Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jo ja myslel , ze myslis ten rozdil mezi malou a velkou ruckou... kdy velka uz ukazuje celou...

Takle ve spod vyfocené bych si netroufal nic odvozovat jestli sedí přesně ručky.

Ale když na to tak koukám, tak ten řemen je taky cool, šířka a nitě.

Odesláno

Jo, špony, to jsou pěkný potvory, takhle jsem štípal kmen klínem, jak jsou vykovaný, lítají z nich fakt strašně ostrý špony, jauvajs, a ta přednáška ve špitále...

No špony teda nevim, možná úlomky, ne? :D Špony lítaj od soustruhu.

Bráchovi se každopádně taky kus klínu odštípl a zasekl se mu do holeně, já si pamatuju jak stál jednou nohou ve škopku a tahal to ven kombinačkama, dezinfikoval slivovicí, aspoň se vyhnul přednášce...

Odesláno

Jo, špony, to jsou pěkný potvory, takhle jsem štípal kmen klínem, jak jsou vykovaný, lítají z nich fakt strašně ostrý špony, jauvajs, a ta přednáška ve špitále...

Bráchovi se každopádně taky kus klínu odštípl a zasekl se mu do holeně, já si pamatuju jak stál jednou nohou ve škopku a tahal to ven kombinačkama, dezinfikoval slivovicí, aspoň se vyhnul přednášce...

Říká se tomu okuje, alespoň co já vím.

Odesláno

No ono šlo v mém případě o to, že narazila kalená ocel kladiva na kalenou ocel kovadliny. Tím pádem se kladivo odrazilo od kovadliny zpět jako od trampolíny. Jelikož jsem tu kramli chtěl mít pěkně vykovanou, tak jsem byl nad ní skloněný a kladivo mě trefilo přímo doprostřed čela. Ještě že nejsem moc silný :-).

Odesláno

Mám stejný příběh (dřevo - kladivo - klín), doktoři mi to vytáhli za 14 dní z nohy (nevěděl jsem o tom).

Od té doby ten kousek kovu (asi 3 x 5 x 0,1mm) nosím v peněžence.

Odesláno

Říká se tomu okuje, alespoň co já vím.

No, urcite ne okuje - ty jsou pri opracovani materialu za tepla, a jsou to , zjednodusene, vychladne, zoxidovane kousky materialu ktere vznikaji pri opracovani zeleza kovanim. Takze vznikaji jen za vyssi teploty.

Odesláno

No ono šlo v mém případě o to, že narazila kalená ocel kladiva na kalenou ocel kovadliny. Tím pádem se kladivo odrazilo od kovadliny zpět jako od trampolíny. Jelikož jsem tu kramli chtěl mít pěkně vykovanou, tak jsem byl nad ní skloněný a kladivo mě trefilo přímo doprostřed čela. Ještě že nejsem moc silný :-).

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2:   Promiň, úplně to vidím naživo   :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:  To musela být prča, tedy pro ty okolo.    :lol2: :lol2:

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...