Přejít na obsah

Štědrovečerní pokrm  

125 hlasů

1. 1. Co jste si dali na Štědrý večer?

• Kapra
      65
    • Řízek
      22
    • Jinou rybu, například mořskou
      31
    • Něco jiného - specifikujte co
      7

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Oplatka s medem, pepřem a česnekem, hovězí vývar s nudlemi, kousek kapra a obrovský kuřecí stehenní řízek (vlastně dva), k tomu salát, víno, voda, chléb.....

a hry ;)

Odesláno

Já jsem byl jednou před léty na Štedrej den, to jsem ještě chodil do práce, na servisním zásahu u nějakejch lidí. A ty lidi mě úplně vožrali, že mě museli přivýzt jak medvěda až domů a já se probral až na Štěpána. Maminka brečela, tatík kroutil hlavou jak blázen a já se docela styděl. Tím chci říct, že jsem tenkrát nevečeřel nic.

Odesláno

Večeřeli jsme československou kombinaci: oplatka s medem, kapustnica, dva druhy bramborového salátu, ryba (letos místo kapra pangas), kuřecí a vepřové řízky. Pil jsem Plzeň.

Odesláno

Já jsem byl jednou před léty na Štedrej den, to jsem ještě chodil do práce, na servisním zásahu u nějakejch lidí. A ty lidi mě úplně vožrali, že mě museli přivýzt jak medvěda až domů a já se probral až na Štěpána. Maminka brečela, tatík kroutil hlavou jak blázen a já se docela styděl. Tím chci říct, že jsem tenkrát nevečeřel nic.

byls ale čuně nerozvážný...........mlada mela salat a rizek,ja mel knedlickovou poblifku, kachnu,knedlik zeli-ptak mi sezral stehno(necely)nes sem nasel baterky do fotaku,mel to vobrany

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Dát hlas 1
Odesláno

rybí polifka,řízky z kapra,řízky z kokoptáka,řízky z chrohovada a br.salát(a protože ten menší nic z toho nesmí,tak měl brambory s červenou řepou :) a kokoptáka na přírodno).

Od rána jsem nic nejedl(ani salát jsem nekoštoval,i když ho pravidelně páchám já),chtěl jsem vidět to zlatý prasátko. A nic....zase jsem nic neviděl. I když,třeba se počítaj ty dvě prasátka,ve které se změnili moji dva synci....oběma se podařilo se něčím pokydat.

Odesláno

u nás to je večeře jejíž složení sahá zřejmě hluboko do minulosti. Rybí polévka. Děsně sladká omáčka ze sušeného ovoce, přikusuje se vánočka. Vařený hrách. Kapr smažený, obalovaný, s bramborovým salátem. A na závěr ovoce a cukroví. Já místo kapra dávám přednost řízku vepřovému nebo kuřecímu. Sice kapra jím ale nemám rád to pitvání kostiček a nechci si s tím otravovat sváteční večer. Dávení kostí sice patří k jakémusi vánočnímu koloritu ale vážně nemusím mít všechno. Brácha zas nejí bramborový salát a tak si dělá hranolky nebo si při výrobě salátu dá stranou pár vařených brambor a ty si pak osmahne na pánvi.

Odesláno

Já jsem na Vánoce docela konzervativní, takže zelenivo-houbová polívka a kapr v trojobalu s bramborovým salátem. Letos jsem doma na Moravě, takže to bylo navíc bez práce.

Odesláno

U nás skoro-klasika. Vánočka, štrůdl, rybí polévka, losos po staročesku + bramborový salát, chlebíčky, cukroví. K pití Rulandské, 11 Gambrinus a limonády.

Odesláno

u nás to je večeře jejíž složení sahá zřejmě hluboko do minulosti. Rybí polévka. Děsně sladká omáčka ze sušeného ovoce, přikusuje se vánočka. Vařený hrách. Kapr smažený, obalovaný, s bramborovým salátem. A na závěr ovoce a cukroví. Já místo kapra dávám přednost řízku vepřovému nebo kuřecímu. Sice kapra jím ale nemám rád to pitvání kostiček a nechci si s tím otravovat sváteční večer. Dávení kostí sice patří k jakémusi vánočnímu koloritu ale vážně nemusím mít všechno. Brácha zas nejí bramborový salát a tak si dělá hranolky nebo si při výrobě salátu dá stranou pár vařených brambor a ty si pak osmahne na pánvi.

Na tu sladkou omáčku si pamatuju. Můj praděda musel mít vždycky na vánoce takovou sladkou směs sučeného ovoce a dalších věcí, byla z toho taková kaše. Nejhorší ovšem bylo, že do toho jedl rybu. To bych opravdu nezvládl dohromady, ale on nechtel nic jiného.

Btw nikdo nemáte vinné klobásy? Ty já měl vždycky u babičky v pohraničí a kapr se mohl jít zahrabat.

Odesláno

jinak chlapi,co takhle nějakej recept na kapustnicu????? Nedáte někdo k dobru do příslušného vlákna??? :)

Myslíš z kysaného zelí s klobásou nebo uzeným masem ?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...