Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Zmizík
Odesláno

vetsina zakazniku plati hotove, proto tez platim hotove. kdybych mel vybirat z bankomatu, tak to by byla jina, ale z bankomatu sem nevybiral min tri roky..

Jsi zpátečník a tvoji zákazníci budou nejspíš taky pěkní retroblbci. :D :D :D

Odesláno

No myslím, že Kypr byl jasným příkladem, že peníze v bance nejsou vaše peníze. Já sibiře docela chápu...

Ja ho chápem tiež, a imponujem mi, že tu takto "spiatočnícky" nemyslím sám, a že nás je tu hoši viac. I když, čas trestných činov držania hotovosti etc. nemusí byt moc ďaleko :-/ but, never surrender: FREEDOM ! FOREVER !  :gunsmilie:

F.

Odesláno

No myslím, že Kypr byl jasným příkladem, že peníze v bance nejsou vaše peníze. Já sibiře docela chápu...

Já to taky chápu. Jeden čas jsem doma držel nějakou cash, ale pak mi přišlo škoda přijít i o ten mizivej úrok na spořáku.

A co se týče Kypru - tolik kaček nemám, aby mě to tankovalo. Resp. určitě bych skončil pod obíracím tresholdem :).

Odesláno

Já to taky chápu. Jeden čas jsem doma držel nějakou cash, ale pak mi přišlo škoda přijít i o ten mizivej úrok na spořáku.

A co se týče Kypru - tolik kaček nemám, aby mě to tankovalo. Resp. určitě bych skončil pod obíracím tresholdem :).

to je prave ten hluboky omyl. ten treshhold je realny jen do te doby, dokud jde o malou banku (v cesku napriklad kampelicku), jejiz vyplatu dany stat zvladne, pripadne na co mu vetsi staty pujci. v momentu krachu jakekoliv vetsi banky, je threshold 0 Kc. nikdo penize nedostane, resp dostane az po mnoha letech (a diky inflaci tedy treba jen polovinu) a omezenych moznostech vyberu. precti si neco o argentine, at nejsi pak prekvapen..

Odesláno

to je prave ten hluboky omyl. ten treshhold je realny jen do te doby, dokud jde o malou banku (v cesku napriklad kampelicku), jejiz vyplatu dany stat zvladne, pripadne na co mu vetsi staty pujci. v momentu krachu jakekoliv vetsi banky, je threshold 0 Kc. nikdo penize nedostane, resp dostane az po mnoha letech (a diky inflaci tedy treba jen polovinu) a omezenych moznostech vyberu. precti si neco o argentine, at nejsi pak prekvapen..

Já myslel "zdanění vkladů nad X", ne krach banky. Tím se radši nezabývám, nějakou domnělou jistotu mít musim :).

(pozn.: jsem u malý banky)

Odesláno

Já myslel "zdanění vkladů nad X", ne krach banky. Tím se radši nezabývám, nějakou domnělou jistotu mít musim :).

vsak jasne, jenom magor by dal do jedne bezne banky vic nez 100k eur :) ledaze by to bylo k rotschildum, tam bych se asi ani ja nebal.. to zdaneni vkladu je jenom takova detska hra tvareni se, ze nekdo neco garantuje :)

Odesláno

napriklad 1,8% zuroceni? dovol, abych se zasmal. na 100tisicich to mas 1800-15% dan. to je tak na jednu veceri.. ja mel v airbanku pres mega, bavilo me to, jak se mi kazdej mesic pripisovalo par litru, ale pak zacali snizovat a snizovat uroky, tak sem to vybral a kaslu na ne. nehlede na to, ze ted i omezili max vklad pro takovy uroceni. 

Odesláno (upraveno)

no, ono je to jedno - to 'zdaneni' je technicky default (krach), jen se exekuuje pres serezani vkladu.

stejne jako kdyz u jine firmy nuceny spravce vyporadava veritele a dohodne se s nima na snizeni jejich pohledavky vuci firme a firma pak nemusi jit do vlastni likvidace a funguje dal.

Upraveno uživatelem IzTaPa
Odesláno

napriklad 1,8% zuroceni? dovol, abych se zasmal. na 100tisicich to mas 1800-15% dan. to je tak na jednu veceri.. ja mel v airbanku pres mega, bavilo me to, jak se mi kazdej mesic pripisovalo par litru, ale pak zacali snizovat a snizovat uroky, tak sem to vybral a kaslu na ne. nehlede na to, ze ted i omezili max vklad pro takovy uroceni. 

Taky nerikam, ze na tom hodlam zbohatnout. Kdyz si ale mam vybrat, jestli mit prachy ve strozoku, kde mi mrtve lezej (uspory = rezerva, ktera se neinvestuje, neutraci), anebo na 1,8 %, vyberu si radsi tu banku, ze jo :).

Odesláno

Což o to spořák není problém.

Air a Equa mají obě shodně 1,8 %, navíc Equa teď dává pětikilo za zřízení

http://www.mesec.cz/aktuality/novi-klienti-equa-muzou-ziskat-475-kc/

Pokud by ti nevadila roční výpovědní lhůta, tak Evropsko-ruská banka s úrokem 3,4 %

Do té Equa bank ale člověk musí poslat přes 10 000, z jejich sazebníku - Měsíční vedení při příjmu na účet pod 10 000 činí 99 Kč. Takže chtít si jen tak přilepšit znamená, že nezískám 475. Ale maximálně 376, plus každý další měsíc minus 99. Chápu to tak správně?

Odesláno

Do té Equa bank ale člověk musí poslat přes 10 000, z jejich sazebníku - Měsíční vedení při příjmu na účet pod 10 000 činí 99 Kč. Takže chtít si jen tak přilepšit znamená, že nezískám 475. Ale maximálně 376, plus každý další měsíc minus 99. Chápu to tak správně?

Si nedovedu predstavit, ze je to pro nekoho problem. Prinejhorsim si ten obrat vytvoris umele.
Odesláno

Jsem presny opak straspola. Ziju v prostredi tri az ctyr men, kartou platim vse, pojisteni na auto i dum i sebe mam, rezervu drzim v bankach a akciich, slamniku nemam nic, cash v penezence me nesmirne prudi a otravuje a kartou platim i zvykacky, nebo jizdenku v metru a trva to obycejne tak 15 sekunnd, bezhotovostni platby ze vsech bank delam v jejich aplikacich primo pres mobil. Jen ted jsem taxika v Anglii platil PayPalem, to bylo prijemne osvezeni. Taky nepotrebuju zesmesnovat zamestnance za prepazkama, kteri za par kovaku delaji nevdecnou praci, vim, ze se snazi prodat produkt, tak se podle toho chovam a jsem obezretny, ale taky vim, ze to nedelaji proto, ze to jsou svine a chteji mi udelat zlo, ale proto, ze je treba zaplatit najem a pozice rentieru jsou vetsinou uz obsazene.

To chápu. No, někdo říká lži  ,,produkt". Za pár kováků už se dá dělat v tomhle státě všechno :lol2:  ale na lhaní, jo, na to je potřeba určitá povaha. Tihle chlapci a dívky (sotva doštudovali) v bankách jsou jak přes kopírák. Milý úsměv, snůška keců, dobrá rada žádná. Zesměšňují se sami, už jim v tomhle světě nevěří vůbec nikdo. Ale zjevně jim to nevadí. A že mají pár šupů? To má snad ve dvaceti- pětadvaceti skoro každej, i ti co se živí prací, ne?  Nojo, tak to jsou ty fronty v Tescu a Bille asi za Tebou :gora:

Odesláno

Kartou pomalu? To snad ne... Drobnosti prijdu - piip - 5s a odchazim i s vytistenym uctem (tisk je nejdelsi operace). 15 se zadanim PINu nebo 10 s podpisem.

Oproti tomu A:"125 korun prosim" B:podava 500 A:"nemate drobne" B:prehrabuje se v mincich, fronta roste "pomuze vam 50?" A:"nemate 40?" B: dalsi hrabani ... Volitelne si mezi to vlozte pasaz "ja na to nevidim" a vysypani celeho mesce dvojkorun na pokladnu :) I kdyz se nestane vyse popsane, tak jenom vyzobat vracene penize z pultiku kolikrat trva dyl nez karta.

Uznavam, ze u penez je cas konstantni, kdezto karty sou v 95% pripadu rychlejsi, ale kdyz se posere terminal, tak se to protahne o dost dele.

Aha, tyjo asi neznáš to ,,píííííp, transakce zamítnuta- a jeje, nám to holt dneska nějak blbne, vyjměte kartu, zase ji tam dejte a znovu zadejte PIN" a stařenka, rozhlížejíc se obezřetně po každém čísle opět nezvládá boj s třesoucím se prstíkem...

Nebo natankuju a plác, ,, karty nebereme, dnes je výpadek".    Jasně že je to na stojanu napsaný, ale já se nesoustředil, a v nádrži už jen páry...

Případně ,,mámo, sakra jak bylo to číslo, já si ho z toho mobilu omylem smazal".

p

Odesláno

To chápu. No, někdo říká lži  ,,produkt". Za pár kováků už se dá dělat v tomhle státě všechno :lol2:  ale na lhaní, jo, na to je potřeba určitá povaha. Tihle chlapci a dívky (sotva doštudovali) v bankách jsou jak přes kopírák. Milý úsměv, snůška keců, dobrá rada žádná. Zesměšňují se sami, už jim v tomhle světě nevěří vůbec nikdo. Ale zjevně jim to nevadí. A že mají pár šupů? To má snad ve dvaceti- pětadvaceti skoro každej, i ti co se živí prací, ne?

Jejda chlape, Tebe asi musel někdo z "těch mladejch" tak strašně ojebat... :D

Ale co se bezhotovostních plateb týká, prostě evoluci neokecáš. Za sebe jsem jenom rád, že nemusím lítat do bankomatu, směnárny, nebo sebou tahat cash (max tak do 2k). Otázku Velkého bratra nechávám jako "mimo", ale radost mi to samozřejmě nedělá..

Odesláno (upraveno)

Uz jen drobnost, protoze se mi zda, ze ziju asi na jine planete. Problemy s placenim kartou byvaly, ale to byl pravek devadesatych let, kdy se to firmy i lidi ucili. Ted marne patram v pameti, kdy jsem neco takoveho zazil naposled. Nic me nenapada a to se konstantne pohybuju po cele Evrope. Takze mimochodem fronty ve zrovna tvem Lidlu, straspoli, urcite netvorim :-). Funguju v peti menovych prostredich, NOK, DKK, EUR, GBP a CZK, takze Cash je pro me zcela nepouzitelna a prezita zalezitost a cim min ho kolem me bude a cim vic se bude pouzivat plastik, Paypal a prevod, tim lip a tim budu volnejsi, svobodnejsi a spokojenejsi. Paranoidnim pocitem ze svetoveho spiknuti, sledovani a konfiskace toho mikromnozstvi, co po bankach mam, skutecne netrpim. Bud mam tak ohromne stesti na absenci rozklepanych babicek u pokladen, nebo, coz si myslim ze je prave v tomto ptipade realitou, se to proste casem a vyvojem vychytalo, firmy s tim umi zachazet, technologie je daleko vyspelejsi a je robustnejsi a lidi uz se to taky naucili a berou to jako prirozenost. Takze vyse zminene pripady pamatuju z vysokoskolskeho studia v devadesatych, dnes uz je to, aspon v mem zivote, zcela neplatny argument. Me se to proste nedeje.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

Uz jen drobnost, protoze se mi zda, ze ziju asi na jine planete. Problemy s placenim kartou byvaly, ale to byl pravek devadesatych let, kdy se to firmy i lidi ucili. Ted marne patram v pameti, kdy jsem neco takoveho zazil naposled. Nic me nenapada a to se konstantne pohybuju po cele Evrope. Takze mimochodem fronty ve zrovna tvem Lidlu, straspoli, urcite netvorim :-). Funguju v peti menovych prostredich, NOK, DKK, EUR, GBP a CZK, takze Cash je pro me zcela nepouzitelna a prezita zalezitost a cim min ho kolem me bude a cim vic se bude pouzivat plastik, Paypal a prevod, tim lip a tim budu volnejsi, svobodnejsi a spokojenejsi. Paranoidnim pocitem ze svetoveho spiknuti, slefovani a konfiskace toho mala, co po bankach mam, skutecne netrpim. Bud mam tak ohromne stesti na absenci rozklepanych babicek u pokladen, nebo, coz si myslim ze je prave v tomto ptipade realitou, se to proste casem a vyvojem vychytalo, firmy s tim umi zachazet, technologie je daleko vyspelejsi a je robustnejsi a lidi uz se to taky naucili a berou to jako prirozenost. Takze vyse zminene pripady pamatuju z vysokoskolskeho studia v devadesatych, dnes uz je to, aspon v mem zivote, zcela neplatny argument. Me se to proste nedeje.

To víš, já jsem jenom pražák :smoke: poslední zásek jsem zažil před 10 dny u benzínky za rohem, půl hodiny to nejelo a zaseklo se to právě v okamžiku, kdy už to nešlo zpátky- cash už to nešlo dát, protože se transakce nedala zrušit. Že jsem právě pekelně spěchal, nemusím asi dodávat. O Lídlu jsem sice nepsal, ale byl u nás dost sympatickej, rád jsem tam chodil. Karty tam začali přijímat až přede dvěma, třema lety, jak tam tenkrát začaly ty fronty..

Vzhledem k tomu, že bankám zásadně nepůjčuju, mi nemají co zkonfiskovat- na tomto poli zkušenosti nemám...

Odesláno

no, je fakt, ze kdyz jsem vcera nakupoval v rakousky samosce, frontu vytvorily dve damy, ktery platily cashem.. jedna byla lehce zmatena (mentalne, nic ve zlem) a nemohla za zadnou cenu vydolovat z penezenky tech 8?.. tak ji musela pokladni pomoct.. a druha (tesne prede mnou) mela poslednich 15, trimala v ruce vykroj syra a byla na nervy z toho, jestli se s nim jeste 'vejde'...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...