Dřevák Odesláno 6. února 2011 Nahlásit Odesláno 6. února 2011 V 6. 2. 2011 v 16:44, 'ggrand' napsal: Myslím, že by ses aj divil jak roboti bouchají strojky do mechanik ;-) Jinak mezi lidima je úplně jedno co máš na ruce. Alespoň tam, kde žiju já. Tak v tom máš naprostou pravdu, roboti bouchaj i mechaniky a mezi lidma je jedno čím měříš čas. Takže tohle fórum není pro lidi
ramon Odesláno 6. února 2011 Nahlásit Odesláno 6. února 2011 Lépe by bylo řečeno že je pro zlomkové promile lidu.
Honky Tonky Odesláno 28. února 2011 Nahlásit Odesláno 28. února 2011 V 30. 12. 2010 v 21:39, 'KamikazeCZ' napsal: Jako uplny laik, co ho hodinky nikdy nezajimaly a nikdy zajimat nebudou, bych se chtel zeptat na neco co vam tady mozna bude znit smesne Vsiml jsem si, ze ty drazsi hodinky jsou snad vsechny obycejne "rucickove"; kdyz se lide, co se o hodinky zajimaji, bavi, tak ani nahodou nezabrousi k "digitalkam", to same plati treba pro armadu(konkretne mam na mysli Luminox SEAL, ktere se mi sice moc libi, ale nebyly by digitalky praktictejsi?) - uvazoval jsem nad tim, jake hodinky si koupim(v army/military stylu, odolnejsi atd.), ale proste jsem si ty SEAL nedokazal logicky oduvodnit, i kdyz jsem doopravdy chtel ... udela to nekdo za mne? Stěžejní v tvé otázce je pokud dobře čtu, praktičnost. Tak podle mého názoru jsou digitálky bezesporu praktičtější - viz cena, funkce, odolnost... Na druhou stranu je pravdou, že slyšet tikot hodinek je krásný zážitek, ale zde jde praktičnost už poněkud stranou.
hpavel Odesláno 17. března 2011 Nahlásit Odesláno 17. března 2011 učitě pro mě když nosím klasicý hodinky tak mi stačí "mrknout" na hoidnky a vím kolik je hodin, jak to tady bylo psáno jako v autě, taky se nedívám přesně na tachometr nebo otáčkoměr, tedy pokud nepotřebuji přesnou hodnotu ale orientační hodnotu, jenom se podívám a pamatuji si rozsah stupnice, a vím přibližnou hodnotu rychlosti nebo otáček...někde jsem četl a mysím že automobily nedělají digitální tachometr z těchto důvodů. V polovině devadesátých let jsme měl nekolikrát půjčený Fiata s digitálním tachometrem, a dalo mi to hodně "námahy" zjistit jak ryhcle jedu, a to v autě se dokáže rychlost odhadnout podle okolí,podle mě je zde částečně psychologie kdy člověk když chce vědět kolik je hodnin (ne přesně) tak se jenom podvá, zapamatuje si polohu ručiček a v hlavě si to potom "dopočítá" kolik je hodin, jasně že pokud potřebuji vědět pořesně kolik je hodin (např. jstli stihnu autobus nebo mi již ujel) musím se i na ručičkové hoinky soustředit..a není to pouze o tom že ručička se otáčí okolo osy, tedy např. jak píšu výše že ryhclost auta odhadnu podle polohy ručičky ale taky to může být lineární indikace, např. kdysi jsme měl polského Fiata, ten měl tachmetr ne ručičkový ale posouval se na lineární stupnici červený pásek, ale to samé jako s ručičkou, v hlavě jsem měl přibližná roszah tachometru a podle polohy červeného pásku jsem odhadl rychlost.
hpavel Odesláno 17. března 2011 Nahlásit Odesláno 17. března 2011 a asi to patří částečě do této diskuzw protože u digitálních hodinek lze většinou nastavit AM nebo PM. máte nějakou zkušenost, když někdo nerozumí tomu co to je AM a PM nebo když někdo nerozumí 24 hoinovému formátu času??
ggrand Odesláno 17. března 2011 Nahlásit Odesláno 17. března 2011 (upraveno) hpavel :Asi budu mít hraniční pohled na věc, ale přijde mi to hlavně o zvyku. Spíš mi to celé příjde jako nesmysl nějaké pamatování si poloh ručiček, odhadování atd. Naopak když kuknu na digitálky, tak nic neodhaduju, na nic se nesoustředím, nepřemýšlím a hned vidím, kolik je hodin. To vše za předpokladu,že mám dobře čitelný displej. Asi jde o to, že nechci odhadovat čas, chci vědět kolik je,proto u ručičkových mi to trvá déle. Tachometry bych do toho netahal, u aut je to věc spíše jakési elegance. Např. na rychlých motorkách už nějaký ten pátek kraluje právě digitální zobrazení(kromě otáčkoměru). AM/PM nenastavuju, sleduju "vojenský" formát, tj. 24h. A proč? Protože kolem půlnoci si nikdy nejsem jistý jestli je to už AM nebo ještě PM a jak to celé je, což je celkem zásadní pro nastavování budíka kolem této hodiny, takže používám 24hod. zobrazení a vím na čem jsem. Ale jak jsem psal, je to o zvyku. Jako děcko jsem měl ručičkové hodinky,ale hlavně pak z mobilu a pc na mě dycky kukal 24h. digitální čas, tak ho beru za vlastní. Upraveno 17. března 2011 uživatelem ggrand
Návštěvník Chilliluk Odesláno 18. března 2011 Nahlásit Odesláno 18. března 2011 Taky si myslim, že je to o zvyku. Já zase když kouknu na analogy, musim si uvědomit, kolik je vlastně hodin, vlastně si to musím převést na digitální čas, aby mi to došlo:-) .. protože na analogy nejsem zvyklej, nemám to zažitý. Ale na digitálky kouknu a okamžitě vím, kolik je hodin přesně na vteřinu, aniž bych o něčem musel přemýšlet. Vlastně se dá říct, že digitálky mám v hlavě..když se domlouvám, v kolik někam přijdu, tak sice řeknu, že tam budu v půl pátý, ale představuju si pod tím automaticky 16:30...tak myslím, že to asi bude mít každý jinak:-)
Návštěvník Snow Odesláno 18. března 2011 Nahlásit Odesláno 18. března 2011 V 18. 3. 2011 v 15:27, 'Chilliluk' napsal: Já zase když kouknu na analogy, musim si uvědomit, kolik je vlastně hodin, vlastně si to musím převést na digitální čas, aby mi to došlo:-) Ajajaj
Návštěvník Chilliluk Odesláno 18. března 2011 Nahlásit Odesláno 18. března 2011 Měl to být tak trochu vtip:-)...na svoji obhajobu říkám, že například střední školu jsem udělal docela v pohodě:-)
Kenny_II Odesláno 18. března 2011 Nahlásit Odesláno 18. března 2011 Miluju oba typy hodinek.Rozlousknul bych to asi takto:Na klasickych mechanickych hodinkach mam rad tu rucne odvedenou praci. Kazdy kus je vlastne original, protoze se dily rucne upravuji, vyhlazuji, usazuji atd. Pozor na mechanocke strojky typu ETA a podobne. Ty stroj chrli podobne rychle jako japonska tovarna plosnaky pro digitalky. Pro mme je tedy opravdovym tikanim strojek alespon s nejakym podilem rucni prace, nepocitam rucni ulozeni strojku do pouzdra. Vsechny ty radoby kvalitni swiss hodinky Fortisem pocinaje a Omegama konce je pro mne kategorie na urovni digitalek. Vemte si jen cenu strojku ETA 2836-2 v porovnani s Quartz strojkem nebo strojkem do digitalek - kolik? 600,- kc vs 200,- kc? Rozdil zanedbatelny. Proste navonena bida a presto je lidi kupuji, proc? Protoze si nemuzou dovolit hodinky s rucne vyrabenym strojkem od nezavyslych hodinaru a nebo se jim proste jen libi a maji z nich radost.Na digitalky nahlizim predevsim jako na super presne a funkcni hodinky navic vetsinou v odolnem pouzdre. Ano jsou to prevazne osklive plastove vylisky, ale me osobne se libi. Rad jezdim do prirody, stanovat, jezdim po horach a tak nejak mi k tomuto zpusobu zivota sedi digitalky lip.Pravidla stanovuji lide, neni nic dano prirodou, proto take neni mozne rict ze digitalky jsou podradne a nezavysle hodinky nadradne, zavisi to jen na meritku a moznostech kazdeho z nas.
Návštěvník Snow Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 (upraveno) Já jsem to hned věděl, že je Kenny zpátky . Pánbůh s námi a zlý pryč. Edit - no jo, komu to já vlastně říkám. Kdo zbyl aktivně z let 2005-2006 . Upraveno 19. března 2011 uživatelem Snow
Návštěvník Kamil Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 V 19. 3. 2011 v 5:21, 'Snow' napsal: Edit - no jo, komu to já vlastně říkám. Kdo zbyl aktivně z let 2005-2006 . Nepřeháněj bažante. EDIT: Cyber, kubson, Viktor, vojt, Dali, safi, Conrad, Filipes...
hpavel Odesláno 19. března 2011 Nahlásit Odesláno 19. března 2011 ggrand:souhlasím s tebou. ja ma na počítači nastavený jako spořič hodiny, a v 24 hodinovém formátu. Jemon moje manželka je z ciziny, dost těžko jsem ji ze začátku vysvětloval 24 hodinový formát času, pořád se ptala co to znaměná když sámška zavírá ve 20:00 ..... už to pochopla,
T-TOUCH Odesláno 24. března 2011 Nahlásit Odesláno 24. března 2011 Já jsem taky nerozuměl proč si někdo koupí hodinky za desítky až stovky tisíc, když jsou přesné jak kostelní hodiny. Koupil jsem si Tissot T-TOUCH Expert, perfektní. Potom jsem si nechal opravit kapesní hodinky po dědovi ze začátku 20. století a radikálně jsem změnil názor. Tikání mě totálně dostalo. Je to prostě úplná nádhera.
noviisek Odesláno 25. března 2011 Nahlásit Odesláno 25. března 2011 Tikání je paráda ještě lepší je, když vidíš, jak se tam něco uvnitř hýbe. Já osobně jsem na digitálky, protože hodně plavu, běhám a podobně. Ale jedno vím jistě, že až budu mít analogy, tak to nebude quartz U měchanik si člověk tak oddychne
lub Odesláno 25. března 2011 Nahlásit Odesláno 25. března 2011 V 25. 3. 2011 v 7:10, 'noviisek' napsal: Ale jedno vím jistě, že až budu mít analogy, tak to nebude quartz když ručičky, tak mechaniky anebo pak pro sport čistě digi. skákající vteřinovku kvarcek bych už asi nedal.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se