym stoleti nebo se to tema buzna mejdlickama a hitech materialama trochu zlepsilo ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 A preferuješ co Ypo ? HiTech strojek Macho Pako který holí "skoro" sám /teda na hovno/ a pěnu ve spreji a nebo pořádný bagr a tvrdé mýdlo v misce ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 Hele, YPO, je to furt stejný ...akorát jsou dostupný lepší žiletky a po koupi solidního strojku nemusíš týden hladovět...jo a fakt dobrý štětky, tak ty jsou taky dostupnější Lamiczka ? normálně se pořádně namydli, myslim fakt pořádně a ta minutka, než si sáhneš pro kosu stačí. Co se týče kamence, tak mokrej kamenec na suchou pusu a hodně ho pod vodou tři. Když se někde fikneš jako hodně, tak tam ten kamenec podrž chvilku tlakem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 takze na to seru Bohusu ja holim hubu stejnym strojkem jako lepku vod Braunu.... ale jednou za pul roku mne svedi ksicht tak to vemu macopaco strojkem ..... tak sem myslel ze bych machroval pred zrcadlem ..... tak nic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nekdo Odesláno 1. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. října 2017 za me britvaa k tomu rucne delana stetka z jezevcea jsi v (_!_) jako u hodineku britvy pozor na to, kdo to brousi - moc lidi to u nas nedela (neumi)a je to pomerne zasadni, i kdyz se to nezda...ale to holeni potom... vcetne respektu k nastrojima sve kouzlo 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
freshkuba Odesláno 9. října 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2017 V 30. 9. 2017 v 21:08, morepower napsal: Zajímavě se to tady rozjelo, tak zkusím po x-letech holení bagrem napsat nějaké svě zkušenosti. Ta první je, že každému vyhovuje něco jiného a každý jsme taky jinak náročný.. jinak: žiletky ? na nich záleží hodně a není to jen o tom, jak rychle se tupí, ale taky jak hladce holí, jestli netahají a tak. Za mě z těch všude pěšky dostupných bych sáhl po zelených astrách a z těch "na objednání" jednoznačně po Feathersech. Prezentovaná zkušenost, že je to stejně jedno, u mě neplatí... třeba wilkinsony holí naprosto katastrofálně.. strojek ? tzv agresivita hodně souvisí se šikovností, naopak jsou strojky, které jsou tupé jak motyka, ohýbají žiletku v nevhodném úhlu, takže se musí více naklápět a neholí ani když jste sebešikovnější. Třeba zmiňovaný wilkinson (a ne nejsem zaujatý ) je prostě kopyto, naproti tomu Edwin, nebo i Muhle jsou solidní investicí do pohodlí mýdlo ? to je hodně individuální a kupodivu nesouvisí jen s citlivostí pokožky, ale třeba i s tou značkou žiletek a typem strojku. Někdo nadává, jak je celej opruzenej po barbusu, no pak vymění krupáč za strojek a dá do něj pořádný žiletky a najednou jejda, ono to je úplně jiný.. ale musí se hledat a hledat. Ještě jsem chtěl dodat, že mýdlo tak nějak nezjemňuje, ale naopak dělá vousy křehčími a odmašťuje je, právě, aby se daly podebrat kosou Takže se štětkou musí to mýdlo do vousů vtírat a vtírat, nejen obarvit na santa klause hurá kosit no a tak nějak všeobecné ? štětka z jezevce je fajn, čím lepší tím lepší , kamenec dělá divy, nahřátej vlhkej ručník z mikrovlnky taky, víc mě teď nenapadá...Naprostý souhlas Ad bod 1 - Wilkinson byly první žiletky, které jsem kdy použil. Dalo by se říct, že mně skoro odradily od holení žiletkou. Astra zelená průměr. Feathers naprostá špička, oholí na poprvé i týdenní vousy. Avšak pozor, jsou dvě varianty, žlutý obal a šedý obal. Šedé jsou nejlepší (označované jako originál.) Ad bod 2 - strojek je základ sám používám Parker motýlkový https://www.oholsiho.cz/holici-strojek-parker-60r-butterfly/, má dobrou velikost. Jenom já jsem líný se holit, tak mne štve, že je closecomb a jde o trochu hůře. Snad si koupím nějaký opencomb. Ad bod3 - odzkoušeno Barbus, Arko, červené Prorasso. Nejvíce používám to Prorasso, jelikož je na tvrdé vousy. Až dojde, koupím jinou značku, ze zvědavosti. Můžu jen potvrdit, že po Barbusu mně pálí obličej. A štětka - momentálně přírodní z DM, ale chystám si udělat radost https://www.oholsiho.cz/stetka-na-holeni-traditional-metal-silvertip-badger-muhle/ A dále souhlasím s tím, že je to drahé hobby, ale jak jinak se donutit holit.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Povidláček Odesláno 8. listopadu 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. listopadu 2017 Ahoj holičové! Je mi jasné, že můj následující dotaz je, asi jako kdybych se ve vlákně "Káva" ptal na instantní Nescafé, ale jednou je to vlákno o holení, tak se zeptám Nemáte někdo zkušenost s elektrickým strojkem Philips One Blade? Někde to na mě teď vykouklo a docela mě to zaujalo. Holení "po staru" tzn. klasickým strojkem s vyměnitelnýma žiletkama nebo nedejbože s břitvou, jsem nikdy nezkoušel (jsem docela nešika a navíc od přírody líný...dopadlo by to jako s mým plnícím perem).. ale vždy jsem se holil tak, že jsem se nějakým machem s 5 břity oholil dohladka, nechal narůst plnovous a když už to bylo moc kázusácký, tak zase dohladka atd. Prostě vždy buď, anebo... Přítelkyni se ale nelíbím s tváří hladkou jako dětská prdelka (asi vypadám jak přerostlý tlustý dítě) tak jsem si říkal, zda by to nebylo to pravé pro mě, když se vlastně holím spíš svátečně a jde mi spíš o zkracování a úpravu (mělo by to umět úplně do hladka a pak to má nástavce 1, 3 a 5 mm)Nemáte to náhodou někdo doma, že byste to mohli doporučit nebo naopak mě od toho odradit? Ty břity by prý měly vydržet 4 měsíce, ale to se skoro nechce věřit... Jde mi o to, jestli to není úplně na H Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
freshkuba Odesláno 13. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2017 Tak uz se priznejte, jetli uz nekdo vyzkousel tento zazrak? Skutecne by mne zajimalo, jestli to za neco stoji...tento zazrak vedy a techniky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 24. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. prosince 2017 Letos jsem byl hodnej, ježišek překvapil Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se