Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tag Heuer vydal na svých stránkách docela příjemný manuál, jak se starat o své miláčky" Máme to různě rozházené po vláknech, tak jsem si řekl, proč neudělat jedno přímo tématu věnované :smile_anim: Pokud to je blbost, tak to smažte:

http://csec.tagheuer.com/advice-for-your-timepiece/index.lbl?lang=en

Mě se celkem zaujala tabulka příkladů, které magneticky můžou škodit hodinkám(nad 60 Gauss):

Object

Watch touching object Watch more than 5cm from object

Television

40 Gauss 4 Gauss

Mobile phone

85 Gauss 4 Gauss

Portable radio

120 Gauss 10 Gauss

Magnetic handbag clasp

120 Gauss 4 Gauss

Magnetic Refrigerator door

850 Gauss 100 Gauss

If your watch is persistently erratic, please contact your authorized TAG Heuer service center.

Upraveno uživatelem Vlastimil7664
Návštěvník Tada
Odesláno

Sakra, že by mi proto Nomosky začaly vykazovat větší odchylku, jak pořád courám skrz bezpečnostní rám na soudě? :suicide_anim:

Odesláno

Díky za informaci. Konečně mám potvrzeno, že při zastavení automatů je doporučeno pro optimální funkčnost 30 - 40 krát natáhnout korunkou. Přitom mně bylo v servisu tvrzeno, že se tímto způsobem nátahu automaty ničí :huh:

Odesláno

Abych pravdu řekl, tak porušuji asi úplně všechno, na co tam TH upozorňuje, tak uvidíme, jak dlouho ty moje holky budou šlapat" Určitě si ale myslím, že jsou zde členi, kteří pečují o své miláčky s plnou láskou, tak se jim to bude hodit" Jsou to rady přímo od věhlasného výrobce hodinek, takže tam asi žádný kraviny nebudou :rolleyes: , aspoň nevidím důvod proč by měli být"

A na tohle se taky pěkně kouká, krátké, ale výstižné:

http://csec.tagheuer.com/csec/did-you-know/index.lbl?lang=en

Odesláno (upraveno)

Dík za zajímavé informace, ale napadá mě, jsetli nejde o nějakou speciální ledničku, když to popisují jako: Magnetic Refrigerator door.

Není to nějaká speciální lednička pro magnetky?

Dosud jsem myslel, že ve dveřích obyčejné ledničky je pouze tepelná izolace (myslím, že do nich nevede žádný přívod elektřiny).

EDIT: Má výše uvedená poznámka je scestná, teď jsem si uvědomil, že ve dveřích je magnet, aby držely zavřené. :suicide_anim:

Upraveno uživatelem Vit
Návštěvník YPO
Odesláno

to MY, kteří máme Damasko nemusíme číst potupné návody od firmy, která vyrábí brejle - aneb magnet je můj přítel :D

Odesláno

Já bych k tomu ještě možná dodal indukční čtečky karet a čipů. Spousta z vás to má v práci a při průchodu dveřma nebo při pípnutí docházky přikládá kartu k nějakýmu terminálu.

Odesláno

Díky za informaci. Konečně mám potvrzeno, že při zastavení automatů je doporučeno pro optimální funkčnost 30 - 40 krát natáhnout korunkou. Přitom mně bylo v servisu tvrzeno, že se tímto způsobem nátahu automaty ničí :huh:

S tím bych si dovolil polemizovat. 40x otočit korunkou znamená nejspíš plné natažení hodinek, řekl bych, že to nelze nazvat optimálním, spíš je to úplně zbytečné. Po následném připnutí na ruku totiž automat dál natahuje zcela natažené hodinky a používá k tomu kluznou spojku péra, která se tím (opět úplně zbytečně) ojíždí. To nemluvím o opotřebení kol v natahování, která musí překonávat odpor odlučovačů. Logicky je to nesmysl. JIná věc by byla, tvrdit, že je to optimální pro přesnost chodu. Neumím si ale představit, jak by to někdo mohl prakticky využít. :smile_anim:
Odesláno

to MY, kteří máme Damasko nemusíme číst potupné návody od firmy, která vyrábí brejle - aneb magnet je můj přítel :D

Hned u prvního příspěvku jsem čekal,kdy s tím vyrukuješ:D

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

S tím bych si dovolil polemizovat. 40x otočit korunkou znamená nejspíš plné natažení hodinek, řekl bych, že to nelze nazvat optimálním, spíš je to úplně zbytečné. Po následném připnutí na ruku totiž automat dál natahuje zcela natažené hodinky a používá k tomu kluznou spojku péra, která se tím (opět úplně zbytečně) ojíždí. To nemluvím o opotřebení kol v natahování, která musí překonávat odpor odlučovačů. Logicky je to nesmysl. JIná věc by byla, tvrdit, že je to optimální pro přesnost chodu. Neumím si ale představit, jak by to někdo mohl prakticky využít. :smile_anim:

myslím, že u Sinn bylo přímo v manuálu napsáno otočit 30 až 35x - teď je otázka co si pod tím představit - někdo kroutí celou otočku, někdo půl otočky - já automaty ručně nenatahuju, buď je rozhýbu na ruce nebo ve windru Upraveno uživatelem YPO
Odesláno

To co píšeš zní logicky, ovšem nechápu, proč by to tedy dával Heuer do návodu k jeho hodinkám. Že by si tím zajišťoval stálý servis, takto natahovaných hodinek ?

Odesláno

To co píšeš zní logicky, ovšem nechápu, proč by to tedy dával Heuer do návodu k jeho hodinkám. Že by si tím zajišťoval stálý servis, takto natahovaných hodinek ?

aby je furt někdo neotravoval, že se mu hodinky zastavily, jak vysvětlit slušně kanclkryse, že málo máchá rukou? a při doporučeném servise se všechno opořebované vymění, hejl to stejně zaplatí? :) jen teorie?

Odesláno

Nejspíš je to tak, jak píšeš, nebo tak jak píše Kubson.
Odesláno (upraveno)

Jak je to s odolností vůči magnertickým silám? :) Ano, Damasko, Rolex Milgauss.. a které další? :)

Upraveno uživatelem Onisau

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...