Přejít na obsah

Tip na dobrou hospodu/ restauraci/ kavárnu...


Doporučené příspěvky

Vzhledem k tomu, že jsme se tu o tom již bavili, tak zítra jede můj dvorní dodavatel hovězího do Prahy. Přijdede v dodávce označené jako BIO farma Lozice.

 

Kdo byste měl zájem o BIO hovězí plemene Aberdeen Angus, tak se dostavte mezi 8.00 - 13.00 na Kulaťák v Dejvicích. Má všemožné maso na steaky ( roštěnec, falešná, květová špička, loupaná plec...etc.) kosti na polívku, hrudí k omáčce, prostě všechno na co si vzpomenete. Všechno je z jeho chovu, tady u nás.

 

Kdybyste chtěli nějaké maso podržet aby ještě bylo, tak tel. na něj je 731 469 334 ( p. Roubínek).

 

Je to zlatej člověk a maso od něj je opravdu pohádka. Já jsem od něj teď přijel a jdu si dát jeho specialitu - hovězí ossobuco. Viz foto :-)

 

Cenově teď jestli se nepletu kolem 350,- roštěná, 280,- ta květová špice. 240 falešná svíčková, 220 hrudí, 200 krk ..... +/- 20 Kč...

 

post-17600-0-47216600-1386965812_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono dost záleží, kde člověk je, Vídeň není tak malá a dobře se najíst je o hodně snazší než u nás... Většina Čechů vyrazí na Naschmarkt, kde až na výjimky (Gasthaus zur Eisernen Zeit na top guláš a Am Tormarkt na domácí korutanský špek, sýry a spol.) moc nedoporučuju jíst... Jako typicky vídeňské se super jídlem obvykle doporučuju Zum Alten Fassl , Zum Lercherl von Hernals nebo Schilling . Z pivovarů v centru na pivo a jídlo jde určitě doporučit hodně zajímavý a populární 1516 , v létě hodně exponovaný Salm Braeu nebo třeba 7stern s netradičními pivy. Pokud chcete něco trošku lepšího, tak modernější pojetí rakouské kuchyně v top kvalitě (a za normální ceny) je Zur Goldenen Kugel , pokud nějaký zážitek, tak klasické menu v Plachutta , kde vám zvlášť uvaří maso a pak z něj postupně dostanete od vývaru po morek z kosti s komplet servisem (rozhodně objednat stůl). Co se týče výletů, tak pokud je v plánu vyhlídka z Donauturm, pak není od věci zastavit se v Strandcafe a dát si žebra na hladině starého Dunaje (když je hezky), pokud na vyhlídku Kahlenberg, tak jíst je lepší níž v Josefinenhuette , pokud do Prateru, tak sice pověstné koleno ve Schweizerhausu za to stojí, ale mimo toho je lepší popojet do Altes Jaegerhaus . A večer na koktejl do nenápadného, ale o to lepšího Eberts a ráno na snídani třeba do Vindobona  :) . Tak to jen co mě tak napadlo, když budete někdo potřebovat podle místa, klidně pošlete PM, třeba budu vědět a třeba dáme kafe ;) .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Resil jsem totu loni.Trh je primo pred radnici, takze pokud si zadas jeji adresu do navigace mas to bez starosti. Primo pred radnici mas i podzemni garaze, ktere jsou dobre znaceny. Co se tyce jidla, vzdycky se nacpu na trhu, vyber je dobrej a taky kvuli kesevurstu tam jezdim, je vybornej. Cca 300m od radnice jsou dalsi trhy (nejsem si zcela jist, ale myslim, ze je to pred muzeem, kdyz stoupnes zady k radnici das se do prava, tak k nim dojdes). Byl jsem letos podruhe, stoji to jiste za navstevu.

 

 

 

 

 

Hele chlapi, poradil by někdo kam na jídlo ve Vídni ? Chceme tam ( čti - moje lepší polovička chce) jít na vánoční trhy. Tak kam tam jít na oběd. Něco v dobrém poměru "value x money". A někde blízko těm trhům. Který taky vlastně nevím, kde jsou :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Resil jsem totu loni.Trh je primo pred radnici, takze pokud si zadas jeji adresu do navigace mas to bez starosti. Primo pred radnici mas i podzemni garaze, ktere jsou dobre znaceny. Co se tyce jidla, vzdycky se nacpu na trhu, vyber je dobrej a taky kvuli kesevurstu tam jezdim, je vybornej. Cca 300m od radnice jsou dalsi trhy (nejsem si zcela jist, ale myslim, ze je to pred muzeem, kdyz stoupnes zady k radnici das se do prava, tak k nim dojdes). Byl jsem letos podruhe, stoji to jiste za navstevu.

 

 

 

 

 

 

No super, tak to je jednoduchý :-) Díky moc !

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přidám taky trochu do mlýnice. Při návštěvě Jihlavy doporučuji zejména:

 

http://www.triknizata.cz/ - Doporučuji francouzskou gratinovanou cibulačku

http://www.restaurace.cz/jihlava/amazonia-restaurant.html - Doporučuji steaky, tomato polévku

http://www.buena-vista.cz/

http://www.b2brestaurant.cz/

 

Jinak pro milovníky jihoamerických mas mám jednou za čas nabídku na slevy prodejce http://www.selavita.cz/. Mnohokrát vyzkoušeno a vždy spokojenost. V akcích ceny jak za mladého býčka z Vysočiny :-) Kdo by chtěl přeposílat nabídku, tak SZ. Výdej v Praze plus rozvoz. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jen dam tip na, podle me, nejlepsi pizzu mimo prahu. Kdyz to porovnam s jakymkoliv Coloseem, tak je to take jednoznacne lepsi. Samozrejme dle meho subjektivniho nazoru.

 

http://www.pizzavyzlovka.cz

 

Pizzeria Ristorance Vyzlovka.

 

Nejlepsi pizzu podle me maji na Vyzlovce a v Caslavi - v ostatnich provozovnach je el. pec a to testo je proste jine... porovnavam to podle jednoho typu pizzy. take trochu zalezi na smene, ale na Vyzlovce, kde jim nejcasteji [resp. vyuzivam jejich rozvoz pri praci z domova], tak to tolik nekolisa.

 

Zaroven maji take dobre hovezi steaky s famozni omackou ze zeleneho pepre.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Když už jsme se zase přiblížili Kutné Hoře, tak opět poreferuji o Pašince. Po pár letech jsem se tam minulou neděli zastavil po cestě z Jizerek na Vysočinu. V neděli 22., v půl jedné odpoledne obě parkoviště plná. Vevnitř plno, kromě jednoho stolečku pro čtyři úplně vzadu vlevo, kam jsme teda zasedli. Byl tam teda kravál od harantů (snad jediná nekuřácká hospoda v okolí) a nějakýho maníka, co tam hrál koledy na pyjáno. No co se týče jídla, tak absolutní spokojenost. Hotovky začínají někde kolem 90 Kč, já si dal za 102 vepřovou pečínku s křupavou kůrčičkou a domácími bramboráky. Já nadšenej, žena spokojená - moc se jí nechtělo do tý křupavý kůže.

Bramborák byl domácí, z brambor. Žádný zmražený moučný prefabrikát. No a pečínka byla prostě vepřová pečínka asi z půlky prasete, prohnaná konvektomatem s geniálním sosem a větvičkou rozmarýnu.

Vývar za pade jsem oželel.

Jinak asi běžná praxe, že lidi stepují kolem baru a čekají až se uvolní stůl.

Takže suma sumárum, pokud se motáte kolem Hory a máte dost času, tak se na Pašinku určitě podívejte.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem tak zavzpomínal na hospodu U Groše. Bramboráčky a černej kozel. To bylo super. Kozel tenkrát ještě za 7,50. To byla snad jediná hospoda, kde mi nalili v patnácti. Pak ještě na diskotéce v Lorci. Docela zajímavý, přímo vedle pivovaru a točili tam Vratislav.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jen dam tip na, podle me, nejlepsi pizzu mimo prahu. Kdyz to porovnam s jakymkoliv Coloseem, tak je to take jednoznacne lepsi. Samozrejme dle meho subjektivniho nazoru.

 

http://www.pizzavyzlovka.cz

 

Pizzeria Ristorance Vyzlovka.

 

Nejlepsi pizzu podle me maji na Vyzlovce a v Caslavi - v ostatnich provozovnach je el. pec a to testo je proste jine... porovnavam to podle jednoho typu pizzy. take trochu zalezi na smene, ale na Vyzlovce, kde jim nejcasteji [resp. vyuzivam jejich rozvoz pri praci z domova], tak to tolik nekolisa.

 

Zaroven maji take dobre hovezi steaky s famozni omackou ze zeleneho pepre.

 

Mám odtamtud přítelkyni a taky jsem tam několikrát byl a potvrzuji. Je to tam fajn a pizza je skvělá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tip na výbornou restauraci ve Stříbře. Kdo budete projíždět a chcete se fakt dobře najíst, tak restaurant Sherwood. V létě zahrádka z krásným výhledem do údolí řeky, bohatej jídelní listek.....Na cepu Stella, Hoagaarden a Branik 12. Neskutecnej vyber z whisek. Neberte to jako reklamu, je to tchanovo rodinnej podnik, ale každej tady Vám doporučí jedine toto.

Upraveno uživatelem Gustaf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...