Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mě teda přijde drsný, že zda Karlos zvládá obhajovat hajzlíka na aukru, kterej retušuje fotky a zároveň s aukcí manipuluje. Ten jeho postup totiž přikrmuje pocit, že to je přece něco opravdu ceného, když tam je takovej balík. Spousta lidí jsou poněkud prosťáčci a ten hype je jen utvrzuje v tom, že to je přece čupr nabídka. Navíc po zrušení toho příhozu bylo vidět, že m....e měl přihozeno 15k a ty dva vyšší příhozy ho odkopaly.

Sice bylo dosaženo jen jeho maxima, ale mohl je koupit taky za 8k a přesně v tom je ta hajzlárna...

Odesláno

Jestli mohu se svou troškou do mlýna. Zaznělo tu, že pokud se někomu tyto praktiky nelíbí, nemá na aukro lézt. Trochu bych to obrátila: pokud se někomu nelíbí pravidla stanovená na aukrem, nemá tam co lézt se svými prodeji, protože kupující mají právo se spoléhat na to, že obchody probíhají podle určitých pravidel....

Odesláno

Mě teda přijde drsný, že zda Karlos zvládá obhajovat hajzlíka na aukru, kterej retušuje fotky a zároveň s aukcí manipuluje. Ten jeho postup totiž přikrmuje pocit, že to je přece něco opravdu ceného, když tam je takovej balík. Spousta lidí jsou poněkud prosťáčci a ten hype je jen utvrzuje v tom, že to je přece čupr nabídka. Navíc po zrušení toho příhozu bylo vidět, že m....e měl přihozeno 15k a ty dva vyšší příhozy ho odkopaly.

Sice bylo dosaženo jen jeho maxima, ale mohl je koupit taky za 8k a přesně v tom je ta hajzlárna...

Karlos neobhajuje žádného hajzlíka na Aukru.

Odesláno

Karlos spíš popisuje realitu, proti které můžeme protestovat, můžeme s ní nesouhlasit, ale to je asi to jediné, co s ní můžeme dělat. Můžeme se tu na hlavu postavit, ale troufnu si říct, že většina z nás (včetně mně) už na aukru nakupovala a možná ani neví, kolikrát byla "jeho" aukce zmanipulovaná. Bohužel :(

Odesláno

Ano, je pravda, že možnosti, jak tomu zamezit jsou velmi omezené, zvláště, od doby co jsou skryté nicky. V každém případě lze upozornit aukro, pokud je člověk přesvědčen, že k tomu došlo, někdy se pokusí i dotyčného klepnout přes prsty. Za sebe mohu říci, že mi samozřejmě není jedno, pokud vyhraju aukci, kde jsou regulérní zájemci, nebo tak, že prodejce si spřátelenými účty zjistí moje maximum, potom spřátelený příhoz zruší a vyšroubuje cenu těsně pod moje maximum. 

Odesláno

Pak jsme zapomněli na možnost úplného zrušení aukce. V létě jsem přihazoval na Prim automatické TV byly v krásném stavu a super cenu, 10 minut před koncem prodejce zrušil můj příhoz a celou aukci. Vzhledem k tomu, že jsem den předem vyhrál aukci u stejného prodejce tak jsem mu volal co to k čertu je..... A pán paravil hodinky náhle přestaly jít tak mu říkám nevadi dám je opravit. Prodávající na to O.K. prodám, ale za jednou tolik.... a jedním dechem dodává, že ty včera byly za málo a jsou prázdniny tak není kupní síla....... Ze života hmyzu na aukru Škarohlíd

Odesláno

Jestli mohu se svou troškou do mlýna. Zaznělo tu, že pokud se někomu tyto praktiky nelíbí, nemá na aukro lézt. Trochu bych to obrátila: pokud se někomu nelíbí pravidla stanovená na aukrem, nemá tam co lézt se svými prodeji, protože kupující mají právo se spoléhat na to, že obchody probíhají podle určitých pravidel....

....vždycky to zboží můžeš přece v stanovené lhůtě vrátit pokud neodpovídá tomu co bylo inzerováno....na to jsou na Aukru také pravidla

Odesláno

Myslis, ze nesolidni prodejce ti vrati penize? :-)

Akorat mu posles zpatky hodinky, ktere pod jinym nickem proda.

Ja vim. Je to hnus!

Ale hovado, zustane hovadem!

Jedine co jsem ja zazil bylo to, ze jsem prodejci napsal, ze zitra budu pred jeho domem a jestli jebnu mu anebo jeho babe je mi uplne u prdele.

Pak se veci teprve pohly.

Bo Ostrava je region razovity! :-)

Odesláno

Ja vim. Je to hnus!

Jedine co jsem ja zazil bylo to, ze jsem prodejci napsal, ze zitra budu pred jeho domem a jestli jebnu mu anebo jeho babe je mi uplne u prdele.

Na hrubý pytel hrubá záplata!!!   :boxing:

Odesláno

Ano, je pravda, že možnosti, jak tomu zamezit jsou velmi omezené, zvláště, od doby co jsou skryté nicky. V každém případě lze upozornit aukro, pokud je člověk přesvědčen, že k tomu došlo, někdy se pokusí i dotyčného klepnout přes prsty. Za sebe mohu říci, že mi samozřejmě není jedno, pokud vyhraju aukci, kde jsou regulérní zájemci, nebo tak, že prodejce si spřátelenými účty zjistí moje maximum, potom spřátelený příhoz zruší a vyšroubuje cenu těsně pod moje maximum.

Tak ono přihazovat jindy než 10-30sekund před koncem aukce je taky celkem nerozumné, že? ;)
Odesláno

Ja vim. Je to hnus!

....stalo se mi již třikrát (bohužel) a vždycky s hodinkama.....přišlo něco úplně jiného než jsem koupil a vždycky jsem peníze dostal zpět a to ať už od prodejce nebo od Aukra....

Odesláno

Tak ono přihazovat jindy než 10-30sekund před koncem aukce je taky celkem nerozumné, že? ;)

Poněkud nechápu tuto poznámku, to, co jsem popsala nemá vůbec souvislost s přihazováním na poslední chvíli - naopak, zjistit maximum někoho tím, že ho přehodím a zruším potom spřátelené příhozy se děje spíše, když tam ten příhoz visí déle a je na to dost času

Odesláno

....vždycky to zboží můžeš přece v stanovené lhůtě vrátit pokud neodpovídá tomu co bylo inzerováno....na to jsou na Aukru také pravidla

Tady přece vůbec neřeším vracení neodpovídajícího zboží, ale to, že prodejci vlastními příhozy porušují pravidla aukra...

Odesláno

Poněkud nechápu tuto poznámku, to, co jsem popsala nemá vůbec souvislost s přihazováním na poslední chvíli - naopak, zjistit maximum někoho tím, že ho přehodím a zruším potom spřátelené příhozy se děje spíše, když tam ten příhoz visí déle a je na to dost času

Jo už chápu, stála jsem si na vedení..., 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...