Přejít na obsah

PRIM v inzerci.

Doporučené příspěvky

Přátelé, při vší úctě ke zdejší primkařské komunitě si myslím, že zákaz či nemožnost vyjadřování se k aktuálním aukcím či jiným nabídkám je IMHO nerozvážnost. Před několika lety (asi tak dvěmi) zde proběhl pokus o domluvu spočívající v nepřihazování si proti sobě. Už ze samotné podstaty měla tahle iniciativa jepičí život. Žila přesně do té chvíle, než se v nabídce objevily primky, které zkrátka dost chtěli alespoň dva sběratelé.

Zákazu vyjadřování se dávám asi tak stejnou přežitelnost. Zakazovat komukoli se vyslovit k hodinkovému tématu (s výjimkou propagace fejků) je dost proti základním myšlenkám tohoto fóra.

Abych hned svá slova převedl v čin: Ty vintážní Orlíky bych za požadovanou cenu fakt nevzal ....

Máš kus pravdy.. Pár zdejších členů na Aukru podle nicku poznám a cenu nikdy nehrotím. Už jsem se dokonce párkrát s místním členem domluvil a od přihazování jsem upustil uplně. Pořád ještě tak trochu Primky sbírám, proto jsem (zatím) proti vyjadřování se k probíhajícím aukcím. Pokud zrovna nejde o upozornění na jakoukoliv nekalost.

Naproti tomu chápu, že se jedná o citlivé téma a než se mezi sebou posekáme a abychom nebyli proti myšlenkám fóra, mohlo by pomoci hlasování. Osobně přežiju obě varianty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

budu se to snažit respektovat, ale oba výše uvedené názory jsou také logické. Je to vlákno inzerce. Někomu to může i ušetřit čas projíždět aukro, když to najde zde. Podobně to máme na fordever foru, kde jeden člen dobrovolně zásobuje složku "zajímavé inzeráty" a nemusím sjíždět bazoš, aukro, sbazar, ebay... Jsem tu ale nový a budu se to snažit respektovat.

Odkaz ke komentáři

No rozhodně by jsme se měli k nějakému pravidlu dobrat, aby to zase nevypadalo jako v parlamentu: :D Kdo je pro návrh zahájení rozpravy zda budeme hlasovat Ano či Ne?

Edit: Jsem pro návrh.

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odkaz ke komentáři

Dle mého to nijak cenu hodinek nemůže ovlivnit. Zajímavé kousky v Aukci se hned profláknou, bez ohledu na tyto stránky. Informace se šíří rychle. Na Aukru nakupuji i prodávám a určitě nečekám že narazím na Orlíky za 500kč  :D a dva přihazující. Naopak, nejednou jsem se na chronomagu o dražených hodinkách dočetl info, které mě od přihazování odradilo. Ne každý (třeba Já) si všimne maličkostí které nejsou na fotkách moc vidět.

Ale jinak nevidím problém ani v jedné z možností  :)

Odkaz ke komentáři

Také prorokuji nějakým zvláštním pravidlům na tomto vlákně jepičí život.

Nechal bych tomu volný průběh.

Kdo chce, ať píše, kdo nechce, nemusí přece reagovat.

A když se v inzerci objeví nějaký podezřelý prodej, psal bych to zde ihned červeným písmem!!!!!!!   :boxing:

Odkaz ke komentáři

Zajímavé kousky v Aukci se hned profláknou, bez ohledu na tyto stránky.

Kolikrát jsou zajímavé hodinky umístěny ve špatné sekci, nebo je aukce nesprávně pojmenována, mizerně nafocena. Hodinky jsou bez povšimnutí kupujících a můžeš vydražit hezký kousek za příjemnou cenu. Jenže když se najde jedinec, který aukci okamžitě zveřejní, je po radosti.

..nejednou jsem se na chronomagu o dražených hodinkách dočetl info, které mě od přihazování odradilo. Ne každý (třeba Já) si všimne maličkostí které nejsou na fotkách moc vidět.

To je fajn. Já jsem se z tohoto důvodu na Chronomag registroval. Aukro se hemžilo skládačkami, Parexem a já jsem z toho byl vedle jak ta jedle. Pokud narazím na nějakou neplechu, rád na ni upozorním.

Pamatuji si, jak se asi před rokem každá zajímavá aukce komentovala a ceny se nesmyslně šroubovaly. Mám pocit, že prodejce Nickiii1 dokonce reagoval na poptávku kupujících z Chronomagu. Řešily se Letecké automaty, začal nabízet Letecké automaty. Řešily se Diplomaty, začal nabízet diplomaty. Ale dost konspirací. Jedno je jisté, že Chronomag čte kde kdo. Následně došlo ke gentlemanské dohodě (ne pravidlu), že se probíhající aukce nebudou komentovat.

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odkaz ke komentáři

Na Aukru už moc nenakupuju a Orlíky nechci.

To že zveřejňování aukcí na fóru ovlivňuje cenu je fakt (a to nejen zde, jsou fóra, kde je tahle dohoda pravidlem).

- vyjádření veleváženého člena o neoriginalitě unikátního kousku cenu ovlivní. Přitom sám je ve sbírce nemá a chce je a má přihozeno :-)

- proběhly aukce, kdy si přihodili i ti, kteří hodinky nechtěli, nebo si prodejci sami šponují ceny na základě reakcí

- Aukrem proběhlo v tichosti pár kousků, kde by cena byla o dost vyšší

Upraveno uživatelem financ
Odkaz ke komentáři

Nemam s tím sebemenší problém  :)  Jsem tu každý den a převážně jen pročítám a nevkládám. Ale stejně si stojím za názorem že to nic neovlivní. Nevím jak ostatní zde na foru, ale já procházím téměř celou sekci starožitnosti na Aukru každý den. A to co mi uteče, zjistím stejně brzy po telefonu  od podobných jako já (už jsi viděl ty fialky na Aukru?, kámo na Bazoš jsou parádní Sporty a td.) Asi mám málo práce že mam čas tolik brouzdat na netu  :whistle:  Ale uznávám že ne každý je na tom podobně.

Odkaz ke komentáři

Rozhodnuti bude, v konecnem efektu, na administratorech/moderatorech tohoto fora. Osobne jsem proti spekulacim a ty se obcas deji i tady.

Z tohoto duvodu nevidim problem se zakazem komentovani probihajicich aukci.

Vzdyt je to kazdeho know how, ze narazi na pekny (byt spatne popsany/nafoceny) kus. Nevidim duvod, proc mu ho mistnim zverejnenim jeste zdrazovat... 

Za me tedy SOUHLAS.

Odkaz ke komentáři

Hele ono je to oboustranné. Není v ničím zájmu se tu vyjadřovat k probíhajícím aukcím - většinově je následek navýšení ceny. Na druhou stranu je dobře tu probrat šméčkové aukce - tím můžeme pomoci nováčkům, aby si nenaběhli zbytečně mnoho. Takže nula od nuly. Všichni jsme soudní a zveřejňujeme až po důkladném uvažování a přemýšlení. Celá ta snaha(IMHO) nezveřejňovat je a byla namířena spíš proti nováčkům, kteří klidně zaškodí a zveřejní zajímavou aukci ve snaze na sebe upozornit občas i něco, co by mělo zůstat spát a  pekelně tím zku-ví případnému kupci cenu.

Odkaz ke komentáři

Fajn...

Nicméně, když vidím na Aukru hodinky s cenou ojetého rodinného auta a fotka je focená pravděpodobně dírkovou komorou, budí to ve mně dojem nějaké nekalosti... A v tom případě jsem pro, aby se k tomu vyjádřili i znalejší...

A myslím si, že cenu to zase o tolik nezvedne... 

Odkaz ke komentáři

Mám pocit, že rozostřené fotky patří už tak nějak ke koloritu téhle hrůzostrašné aukční síně. Někdy si říkám, že ti šmelináři museli projít nějakým workshopem - "Jak nafotit předmět tak, aby nebylo nic poznat". Fakt v dnešní době kvalitní techniky je toto opravdu umění :-(

Odkaz ke komentáři

Mám pocit, že rozostřené fotky patří už tak nějak ke koloritu téhle hrůzostrašné aukční síně. Někdy si říkám, že ti šmelináři museli projít nějakým workshopem - "Jak nafotit předmět tak, aby nebylo nic poznat". Fakt v dnešní době kvalitní techniky je toto opravdu umění :-(

Podle mě vůbec nejde o to prodat je v aukci, co je to za model každý pozná, je tam telefon, tedy celkem levná inzerce, a už vidím, jak někdo "tohle" takto nafocené za "tyhle" peníze koupí v dražbě. Ve finále tam nějaká nula hodí nesmysl a všichni, kteří zareagovali se budou dohadovat mimo Aukro, tedy to je můj názor, tak že tuto aukci komentovat nevidím jako problém z hlediska ovlivňování ceny (a to jsem vůbec nenapsal, o čem mluvím, jak jsem zblblej z tý konspirace)...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...