Přejít na obsah

Jakou mate banku?

Doporučené příspěvky

To by mě taky zajímalo, nechce se mi hledat v těch podmínkách...

Edit: Tak jestli je to tenhle bod 12.12:

"12.12 Kdy můžeme Smlouvu či jiná smluvní ujednání vypovědět? Vy a my můžeme Smlouvu či jiná smluvní ujednání vypovědět i bez uvedení důvodu. Pokud podáte výpověď Vy nám, začne výpovědní doba běžet ode dne doručení výpovědi nám a končí uplynutím 3 Pracovních dnů od jejího doručení nám, pokud ve výpovědi není uvedena delší lhůta. Během trvání výpovědní doby Vám nemusíme umožnit využívání Vašich Produktů zřízených a služeb poskytovaných na základě vypovězené Smlouvy či jiného smluvního ujednání (zejména nemusíme provádět platby a Instrukce), pokud nám to neumožňují naše technické podmínky, proto se prosím o takových omezeních včas informujte. Pokud podáme výpověď my Vám, začne výpovědní doba běžet prvního dne měsíce, který následuje po měsíci, kdy Vám výpověď doručíme, a skončí uplynutím 2 měsíců, pokud ve výpovědi není uvedena delší lhůta."

Upraveno uživatelem geometr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kromě tohoto dopisu žádná jiná komunikace neproběhla. Vyzvedl jsem si to ráno na poště, ještě jsem se v tom nešťoural, předpokládám, že to bude nějaké "bez udání důvodu".

Taky to nechápu, ING konto ani ING fondy neumožňují žádné čerpání bonusů. Mněl jsem to vyloženě jako "univerzální příjmový účet", kam mi chodila výplata a další platby, odkud jsem to vybíral. Možná v tom je ten problém - nenechával jsem tam peníze za mrzkých 0,5 % ročně, ale co přišlo, jsem vybral.

Odkaz ke komentáři

Kromě tohoto dopisu žádná jiná komunikace neproběhla. Vyzvedl jsem si to ráno na poště, ještě jsem se v tom nešťoural, předpokládám, že to bude nějaké "bez udání důvodu".

Taky to nechápu, ING konto ani ING fondy neumožňují žádné čerpání bonusů. Mněl jsem to vyloženě jako "univerzální příjmový účet", kam mi chodila výplata a další platby, odkud jsem to vybíral. Možná v tom je ten problém - nenechával jsem tam peníze za mrzkých 0,5 % ročně, ale co přišlo, jsem vybral.

No, podle toho bodu si mužou vypovědět smlouvu kdy chtěj jak chtěj, jen jsou tam ty dva měsíce. S ohledem na ty podílový fondy je to celkem drsný. Já mám třeba ING konto už taky jenom ze setrvačnosti, prachy tam nenechávám, jen jsem tam v minulosti třeba přesunul nějakej obnos, když bylo třeba na čtvrt roku lepší úročení, ale i to bylo dost mrzký. Ale představa, že tam má někdo prachy ve fondech, který se hejbou a banka si usmyslí, že se "rozhodla vypovědět smlouvu" zrovna když jsou fondy dole, hmm.... dost faul, řekl bych. Mně přijde, že ING na to pěkně sere poslední dobou.

Odkaz ke komentáři

Dneska mi známej na obědě srdnatě tvrdil, že posílání peněz přez Revolut je nevyhledatelný FÚ nebo třeba bejvalky právníkem. A že takle chlapi ukrejvaj prachy. Je to blbost, ne? Dneska nejdou ty prachy "tajně odklonit", pokud tedy člověk neodklání mld skrz dánskou banku a i tam na to pár letech přišli. Revolut nemám, používám Twisto. Pls nejde mi o etiku ale o techniku provedení. 

Odkaz ke komentáři

Dneska mi známej na obědě srdnatě tvrdil, že posílání peněz přez Revolut je nevyhledatelný FÚ nebo třeba bejvalky právníkem. A že takle chlapi ukrejvaj prachy. Je to blbost, ne? Dneska nejdou ty prachy "tajně odklonit", pokud tedy člověk neodklání mld skrz dánskou banku a i tam na to pár letech přišli. Revolut nemám, používám Twisto. Pls nejde mi o etiku ale o techniku provedení. 

No ale furt je tam musis nafutrovat, a to delas ze svyho uctu, ne?

Odkaz ke komentáři

Možná tak "Security Through Obscurity", tj. že to právníka/exekutora/úředníka nenapadne, zejména u nějakého Tondy z Horní Dolní, předpokládat, že má peníze v zahraničí. Navíc Revolut v Británii nemá ani bankovni licenci, ale licenci platební instituce (je to jako by měl člověk peníze na stravenkové kartě, nebo třeba kredity na věrnostní kartičce do kina, obchodního centra a podobně). Napadlo by někoho zkoumat všechny firmy provozující různé elektronické peněženky, mikrotransakce, věrnostní systémy,.... Dokud to bude okrajová záležitost, můžou být uživatelé celkem v pohodě, až se z toho stane masovka, tak sranda končí

Ostatně stejnou "jistotu" měli lidi, kteří podnikali přes Aukro. Stačilo, aby FÚ požádal Aukro o výpisy transakcí a už mohl vyměřovat daňové nedoplatky. 

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/ceska-ekonomika/prodavate-na-aukru-danova-finta-neprojde-rozhodl-soud/r~i:article:728667/

O jaký bonus jsi je zase chudáky odřel, Patriku?  :lol2:

No právě že skoro nic, pár doporučení na ING konto a založení fondů.

Odkaz ke komentáři

Jak může Unicredit vůbec fungovat, je mi záhadou.

Přišel mi vcelku nevinný mail, ať si aktualizuji osobní údaje, zrovna jsem měl včera cestu kolem pobočky, tak jsem si řekl, že si to vyřídím, ať to mám z krku.

Pán si ode mne vzal občanku, podíval do systému a silně znejistěl.
Co že vám to přišlo? Kdy vám to přišlo? Tady máte všechno aktualizované. Ukážu mu mail. Neví si rady, zavolá kolegyni.

Koukají do systému a - tohle si tady zaškrtl ty? Ne, to už bylo (říkal něco o "nastaveno manuálně"). Paní ke mně - jaký máte obrat na účtu - uvedl jsem výši obratu (účet vyžaduje minimální obrat 50 000 Kč pro bezplatné vedení), hm, tady máte zaškrtnuto, že máte (chápu to tak, že myslí asi moc) velké obraty. Chce vidět ten mail, co mi přišel, znova ukazuji - neví si rady, co s tím.

Ke kolegovi: tak to všechno zkontroluj, já zítra zavolám na centrálu....

Jo, Unicredit fakt drží pohromady pomocí gumičky, žvýkačky a lepicí pásky. Lituji toho, kdo ji koupí, protože se mu "sesype na hlavu".

post-412-0-80612700-1575439921_thumb.png

Odkaz ke komentáři

Přišel mi vcelku nevinný mail, ať si aktualizuji osobní údaje, zrovna jsem měl včera cestu kolem pobočky, tak jsem si řekl, že si to vyřídím, ať to mám z krku.

Pán si ode mne vzal občanku, podíval do systému a silně znejistěl.

Co že vám to přišlo? Kdy vám to přišlo? Tady máte všechno aktualizované. Ukážu mu mail. Neví si rady, zavolá kolegyni.

Koukají do systému a - tohle si tady zaškrtl ty? Ne, to už bylo (říkal něco o "nastaveno manuálně"). Paní ke mně - jaký máte obrat na účtu - uvedl jsem výši obratu (účet vyžaduje minimální obrat 50 000 Kč pro bezplatné vedení), hm, tady máte zaškrtnuto, že máte (chápu to tak, že myslí asi moc) velké obraty. Chce vidět ten mail, co mi přišel, znova ukazuji - neví si rady, co s tím.

Ke kolegovi: tak to všechno zkontroluj, já zítra zavolám na centrálu....

Jo, Unicredit fakt drží pohromady pomocí gumičky, žvýkačky a lepicí pásky. Lituji toho, kdo ji koupí, protože se mu "sesype na hlavu".

Jako tohle je realita tyhle pseudo banky, zkostnatelost nehorazna, ale bohuzel takovych bank je u nas vice..

Odkaz ke komentáři

No já tento týden navštívil ČSOB, abych si přihodil EUROvý účet ke korunovému a taky po mně chtěli aktualizaci informací k tomu původnímu v CZK, který tam již nějaký pátek mám. Jedná se o ten Premiový a taky tam mám slušné obraty. No chtěli vědět původ peněz, napsal jsem plat. Tak možná reagují na nějaké novinky co já vím. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...