Skalamander Odesláno 19. října 2010 Nahlásit Odesláno 19. října 2010 Pánové, potřeboval bych poradit s nákupem zvlhčovače vzduchu a trochu se v současné nabídce ztrácím. Chtěl bych ho do kanceláře, protože se tady teď, v období topení, začínám cítit jako na poušti Na nákup jsem dostal od zaměstnavatele cca dva tisíce. Má někdo s těmito přístroji zkušenosti? Moje kancelář má cca 25 metrů čtverečních. 1
rur Odesláno 19. října 2010 Nahlásit Odesláno 19. října 2010 Pánové, potřeboval bych poradit s nákupem zvlhčovače vzduchu a trochu se v současné nabídce ztrácím. Chtěl bych ho do kanceláře, protože se tady teď, v období topení, začínám cítit jako na poušti Na nákup jsem dostal od zaměstnavatele cca dva tisíce. Má někdo s těmito přístroji zkušenosti? Moje kancelář má cca 25 metrů čtverečních. mám už pět let doma něco takového http://www.eta-elektro.cz/zvlhcovac-eta-0632_69_eta_.html funguje to bez problémů. Takže od ETA asi ok.
pepan Odesláno 19. října 2010 Nahlásit Odesláno 19. října 2010 Dopručuji vše od fa.BIONARE,mám čističku a zvlhčovač,naprostá spokojenost a spolehlivost.
r.obot Odesláno 19. října 2010 Nahlásit Odesláno 19. října 2010 (upraveno) Hlavně bacha na pravidelné čištění, vlhkost parádně svědčí plísním a mnoha baktériím, které pak člověk dýchá a nestačí se divit, že je pořád nemocnej..... Upraveno 19. října 2010 uživatelem r.obot
bandicoot Odesláno 19. října 2010 Nahlásit Odesláno 19. října 2010 Čističku musím pořešit. Díky za tip na bionaire. Stačí jedna doprostřed bytu?
miccalek Odesláno 19. října 2010 Nahlásit Odesláno 19. října 2010 My měli též Bionair, model nějaké čísýlka1500, ale hučel víc než pračka, takže šel na reklamačku, nový kousek hučel o něco méně, ovšem stále to bylo rušivé. Tak nám ho vyměnili za nějaký úplně levný sencor. Ten už nehučí. Ovšem je otázka, jestli vůbec pracuje Ale dle obchodu byla ta dvojnásobná závada u Bionairu naprosto ojedinělá, takže si ze mě nikdo nic nedělejte, já mám smůlu na elektroniku.
r.obot Odesláno 21. října 2010 Nahlásit Odesláno 21. října 2010 (upraveno) Čističku musím pořešit. Díky za tip na bionaire. Stačí jedna doprostřed bytu? Pokud máš 1+kk tak stačí Jinak se dává jedna do jedné místnosti..... V praxi se to řeší tak, že máš čističku vzduchu v místnosti, kde trávíš nejvíce času. Pokud chceš i zvlhčovačku, je dobré pustit nejprve čističku, tu pak vypnout a pustit zvlhčovač. Upraveno 21. října 2010 uživatelem r.obot
wawrik Odesláno 29. března 2022 Nahlásit Odesláno 29. března 2022 Oživím vlákno... Nutne a rýchlo potrebujem zvlhčovač, byt okolo 80 m2. Problém je extrémne tvrdá voda, takže by to malo vedieť tú vodu buď demineralizovať, alebo s ňou dlhodobo pracovať. Čo najblbuvzdornejšie a bezúdržbové. Prieskum ma doviedol k Stadler-Form Eva, má nejakú anticalc patrónu, neviem, ako často ju treba v praxi meniť ani ako sa to prejaví na nákladoch na prevádzku... Nejaké skúsenosti, pokojne aj všeobecné s inými modelmi? Čo mám chcieť?
simon_magus Odesláno 29. března 2022 Nahlásit Odesláno 29. března 2022 Před hodinou, wawrik napsal: Oživím vlákno... Nutne a rýchlo potrebujem zvlhčovač, byt okolo 80 m2. Problém je extrémne tvrdá voda, takže by to malo vedieť tú vodu buď demineralizovať, alebo s ňou dlhodobo pracovať. Čo najblbuvzdornejšie a bezúdržbové. Prieskum ma doviedol k Stadler-Form Eva, má nejakú anticalc patrónu, neviem, ako často ju treba v praxi meniť ani ako sa to prejaví na nákladoch na prevádzku... Nejaké skúsenosti, pokojne aj všeobecné s inými modelmi? Čo mám chcieť? Mam starsi verzi Stadlerform (cisticka a zvlhcovac), neco jako soucasny Robert a George. Funkce fajn, ale skoncil jsem prave na tvrde vode, to plastove "mlynske kolo" ma na sobe vodni kamen a nejak nemam cas to resit. Stribrna kostka pritomna, ale nejak nezafungovala (ale vodu mame fakt supr tvrdou). Od te doby (~5 let to stoji na miste a nepouzivam). Nejlepe najit dobry a levny zdroj destilovane vody...nebo se smir s tim, ze to budes jednou za cas muset nejakou chemii odvapnit (muj stroj je dobre pristupny, takze to az takovy problem neni).
eskimak Odesláno 29. března 2022 Nahlásit Odesláno 29. března 2022 před 3 hodinami, wawrik napsal: Oživím vlákno... Nutne a rýchlo potrebujem zvlhčovač, byt okolo 80 m2. Problém je extrémne tvrdá voda, takže by to malo vedieť tú vodu buď demineralizovať, alebo s ňou dlhodobo pracovať. Čo najblbuvzdornejšie a bezúdržbové. Prieskum ma doviedol k Stadler-Form Eva, má nejakú anticalc patrónu, neviem, ako často ju treba v praxi meniť ani ako sa to prejaví na nákladoch na prevádzku... Nejaké skúsenosti, pokojne aj všeobecné s inými modelmi? Čo mám chcieť? Ja mam hodne stare Boneco (10+r), v ktorom je velka patrona s nejakym zmakcovacom. Tu vymenim raz za 1-2 roky. Prakticky sa nezanasa. Ale posledne 3 roky do toho lejem osmoticku vodu, takze sa moc nema cim zanasat. @simon_magus strieborna kocka je na to aby to neplesnelo a nerastol tam zivot, podla mna nesuvisi s ukladanim vodneho kamena.
Rob2805 Odesláno 29. března 2022 Nahlásit Odesláno 29. března 2022 Nevím, jestli ti to nějak pomůže - já mám čističku vzduchu se zvlhčovačem Concept a taky extrémně vápenatou vodu. V čističce sice je jakási kartuš s nějakým změkčovačem asi, ale já to řeším tak, že do toho liju vodu přefiltrovanou v konvici Brita - a zatím se nic nezanáší, takže to asi pomáhá.
Kapo Odesláno 29. března 2022 Nahlásit Odesláno 29. března 2022 Měsíc mi jede doma ultrazvukový zvlhčovač Guzzanti asi na 4 litry vody. Dávám tam převařenou (taky máme tvrdší vodu), po dvojím naplnění asi za týden jej vyčistím a bez problémů.
LordSpar Odesláno 30. ledna 2023 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2023 Ahoj, opráším toto téma. Řeším aktuálně - zavřeni v 2kk celá rodina rýmu a kašel u nás všech. Stále si to předáváme Říkám si, že když bych ten vzduch honil skrze čističku vzduchu, že by to mohlo pomoct. Máte v tomto směru něco vyzkoušeného, co by fungovalo? Na Bionare o kterém se píše nahoře jsem také koukal - zrovna jako na čističky od Philips a Leitz TruSens Z-1000. Ale je tisíc modelů a nevím pro co se rozhodnout. Byt je 2kk 55m, vzduch klasicky v zimě sušší. Díky
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se