Tomas_2002 Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 Mě to prostě přijde divný. Něco mají zaceněný tak nějak v běžných cenách vyšší gastronomie jako třeba humr a ústřice, ale rib eye steak za 600,- mi prostě přijde dost. Když vezmu že tatarák mají prakticky za polovic... Ale chápu, že to může být jen tím, že si tu cenu nedokáži odůvodnit a ty porce jsem neviděl.... Samozřejmě záleží i na úpravě, ale prostě když vidím "Roštěná s omáčkou Emma" za 600,-Kč, tak si to nějak nedovedu obhájit. Ale třeba by mě to překvapilo. Jídlo máím rád a nebojím se za něj utratit korunu, ale tohle by mi někdo musel vysvětlit :-) Prostě bych k tomu potřeboval tu pohádku.
Micey Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 Ale jo, toho jsem si taky všiml. Třeba berou nějakou super-krávu. Což nevysvětluje ten tatarák, sakra:)
Návštěvník YPO Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 Prostě bych k tomu potřeboval tu pohádku.
Tomas_2002 Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 Až si Tvá paní otevře podnik v centru Prahy a bude tam s odpovídajícím servisem prodávat palačinky za zlomek ceny těch "břídilů", tak se rád stavím.Profi gastro je trošku jiný byznys, než domácí vaření - a především, je to byznys = provozovatel musí hlavně vydělávat. No, podle mě je to "profi gastro" taky docela zavádějící pojem, kdy si spousta lidí myslí, že když je nějaký jídlo drahý, tak je to profi gastro a naopak. Krásný příklad je tady restaurace "U Zběhlíka", ze který byl Z. Pohlreich několikrát dojatej. Tam podle mě umí vysokou gastronomii za velice slušný ceny. A znám takových podniků víc. Oproti tomu si také spousta podniků účtuje přemrštěné ceny za běžnou gastronomii, kterou pouze naleští a vydávají za něco extra. A lidé tam chodí, protože je to tam drahý a jejich návštěva tam je spíše utvrzením svého společenského statutu než snaha poznat dobrou gastronomii. Tam bych použil místní termín "podvržený luxus". Dneska už bych si asi nedovolil hodnotit kvalitu podle ceny. A samozřejmě k profi gastru patří profi servis - kdyby mi tam běhaly nějaký zpomalený husičky (byť pěkný) tak bych si tu cenu jídla taky nedokázal obhájit. Zrovna v personálu dnes vidím největší mezery gastropodniků. Bohužel se tímto směrem začíná kazít i moje nejoblíbenější místní restaurace Bohém.
Tomas_2002 Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 ....................... No jo, to se dalo čekat Jsem ti zas nahrál na smeč :-) Ale je zajímavý, že třeba i tady na maloměstě dokážeš lidem, kterým povyprávíš tu správnou pohádku prodat i kvalitní menu za 699,- Kč. Přijde mi, že spousta lidí se i chce dobře najíst a jsou za to ochotní zaplatit, jen neví, proč to jídlo tolik stojí a proč by to za to měli dát.
kubson Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 No, podle mě je to "profi gastro" taky docela zavádějící pojem, kdy si spousta lidí myslí, že když je nějaký jídlo drahý, tak je to profi gastro a naopak. tím jsem myslel, když někdo vaří, aby se tím uživil? a je jedno kolik si účtuje.Dneska jsem měl dobrou lilkovou polívku za pade v polévkárně v Karlíně. Podnik údajně vedou lidi bez zkušeností v gastru a myslím že jim to jde, měli plno.
Ondoni Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 No, podle mě je to "profi gastro" taky docela zavádějící pojem, kdy si spousta lidí myslí, že když je nějaký jídlo drahý, tak je to profi gastro a naopak. Krásný příklad je tady restaurace "U Zběhlíka", ze který byl Z. Pohlreich několikrát dojatej. Tam podle mě umí vysokou gastronomii za velice slušný ceny. A znám takových podniků víc. Oproti tomu si také spousta podniků účtuje přemrštěné ceny za běžnou gastronomii, kterou pouze naleští a vydávají za něco extra. A lidé tam chodí, protože je to tam drahý a jejich návštěva tam je spíše utvrzením svého společenského statutu než snaha poznat dobrou gastronomii. Tam bych použil místní termín "podvržený luxus". Dneska už bych si asi nedovolil hodnotit kvalitu podle ceny. A samozřejmě k profi gastru patří profi servis - kdyby mi tam běhaly nějaký zpomalený husičky (byť pěkný) tak bych si tu cenu jídla taky nedokázal obhájit. Zrovna v personálu dnes vidím největší mezery gastropodniků. Bohužel se tímto směrem začíná kazít i moje nejoblíbenější místní restaurace Bohém. Když už je tu řeč o husičkách a gastronomii, neskutečně se těším v sobotu do Grobu (SK)...
Návštěvník YPO Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 já když sem chodil na základku, tak mi matka dávala dvacku na svačinu - měl sem za to dvacet deka sekaný, čtyři rohlíky, malý pivo a startky - polífka za pade
Tomas_2002 Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 tím jsem myslel, když někdo vaří, aby se tím uživil? a je jedno kolik si účtuje.Dneska jsem měl dobrou lilkovou polívku za pade v polévkárně v Karlíně. Podnik údajně vedou lidi bez zkušeností v gastru a myslím že jim to jde, měli plno. Hmmmm hmmmmm........to jsi mě navnadil :-) Polívky, to je moje :-) Zrovna koukám na ten jejich facebook a vypadá to velice zajímavě. Minimálně deset polívek bych dost rád ochutnal. Díky za dobrej tip, jestli mají otevřeno o víkendu tak se tam hned stavím.
Bob Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 (upraveno) Me ty ceny prijdou na Prahu uplne ok, stejny jako ve vsech lepsich hospodach, az na 2-3 polozky stejny jak u Pohlreicha, tak tedy nevim kde je problem, a Alcron je rozhodne pri ala carte vyberu o level drazssi. Diky za tip!Jo a kdyz vidim "palacinku s 5cm slehacky navrchu" ve srovnani s moderni TOP gastronomii tak mi hruzou vstavaji vlasy na hlave Upraveno 20. listopadu 2013 uživatelem Bob123
tombed Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 já když sem chodil na základku, tak mi matka dávala dvacku na svačinu - měl sem za to dvacet deka sekaný, čtyři rohlíky, malý pivo a startky - polífka za pade to bylo ještě před měnovou reformou nebo ni?
Viktor Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 Samozřejmě záleží i na úpravě, ale prostě když vidím "Roštěná s omáčkou Emma" za 600,-Kč, tak si to nějak nedovedu obhájit. Ale třeba by mě to překvapilo. Jídlo máím rád a nebojím se za něj utratit korunu, ale tohle by mi někdo musel vysvětlit :-) Prostě bych k tomu potřeboval tu pohádku.Až se to bojím říct, tohle jsem měl . Omáčka skvělá. Maso famózní, kus před Dockhouse, míle před Casa Argentina. V Polífkárně jsem byl nedávno taky, nějak mě ten jejich boršč nenadchnul, ale mělo to tam fajn atmosféru.
Tomas_2002 Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 Až se to bojím říct, tohle jsem měl . Omáčka skvělá. Maso famózní, kus před Dockhouse, míle před Casa Argentina. V Polífkárně jsem byl nedávno taky, nějak mě ten jejich boršč nenadchnul, ale mělo to tam fajn atmosféru. Boršč mají skvělej tady u nás v Ukrajinský restauraci "U Kolji". Celkově tam mají tu ukrajinskou kuchyni dost zmáknutou :-) A opravdu vřelý personál - když vidí, že přijdeš v neděli ráno se skelným pohledem a pytlema po očima, tak ti udělají třeba Soljanku, která ani není v jídelním lístku :-)
gunman Odesláno 20. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2013 U Kolji jsem byl loni a nenadchlo mne to. U Zběhlíka před týdnem a obsluha opět přidrzlá a pomalá. Co nechápu je, že majitel nevidí ten prach kolem stolů, nevadí mu smotaný kabely na světlech nad stoly..... U nás otevřeli loni www.uhubalku.cz místním to taky přijde drahý, ale je to neskutečně dobrý
Skalamander Odesláno 21. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2013 Já jsem byl nedávno v Litomyšli a když jsem se pak opilý potácel městem, tak jsem zapadl na nějakou šílenou diskotéku, které taky říkali U Kolji. To je ono?
Tomas_2002 Odesláno 21. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2013 Já jsem byl nedávno v Litomyšli a když jsem se pak opilý potácel městem, tak jsem zapadl na nějakou šílenou diskotéku, které taky říkali U Kolji. To je ono? Jojo, Kolja si vedle restaurace postavil ještě klub. Občas nad ránem tam taky skončíme :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Ondoni Odesláno 21. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2013 Jak jsem to tady teď zběžně prolítnul, chybí tady můj oblíbený vršovický Neklid. Nekuřácký (což mi nevadí, chodím na cíčko ven), příjemná obsluha, dobře tam vaří, ceny dle mého naprosto v pořádku...
pavča Odesláno 21. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2013 a hodinky kupujes v lidlu? Já ne, ty snad ano?
pavča Odesláno 21. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2013 Až si Tvá paní otevře podnik v centru Prahy a bude tam s odpovídajícím servisem prodávat palačinky za zlomek ceny těch "břídilů", tak se rád stavím.Profi gastro je trošku jiný byznys, než domácí vaření - a především, je to byznys = provozovatel musí hlavně vydělávat. Samozřejmě, že provozovatel musí vydělávat, ale ne šidit nebo přímo krást. Copak Ty máš na hodinkách zisk stovky procent? Srovnej si jejich náklady a prodejní cenu a pak to samé udělej u hodinek, které prodáváš. A to prodáváš něco opravdu hodnotného, něco, co ukrývá obrovskou spoustu přemýšlení, vybavení, zkušeností, špičkové práce. A pak si to srovnej s palačinkou.
Micey Odesláno 21. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 21. listopadu 2013 (upraveno) pavčo a ty víš, jaký on má náklady, že dělá zisk "stovky procent"? Nájem, zaměstnanci, energie, suroviny..? Todle mi přijde jako silný kafe, psát o zlodějině, když vůbec nevíš, jak to je. Upraveno 21. listopadu 2013 uživatelem Micey
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se