Přejít na obsah

Jaké Primky máte právě na ruce?

Doporučené příspěvky

Momentalne ich uz na ruku nedam, ale ked som bol maly, tak áno. :)

(ospravedlňujem sa za foto)

OT: dokáže někdo prosím vysvětlit, proč má většina těchto "dětských" Primek křivou korunku? Mám troje malé Primky tohoto typu a všechny trpí stejnou vadou (pouzdro je s trubkou).

Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OT: dokáže někdo prosím vysvětlit, proč má většina těchto "dětských" Primek křivou korunku? Mám troje malé Primky tohoto typu a všechny trpí stejnou vadou (pouzdro je s trubkou).

Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk

Těch důvodů bude hned několik:

- V uvedených dětských hodinkách je běžný kalibr 68, který se dával hlavně do pánských modelů. Dětský model hodinek musí proto mít menší průměr pouzdra. No a s tím souvisí následné možnosti "pevnějšího" uložení hřídelky pro natahovaní a seřizování hodinek.

- Hodinky jsou určeny primárně pro děti a zkuste si představit, čím vším musely tyto hodinky za svoji historii projít.

Odkaz ke komentáři

Jedny z těch co mám nosil můj táta. Rodiče je pak dávali k hodináři abych je mohl nosit já. No a úplně nová korunka je teď taky ohnutá a to jsem je prý moc dlouho nenosil. Takže to vidím spíš na tu špatnou konstrukci... :D

Odkaz ke komentáři

Jojo ohnutou korunku u dětských Primek vídám také dost často. Stačí prudší boční náraz do korunky o něco, což u hravých dětí není nic zvláštního. Naštěstí je většinou jen ohnutá hřídelka korunky a zručný hodinář by to měl opravit za pár minut na počkání a zdarma jako "pozornost podniku dětem" :) .

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...