Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

http://byznys.lidovky.cz/kfc-nabizi-rozvoz-zdarma-za-komplex-dilcich-kroku-si-ale-zakaznik-vyrazne-priplati-gef-/firmy-trhy.aspx?c=A160604_144502_firmy-trhy_ele

A kouknete na Adu, jak se rozciluje, ze takhle nelhal ani stalinovi a rozvoz zdarma je drahej, jak kdyby to rozvazeli po berline tankem!

Fak dobry!

Neznám jinou zemi na světě, kde se z téhle scény stane kultovka... :D A každý remake je lepší, než ten předchozí 

Poklona České pohotovosti a humoru  :clap:

Odesláno

Neznám jinou zemi na světě, kde se z téhle scény stane kultovka... :D A každý remake je lepší, než ten předchozí 

Poklona České pohotovosti a humoru  :clap:

Na ja na, wir sind die lachende Bestien :-)

Odesláno

Haha, to mi připomíná naši profesorku němčiny. Všichni jsme si dobře rozuměli, v Německu jsme se výborně domluvili, ale stále jsme měli za čtyři. Vždycky s odůvodněním ,,to by v Nemecku nikdo tak neřekl"..... chudinka vůbec netušila, co všechno lidé dnes v Německu říkají. Jsem zvědavý, jak německý jazyk obohatí multikulturní prostředí...

Odesláno

Jo, tak Němci výborně rozumí i hodně chatrné němčině cizinců. To se jim zasejc musí nechat. Vůči chybám jsou hodně tolerantní a obvykle mají radost, když se někdo byť jen pokouší mluvit jejich jazykem. 

Ale jinak máš pravdu, Straspole, je to deformace z povolání :D

Odesláno

O ku.va, mas pravdu ....

Dnes jsem se potěšil, že jsem tě potkal na silnici, ale už podle stylu jízdy mi bylo jasný, že asi ne. Nakonec to byl jiný CD volík...

Škoda ;)

Odesláno (upraveno)

Ó nikoliv. V prvním pádě Die lachenden, jelikož jde o množné číslo. 

Staženo : Lachende Bestien jsou nezávislá divadelní skupina se záměrem do budoucna přesahovat i do dalších uměleckých žánrů a druhů. Divadlo je v jejich pojetí místem veřejného dialogu, platformou, která vybízí ke kritickému a jinakému pohledu na věc, problém, fenomén a to v kontextu současného světa.

Takže  se to stejně ujalo   :lol2:

Upraveno uživatelem straspol
Odesláno

Na ja na, wir sind die lachende Bestien :-)

... die lachenden Bestien.

V prvnim pade lachende .....

Ó nikoliv. V prvním pádě Die lachenden, jelikož jde o množné číslo. 

O ku.va, mas pravdu ....

Jen pro upresneni:

Feminin Nominativ Plural mit Artikel : Die lachenden Bestien

Feminin Nominativ Plural ohne Artikel: Lachende Bestien

:goof:

Odesláno

Jen pro upresneni:

Já radši aperitiv. Dá se v něm sice taky udělat chyba, ale  nebývá nijak podstatná...

Odesláno

Jen pro upresneni:

No, vždyť tohle víme. Rozhodující je, jestli se v množném čísle použije určitý člen nebo ne. Jelikož použit byl, musí být na konci přídavného jména (zde zastoupeno příčestím přítomným) koncovka "n". Rod podstatného jména pak již nerozhoduje. 

Sorry - to ta moje choroba... :D

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...