bohus76 Odesláno 16. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2021 Náčelník accutron to tu čte Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 16. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2021 "Velký Accu"....:o) ale zase je to fajn, že se alespoň někde filtruje evidentní nepoctivost či omyly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nowis Odesláno 16. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2021 před 4 hodinami, Glaber napsal: Ono těch Čajn na antiku je víc,např. pouzdra na PS2 Tohle by mně zajímalo, pouzdra na PS II jsem tam ještě nepotkal. Máš nějaký konkrétní odkaz? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 16. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2021 Nebudu tomu dělat reklamu, ale stačí se podívat do sekce ND k hodinkám - zapouzdření. A přiznám se že jsem chvilku uvažoval o matném nerezu - ale nakonec jsem si to rozmyslel - stejně bych to nenosil tak k čemu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr7 Odesláno 23. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2021 Orlíky v inzerci https://www.antik-hovorka.cz/obchod/zlaty-gral-prim-orlik-v-top-stavu-funkcni-poklad-40254.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 23. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2021 Iris bude asi potřebovat rychle prachy, že to dává tak pod cenou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cezan Odesláno 22. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2021 Už sa predali, aj keď pôvodne boli za 700 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 22. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2021 Tak vzhledem k tomu, že se jednalo o "Zlatý grál" tak je to v pořádku, jinak to bude asi kalich, ze kterýho pije Irča, když klofne kafku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 22. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. prosince 2021 Souhlasím! Kdyby to byl (správně) "jen" svatý grál, mohly být levnější. Anebo taky nee. Každopádně Strakovi můžou slavit (pokud to není od nich habaďůra), povedl se jim prodej roku. Byla-li to současně pro někoho i koupě roku, zůstává otázkou... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukassob Odesláno 16. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2022 Usuzuju správně, že tyto hodinky vyrobil Elton někdy v devadesátých letech (není na nich ČSSR ani Czechoslovakia) nebo se jedná o MPM Quality? https://aukro.cz/hodinky-prim-7003322334 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 16. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2022 Elton je nevyrobil, ale MPM to taky není Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukassob Odesláno 16. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2022 Takže je to padělek z Číny nebo odjinud? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 16. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2022 No, padělek to není, ale je to takovej Česko - Ruskej hybrid z Novýho Města Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 17. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2022 (upraveno) před 10 hodinami, JR_2010 napsal: No, padělek to není, ale je to takovej Česko - Ruskej hybrid z Novýho Města Ano je to jeden z mála modelů ve kterých byl strojek Zarja. Když se mi dostaly do ruky poprvé taky jsem koukal jak péro . Nicméně v "bibli" o modelech se strojky zarja je psáno. Takže Elton ano. Je jich málo a pro pokročilejší sběratele můžou mít docela cenu. Já za ně dal na blešáku 250 korun - stav bez nutnosti zásahu funkční. Upraveno 17. ledna 2022 uživatelem honza.hasic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 17. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2022 Jen upřesním, že Elton za tím nestojí, tohle je produkce někde mezi 1994 - 1997 a Elton vznikl až v roce 2000. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukassob Odesláno 17. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2022 Tak to by mě nenapadlo. Díky za vysvětlení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 17. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2022 před 17 hodinami, JR_2010 napsal: Elton je nevyrobil, ale MPM to taky není ELTON hodinářská, a.s. je tradičním producentem náramkových hodinek PRIM. Je právním nástupcem národního podniku ELTON. V Novém Městě nad Metují se pobočný závod libereckého podniku Chronotechna, pověřený vývojem a později výrobou náramkových hodinek, otevřel již roku 1949. Prototyp prvních náramkových hodinek, tehdy ještě pod názvem SPARTAK, zde byl vytvořen v roce 1954. Celkem jich bylo vyrobeno 6 000 kusů. Po úspěšném vyhodnocení vývoje byla v roce 1958 zahájena sériová výroba hodinek již pod novým obchodním názvem PRIM.[3][4] V roce 1969 se z novoměstského závodu stal samostatný právní subjekt - národní podnik ELTON. Podnik se zcela oddělil od Chronotechny, a to se vším, co do té doby pracovníci závodu vytvořili. Zejména šlo o kompletní know-how a designy spojené s výrobou náramkových hodinek PRIM.[5] Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 17. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2022 před 17 hodinami, JR_2010 napsal: Elton je nevyrobil, ale MPM to taky není ELTON hodinářská, a.s. je tradičním producentem náramkových hodinek PRIM. Je právním nástupcem národního podniku ELTON. V Novém Městě nad Metují se pobočný závod libereckého podniku Chronotechna, pověřený vývojem a později výrobou náramkových hodinek, otevřel již roku 1949. Prototyp prvních náramkových hodinek, tehdy ještě pod názvem SPARTAK, zde byl vytvořen v roce 1954. Celkem jich bylo vyrobeno 6 000 kusů. Po úspěšném vyhodnocení vývoje byla v roce 1958 zahájena sériová výroba hodinek již pod novým obchodním názvem PRIM.[3][4] V roce 1969 se z novoměstského závodu stal samostatný právní subjekt - národní podnik ELTON. Podnik se zcela oddělil od Chronotechny, a to se vším, co do té doby pracovníci závodu vytvořili. Zejména šlo o kompletní know-how a designy spojené s výrobou náramkových hodinek PRIM.[5] Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 17. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2022 (upraveno) Jasně, uznávám, že jsem to napsal špatně, jsem flink, tak opravuji: Elton, státní podnik za tím nestojí, ten zanikl v roce 1993 bez nástupce rozhodnutím člena vlády a majetek přešel na FNM a Elton hodinářská a.s. vznikla až v roce 2000, pohádka o právním nástupnictví je tady proto tak trochu na vodě, protože podnikání ve stejným baráku, se stejnýma nástrojema a možná i lidma ještě neznamená, že se jedná o právní nástupnictví. nicméně tedy ctěnému osazenstvu napovím, že ty hodinky vyrobila (možná jen smontovala) společnost, jejímž skutečně právním nástupcem, po řadě různých slučování a rozdělování, je uvedená Elton hodinářská a.s.. Upraveno 17. ledna 2022 uživatelem JR_2010 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 13. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2022 Jsem zvědav, na jakou cenu se dostanou "investiční" hodinky Prim Aviatik ve zdejší inzerci, odhaduji 69 tis. Kč. Na nákup 120 tis. Kč je to docela bída, ale kdyby k nim dávali fakturu na 600 tis., tak se to daňově vyplatilo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se