Radek124 Odesláno 7. října 2017 Nahlásit Odesláno 7. října 2017 Jen to Janko, že v té chvíli Karel ještě nevěděl že je asociál, protože rodina bez chudinky micinky (připouštím že byla mimořádně hezká) nemůže existovat. Očekávám že jakmile (coby seriózní otec) dokončí rigorozní výběr ročníku/modelu a nemalým nákladem provede nákup MINT kousku s notama, zájem ostatních obratem opadne - a dál se budou řešit už jenom všudypřítomné chlupy, potrhané záclony/závěsy/povlečení, zadávené myši/ptáci, v květináčích/záhonech zahrabané zvratky+hovínka - a s nimi související rizoko toxoplasmózy (pro petrolheada konečná - a podezřele rychlá změna názoru na kočky by naznačovala že se možná zadařilo už té do zahrady hovnící habešce ).Za nevykastrovanou kočkou se samozřejmě potáhnou kocouři z okolí - no a kocour má přirozenou potřebu smrdutým způsobem značkovat (zlatej pes!) Omlouvám se za sarkasus, ale kočku by si (stejně jako psa a nebo jiné domácí zvíře) měli pořizovat jenom lidi kteří sakra dobře vědí do čeho jdou - protože na rozdíl od hodinek se "do trezoru na lepší časy" odložit nedá. A pokud se předpokládá že číča bude přes den vegetovat domácnosti (a ne v seníku/na půdě/na zahradě), je dobré přizpůsobit jí prostor prolízačkama/lávkama/schovkama - jinak se v baráku bude trápit jak v kleci a z nudy bude dělat škodu...
OndraPod Odesláno 8. října 2017 Nahlásit Odesláno 8. října 2017 (upraveno) U nas jde projekt kocka do semifinale. Peclivym studiem materialu, diskuzi a definitivnich pravd na internetu jsme dosli k nazoru, ze ?kocku si poridi jen uplnej blazen?. Nicmene jeste hlubsim studiem a diskuzi s realnymi lidmi se tento nazor zmenil na variantu ?jsme dostatecny magori na porizeni kocky?. Asi. Ted resime jakou. Mame dva favority - ruskou modrou a kartouzskou. Jako failover variantu pak maina. Minimalne teda podle popisu a charakteru plemene. Je tu nekdo chovajici takovy zvire? Bych se na par veci zeptal .Za mne mainku, jsou naprosto super!Nezni obrici se vzhledem divoke selmy, jsou hodne kontaktni a spolecenske, pritom ale neotravuji, dobre se snasi s detmi. EDIT:Jeste jedno motivacni video Upraveno 8. října 2017 uživatelem OndraPod
Tomas_2002 Odesláno 8. října 2017 Nahlásit Odesláno 8. října 2017 U nas jde projekt kocka do semifinale. Peclivym studiem materialu, diskuzi a definitivnich pravd na internetu jsme dosli k nazoru, ze ?kocku si poridi jen uplnej blazen?. Nicmene jeste hlubsim studiem a diskuzi s realnymi lidmi se tento nazor zmenil na variantu ?jsme dostatecny magori na porizeni kocky?. Asi. Ted resime jakou. Mame dva favority - ruskou modrou a kartouzskou. Jako failover variantu pak maina. Minimalne teda podle popisu a charakteru plemene. Je tu nekdo chovajici takovy zvire? Bych se na par veci zeptal . A podle čeho jste vybírali ? Já jen proto, že spousta lidí si vybírá kočku jen podle líbí / nelíbí a ne podle potřeb té kočky. Protože jsou rasy, kterým samota tolik nevadí a jsou rasy, které samotou trpí. Stejně tak jsou kočky hyperaktivní, které ti z domu udělají Bagdád a jsou kočky, co ti neškrábnou mimo škrabadlo... Brali jste takové věci v potaz ?
KFL Odesláno 8. října 2017 Nahlásit Odesláno 8. října 2017 (upraveno) Radek: Zkusenosti jsou, nejsem bezhlavy hovado . Tomas: Resil jsem hlavne to, jestli kocce nevadi bejt doma bez majitele a jestli umi byt i venku (ne cely den, ale na ?vejlet?). A jestli jsou divoky nebo klidnejsi. Pac chodime do prace a proste tu 8h minimalne nikdo nebude. A pak povahu. A nakonec vzhled . Lezim v tom od doby, co sem prisla habeska, takze teoreticky jsem v kockach vzdelan snad dostatecne. Proto jsem psal, ze pokud by clovek mel brat doslova vsechno, co lidi pisou na webu a v diskuzich, nikdy si nikdo kocku dobrovolne nemuze poridit. Stejne tak to, ze lidi chovaj vsechny mozny plemena a taky chodej do prace. Takze to tak strasna hruza bejt nemuze. Nektery ti moc resej, jiny min a pravda je nekde uprostred. Ale protoze k tomu snazim pristupovat odpovedne, tak jsme holt vybrali ty dve nahore a doufam, ze pokud ji poridime, tak bude aspon trochu odpovidat . A abych odpovedel jankovi - na habesce bylo spatny to, ze jsme si ji nevybrali my, nic jsme o ni nevedeli a hlavne jsme nebyli presvedceny, ze ji tu chceme. Upraveno 8. října 2017 uživatelem KFL
jankoxxx Odesláno 8. října 2017 Nahlásit Odesláno 8. října 2017 Radek: Zkusenosti jsou, nejsem bezhlavy hovado . Tomas: Resil jsem hlavne to, jestli kocce nevadi bejt doma bez majitele a jestli umi byt i venku (ne cely den, ale na ?vejlet?). A jestli jsou divoky nebo klidnejsi. Pac chodime do prace a proste tu 8h minimalne nikdo nebude. A pak povahu. A nakonec vzhled . Lezim v tom od doby, co sem prisla habeska, takze teoreticky jsem v kockach vzdelan snad dostatecne. Proto jsem psal, ze pokud by clovek mel brat doslova vsechno, co lidi pisou na webu a v diskuzich, nikdy si nikdo kocku dobrovolne nemuze poridit. Stejne tak to, ze lidi chovaj vsechny mozny plemena a taky chodej do prace. Takze to tak strasna hruza bejt nemuze. Nektery ti moc resej, jiny min a pravda je nekde uprostred. Ale protoze k tomu snazim pristupovat odpovedne, tak jsme holt vybrali ty dve nahore a doufam, ze pokud ji poridime, tak bude aspon trochu odpovidat . A abych odpovedel jankovi - na habesce bylo spatny to, ze jsme si ji nevybrali my, nic jsme o ni nevedeli a hlavne jsme nebyli presvedceny, ze ji tu chceme.jasne, chapem...
OndraPod Odesláno 8. října 2017 Nahlásit Odesláno 8. října 2017 (upraveno) No ja sem presvedceny, ze udelal KFL s tou habeskou dobre, vzhledem k reakci sousedu, kdyby si ji prisvojil mohlo to byt jeste horsi... Podobny pribeh jsem zazil, kdyz jsme si chteli osvojit nalezeny kote od pani, co se stara o toulave kocky v Hradci.Nejdriv byla pani nadsena, ze bude mit kocicka novy domov, kdyz jsem ji odpovedel na inzerat. Tak jsem chtel pro kote hned vyrazit, nacez mi pani sdelila ze nemam vhodnou prepravku s uzamykatelnymi dvirky, koupil jsem tedy novou. Pak zacala vyzvidat jak to u nas doma vypada, tak jsem ji poslal popis a fotky.Byla nadsena, ale zacala mit strach, ze se kocicka nebude dobre snaset s nasema dvema kockama. Takze sem ji ujistil, ze mame kocky cely zivot a ze to urcite zvladnem. Pak mi zacala brecet do telefonu, ze je u ni kote uz 6 tydnu a ze si na ni zvykla a ze nam ji jenom "zapujci" a az teprve jestli si zvykne tak ze by nam ji jako nechala. To uz na me bylo opravdu moc. Takze po 14. dnech dohadovani, jsem ji sdelil at si teda kocicku necha, kdyz uz je u ni doma zvykla, ze si sezeneme jinou.Nacez mi zacala vycitat, ze sem kocku odrekl a ze ji to lidi delaj casto a ze je to pro ni strasny trauma atd, atd.... Takze sem byl nakonec jeste za hajzla, podobne jako KFL Upraveno 8. října 2017 uživatelem OndraPod
straspol Odesláno 8. října 2017 Nahlásit Odesláno 8. října 2017 Já ji chápu, takhle to mám s hodinkama...
Juraj11 Odesláno 8. října 2017 Nahlásit Odesláno 8. října 2017 Tak malá už se zabydlela, první noc nic moc, ale dneska jsme o ní ani nevěděliZítra bude premiéra, jdu do práce, tak jsem zvědavej jak to zvládne. Pro jistotu jsem přišrouboval televizi Jak to je s očkováním? V kolika měsících a proti čemu - kočena bude jen v bytě.
straspol Odesláno 8. října 2017 Nahlásit Odesláno 8. října 2017 od 6. týdne Panleukopenie, Rýma koček od 9. týdne Panleukopenie, Rýma koček Chlamidióza, Leukóza od 12. týdne Dermatofytóza, Infekční peritonitida od 4 měsíců Vzteklina
Juraj11 Odesláno 8. října 2017 Nahlásit Odesláno 8. října 2017 od 6. týdne Panleukopenie, Rýma koček od 9. týdne Panleukopenie, Rýma koček Chlamidióza, Leukóza od 12. týdne Dermatofytóza, Infekční peritonitida od 4 měsíců VzteklinaTvl. neblbni, mame kocoura na baraku, ockovani nevidel ani z vlaku a je v pohode. Mala je celej zivot v byte, tak me nestras
straspol Odesláno 8. října 2017 Nahlásit Odesláno 8. října 2017 (upraveno) Hele, doma drženej čtyřměsíční kocourek nám odešel na panleukopenii, kdo tohle zažil, nezaváhá- byl to děs. A vzteklina je taky základ- náhoda je blbec. Upraveno 8. října 2017 uživatelem straspol
Moty Odesláno 8. října 2017 Nahlásit Odesláno 8. října 2017 my máme doma kocoura a nedáváme mu nic ani odčervení, ale je fakt ale, že má sníženou imunitu a očkování mu dycky provede nějakej zánět (oko, uzlina a tak)nicméně si myslím, že vyloženě domácího po úvodním přeočkování asi není potřeba trápit
Návštěvník Zmizík Odesláno 8. října 2017 Nahlásit Odesláno 8. října 2017 Jen sem chtel jeste rict Kofolovi, ze jedna kocka je blbost. Chce to dve aby si mohly spolu hrat.
revue gt Odesláno 8. října 2017 Nahlásit Odesláno 8. října 2017 (upraveno) Jen sem chtel jeste rict Kofolovi, ze jedna kocka je blbost. Chce to dve aby si mohly spolu hrat.Předpokládám že má ženu a k ní tu kočku. Budou si hrát spolu a Kofola sám. :-) Upraveno 8. října 2017 uživatelem revue gt
KFL Odesláno 9. října 2017 Nahlásit Odesláno 9. října 2017 Jen sem chtel jeste rict Kofolovi, ze jedna kocka je blbost. Chce to dve aby si mohly spolu hrat. Jo, to jsem taky všude četl... což znamená, že si musim koupit ruskou i kartouzskou . Předpokládám že má ženu a k ní tu kočku. Budou si hrát spolu a Kofola sám. :-) Já se rád dívám, jak si holky hrajou, to je fakt .
Radimk Odesláno 9. října 2017 Nahlásit Odesláno 9. října 2017 Jo, to jsem taky všude četl... což znamená, že si musim koupit ruskou i kartouzskou . Skvělý výběr, moje favoritky! Tvl. neblbni, mame kocoura na baraku, ockovani nevidel ani z vlaku a je v pohode. Mala je celej zivot v byte, tak me nestrasMy máme čistokrevnou pouliční a bez očkování bych si to asi nelajzl, smolí se po nás doma, s malou snad ještě víc, na zákaz lození do postele taky se.re, a žádné negativní účinky po očkování a po odčervování nepozorujeme. krom strachu jízdy v autě v přepravce k veterovi. od 6. týdne Panleukopenie,Rýma koček od 9. týdne Panleukopenie,Rýma koček Chlamidióza,Leukóza od 12. týdne Dermatofytóza,Infekční peritonitida od 4 měsíců VzteklinaNení to nějaká trojkombinace? Máme to obdobné, ale " na jednu jehlu" a jedenkrát za rok a je klid. Potom už jen jednou za 3 měsíce tabletu na odčervení.
skalis Odesláno 9. října 2017 Nahlásit Odesláno 9. října 2017 (upraveno) KFL: Kdyz budou dve, zabavej se spolu a nebudou na vas tak zavisly. Taky jsme puvodne chteli jednoho kocoura, vzali dva (byli posledni z vrhu) a bylo to dobry rozhodnuti. Mame vesnickou smes, zadny slechteny plemeno . EDIT: Ockovani, odcerveni maji, do loznic je nepoustime a v noci ani do obytnych casti domu (obyvak, kuchyne). Ale stejne budto couraj po venku, nebo chrapou v pelechu u topeni . Pres den, kdyz jsme doma, tak okupujou zidle, gauc a detskej pokoj. Upraveno 9. října 2017 uživatelem skalis
Moty Odesláno 9. října 2017 Nahlásit Odesláno 9. října 2017 Je to asi kus od kusu, ale naše kočky a to máme 3(2 holky a kocour), si spolu nehrajou, spíš je kocour štve, je o rok mladší a má takový puberťácký choutky honí je, pak na ně zásadně čumí na hajzlu a když žerou jím čuchá k prdeli a je tím strašně sere, ale jinak nic strašnýho jim nedělá:-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se