straspol Odesláno 1. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2013 Musí říct že silně souhlasím s tabulkou. A že momentálně skládám na hromádku PS I a PS II považuji Primky za dost mizerné co se týká vody. Ono 5 minut v komoře přežijí ale 15 minut už třeba ne. A to mám zkušenost z před 20 lety když ELTON dodával součástky. Takže origo. A člověka který používá hodinky na tobogán považuji za šílence. Za prvé bezpečnost, někde se člověk zachytne a je v p...... za druhé když sjede člověk tobogán nebo jde do nějakého protiproudu tak tam jsou jiné tlaky a za třetí taková sauna, pára a potom studená voda. To mají ty materiály co dělat.No, když si vezmeš hodinky do sauny tak máš pak na ruce cejch jak od Jana Mydláře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 1. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2013 Musí říct že silně souhlasím s tabulkou. A že momentálně skládám na hromádku PS I a PS II považuji Primky za dost mizerné co se týká vody. Ono 5 minut v komoře přežijí ale 15 minut už třeba ne. A to mám zkušenost z před 20 lety když ELTON dodával součástky. Takže origo. A člověka který používá hodinky na tobogán považuji za šílence. Za prvé bezpečnost, někde se člověk zachytne a je v p...... za druhé když sjede člověk tobogán nebo jde do nějakého protiproudu tak tam jsou jiné tlaky a za třetí taková sauna, pára a potom studená voda. To mají ty materiály co dělat.No ono na Prim sportech není vodotěsnost nic těžkého - sklíčko parametry splňuje a když máš v pořádku korunku a těsnění pod dýnkem, tak také nemá kde vzniknout problém. A Igeny/Eltony prošly dost přísnými testy pro armádu a dvojky jsou to samé. Prošly se mnou skutečně všechny možné tobogány a vodní atrakce včetně skoků po hlavě z paluby lodi do moře z cca 6 - 7 metrů, taktéž i někaliko hodinové hladinové plavání a šnorchlování s ponory do minimálně 5 metrů. A nikdy nebyly ani zarosené. Do páry bych samozřejmě s hodinkami bez šroubovací korunky nešel - moje výhoda je, že já saunu nesnáším. Ale věřil bych jim a nelámal bych hůl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 1. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2013 Já vím - psal jsem na parexo díly a kompletku pouzdra recenzi - někde na začátku tohohle vlákna. A navíc ta jejich korunka nemá od prodejce garanci vodotěsnosti. Jinak k WR/Atm - mnoho výrobců uvadí vodotěsnost v Atm a to v přepočtu - Atm/WR = 1/10. Dokonce na některých hodinkách máš na ciferníku údaj v metrech a na dýnku v Atm. Proto považuju údaj v Atm na dýnku za směrodatný v daném kurzu i pro tuto situaci a aplikovatelný na danou tabulku. Moderátor píše recenzi na fejky :-)))) To mě pobavilo :-)))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
valjoux Odesláno 1. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2013 No ono na Prim sportech není vodotěsnost nic těžkého - sklíčko parametry splňuje a když máš v pořádku korunku a těsnění pod dýnkem, tak také nemá kde vzniknout problém. A Igeny/Eltony prošly dost přísnými testy pro armádu a dvojky jsou to samé. Prošly se mnou skutečně všechny možné tobogány a vodní atrakce včetně skoků po hlavě z paluby lodi do moře z cca 6 - 7 metrů, taktéž i někaliko hodinové hladinové plavání a šnorchlování s ponory do minimálně 5 metrů. A nikdy nebyly ani zarosené. Do páry bych samozřejmě s hodinkami bez šroubovací korunky nešel - moje výhoda je, že já saunu nesnáším. Ale věřil bych jim a nelámal bych hůl.Hůl nad nima nelámu. Ale je potřeba používat hodinky na to na co jsou určeny. A myslím že hodně lidí chce od vodotěsnosti víc než je možno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 1. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2013 Moderátor píše recenzi na fejky :-)))) To mě pobavilo :-))))Woléé - to jsem ještě moderátor nebyl a navíc jsem dokazoval, že je to k ničemu.Teď jsi zase pobavil ty mně! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
velorexar Odesláno 1. dubna 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2013 To myslí vážně? no já vůbec nejsem od fochu ani znalec fyziky, tak jsem googloval a tož asi má pravdu - gydrostatický tlakhttp://zs-fyzika.webnode.cz/products/hydrostaticky-tlak/ kde 100m hloubky je 1Mpa=cca 10atm, takže děleno deseti je 10m při 1atm, takže jak tu padlo, 60m by mohlo být cca 6atm převodní tabulka zde: http://kompresor.cz/include/units.php?sourceValue=1&sourceUnit=MPa&targetUnit=atm&return=1&id=2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Edifice562 Odesláno 22. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2013 Já pojem renovace, individuální stavba a bastl znám velmi dobře z renovací veteránů.i já se pohybuji kolem veteránů...To co zde prezentují někteří členové fóra tam prostě není.....U starých Jaw se nejvíce cení zachovalý původní stav...Pokud ale není,kluci co mají třeba jenom motor a rám a sen mít 350OHV ji prostě dokompletují....Záleží jak moc jsou repliky přesné a poctivý veteránista je přiznává....Takovíhle fejkobijci jako zde tam ale nepůsobí...A to přesto,že Jawa stále funguje,na rozdíl od Eltonu n.p. Ten nový Elton za nástupce nepovažuji - není jím právně ani se tak nechová...je mi líto,ale Vaše renovace v Eltonu vnímám na naprosto stejné rovině jako renovace s díly z Parexa...Nejsou ani zdaleka tak věrné jako ony díly na veterány,které znám.Navíc za takto nehorázné ceny jako u Eltonu by všichni jezdili na výfucích z turecka....což se stejně děje....Přeju Parexu ať vychytá kvalitu,přístup Eltonu mně docela nadzvedává.....Dnes jsem v jiném vlákně četl jak u Orlíků nemají ani tolik slušnosti aby řekli co jim vlastně bylo...co dodat...Samozřejmě,pokud by opravdový nástupce dodával díly i třeba rozumně dražší než třeba Parexo,nebylo by co řešit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Edifice562 Odesláno 22. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2013 Díky, pěkně si to rozepsal, to je konečně "návod" podle kterého se dají hodinky roztřídit do příslušné kategorie, například při prodeji a může to pomoc v rozhodovaní případnému méně znalému kupci nebo prodejci. Problém může být v zařazení do kategorie 3 a 4 kdy stejná úprava bude pokaždé jinde. Například zde na webu prezentované pěkně zrenovované PS2.1 s červenou vteřinovkou, pokud tu úpravu udělá Elton je to individualizace, ale pokud se mi ta úprava zalíbí a udělám ji sám doma i z originálních dílů tak je to bastl. Vzhledově budou ale oboje stejné.Mám PS II v původním zachovalém pouzdře,které po pár letech nošení vykazuje šrámy....Je v něm můj kalibr 66 z dětských primek, ručky jiné barvy a zaslepená dírka pro datumovku....Protože je chci pravidelněji používat a pouzdra je mi líto,jdu do Parexa,samozřejmě si původní komponenty ponechám či doplním náhradním strojkem...,Eltonu bych nedal vydělat ty nekřesťanské peníze už z principu.......Bude to dále srdcový bastl se strojkem Kal 66,nikomu jej nehodlám nikdy prodat a chci si jej prostě jen v klidu užít,podobně jako nerez Casia viz můj nick,které jsou velmi odolné a celé hoďky za zlomek ceny v El-dorado-tonu.....Používat strojek co mám 37 let a mít z něj radost...Nakonec mám pocit,že dát sem jeho fotku tak se na mně vrhne celá smečka Primkvizitorů....asi tak a teď mi Honzo pověz,jak to zařadíš - nebo mi dej rovnou ban? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 22. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. července 2013 Zatím je to víceméně k tématu. Ale tohle všechno tu bylo už řečeno i na podobných příkladech - stačí si pročíst vlákna na téma parexo. Tak to nechám a uvidím - jestli z toho vznikne zbytečný flame, tak to promažu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Edifice562 Odesláno 23. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2013 pročetl jsem už těch vláken pár...a nikde ani fotka,zkušenosti jsou popisovány minimálně,zato o morálně - právních aspektech kolem ochranné známky jsou zde tuny slov...Je tu velmi drsná autocenzura,až mně je z toho úzko - vždyť lidi žijete ve svobodné zemi!....Až mi ta sada dojde,nechám vydělat kamarádovi hodináři který mi to přemontuje a dám sem fotky.....Pokud mi je smažete ,jsem rozhodnutý o dění zde napsat článek...Co se děje zde jsem ještě nikdy nezažil-nečetl....Zkuste se mrknout např. na veteranforum apod....je to tam zcela jiná debata...Přitom tak jako zde - jedná se i o díly s logem výrobce,dokonce právně existujícího nástupce,nicméně ten tyto díly už nevyrábí....ať Vám to tiká... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 23. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2013 (upraveno) pročetl jsem už těch vláken pár...a nikde ani fotka,zkušenosti jsou popisovány minimálně,zato o morálně - právních aspektech kolem ochranné známky jsou zde tuny slov...Je tu velmi drsná autocenzura,až mně je z toho úzko - vždyť lidi žijete ve svobodné zemi!....Až mi ta sada dojde,nechám vydělat kamarádovi hodináři který mi to přemontuje a dám sem fotky.....Pokud mi je smažete ,jsem rozhodnutý o dění zde napsat článek...Co se děje zde jsem ještě nikdy nezažil-nečetl....Zkuste se mrknout např. na veteranforum apod....je to tam zcela jiná debata...Přitom tak jako zde - jedná se i o díly s logem výrobce,dokonce právně existujícího nástupce,nicméně ten tyto díly už nevyrábí....ať Vám to tiká...No, nechci Ti rušit Tvé kruhy, ale jako milovník ,veteránů" Fiat 600 jsem se s nekvalitními bastly s díly z druho-třeti-čínovýroby setkal a kolegové veteránologové s nimi velmi často hluboce pohrdali. Takže mezi OPRAVDOVYMI machry, co makají na autech tak aby dokázala projít testací, se tyhle díly rozeznávají a nenosí. Na mých autíškách taky nebyly. Proti těm dílům z druhovýroby z Parexa v některých případech hovoří nižší kvalita. O tom tady toho najdeš dost.Článek rozhodně napiš, my tady na to budeme náležitě hrdí.Jo-a nikdo Ti tady přece ani náznakem nezakazuje namontovat si na svoje Igeny co chceš. Klidně je udělej třeba zelený. Jenom už tomu neříkáme originál. Upraveno 23. července 2013 uživatelem straspol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 23. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2013 Kolego, píšu v přátelském tónu. Jeden z nás dvou je mimo a myslím že já to nejsem. 1. Autocenzura - sdělované informace filtruje sám autor, nejčastěji ze strachu z postihu (wikipedie). To jsi asi nemyslel. 2. Informací o dílech Parexo tu najdeš mraky, jen to chce hledat. Stručně - ciferníky jsou parodie, ručky jsou náročnější na napasování, pouzdra jsou vyrobené levnější technologií a v Číně. Prostě je to napodobenina, některé věci jsou hodně vzdálené originálu jak z hlediska funkce, tak i vzhledově. Co kus to originál, jednou to sedí, podruhý katastrofa. Kvalita nahoru nejde a ani nepůjde, kdo byl osobně ve skladu zmíněné firmy, ví proč tomu tak je.Použitelný jsou tak pouzdra PSII (bez lunety), když je přetáhneš šmirglem, vypadají docela pěkně. Za zmínku stojí sada PSII leteckých s originálním ciferníkem, po úpravě nositelný hodinky. Osobně mám problém s číslem na dýnku, ale to na ruce není vidět. Všechno na PSI je strašný nepodarek. 3. Článek rozhodně napiš, fundovaných článků není nikdy dost. Nejdřív o hodinkách něco nastuduj. 4. Parexo v některých případech porušuje platné registrované ochranné známky a tudíž dle pravidel tohoto fóra tu nemá co dělat. Registrací na tomto fóru jsi souhlasil s dodržováním pravidel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t.p Odesláno 23. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2013 Co dodat, celkem slušný začátek zde na fóru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 23. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2013 Co dodat, celkem slušný začátek zde na fóru. +1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 23. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2013 Jeste financ zapomnel cifernik s oznacenim C5SR a netesnici korunky. Tak at ti to tika, edfice4553455675 ale hlavne s tim cinskym shitem nechod do deste. A na clanek se tesim, rad se zasmeju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 24. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2013 Chlapi,uz nejakou chvili mam v sekci KOUPIM poptavku na vinovec cifr a rucky na PS II.Pokud mi ho nikdo neproda,fakt to rozmaznu a nekde o tom napisu clanek,jakej je to tady samej burzoust sobeckej.Dobre si to rozmyslete:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Edifice562 Odesláno 25. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2013 Kolego, píšu v přátelském tónu. Jeden z nás dvou je mimo a myslím že já to nejsem. 1. Autocenzura - sdělované informace filtruje sám autor, nejčastěji ze strachu z postihu (wikipedie). To jsi asi nemyslel. 2. Informací o dílech Parexo tu najdeš mraky, jen to chce hledat. Stručně - ciferníky jsou parodie, ručky jsou náročnější na napasování, pouzdra jsou vyrobené levnější technologií a v Číně. Prostě je to napodobenina, některé věci jsou hodně vzdálené originálu jak z hlediska funkce, tak i vzhledově. Co kus to originál, jednou to sedí, podruhý katastrofa. Kvalita nahoru nejde a ani nepůjde, kdo byl osobně ve skladu zmíněné firmy, ví proč tomu tak je.Použitelný jsou tak pouzdra PSII (bez lunety), když je přetáhneš šmirglem, vypadají docela pěkně. Za zmínku stojí sada PSII leteckých s originálním ciferníkem, po úpravě nositelný hodinky. Osobně mám problém s číslem na dýnku, ale to na ruce není vidět. Všechno na PSI je strašný nepodarek. 3. Článek rozhodně napiš, fundovaných článků není nikdy dost. Nejdřív o hodinkách něco nastuduj. 4. Parexo v některých případech porušuje platné registrované ochranné známky a tudíž dle pravidel tohoto fóra tu nemá co dělat. Registrací na tomto fóru jsi souhlasil s dodržováním pravidel.Zdravím,kromě toho zda jsem mimo či ne,celkem souhlasím,ale:add 1 - Autocenzura - ano,mám za to že se najdou lidi co díly z Parexa využívají,ale raději nejdou s kůží na trh...add 2 kvalita - raději bych ciferník od Eltonu n.p.,ale ten už nejde koupit ve stavu nového,chci cifr se starším designem,teď mám humberto sice ve skvělém stavu...ale......pouzdro mám na nošení,kdy se nebudu bát ho otloukat v práci...Igeny:Igeny teď nově mám a kromě těsnění nechci nic měnit,díly vypadají přiměřeně zachovale věku...až právě na pouzdro,které má díry v nožičkách prošoupané na staniol a jsem v obavě,že se mi hodinky rozpadnou na ruce...Jinak jsou mé Igeny na první pohled origo a tak to zůstane - akorát se pokusím zpevnit ty nožičky,aby to bylo aspoň na občasné nošení...Pokud jste to někdo řešil,budu vděčný ta tipy.U Igenů prostě volím původní stav s ošoupaným chromem....je to celek,podobně jako moje Jawa 634,30 let používaná na cesty do práce lesním dělníkem....má to své kouzlo.... add3 -článek je tady hodně vášní vůči Parexu,nicméně až na kvalitu jsou podobně autentické i renovace v novodobém Eltonu,na to jsem reagoval,protože po přečtení asi tuny těch nenávistných výpadů kdy jsem hledal serioznější informace mně to přišlo zcela mimo a byl jsem z té na jedné strany nekritické oslavy Eltonu a na druhé zatracování Parexa rozladěný ...... Add4 - docela bych uvítal kdyby na ciferníku u mých PS2 s kal. 66 bylo třeba Parexo Sport či Primeros Sport či co já vím,u těchto hodinek mi jde hlavně o to mít můj prvotní strojek v nositelném pouzdře odpovídajícího designu....Nečiním si nárok na sbírkový kus,je to můj neprodejný originál bastl...K tomu porušování - je velkou otázkou i užití Prim loga u novodobého Eltonu,pokud je to tak OK proč tedy tento legitimní nástupce neužívá pouze jméno Prim? Když bychom šli do důsledků,nebyl by tady možná nejen Parexo-fake-cifr ale ani Elton - "Prim" Cifr...Chápu,že tohle by mnozí těžko překousli ale padni komu padni....Jinak to vidím tak,že Parexo vyrábí druhovýrobou díly od již zaniklého výrobce,což je vcelku standardní situace....Kvalita je jiná píseň,ale o tom tenhle bod není...Tolik k financovým až na ten osobní útok vcelku věcným slovům...Byl bych rád milý Financi abys byl příště poněkud opatrnější ve výrazech,než někoho takto označíš,děkuji.Ať Vám Všem Vaše poklady tikají Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Edifice562 Odesláno 25. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2013 Jeste financ zapomnel cifernik s oznacenim C5SR a netesnici korunky. Tak at ti to tika, edfice4553455675 ale hlavne s tim cinskym shitem nechod do deste. A na clanek se tesim, rad se zasmeju.Na tuhle nenávist nebudu reagovat když dovolíš,milý filodendrono-boxere,když si tak měníme hezky nicky...hezký den Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Edifice562 Odesláno 25. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2013 No, nechci Ti rušit Tvé kruhy, ale jako milovník ,veteránů" Fiat 600 jsem se s nekvalitními bastly s díly z druho-třeti-čínovýroby setkal a kolegové veteránologové s nimi velmi často hluboce pohrdali. Takže mezi OPRAVDOVYMI machry, co makají na autech tak aby dokázala projít testací, se tyhle díly rozeznávají a nenosí. Na mých autíškách taky nebyly. Proti těm dílům z druhovýroby z Parexa v některých případech hovoří nižší kvalita. O tom tady toho najdeš dost.Článek rozhodně napiš, my tady na to budeme náležitě hrdí.Jo-a nikdo Ti tady přece ani náznakem nezakazuje namontovat si na svoje Igeny co chceš. Klidně je udělej třeba zelený. Jenom už tomu neříkáme originál. Jak je to u Fiatů netuším,na staré Javy existuje celá řada zdrojů různé kvality....Jsem pro zachování maximálního počtu dílů,ale např. právě výfuky často nelze smysluplně renovovat...Jinak Igeny mám v úmyslu zachovat v původní formě ,akorát opravit pouzdro aby byly nositelné...parexo se týká mé složeniny pouzdro PS 2 a kal. 66 z dětských primek..pěkný den... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Edifice562 Odesláno 25. července 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2013 Co dodat, celkem slušný začátek zde na fóru. ahoj,když po přečtení tuny splašků od zdejších haterů jsem nemohl jinak - byť mi bylo jasné ,že se mohou objevit reakce podobné té Tvojí...pěkný den. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se