straspol Odesláno 26. května 2013 Nahlásit Odesláno 26. května 2013 (upraveno) Jejda chlape, Tebe asi musel někdo z "těch mladejch" tak strašně ojebat... Ale co se bezhotovostních plateb týká, prostě evoluci neokecáš. Za sebe jsem jenom rád, že nemusím lítat do bankomatu, směnárny, nebo sebou tahat cash (max tak do 2k). Otázku Velkého bratra nechávám jako "mimo", ale radost mi to samozřejmě nedělá..Já ho odhalil zrovna včas pohádkovýho dědečka, takže jsem si tu pohádku ,, O rozdělení investic a pilířích" nedoposlechnul. Ale chlapeček měl na zápěstí mooooc pěkný hodinky, takže bych ho na příjmy v niklákách moc neodhadoval. Když jsem pak rušil účet, vzala si mě do práce slečinka. Během čtvrthodinky vytvořila na účtu dvanáctistovkovej imaginární dluh a strašně na něm trvala. Nechal jsem si zavolat nadřízeného z druhého patra a ejhle, ,,dluh" zmizel jak mávnutím kouzelnýho proutku. Evoluci nevokecám. Ale překážet můžu . A Velkej Bratr mě s..e na každým kroku. Tomu překážím taky jak můžu. Upraveno 26. května 2013 uživatelem straspol
Hasňa Odesláno 26. května 2013 Nahlásit Odesláno 26. května 2013 Straspole, ja pujcuju bankam a oni mi za to, aniz by mi z penez neco ztrhavali, pouze za to, ze je muzou tocit, davaji sluzbu. Komfort, ze prestoze mam stihlou penezenku, mam sve penize pristupne okamzite a kdekoliv na svete, abych mohl vyresit nejakou prekerni situaci, zaplatit zubari, nebo si jen udelal radost, v kteremkoliv ksefte v Rio, Tesine nebo Krakowe, nezavisle na tom, co je prave lokalni mena. Nekdo takovou protihodnotu nechce a nic mu nerika, vyplatu chce cash, da to do strozoku a nosi v penezence kovaky na kazdy nakup, pohoda, ale ja to povazuju za dobry obchod a velmi mi to vyhovuje.
straspol Odesláno 26. května 2013 Nahlásit Odesláno 26. května 2013 Straspole, ja pujcuju bankam a oni mi za to, aniz by mi z penez neco ztrhavali, pouze za to, ze je muzou tocit, davaji sluzbu. Komfort, ze prestoze mam stihlou penezenku, mam sve penize pristupne okamzite a kdekoliv na svete, abych mohl vyresit nejakou prekerni situaci, zaplatit zubari, nebo si jen udelal radost, v kteremkoliv ksefte v Rio, Tesine nebo Krakowe, nezavisle na tom, co je prave lokalni mena. Nekdo takovou protihodnotu nechce a nic mu nerika, vyplatu chce cash, da to do strozoku a nosi v penezence kovaky na kazdy nakup, pohoda, ale ja to povazuju za dobry obchod a velmi mi to vyhovuje.Dyť já Ti rozumim ale takle jako Ty to taky nemá každej, víš? Já si svý peníze točím sám, bance platím co jí dlužím a víc jim nedám- zatím mě kásli všude. Kdyby mi v práci dali výplatu v kešeni, tak bych to docela bral.
Hasňa Odesláno 26. května 2013 Nahlásit Odesláno 26. května 2013 U Fio jsem teprve od vanoc, ale zatim si za sve dobre sluzby nevzali ani korunu. DNB tak hodna neni, ale zase za me obchoduji zadarmo na burze. Expandia-eBanka-Raiffka, to byl pravek pred korekci, takze ti me samozrejme kasirovali taky.
montemar Odesláno 27. května 2013 Nahlásit Odesláno 27. května 2013 .. jinak, nevim, jak v ostatnich krajich, ale v jihoceske metropoli je zvlastnim zvykem nosit penize jen tak, v kapse kalhot.. nejlepe poradne tlusty svazek, ve kterem se (stastny) majitel pri placeni dostatecne dlouho prehrabuje... (asi aby meli vsichni kolem dostatek casu si vsimnout)
tmoris Odesláno 27. května 2013 Nahlásit Odesláno 27. května 2013 Což o to spořák není problém.Air a Equa mají obě shodně 1,8 %, navíc Equa teď dává pětikilo za zřízeníhttp://www.mesec.cz/aktuality/novi-klienti-equa-muzou-ziskat-475-kc/ Pokud by ti nevadila roční výpovědní lhůta, tak Evropsko-ruská banka s úrokem 3,4 % Patriku, mam u AXA takovy ten ucet co dobre prepocitava platby zahranicni menou, mas nejake info, jestli to bude nejak uchovano pri prechodu k UCB? Jinak bych ten ucet asi zrusil.. Pripadne cim ho nahradit? Pouzivam to vyhradne jako kartu do Paypalu..
Patrik Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 Bohužel UCB má svoje kurzy deviza-prodej, které nejsou nic moc. V oblasti debetních karet není aktuálně k dispozici adekvátní náhrada, ale lze vybírat z kreditek.Stejný způsob výpočtu kurzů mají kreditky od Rajfky. Základní (Easy?) je zdarma. Vyšší tarify jsou placené, ale kromě dobrého kurzu navíc "vrací" 1 až 2 % (dle obratu), u partnerů pak i víc. Pak ještě Citi life. Ta má kurz střed + 2 %, ale ta 2 % zase vrací. Stojí sice 50 Kč za měsíc, ale kromě plateb vrací i ze SIPO a že na to toho jde navěsit (elektrárny, plyn, telefon, internet, kabelovka, koncesionářské poplatky, pojištění (POV, HAV a další), penzijko, stavebko,... Známý takto splácí hypotéku (a hned má 2 % ze splátky v kapse). Na hotovostní výběry asi Equa. Kurz ne tak dobrý, jako Axa, ale ne vyloženě špatný (jako třeba mBank) a výběr v zahraničí za 9 Kč.http://www.mesec.cz/aktuality/novi-klienti-equa-muzou-ziskat-475-kc/
patriknapr Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 A když už na to přišla řeč, kde nejlíp nakoupit zlato? Jelikož v tomhle obchodě dělám, tak podle mě nejlépe koupené zlato je třeba v různých bazarech či zastavárnách kde to není přepálené. Kde koupíš třeba gram 585 za 650,- ve šperku. To že ho pak prodáš z minimálni nebo žádnou ztrátou je dá se říct zaručeno.
Patrik Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 mam kartu na bezkontaktni platby a este sem nepotkal v cesku terminal, kterej by to umel.. (nebo sem slepej..)Nevím, jak v jiných částech ČR, ale v Praze jsou bezkontaktní terminály celkem rozšířeny. Z řetězců Interspar, LIDL, Albert, Globus (jen na pokladnách s 1 ciferným číslem), Kaufland, Billa.
Patrik Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 .Jasně, problém to není, spíš jestli vůbec kvůli 475 korunám manipulovat s desítkou...Ano, také mi ta podmínka vadí a byl to důvod, proč jsem účet (byl jsem jeden z "early adopters") zrušil. Původně jsem měl kartu určenou na výběry malých částek v zahraničí, nicméně nakonec jsem vybíral vždy dost na to, aby se mi to vyplatilo Axou. Ale nyní, když Axa končí, tak své rozhodnutí přehodnocuji.První tři měsíce není nutné podmínky dodržovat, účet je vždy veden zdarma.Po těch třech měsících stačí splnit jednu ze dvou podmínek - buď obrat na účtu 10000 Kč za měsíc (jak bylo napsáno, jde vyrobit i uměle přeposíláním peněz z a na vlastní účet u jiné banky), nebo mít celkový objem prostředků u banky 100 000 Kč (počítá se do toho i spořák a termínované vklady)
tmoris Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 diky za info, toz ja to teda zrusim..
Patrik Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 straspol může bejt rád, že ještě u kasy nepotkal Patrika při nákupu papriky za 3,90 placenym kartou Nebo 4,40 v Penny marketu za 2 x droždí (pravda, tady jsem nějak nebyl ve své kůži a zaváhal jsem, měl jsem platit hotově a ušetřil bych 10 % V Intersparu už nevím, co jsem kupoval. Je fakt, že co se rozšířily ty bezkontaktní terminály tak je placení kartou rychlejší než hotovostí. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník Kamil Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 ... měl jsem platit hotově a ušetřil bych 10 % ???
Viktor Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 Nákup za 4,50 jsem udělal naposled ve druhý třídě - 2 x vitacit a eskymo, je to něco přes štyrycet roků. Platil jsem hotově.
lolohh Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 (upraveno) ???Když platíš 4,40 Kč hotově, tak platíš 4 Kč. Rozdíl 40 haléřů, což je úspora cca 10%. Upraveno 28. května 2013 uživatelem lolohh
Návštěvník Kamil Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 A jo, nejak mi nedoslo, ze na desetniky si uz nehrajeme. Jsem blb.
sery.vlk Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 Patriku, mam u AXA takovy ten ucet co dobre prepocitava platby zahranicni menou, mas nejake info, jestli to bude nejak uchovano pri prechodu k UCB? Jinak bych ten ucet asi zrusil.. Pripadne cim ho nahradit? Pouzivam to vyhradne jako kartu do Paypalu.. U každé debetní karty UCB si můžeš nastavit "split billing": korunové transakce proti korunovému účtu, cizoměnové proti (jednomu) cizoměnovému účtu, např. USD. V kombinaci s nadotováním příslušného devizového účtu v dobách příhodného kurzu to je myslím taky slušné řešení. - Cizí měny se ale nesmí míchat, na tom banka zase vydělá na křížovém směnném kurzu, stejně jako by vydělala na "devizy - prodej", kdyby se zúčtovalo proti koruně...
bandicoot Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 Když platíš 4,40 Kč hotově, tak platíš 4 Kč. Rozdíl 40 haléřů, což je úspora cca 10%.Teoreticky by 5% mělo jít uspořit na celým nákupu, pokud ho budu platit hotově po jednotlivých položkách (a za předpokladu, že půlka věcí má halíře pod padíka), to u týdenního nákupu za 3 litry už je docela dobrý.V pátek v Bille jdu do toho.
Patrik Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 (upraveno) U každé debetní karty UCB si můžeš nastavit "split billing": korunové transakce proti korunovému účtu, cizoměnové proti (jednomu) cizoměnovému účtu, např. USD. V kombinaci s nadotováním příslušného devizového účtu v dobách příhodného kurzu to je myslím taky slušné řešení. - Cizí měny se ale nesmí míchat, na tom banka zase vydělá na křížovém směnném kurzu, stejně jako by vydělala na "devizy - prodej", kdyby se zúčtovalo proti koruně... Tohle umí i Equa (ale asi jen u EUR ) a Rajfka. U Air Bank jde vydat zvlášť kartu k EUR a USD účtu a u FIO k EUR účtu. Problém je, že potřebuješ ty peníze na účet nějak dostat a vklad valut, pokud je vůbec možný ( u Equa není) je obvykle docela drahý, stejně jako příchozí cizoměnové bezhotovostní transakce (dobré je, pokud má tvoje devizovka účet u stejné banky, pak může být převod v rámci banky levnější, nebo i bezplatný). Některé banky si vezmou i další poplatky, např. za vedení dalšího (cizoměnového) účtu, atd.Ve výsledku většinou neušetříš, pokud nemáš zrovna extra velké obraty a nenakoupíš cizí měnu obzvláště levně (třeba přes devizovku). To už spíše můžeš vydělat (ovšem úplně stejně i prodělat) na pohybech kurzů (nakoupíš v době dobrého kurzu, utrácíš v době špatného kurzu). Upraveno 28. května 2013 uživatelem Patrik
panedge Odesláno 28. května 2013 Nahlásit Odesláno 28. května 2013 To musi bejt hroznej zivot,pocitat kazdej desetnik.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se