Patrik Odesláno 2. února Nahlásit Odesláno 2. února To se dalo čekat. Ony už ty platby středovým kurzem jsou ztrátové, možná to dohání poplatek za akceptaci platby kartou. Ale při dobití Revolutu je to "čistá ztráta". Na druhou stranu zrovna tohle mi nevadí, přes devizovky si můžu koupit cizí měny dost výhodně. Spíše mám obavu, aby ty podmínky neskončily i pro běžné platby. 1
zceyee Odesláno pondělí v 10:28 Nahlásit Odesláno pondělí v 10:28 Tak mi dnes po 8mi letech blokli revolut, vesmes ze dne na den (vcera tedy byla mezifaze kdy byl "restricted". A to sem mel metal plan placeny. No jsem rad ze to udelali ted a ne kdyz sem nekde v latinske americe. Koukam ze ZEN uz umi Instant SEPA takze prejdu k ZEN (vetsinou kdyz platim kartou potrebuju jen EUR -> CZK a teda oproti revolutu maji asi 0.5% navic na kurzu ale i tak je to furt dobry. Jen premyslim jak budu plati treba v Kolumbii, jelikoz ZEN nepodporuje COP měnu, napadá někoho něco kromě Wise? Ten mam, ale pry take velmi radi blokuji ucty, takze bych byl nerad odkazany na jednu jedinou sluzbu. Hlavne uz po me chtel Wise parkrat neco dolozit a myslim ze nez to zpracujou je to take nepouzitelne.
Patrik Odesláno pondělí v 10:37 Nahlásit Odesláno pondělí v 10:37 já v zahraničí platím výhradně Partners. Měny v kurzovním lístku ECB dělá kurzem střed, ostatní dle kurzu VISA. Jednoduché k použití, možnost nastavení třeba blokace DCC (před pár dny jsem byl v Jordánsku a tam se to snaží odkliknout automaticky, tak u mne to neprošlo).
Maro Odesláno pondělí v 10:49 Nahlásit Odesláno pondělí v 10:49 Schválně jsem se na to ted podíval a mam to u partners taky vypnuté, přesto v Rakousku porad vyskakovala volba CZK/EUR. Nevis, cim by to mohlo byt?
Patrik Odesláno pondělí v 11:00 Nahlásit Odesláno pondělí v 11:00 Volba vyskočí, ale když ji odsouhlasíš (nebo ji za tebe odsouhlasí obchodník), tak se platba neprovede. Dokonce to jde tak daleko, že se to v aplikaci objeví jako zamítnutá platba - a vidíš i výši. Bohužel za aplikace nelze udělat screenshot. Třeba tam mám platbu z pátku, 30. 1. 2026 nejdříve pokus o DCC (v SB se ukazuje jako platba ve výši 15,25 Kč), platba zamítnuta. Pak stržení v originální měně 0,5 JOD - strženo 14,45 Kč 1
sery.vlk Odesláno pondělí v 11:14 Nahlásit Odesláno pondělí v 11:14 před 41 minutami, zceyee napsal: Tak mi dnes po 8mi letech blokli revolut, vesmes ze dne na den (vcera tedy byla mezifaze kdy byl "restricted". A to sem mel metal plan placeny. No jsem rad ze to udelali ted a ne kdyz sem nekde v latinske americe. 1. Jak píše Patrik, Partners debetku. U kreditek mBank za kurs asociace, UCB kurs asociace plus 30-50 bp, už se nepamatuju. 2. Co's tomu Revolutu proved? Po 8 letech (AML umělého inteligenta zřejmě historie nezajímá).
zceyee Odesláno pondělí v 11:36 Nahlásit Odesláno pondělí v 11:36 Partners mam (byt nepouzivam), ale ted koukam ze uz umi i multimenovy ucet jak Revolut, takze muzu mit EUR (uz chybi jen Instant SEPA platby aby umela a bude to parada).Takze super, problem s Revolutem vyresen. https://cc.cz/drava-ceska-banka-dal-slape-na-paty-revolutu-uz-ho-nepotrebujete-na-lepsi-kurzy-ani-multimenovy-ucet/ před 16 minutami, sery.vlk napsal: 2. Co's tomu Revolutu proved? Par plateb za krypto (primo, asi jak kdyz kupujes neco na bazosi) v ramci Revolut -> Revolut ... no obcas sem tam protocil nizsi stovky tisic denne, nelibila se jim jedna platba z patku kdy sem prikupoval od nekoho BTC asi za 80k a chteli dolozit co to bylo za platbu. Tak sem uvedl ze to byla platba "support friends and family" a nic dalsiho nedolozil. Uz mi to parkrat takhle proslo, no ted uz ne. Prej si muzu zalozit novej ucet (i presto ze starej mi zavreli) - zavrou ho teda az nekdy v dubnu, tak to pak zkusim znova. Popravde se divim ze mi to prochazelo tak dlouho.
Locky Odesláno pondělí v 11:37 Nahlásit Odesláno pondělí v 11:37 (upraveno) Před hodinou, zceyee napsal: Tak mi dnes po 8mi letech blokli revolut, vesmes ze dne na den (vcera tedy byla mezifaze kdy byl "restricted". A to sem mel metal plan placeny. No jsem rad ze to udelali ted a ne kdyz sem nekde v latinske americe. Koukam ze ZEN uz umi Instant SEPA takze prejdu k ZEN (vetsinou kdyz platim kartou potrebuju jen EUR -> CZK a teda oproti revolutu maji asi 0.5% navic na kurzu ale i tak je to furt dobry. Jen premyslim jak budu plati treba v Kolumbii, jelikoz ZEN nepodporuje COP měnu, napadá někoho něco kromě Wise? Ten mam, ale pry take velmi radi blokuji ucty, takze bych byl nerad odkazany na jednu jedinou sluzbu. Hlavne uz po me chtel Wise parkrat neco dolozit a myslim ze nez to zpracujou je to take nepouzitelne. Nejsnažší cestou je nyní Partners Banka, viz její kurzy: https://www.partnersbanka.cz/kurzy Snad jen se sluší doplnit (také to tu už zaznělo), že od 26. 2. 2026 pro ostatní karetní transakce (např. převody peněz prostřednictvím námi vydané karty buď do jiné finanční instituce nebo z jiné finanční instituce do naší banky nebo dobíjení peněženky třetí strany, směna peněz, spekulace na kurzy měn apod.) bude platit kurz Evropské centrální banky s marží ve výši 2,5 %, dosavadní pravidlo kurzu Evropské centrální banky s marží ve výši 0 % pro tyto transakce do limitu 100.000,- Kč za kalendářní měsíc se již neuplatní. Pokud by si chtěl jít maximalistickou variantou, tak ještě lépe vychází platby kartou od Trading212, kde vyjma lepšího kurzu dostaneš i cashback z provedených plateb ve výši 0,5% hotově, nebo 1,5% do investic (obojí zastropované na maximálně 450Kč měsíčně). Zrovna v pátek jsem potřeboval nějaké převody z CZK do USD a EUR, kde to vycházelo opravdu natěsno, ale stále ve prospěch T212: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno pondělí v 11:39 uživatelem Locky
Vorel Odesláno pondělí v 11:39 Nahlásit Odesláno pondělí v 11:39 Tak jako Patrik, taky platím v zahraničí jen kartou Partners. A teď už mají i multiměnový účet, takže úplně napohodu
zceyee Odesláno pondělí v 13:30 Nahlásit Odesláno pondělí v 13:30 (upraveno) před 1 hodinou, Locky napsal: Snad jen se sluší doplnit (také to tu už zaznělo), že od 26. 2. 2026 pro ostatní karetní transakce (např. převody peněz prostřednictvím námi vydané karty buď do jiné finanční instituce nebo z jiné finanční instituce do naší banky nebo dobíjení peněženky třetí strany, směna peněz, spekulace na kurzy měn apod.) bude platit kurz Evropské centrální banky s marží ve výši 2,5 %, dosavadní pravidlo kurzu Evropské centrální banky s marží ve výši 0 % pro tyto transakce do limitu 100.000,- Kč za kalendářní měsíc se již neuplatní. To se tyka dobijeni nejakych zprofanovanych uctu (treba binance nebo jine fin. instituce), nebo vsech plateb kartou? Nevim co presne znamena ty "ostatni" a jak je odlisit od neostatnich. Platba kartou do jine meny "( směna peněz, spekulace na kurzy měn apod. )" by tedy mohlo spadat sem? Vetsinou potrebuju spis EUR -> CZK nezli obracene. USD vubec neresim, jediny kdo umi US ucet spravne je Wise pokud se nepletu, pak jedine pres LLC a zrizeni te stoji asi 30-40k, ale je to cesta k financnim nastrojum no. Umel by nekdo udelat LLC levneji? Idealne nekde kde nic nereportujou, treba Severni Dakota by mela byt ok. Upraveno pondělí v 13:33 uživatelem zceyee
Patrik Odesláno pondělí v 14:20 Nahlásit Odesláno pondělí v 14:20 Zjednodušeně - týká se to jen “kulišáren”, jako je třeba dobíjení Revolutu přímo v cizí měně (dobíjení korunami je OK). Běžné platby kartou na internetu i v obchodě i výběry z bankomatu v tuzemsku i v zahraničí jsou bez fixního i procentního poplatku
Locky Odesláno úterý v 13:35 Nahlásit Odesláno úterý v 13:35 V 9. 2. 2026 v 14:30, zceyee napsal: To se tyka dobijeni nejakych zprofanovanych uctu (treba binance nebo jine fin. instituce), nebo vsech plateb kartou? Nevim co presne znamena ty "ostatni" a jak je odlisit od neostatnich. Platba kartou do jine meny "( směna peněz, spekulace na kurzy měn apod. )" by tedy mohlo spadat sem? Vetsinou potrebuju spis EUR -> CZK nezli obracene. USD vubec neresim, jediny kdo umi US ucet spravne je Wise pokud se nepletu, pak jedine pres LLC a zrizeni te stoji asi 30-40k, ale je to cesta k financnim nastrojum no. Umel by nekdo udelat LLC levneji? Idealne nekde kde nic nereportujou, treba Severni Dakota by mela byt ok. Jak už psal Patrik výše, tak se to týká jen "kulišáren". V porovnání T212 karta má tyto "kulišárny" (například nabití Revolut účtu rovnou cizí měnou) zastropované na 50k CZK (či ekvivalent v jiné měně) měsíčně. Dej pak vědět, jak si pochodil s otevřením nového Revolut účtu a jak pro tvé účely funguje Partners.
zceyee Odesláno středa v 23:46 Nahlásit Odesláno středa v 23:46 V 10. 2. 2026 v 14:35, Locky napsal: Dej pak vědět, jak si pochodil s otevřením nového Revolut účtu a jak pro tvé účely funguje Partners. Jeste by se mozna dalo vytvorit to LLC a na nej zridit Revolut Business acc, ale nevim. ad Partners, zatim jsem zjistil ze pokud mam na ucte jen EUR a platim v CZK kartou (karta k vicemenovemu uctu), platba se zamitne pro nedostatek CZK (doufal jsem v prevod za stred ). K tomu CZK+EUR uctu sem si nechal poslat kartu fyzickou. Po pridani dalsi meny (EUR v mem pripade), mena jiz nelze odstranit (to mi rekli po tel). Kdyz budu platit v DE, obcas se mi stava ze je treba ji strkat dovnitr do terminalu (nevim proc, nejake pekarny to jinak neumi), no k druhemu uctu (jen CZK zatim) lze vytvorit karta jen virtualni. Takze jsem to mel udelat obracene, hlavni nechat CZK a jako vedlejsi ucet dat CZK + EUR a nechat si poslat fyzickou kartu k CZK uctu, tak bych mohl vyuzivat platby fyzickou karttou a jejich vyhodny smenny kurz pri platbach kartou v DE. Ted to muzu udelat jen za pomoci virtualni karty (kdyz ji nebudou potrebovat strkat dovnitr). Pri platbach v EUR a pri EUR zustatku hadam rovnou strhnou EUR a nebude se prevadet z CZK na EUR, ale nejsem si tim 100% jistej. Smenarna jejich ma horsi kurz nez platba kartou chapu-li to dobre, proto chci menit CZK a ne plytvat EURa, kdyz uz to ma davat smysl.
zceyee Odesláno středa v 23:54 Nahlásit Odesláno středa v 23:54 (upraveno) Jinak ta ZEN.com sice jiz podporuje Instantni SEPA platbu, ale checks neprojdou ani z Fio banky, VR-Nordoberpfalz take ne, zatim mi to prochazi z Unicredit banky, do Unicredit mi obcas zamitnou instantni SEPA platbu z VR-Nordoberpfalz, takze musism VR -> Fio -> Unicredit -> ZEN . Parada, vsechny ucty na me jmeno, asi jak je ta banka nova (ZEN) tak to ty algoritmy chytaji jako mozny scam nebo nevim. edit:/ Ona ta Unicredit ma celkove takovy zvlastni zpusob fungovani. Nedavno sem posilal platbu nekam do Řecka, do banky co podporuje instantni SEPA platby a unicredit bez servitek napsala ze banka prijemce nepodporuje instat sepa a tu moznost vubec nepovolila, Dalsi dve banky chytly algoritmy a proslo to az ze Sparkasse z DE. Upraveno středa v 23:58 uživatelem zceyee
Patrik Odesláno čtvrtek v 07:46 Nahlásit Odesláno čtvrtek v 07:46 K té Partners - já ji mám jen na ty platby v zahraničí, oceňuji "bez obslužnost", prostě naleju na účet dost českých korun a platím a vím, že vždy mám dobrý kurz. Ať už střed (u měn v kurzovním lístku ECB) nebo velmi blizko středu (VISA má kurzy asi 0,3 % od středu, byť u některých měn ještě o fous uskočí, zejména jihoamerické měny, kde je horší, než MC, ale pořád se bavíme o zlomcích procent). Větší ambice do ní nevkládám, zejména když nemá internetové bankovncitví. Prostě aplikace na nějaké velké obchody a přesuny vhodná není. Ty multiměnové účty vypadají na první pohled zajímavě, ale už se to tam komplikuje. Zatímco u plateb kartou jsou "na indexu" jen ty kulišárny, které při standardním chování člověk nedělá (a pokud je dělá, ví proč a ví co dělá a co mu to přinese), u těch převodů už hraje roli, jestli je směna automatická (méně výhodná) nebo manuální a už mi to prostě na ovládání na mobilu přijde moc složité.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se