Přejít na obsah

Tip na dobrou hospodu/ restauraci/ kavárnu...


Doporučené příspěvky

Jo, Ostrava se začíná lepšit.

Ještě jsem nebyl v rybárně ka kuřim rynku, ale lákají mě jejich fish and chips,

 

objevila se luxusní hranolkárna https://www.facebook.com/faencyfries

a

super bistro https://www.facebook.com/Mossbistro-Asian-food-1151292798221910/?fref=ts

Já jsem si naposledy pochutnal v La Vidě, kamarád slavil narozky a dobroty nám dělal kamarád a šéfkuchař v jedne osobě :-) slintam ještě teď  :P

 

http://lavidaostrava.cz/galerie/

 

Pak jeden z nejlepších Cesar salátů jsem objevil zde.... i steak u mí a maji fantastickou kulajdu,ostravákům mohu ddoporučit  ;)

 

http://www.aurarestaurant.cz/

 

a dnes jsme si dopřáli kafe a trochu dobrot zde :

 

http://www.katharein.cz/

 

toliko z moravskoslezského kraje  ;)

post-7459-0-79988100-1481825065_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Mám rád obskurní podniky, které překvapí. Bývalá Železná Sparta před Veletržákem, teď Jídelna u Nováků. Stejně zaflusaný interiér, bizarní vrchní, ale koktavý kuchař, který se tam zatoulal bůhví odkud. Valil jsem bulvy, poprvé hovězí na víně, za které bych se nestyděl doma, podruhé burger z nějakého irského hovězího, který jsem vyžral z housky jen tak, abych si to maso vychutnal. Jako bonus mají některé dny i večer mezi 22-04h.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

 

Tak jsem tu restauraci zkusil. Je to hodně zvláštní podnik. Ale já jsem nadšen a určitě tam zavítám znovu.

Není to žádný luxus ale také  žádná špína. Je to jako jít k někomu na návštěvu. Personál je Arménský a mluví dobře česky(všichni tam dělají asi vše). Příšla k nám i kuchařka, majitel restaurace nám vysvětlil jaký je rozdíl v jejich jídle které  podávají a v jídle které se prodává ve stánků u Arabu (třeba Kebab)

Nikdy jsem tu kuchyni nejedl a byl jsem překvapen. Sice jsem očekával naprosto něco jiného (to z mé neznalosti) ale parádně jsem si pochutnal.

Maso pečené na uklíkách bylo OPRAVDU pečené na uhlíkách, měkké, vonavé a štavnaté. Keba- hlavně mleté maso bylo naprosto užasné. Nikdy bych nevěřil že může být mleté tak chutné a štavnaté.

Arménské chlebové  placky bych asi snesl teplé (ale netuším jestli se mají podávat teplé nebo studené) a polévku více osolenou (jinak moc chutnou)

Jeden předkrm bych si už asi nedal (nevím co jsem čekal od fazolové paštiky, ale druhý bych si klidně zopáknul.

Mám ještě někdy v plánu tam hlavně zajít na tu jejich víkendovou ranní polévku Chaš, tedy pokud ještě bude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A až pomažeš po D11, vem to do Kolína a navštiv řeznictví Kasardovi. Můj novej templ. Před mostem přes Labe doprava 50 m. ulice U kostelíčka.. Vyníkající držkovka (v takovým kondomu s sebou), paštika s medvědím česnekem, vykoštěné grilované koleno....

Čau, po dlouhý době zase jedu do Koulína. Jsou Kasardovi furt dobří? Byl jsem tam naposled před těmi sedmi lety a gůt, ale už je to dlouhá doba...

Stavil bych se tam na oběd, jednání mám v ulici hned vedle.

Upraveno uživatelem Horhe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsíci...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...