Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jak napsal docent - porevoluční quartzy.

Spíše bych si Honzo tipnul , že těsně předrevoluční quartzy (už kvůli nápisu ČSSR ;) ), možná s prodejním přesahem po revoluci

Jestli to někoho zajímá, jejich typové číslo je 210 089 3, chromovaná varze s analogickým číselníkem měla 210 088 3

Odesláno

Skládačka. Původní je jen dýnko. Musely by mít lesklý číselník, kovovou protisměrnou lunetu s lumi bodem a bombírované ručky.

díky Honzo, potvrdil si můj předpoklad.

Odesláno

Těžko říct,myslím,že spolehlivě se nedá jestli skládačka nebo original.

U bastlů jsem si dal vyjímku, komentovat probíhající aukce můžu :-)

A tohle bastl je, jak říká Honza, poskládaný z několika kusů. Možná je to fotkou (mimochodem prodávající dělá normálně fotky o hodně lepší), na nožkách to vypadá na přechromovaný pouzdro.

Odesláno (upraveno)

Dovolím si sem dát ten inzerát na hodně divné ELTON SPORT (?) sériového čísla 0000560 v téměř plném znění. Jen jsem barevně odlišil původní součástky a součástky nové nebo přepracované:

PRIM SPORT 1GEN. RARITA, v.č. 0560, na tlak 6 AT. RARITA !!!!!!!!!!!! Mechanické, naťahovacie náramkové hodinky, dátum, otočná luneta.

*** FUNKČNÉ *** Zotrvačka v plnej kondícii, strojček skontrolovaný, namazaný, nastavený.

Rozmer bez korunky: 38 mm

Hodinky sú vo veľmi peknom stave - viď foto. Púzdro je novochrómované, číselník čierny, pôvodný, zachovalý. Pôvodné, originál ručičky. Sklíčko nové, korunka nová - originálny tvar, nová orig. vložka v otočnej lunete.

Na zadnom deklíku je vyrazené veľmi nízke výrobné číslo: 0000560 a vyznačenie tlaku na 6AT !!!!!!!!!!!!!!!!!

Nový remeň je súčasťou aukcie.

Skutočne dobrá, raritná vecička do dobrej zbierky!!!!!

post-9612-002247000 1351505142.jpg

post-9612-072564300 1351505151.jpg

Víko pouzdra se sériovým číslem 0000560 a eltonsku "pětkošestkou" je skutečně originál.

Jestli i zbytek byl náhodou někdy originál, to už se nikdy nedozvíme, protože jsou to úplně "překopané" hodinky - pouzdro je nově přechromované, sklíčko je nové, korunka je nová. Druhý hlavní znak pro pravé ELTON SPORT - duralová vložka lunety také vzala za své (pokud tam někdy byla) a byla vyměněna za plastovou. O kovové základně lunety, které nejsou v obou případech zaměnitelné, se bohužel prodejce nezmiňuje. Je sice znám jeden případ originálních ELTON SPORT, které se také našly s plastovou vložkou lunety (viz. toto vlákno), ale vzhledem k orginalitě ostatních dílů by bylo asi jejich urážkou, srovnávat je se zde inzerovaným zbastelným exemplářem.

Číselník pravých hodinek ES (sériového čísla do cca 0000600) by měl být s největší pravděpodobností s nápisem ELTON SPORT, i když 0000560 už je hodně blízko. Zde je sice jen PRIM SPORT, ale pod slovem zachovalý si nepředstavuji velké skvrny rzi, které jsou (záměrně?) maskované žlutavým nasvícením fotografií. K takto poškozenému číselníku pak ale nesedí nepoškozenost "původních (?)" ruček. A Honza.manta už napsal, že číselník na ES by měl být lesklý a ne matný .

Závěrem - na těch hodinkách má nějakou cenu právě jen to číslované víko pouzdra. A alespoň víme, že z ES sériového čísla 0000560 tady někdy někde byly a minimálně po nich zůstalo víko.

Upraveno uživatelem Petr_P
Odesláno (upraveno)

Jenom přidám, ze je-li luneta nová, tak těžko má původní. tvar, protože na kovovou vložku byl vnitřní tvar lunety odlišný, takže do této ta kovová vložka nepůjde dát, i kdyby ji nakrásně nový majitel sehnal.

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odesláno

U bastlů jsem si dal vyjímku, komentovat probíhající aukce můžu :-)

A tohle bastl je, jak říká Honza, poskládaný z několika kusů. Možná je to fotkou (mimochodem prodávající dělá normálně fotky o hodně lepší), na nožkách to vypadá na přechromovaný pouzdro.

Davide, také nemám ve zvyku tady probírat probíhající aukce, zvláště , když jsou v ní zainteresovaní někteří zdejší velmi vážení členové ( jako je to i zde ). Ke skládačkám a neoriginálním hodinkám se vyjadřovat budu, pač je potřeba na některé nešvary prodejců upozorňovat a případně varovat potencionální kupující. Od tohoto prodejce jsem již několikatery hodinky zakoupil a většinou fotografie odpovídaly realitě.

Odesláno

Davide, také nemám ve zvyku tady probírat probíhající aukce, zvláště , když jsou v ní zainteresovaní někteří zdejší velmi vážení členové ( jako je to i zde ). Ke skládačkám a neoriginálním hodinkám se vyjadřovat budu, pač je potřeba na některé nešvary prodejců upozorňovat a případně varovat potencionální kupující. Od tohoto prodejce jsem již několikatery hodinky zakoupil a většinou fotografie odpovídaly realitě.

No dyť, bastly je třeba pranýřovat :-)

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak když už si něčeho nevšimne strašpol nebo manťák, tak mi to vyfoukne přímo Accutron...

post-15382-043599100 1352318187.jpeg

Taky jsem na ně koukal a i něco přihodil. Chtěl jsem je spárovat se svými s bílým ciferníkem. Tak příště nějaký jiný někde jinde hold.

Odesláno (upraveno)

Tak když už si něčeho nevšimne strašpol nebo manťák, tak mi to vyfoukne přímo Accutron...

post-15382-043599100 1352318187.jpeg

Musis davat vetsi pozor, 30/10 tam byly tyhle... :smile_anim:

post-21723-089364200 1352377337.jpg

Upraveno uživatelem kerob

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...