Libunda Odesláno 17. září 2010 Nahlásit Odesláno 17. září 2010 (upraveno) Zdravím Vás gentlemani, řekněte mi upřímně, co na těch Rolexech vidíte?? Jasně, je to věc vkusu, ale i tak. Ničím nepřekvapí, nejsou ničím odlišné, já nevím - prostě......... "nudný?" Neberte to špatně, nerejpu, jen prostě si k nim neumím najít cestičku, ale přitom tady na chronomagu to Rolexama celkem žije. Říkám si " koupím rolády za 100k a první reakce v hospodě bude "to sis přivezl z Bali??" ap.... Je jejich zpracování o takový kus dál, než u ostatních? Je to o prestiži značky? Je to o pokroku? Je to o stálosti kvality i ceny ? Je to o vkusu?? ( fakt se Vám líbí? ) Osobně se mi líbí snad jedině green milgauss. To je ale sakra málo podle mě. Něco mi tu chybí..... EDIT: samozřejmě automaticky počítám s tím, že mi to sibirnaya vysvětlí...... Upraveno 17. září 2010 uživatelem Libunda 2 1
gas Odesláno 17. září 2010 Nahlásit Odesláno 17. září 2010 Co na nich je, no nic, jako na ostatnich hodinkach.
sta Odesláno 17. září 2010 Nahlásit Odesláno 17. září 2010 rozumím Ti, taky na to furt čumím, je ale pravdou že od mého přihlášení na chronomag se můj vztah k nim pomalu mění. Nevím čím to je, nechápu to, ale prostě se mi tak nějak začínají víc a víc libit... už tady na fóru několikrát zaznělo, že jak je na začátku nikdo moc nemusí tak k nim stejně pomalu směřuje každý. Ale pochybuju že Ti to někdo logicky vysvětlí
xjr1 Odesláno 17. září 2010 Nahlásit Odesláno 17. září 2010 (upraveno) Pokusím se odpovědět, i když jsem zatím (doufám, že ne na dlouho) Rolex čekatel. Je to součet všech tebou vypsaných a mnoha dalších bodů. Ne ve všech disciplínách bude R nejlepší, ale celek je natolik dobře namíchán, že vyhrává na celý čáře. Nechronomagor si koupí Rolex protože je to prostě Rolex. Chronomagor vyzkouší všechno možný, komplikace, velikosti, značky atd.., ujde klikatou a dlouhou cestu, aby se oklikou vrátil ke hlubokým kořenům hodinařiny. V JEDNODUCHOSTI JE SÍLA. Každá značka má svůj ikonickej model, ale Rolex, to je ikona sama. A na závěr, fakt se mi líbí a fakt je chci:-). Upraveno 17. září 2010 uživatelem xjr1 4
Milis Odesláno 17. září 2010 Nahlásit Odesláno 17. září 2010 Na roládách máme to, co na nich mít máme - celá desetiletí trvající masírka prostě udělá svoje a nemůže se to vyhnout ani nám. Chronomagor roládama machruje - kupodivu myslím víc sám na sebe, než na své okolí, otázka sociálního statutu to v tomhle případě asi tak úplně nebude.
Jay Doll Odesláno 17. září 2010 Nahlásit Odesláno 17. září 2010 Já se musím přiznat, že u mě to byl dlouhý proces. Když jsem se začal zajímat o hodinky trochu více, tak jsem se snažil Rolexu vyhýbat. Přišlo mi, že je to extrémně profláknutá značka, kterou na západě nosí každej, co si potřebuje dokazovat, že na to má. Prostě se mi hnusily. Říkal jsem si, Rolex nikdy! Jenže po čase jsem hledal něco zajímavého a kvalitního a prostě mi to nedalo a rolády jsem zkusil. Byly to černé Milgaussy, které mne zaujaly svojí netradičností a nějakým vnitřním kouzlem. Když jsem je měl první den, tak jsem s nimi strávil celý večer. Ty hodinky mají v sobě hromadu zajímavých detailů, člověka například trochu ukojí kvalitní inhouse strojek a myšlenka na extrémní odolnost proti magnetismu. To ale není vidět. Jenže i z toho, co vidět je, jsem byl nadšen. Ciferník byl naprosto kouzelný, ta matná zářivá čerň se nikde jinde nevyskytuje a dá se obdivovat hodiny a hodiny. Není to jen kus načerno nabarveného ciferníku, ale on vlastně z některých úhlů vypadá šedý. Další věc byla ta netradiční sekundová ručička. Pak jenom hledat, kolikrát je na nich napsáno Rolex zabere hromadu času. Další věc byla najít kurunku schovanou v safíru, další výzva. A pop čase nošení člověk ocení i tu extenzi tahu, kdy když se člověk hodně zpotí tak se dá tah jednoduše zvětšit. Prostě Rolex dělá velmi sofistikované a promyšlené hodinky.Milgaussy šly brzy dál, protože jsem je kupoval se záměrem je někomu předat. Jenže po roce jsem se k Rolexu oklikou dostal zase. Tentokrát mám Deepsea, které jsou tak extrémní a násilné, až jsou krásné. Masívní safír, brutálně tlusté pouzdro, 44mm průměr a hromada sofistikovaných detailů, například tah nastavitelný až o 19mm pouhým vyklopením kusu spony, jež se dá nestavovat po pár-milimetrových kouscích. Když to shrnu, Rolex může v člověku budit odpor, naprosto libovi rozumím v jeho otázce. Ale málokdo se za svojí kariéru chronomagora udrží a Rolex si nikdy nekoupí. Je to prostě značka, která dělá hodinky, co mají v sobě něco navíc. A rozhodně to není jenom o té korunce Rolex 5
Libunda Odesláno 17. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 17. září 2010 (upraveno) Jay Doll: jo, přesně v takovém stádiu jsem já,....................... snažím se vyhýbat, ale nejde to :-)Jak říkám Milgauss green OK, ale .............................prostě pomooooooooooooc....... Osobně se mi líbí Panerai, Omegy PO, ale třeba i Vostoky......... spíš jednoduchý hodinky. bez komplikací. Mám IWC Portofino v Chonografu a další hodinky bych rád bez všech těch "blbostí".. mnoooo a nebo naopak a jednou............ tak s minute repeaterem... Když jsem přišel na chronomag, tak jsem 100% věděl, že Rolex nikdy..... a teď?? OMG..................Přemluvte mě, ať jdu s Váma na sraz a bude to vyřešený............. Jo a jinak....... možná že to v mám sobě od doby cca před 8mi lety, kdy jsem byl obchodě Rolex někde těsně vedle Václáváku a obsluha byla tak nepříjemná a namyšlená, že jsem se tenkrát zařekl, že nechci dopadnout jak oni............. ole to je tak trošku OT. I když............ vlastně ta protivná prodavačka s nosem nahoru, která si me dveřích změřila a usoudila, že nemám ( mimochodem...neměl jsem) může za to, že jsem rozumem proti, ale srdíčko začíná bít v Rolex frekvencích...Jo a tenkrát to vyhrála holka z krámku "od vedle", která mě skvěle odprezentovala Tagy Monaca.... Upraveno 17. září 2010 uživatelem Libunda
utrejch Odesláno 17. září 2010 Nahlásit Odesláno 17. září 2010 (upraveno) Ja si chci submarinery poridit ciste z frajerskych duvodu a taky proto ze na AP RO nemam ... Upraveno 17. září 2010 uživatelem utrejch
xlaque Odesláno 17. září 2010 Nahlásit Odesláno 17. září 2010 Dopredu sa ospravedlňujem, bude to trochu dlhšie. Na Chronomag som prišiel, ked som mal 16 (!!!) rokov. Stalo sa tak nahodou, ked som do Seznamu napisal Breitling (doteraz sa na tom smejem) a vyhodilo mi to jedno miestne vlakno o niekom, kto chce k 50 Béčka za 150k. Už pred vstupom som vedel, že existuje nejaky Rolex, čo vyraba akesi Submarinery. Postupne som to tu čital, zisťoval, vrcholom bola Omega... Prišiel prvy zraz (the most legendary) v Žiline, prišiel Miloš (WatchFan1), priniesol svoje AP, Pateky a aj Rolexy. Hoci vtedy som videl bomby typu Daytona alebo Day-Date, vtedy som to veľmi nevnimal. Potom som niekedy zabludil na francuzske forum FAM, kde sa to Rolexmi len tak hemžilo. Tam niekde je zakopany pes. Asi prva fotka, pri ktorej ma napadlo, že by som si teoreticky kupil všeobecne znamy symbol luxusu boli položene GMT-IIc na stole v kaviarni (z dôvodu copyrightu ju nezverejnim, ale mam ju uloženu). Dovtedy som ignoroval Rolex forum na Timezone, už som neprevracal očami pri fotkach v temach "What are you wearin´ today ?". A potom v oktobri minuleho roka pri prehliadke Lille som si bol prave GMT-IIc vyskušať. Vtedy som tu napisal, že existuju 3 kategorie hodiniek: bežne hodinky, Rolex a Haute Horlogerie. Takže čo na nich vidim ? Mam pri nich taky zvlaštny pocit, neurčity dojem funkčnosti, glamour Ninel Conde, nebičko z komfortu zapästia, ... Ale pravdepodobne si ich aj tak nikdy nekupim, kvôli niečomu podobnemu, čo je spomenute vyššie 1 1
Chorche Odesláno 17. září 2010 Nahlásit Odesláno 17. září 2010 Mě přijde, že po čase člověk zjistí, že je mu většina komplikací úplně na nic a že vlastně potřebuje jen čas a datum. Zároveň míří výš, takže když se to spojí, vychází Rolex jako logická volba, jednoduché hodinky od značky s obrovským renomé.A druhá věc je, že pokud jde o machrindex, je Rolex asi nejvýš 1
railmaster Odesláno 18. září 2010 Nahlásit Odesláno 18. září 2010 (upraveno) Rolex by mohol byť to svetielko na konci tunela, alebo inak povedané, posledná stanica. Existujú síce HH top značky a zložité strojky, vhodné do vitríny aj na občasné prevetranie, ale každodenný život vyžaduje niečo nekomplikované spoľahlivé a nenápadné. Po niekoľkých rokoch na Chronomagu možno názor zmeníš. A na tie krčmové reči tu väčšina kašle. Upraveno 18. září 2010 uživatelem railmaster
Návštěvník YPO Odesláno 18. září 2010 Nahlásit Odesláno 18. září 2010 myslím, že Princ to napsal naprosto přesně z mého pohledu si Rolex kupuje 1.pozér, který kromě značky nepootřebuje nic víc 2.pozér, který má rád i kvalitu 3.ten kdo jde jenom po kvalitě a značka je pro něj druhořadá záležitost nejvíc bude jednoznačně těch prvních, protože to vychloubání čímsi máme prostě v sobě to se nedá oddiskutovat JÁ x Rolex: moc jsem je chtěl a dost se na ně těšil = dopadlo to úplně stejně jako s modrou Bond coax Omegou = koupil jsem je, uložil do trezoru a naprosto netknuté předal dál = nenašel jsem k nim cestu a Rolex pro mě není světlo na konci tunelu 1 1
chacharoid Odesláno 18. září 2010 Nahlásit Odesláno 18. září 2010 z dôvodu copyrightu ju nezverejnim, ale mam ju uloženu není třeba se obávat, na takové situace pamatuje zákonná licence a tak ji sem prskni
lastam Odesláno 18. září 2010 Nahlásit Odesláno 18. září 2010 Taky jsem rolex nemusel, zenith dělá taky velice zajímavé strojky, dá se říct hodně zajímavé, ale detailově mi přijde rolex fakt zpracovaný perfektně. To, co jiné hodinky na vzhledu nedotahují rolex dotáhuje běžně, tah lícuje líp než u jiných hodinek, ostré hrany středních článků v tahu dělají celkový dojem dokonalý, spona se nehýbe a šroubování délky tahu je pohoda, která opravdu potěší majitele. Vše doplňuje dobře fungující inhouse strojek a hezký čitelný ciferník. Díky tomu přečtu čas bez nějakých zmatků. Jsou to jednoduché hodinky výborného zpracování, na které je podle majitelů spolehnutí. Lépe zpracované jednoduché hodinky(komplikace datum, čas)se asi fakt sehnat nedají. co dodat víc, rolex je jak pro snoby, tak i pro milovníky hodinek, záleží na tom jak na to koukáš, rozhodně se mi nelíbí jejich cenová politika, každoroční zdražování je opravdu na facku. 1
zid Odesláno 18. září 2010 Nahlásit Odesláno 18. září 2010 Jednoduchý, odolný, precizně vyrobený strojek, který je schopný běžet dlouho a velmi přesně. Firma, která jako jedna z mála nepatří nikomu, je samostatná a schopná si vyrobit hodinky od A do Z. Nedělá žádné zbytečné experimenty co se designu týče a po desetiletí jsou ty hodinky skoro stejný. Jen jedna jediná věc mě na nich vadí a to je cena. Kdyby Submarinery prodával Rolex za 30 tkc, tak by na nich taky jeste vydelal majlant. Větší hodnotu prostě nemají. Zbytek je cena za něco, no ať si každý doplní... Ukaž tak kvalitní tah u jiných hodinek v hodnotě 30k? Třeba i 50k
Milis Odesláno 18. září 2010 Nahlásit Odesláno 18. září 2010 Jednoduchý, odolný, precizně vyrobený strojek, který je schopný běžet dlouho a velmi přesně. Firma, která jako jedna z mála nepatří nikomu, je samostatná a schopná si vyrobit hodinky od A do Z. Nedělá žádné zbytečné experimenty co se designu týče a po desetiletí jsou ty hodinky skoro stejný. Jen jedna jediná věc mě na nich vadí a to je cena. Kdyby Submarinery prodával Rolex za 30 tkc, tak by na nich taky jeste vydelal majlant. Větší hodnotu prostě nemají. Zbytek je cena za něco, no ať si každý doplní... Právě Rolex má jeden z nejlepších argumentů pro obhájení si vysoké přidané hodnoty, a to právě tu skutečnost, že jako firma spadá pod nadaci Hanse Wilsdorfa. V tom připadku každý soudruh, pyšnící se Rolexem na zápěstí, jako by zároveň mohl dávat na odiv i svůj altruismus... To náhodou není špatně vymyšlený. 1
Z. Odesláno 18. září 2010 Nahlásit Odesláno 18. září 2010 (upraveno) Rolex jsou jistě dobré hodinky a lze souhlasit se vším pozitivním, co o nich již bylo řečeno. Dokonce se mi i pár modelů velmi zamlouvá. Ale přesto pro mě představují problém. Vadí mi jejich masová produkce a ještě víc mi vadí jejich masová popularita. Problémem je, že se tahle značka stala jakýmsi symbolem luxusu, nebo spíše pseudoluxusu, (protože pravý luxus začíná někde jinde) a když člověk venku vidí, kdo rolexy převážně nosí, tak z toho musí mít nutně divný pocit. Také mi připadá, že pokud si tyhle hodinky koupí někdo z nás, chronomagor, tak je to svým způsobem trochu "laciné" řešení - ve smyslu sázky na jistotu nebo snad únavy z věčného hledání těch pravých hodinek. Ale tím se nechci dotknout mnoha jejich místních šťastných majitelů. Pokud člověk cítí, že jsou tyhle hodinky pro něj ty pravé, tak je to samozřejmě v pořádku. Já osobně to ale vnímám tak, že "správný chronomagor" by měl hledat nové cesty, objevovat a svým způsobem propagovat kvalitní ale méně známé značky. Dobrým příkladem tady může být třeba Panerai, i když to bude možná za chvíli taky mainstream. Alespoň tady už je... Ty hodinky samotné za to nemohou; samy o sobě jsou v podstatě skvělé. Ale těch problematických konotací je u nich na můj vkus prostě příliš. Zatím si umím představit jen jednu situaci, kdy bych je šel koupit - a to jako dárek. Pro tento účel by byly zcela jistě ideální, protože většina obdarovaných, by zcela jistě ocenila právě to, co mně na nich vadí. Upraveno 18. září 2010 uživatelem Z. 7 2
vraby Odesláno 18. září 2010 Nahlásit Odesláno 18. září 2010 (upraveno) Z tak to jsi napsal pěkně,to je za bodík.U této značky masovka nikomu nevadí a u jiných značek ano.Nevím proč? Rychle jsem kliknul tak ho máš i ty Aldo,ale jinak taky souhlas. . Upraveno 18. září 2010 uživatelem vraby
skalis Odesláno 18. září 2010 Nahlásit Odesláno 18. září 2010 Problémem je, že se tahle značka stala jakýmsi symbolem luxusu, nebo spíše pseudoluxusu, (protože pravý luxus začíná někde jinde) Tohle mi taky vadi. Je to bohuzel dan za uspech, se kterou se da tezko neco delat. Kdyz se rekne Rolex, tak kazdemu zajiskri ocicka, ale zeptas-li se, jak ty hodinky vypadaji, nebo jestli by je poznal na ulici, tak je ticho po pesine. a když člověk venku vidí, kdo rolexy převážně nosí, tak z toho musí mít nutně divný pocit. S timhle naopak nesouhlasim. Venku (pokud myslis zahranici) tyhle hodinky nosi normalni pracujici lide. Vedouci pobocky posty obsluhujici zzakazniky za prepazkou, kravatak vracejici se z obeda na firmu, zenska v metru navecer cestou z nakupu. Takovych a jim podobnych jsem videl mraky. Na zapesti meli nenapadne obycejne ocelove (nebo obcas bicolor u damskych modelu) nenapadne hodinky Rolex, kterych bych si tezko vsiml, pokud bych nebyl chronomagor.
Z. Odesláno 18. září 2010 Nahlásit Odesláno 18. září 2010 ... S timhle naopak nesouhlasim. Venku (pokud myslis zahranici) tyhle hodinky nosi normalni pracujici lide. ...No, ono se to samozřejmě nedá nikdy úplně generalizovat. Já měl na mysli spíš bohaté americké důchoce v kraťasech a jejich afektované manželky (se zlatými či bicolorovými modely), různé pasáky a šejdíře (i když ti nosí spíš fejky) a podobnou sortu lidí. Ale samozřejmě jsem viděl i nějaké ty sympatické typy s rolexy na rukách... 1 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se