Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pro názornost - různé ručky na Spartacích - foto vypůjčeno zde na Fóru.

post-19465-0-36664800-1490185962_thumb.jpg

Odesláno

Tak jsem pořídil novej kousek - Orlík II. - C

Hodím sem pár prvotních dojmů:

Cifr parádní, opravdu se moc povedl, ta plastičnost se mi líbí.

Luneta na pohled taky pěkně udělaná, jako plus beru, že je otočná v obou směrech. Vadí mi na ní, že má trochu vůli.

Balení hodinek působí velice dobře - obří papírová krabice, dřevěný box se štoubováčkem a handrou. Jako bonus certifikáty a knížka o původních Orlíkách.

Pouzdro působí bytelně, jen mi tam moc nesedí nápis orlík na boku, jeden na cifru bohatě stačí. Taky by mohlo být nižší, na ruce mi trochu odstává.

Mám verzi s proskleným dýnkem - pohled na strojovnu fajn, ale k hodinkám se moc nehodí.

Strojovna je teda kapitola sama pro sebe. Inhouse je super, ale u hodinek za 65k je tolerance 20s prostě moc. Absence rychlonastavení data je v dnešních dnech taky komická.

Uchycení pásku  je super, ty šroubky se mi líbí víc než klasické stěžejky.

Origo guma je dobrá, ale já jsem na tahy a ten jim prostě chybí. S ním by to byly perfektní hodinky.

Byl jsem příjemně překvapen absencí šroubovací korunky, protože nemám winder a hodinky seřizuju celkem pravidelně.

A na konec wristshot :)

post-22647-0-70052300-1490188645_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Tyhle hodinky nemám a nikdy mít nebudu (ano, o Igenech jsem si myslel něco podobného a mám nádherný, ale teď už opravdu, fakt!) a přečtení tvé minirecenze mě v mém přesvědčení jen utvrdilo. V tomto vlákně dnes děkuju už podruhé, ale to neva, slušnosti není nikdy dost...

P.S. Ne, že by nebyly hezký, přeju ti je, ať ti dělají radost, ale sám nejsem na nový hodinky a za ty prachy si radši pořídím dvoje vintážky dle mého gusta.  :)

Upraveno uživatelem colommbo
Odesláno

Gratuluju. Užívej si je! Mě se líbí moc. I tvoje minirecense je dobré schrnutí tvého pocitu z nich a třeba někomu pomůže v rozhodování. Fandím každému kdo jde do Primek.

Odesláno

Krásnej kousek  :clap:

Zkoušel si i bronzovou limitku? Jak se nosí? Na ruce ti sedí podle fotky perfektně.

Odesláno (upraveno)

To Liqid: mam dvojkovy Orliky vice nez rok a tolerance 20 sec. je opravdu jen papirova. Nikdy jsem presne nesledoval, ale jsem si jist, ze je v radu max. par sec.

Trochu si mne zarazil s tou absenci sroubovaci korunky. Ja na svych sroubovaci mam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Upraveno uživatelem Nestler
Odesláno

Teď jsem si je přinesl jako svátost, zakoupeny přes Letgo, vycisteno a promazano a vylesteno od Lukáše (díky!) pořízena nová luneta od Eltonu a (pro mě) stylový sport opasek do barvy, asi s nimi budu i spát

post-53407-0-34551500-1490211651_thumb.jpg

post-53407-0-62518900-1490211673_thumb.jpg

Odesláno

Vim, ze mi mozna nekdo zase rekne, ze ten remen je hnusnej. Ja ho vsak mam rad a je tak osklivej, az se mi libi. Zaroven mi umoznuje nosit i maly hodinky, protoze je na ruce opticky zvetsuje.

d70919430dc403d772273381cf2e596d.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odesláno

Ten řemen k nim prostě patří. Kterej z našich tátů nebo dědů nebo někdo dokonce i osobně je v dané době na něm nenosil? Za mně máš palec nahoru. Retro se vším všudy.

Odesláno

Jožko ty jsou tvoje z boby služby nebo jen víš že hlídaly hranici aby se k nám ty kapitalisti nedostali? Jen pro upřesnění: nehodlám tady vyvolávat žádnej flame či politickou přestřelku. Táta taky sloužil u PS na Šumavě. Doba byla taková,tak to tak berme.

Odesláno

Hodím sem pár prvotních dojmů:

Cifr parádní, opravdu se moc povedl, ta plastičnost se mi líbí.

Luneta na pohled taky pěkně udělaná, jako plus beru, že je otočná v obou směrech. Vadí mi na ní, že má trochu vůli.

Balení hodinek působí velice dobře - obří papírová krabice, dřevěný box se štoubováčkem a handrou. Jako bonus certifikáty a knížka o původních Orlíkách.

Pouzdro působí bytelně, jen mi tam moc nesedí nápis orlík na boku, jeden na cifru bohatě stačí. Taky by mohlo být nižší, na ruce mi trochu odstává.

Mám verzi s proskleným dýnkem - pohled na strojovnu fajn, ale k hodinkám se moc nehodí.

Strojovna je teda kapitola sama pro sebe. Inhouse je super, ale u hodinek za 65k je tolerance 20s prostě moc. Absence rychlonastavení data je v dnešních dnech taky komická.

Uchycení pásku  je super, ty šroubky se mi líbí víc než klasické stěžejky.

Origo guma je dobrá, ale já jsem na tahy a ten jim prostě chybí. S ním by to byly perfektní hodinky.

Byl jsem příjemně překvapen absencí šroubovací korunky, protože nemám winder a hodinky seřizuju celkem pravidelně.

A na konec wristshot :clap:

attachicon.gifwp_20170322_14_13_49_pro (2).jpg

Liqid Gratuluji  :clap: , pro mě hodně dobrý hodinky, já jsem s nimi taky spokojený.

K tvým postřehům bych pouze doplnil, že mě trochu vadí ostré špičky na konci pacek /nožiček/ pouzdra.

U mých přesnost v pohodě.

pro Nestler: šroubovací korunka se podle mě dávala až u novějších verzí /později/ u prvních šroubovací korunka nebyla. Pokud je to jinak klidně to někdo z místních borců uveďte na pravou míru.

Odesláno

Nic hnusnýho, naopak - k některým typům hodinek pasuje "ako serbel na hrniec", za mě určitě palec nahoru a nejen proto, že doby, kdy se tohle řemení k hodinkám zcela běžně prodávalo a nosilo, pamatuju velmi dobře...! :)

Odesláno

Jožko ty jsou tvoje z boby služby nebo jen víš že hlídaly hranici aby se k nám ty kapitalisti nedostali? Jen pro upřesnění: nehodlám tady vyvolávat žádnej flame či politickou přestřelku. Táta taky sloužil u PS na Šumavě. Doba byla taková,tak to tak berme.

Minulosti neutečieš.

Hodinky sú otcove.Boli...

Slúžil v okolí Českej Kubice v rokoch 66-68.

Odesláno

Celé pohraničí Jižních a Západních čech mám docela projeté ( jezdil jsem pár let na kamionu pro odvoz kulatiny) tak proto mě zaujala ta Černá Řeka proto , že to tam znám. Mě bohužel po taťkovi zůstaly jen vzpomínky ale hodinky žádné.

Odesláno

neodtusil by prosim nekdo znaly nejake info o tomto modelu? alespon cca rok a strojek? poridil jsem je me male, tak aby aspon tusil, zel se v PRIMkach vubec nevyznam, diky moc

c75ab23cd3515c2624a847c60a17ba8b.jpg

Odesláno

neodtusil by prosim nekdo znaly nejake info o tomto modelu? alespon cca rok a strojek? poridil jsem je me male, tak aby aspon tusil, zel se v PRIMkach vubec nevyznam, diky moc

c75ab23cd3515c2624a847c60a17ba8b.jpg

Je to cal 66.Typ 66 205 1, vyrábané od 1972r.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...