geometr Odesláno 12. června 2019 Nahlásit Odesláno 12. června 2019 Tak po praktických zkušenostech s George na PC musím napsat, že větší sračku a uživatelsky nepřátelskou bankovní aplikaci jsem snad neviděl.
Liqid Odesláno 12. června 2019 Nahlásit Odesláno 12. června 2019 Mě právě naštval George i na mobilu. Asi se aktualizoval nebo co, ale najednou chce heslo...měl jsem nastaven otisk prstu a pin. Teď to chce nějaké heslo...by mě mrdlo, ještě že tenhle ústav využívám jen okrajově.
petr_cha Odesláno 12. června 2019 Nahlásit Odesláno 12. června 2019 (upraveno) To je bezne heslo k internetovem bankovnictví, stejne jako kdyz se hlasis na webu.. mam pocit, ze po nekterych aktualizacich to chce.. prihlaseni jako ze od nova, to udelas jednou a pak to zas frci pin a otisk prstu.. Upraveno 12. června 2019 uživatelem petr_cha
Peta-Biker Odesláno 12. června 2019 Nahlásit Odesláno 12. června 2019 Patriku, mas rodinu, myslim svou vlastni, protoze jinak neni mozne, kolik casu jsi ochotny venovat kvuli 1000kc )
sery.vlk Odesláno 14. června 2019 Nahlásit Odesláno 14. června 2019 (upraveno) @Patrik: Ahoj, co mne teda udivuje, při charakteru pohybů na Tvých účtech, že Tě ještě z žádné banky nenabonzoval nějaký ten jejich automatický systém detekce "podezřelých transakcí" do FAÚ. Případně že Tě tam některá banka schválně nenabonzovala za to, jak je prudíš .-)(Poznáš to snadno, podle chování ostatních bank, až do nich začnou proudit dotazy z FAÚ. - Nebo ne, Bandi?) Upraveno 14. června 2019 uživatelem sery.vlk
sery.vlk Odesláno 14. června 2019 Nahlásit Odesláno 14. června 2019 Ad Finanční arbitr. Věřím, že ještě na konci minulého století by ve staré dobré Anglii podobnou situaci soud na 90 % rozhodl tak, že protože jsi nejednal bona fide (na webu se veřejně doznáváš, že ti šlo jen o zne-/využití mezer v definici marketingové akce), dobrodiní soudní ochrany Ti nepřísluší. Nebo že Tvoje žaloba je v rozporu s dobrými mravy. - Dnes nevím, asi ani v tom anglosaském světě, při dnešní excesivní ochraně spotřebitele a všude pronikajícím právním pozitivismu... Na druhou stranu, určitě tam dneska mají někde na konci na stránku drobným tiskem, že na Prémii není Právní Nárok, že Vyhlašovatel dle svého vlastního uvážení může atd atd - takže se z poskytnutí nějaké odměny mohou vždycky vyvléct.Třeba je tvojí historickou úlohou kultivovat právní prostředí pražských bank .-)
sibirnaya Odesláno 14. června 2019 Nahlásit Odesláno 14. června 2019 Pro me zoufalejsi nez UCB je jen KB, nemaj vymejslet nedomysleny akce. Sorry vlku
FraK Odesláno 15. června 2019 Nahlásit Odesláno 15. června 2019 Ja nevim, proc se tady pohorsujete nad Patrikovym jednanim. Banka dala nabidku a Patrik ji prijal. Smlouva byla uzavrena a nyni ji banka nechce plnit. Vam prijde divny Patrik. Me zase prijde divna banka. Vzdycky jsem se drzel zasady pacta sunt servanda. Ale treba se to dnes uz nenosi. Neco jineho by bylo, kdyby Patrik prisel za bankou, zdanlive by jim nabizel neco vyhodneho a pritom by je podvedl. Pokud to ale spravne chapu, tak s prvotni smluvni iniciativou prisla banka a Patrik jen akceptoval jejich nabidku. Duvody akceptace nabidky od banky jsou ciste jeho vec.
noviisek Odesláno 15. června 2019 Nahlásit Odesláno 15. června 2019 Mě je Patrik fuk, ja bych se tímhle neobtěžoval, ale každý má nějaký konicek.Jeden Patrik banku nepoloži, bohužel/bohudík. Lidi dělají různé prasárna v bance, pojistí si něco na ztrátu/krádež a pak to jakoby ztratí banka platí nové věci. Nedávno o tommnekdo psal článek jak se na tom dělají podvody.
xcmaniax Odesláno 15. června 2019 Nahlásit Odesláno 15. června 2019 Koukal jste nekdo v detailu na tu novou auto asistenci od Erste premier? Celkem prijemny prekvapeni, ale s nicim jsem to nesrovnaval.
Taghujer Odesláno 15. června 2019 Nahlásit Odesláno 15. června 2019 xcmaniak: Koukal jsem. Celkem standardní asistence, ale zadarmo samozřejmě dobrý, a i když už člověk asistence od Koopky má, tak se sčítají limity. Za mě palec nahoru. :-)
paolous Odesláno 20. června 2019 Nahlásit Odesláno 20. června 2019 Cau,jak ted beha reklama na prvni pujcku u mbank 0%, ze kdyz vezmes 40000 splatis do roka nebo dvou 40800, zadny hacek tam neni?To mi prislo v pohode, ne?
Mareka01 Odesláno 20. června 2019 Nahlásit Odesláno 20. června 2019 Nabízeli mi to a nějaký zásadní problém jsem tam nenašel. Pro mne je tím háčkem jen ten poplatek 800 Kč (0% je pro mne holt 0 Kč).
Patrik Odesláno 27. června 2019 Nahlásit Odesláno 27. června 2019 Cau,jak ted beha reklama na prvni pujcku u mbank 0%, ze kdyz vezmes 40000 splatis do roka nebo dvou 40800, zadny hacek tam neni?To mi prislo v pohode, ne? Ten háček je v tom poplatku, tím, že se platí na začátku (a ne na konci) vychází RPSN na 3,81 %, což je sice výhodnější, než jiné banky, ale už to pro banku dává ekonomický smysl.Jak je to, prosím, s výhodností/nevýhodností plateb:1. kartou v Anglii z účtu v CZK2. kartou v Anglii z účtu v GPBu Erste (premier) ČR. Předpokládám správně, že by to měla být varianta č. 2? Jde o platby za běžné věci - jízdné v MHD, jídlo, pivo apod.Děkuji.L. Záleží na mnoha věcech. Příjem máš v jaké měně? Určitě nemá smysl, kdybys měl příjem v GBP tyto měnit na koruny a pak zpět platit v GBP a podstoupit tak dvojí konverzi. Pokud máš ale příjmy v korunách, tak bych spíše volil kartu s dobrými kurzy (např. Hello Bank - https://www.mesec.cz/clanky/maly-test-kurzu-platebnich-karet/), pokud navíc ta karta bude vracet třeba 1 % z transakcí (u Hello maximálně 500 Kč za měsíc), vyjde to výhodněji, než koruny směnit (byť i dobrým kurzem) na GBP. Dalším uvažovatelným řešením je GBP účet u banky v ČR, to bych ale nedoporučoval, protože veškeré transakce (dotace účtu) budou dle ceníku mezinárodních plateb.Patriku, mas rodinu, myslim svou vlastni, protoze jinak neni mozne, kolik casu jsi ochotny venovat kvuli 1000kc )Ne nemám, proto zabíjím čas tímto způsobem @Patrik: Ahoj, co mne teda udivuje, při charakteru pohybů na Tvých účtech, že Tě ještě z žádné banky nenabonzoval nějaký ten jejich automatický systém detekce "podezřelých transakcí" do FAÚ. Případně že Tě tam některá banka schválně nenabonzovala za to, jak je prudíš .-)(Poznáš to snadno, podle chování ostatních bank, až do nich začnou proudit dotazy z FAÚ. - Nebo ne, Bandi?)ČSOB jsem už asi 4 krát dokládal původ prostředků v rámci AML. Protože jde vždy o moje prostředky legálně nabyté, nikdy s tím nebyl problém. Ad Finanční arbitr. Věřím, že ještě na konci minulého století by ve staré dobré Anglii podobnou situaci soud na 90 % rozhodl tak, že protože jsi nejednal bona fide (na webu se veřejně doznáváš, že ti šlo jen o zne-/využití mezer v definici marketingové akce), dobrodiní soudní ochrany Ti nepřísluší. Nebo že Tvoje žaloba je v rozporu s dobrými mravy. - Dnes nevím, asi ani v tom anglosaském světě, při dnešní excesivní ochraně spotřebitele a všude pronikajícím právním pozitivismu... Na druhou stranu, určitě tam dneska mají někde na konci na stránku drobným tiskem, že na Prémii není Právní Nárok, že Vyhlašovatel dle svého vlastního uvážení může atd atd - takže se z poskytnutí nějaké odměny mohou vždycky vyvléct.Třeba je tvojí historickou úlohou kultivovat právní prostředí pražských bank .-)Jak říká náš firemní právník - k soudu se nechodí pro spravedlnost, ale pro rozsudek, naprosto bych si netroufl předjímat rozhodnutí soudu v této věci. Zkusím se zamyslet nad motivací banky, ta může být dvojí:a) podpořit prodej produktu - prémie 1000 Kč odpovídá poplatku za uzavření úvěru, banka tak mohla mnohem jednodušeji zvolit a propagovat variantu "uzavření úvěru bez poplatku", místo toho zvolila nesmyslně komplikovaný systém. V takovém případě by moje jednání mohlo být považováno v rozporu s "bona fide" naplnit databázi osobních údajů, zejména "cenných" jako je míra zadlužení (získají náhledem do registrů se kterým klient vysloví souhlas), příjmy (získají díky doloženému potvrzení o příjmech) a výdaje (při žádost se banka dotazuje na vyživované osoby, rodinnou situaci, měsíční výdaje za bydlení a jídlo) a nejdůležitější - pro splnění podmínek nabídky je nutné potvrdit souhlas s využitím pro marketingové účely. Dle mého názoru za těchto podmínek není cena 1000 Kč za jednu položku v databázi neadekvátní. Pro bod hovoří zmínka v podmínkách, že pro získání odměny není nutné načerpání úvěru. V tomto světle by se dalo poměrně úspěšně agrumentovat, že mé jednání bylo v souladu s "bona fide", tedy já bance prodal své osobní údaje za 1000 Kč a naopak jednání banky by bylo v rozporu - obdržela požadované plnění za které odmítla zaplatit slíbené protiplnění.
jiriku23 Odesláno 27. června 2019 Nahlásit Odesláno 27. června 2019 (upraveno) Ja mam CSOB a z toho co pouzivam za me super, internetbanking 0, pouzivam appku a na placeni a prevody Z NA to staci, mesicne platim 0 prd.. predtim KB, funkcnost taky super ale ty prachy mesicne....(to byla jeste firemni sleva :-) ) Upraveno 27. června 2019 uživatelem jiriku23
Patrik Odesláno 28. června 2019 Nahlásit Odesláno 28. června 2019 Ono často stačí vybrat jen správný tarif. Např. Komerční banka má TOP nabídku, kde je vedení zdarma, tuzemské platby zdarma, samozřejmě internetové bankovnictví (ale moc mi tedy to jejich nevyhovuje), karta zdarma s výběry v tuzemsku i v zahraničí. Jediná podmínka je mít na účtu obrat 100 tisíc (stačí přesunout peníze na vlastní účet u jiné banky tam a zpět). Ale jsou lepší a třeba ČSOB Premium je rozhodně lepší než TOP nabídka od KB
Andrew Odesláno 28. června 2019 Nahlásit Odesláno 28. června 2019 (upraveno) V rámci diskuse nad různými pobídkami bank - s politováním jsem zjistil, že skvělá věc v rámci Erste - jejich Benefit klub - k 30.4. skončila. Netušíte, zda chystají nějakou náhradu, nebo jednoduše na toto zapomenout? Upraveno 28. června 2019 uživatelem Andrew
Patrik Odesláno 28. června 2019 Nahlásit Odesláno 28. června 2019 podle mého názoru to nechají na bankéřích. už dnes dostávají různé vstupenky, které mohou využít dle vlastního uvážení (tedy dát vybraným klientům, nebo vrátit s tím, "že je nikdo nechtěl", to bude asi pokračovat. Takže bude ještě více záležet na tom, jak moc aktivního bankéře člověk má
Návštěvník Ondra Odesláno 28. června 2019 Nahlásit Odesláno 28. června 2019 Ma nejaky vetsi smysl pouzivat premiove ucty? Krome "prestiznejsi" karty s pojistenim...
Návštěvník Ondra Odesláno 28. června 2019 Nahlásit Odesláno 28. června 2019 Spis bych se bal, ze mi bude osobni banker porad nutit nejake produkty, ktere nepotrebuju/nechci...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se