Přejít na obsah

Jakou mate banku?

Doporučené příspěvky

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli tu má někdo zkušenost se zakládáním bankovního účtu mimo EU? V rámci unie předpokládám, že to asi nebude úplně problém i když mám třeba občanství jiné země, každopádně co třeba Švýcarsko?

Plánuji tam na nějakou dobu jet a lokální bankovní účet v CHF by se dost hodil, ale nevím jestli je potřeba tam mít třeba povolení k pobytu a nebo je to úplně jedno... Za každý poznatek budu rád 🙏

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I v EU to bez tzv. "ekonomického zájmu" (bydliště, práce) není u všech bank samozřejmé, mně kdysi odmítli u několika bank účet na Slovensku.

Ve Švýcarsku není problém založit účet, problém je najít účet, co bude bez podmínek zdarma.

Odkaz ke komentáři

Nevíte někdo, na základě čeho podezírá Raifka, že je někdo politicky exponovaná osoba? Řešil jsem to s infolinkou, prý mají nějaké mezibankovní seznamy. Je to podle mě blbost, u jiných bank nic takového opakovaně nechtěli potvrdit. Plus opět odkazy v mailu, nucení ke stahování a nahrávání souboru, za mě teda dost špaténka 😬

Odkaz ke komentáři

Nemáš stejné příjmení, jako nějaký europoslanec, soudce a další osoby, které se považují za politicky aktivní osoby?

Já bych se nedivil, kdyby v Raifce chtěli teď být papežtější než papež, když se dostali na sankční seznam USA.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-raiffeisen-bank-ma-problem-hrozi-ji-sankce-od-usa-40463686

Odkaz ke komentáři

nooo.... tak má svoje výhody. Třeba multiměnový účet. Když máš "debily odběratele" co platbu pošlou v blbé měně na blbý účet... tak se s nima můžeš buď hádat, že ti vznikla škoda, nebo prostě mít multiměnový účet, který moc bank u nás neumí.

Po změnách u prémiovém bankovnictví lze snadno získat kartu pro vstupy do salonků (pravda, jen dva, ale zase neomezeně v Praze do jejich vlastního salonku na Terminálu 2 (a na T1 jít z titulu prémiové MC karty, takže při letech z Prahy volné vstupy neubývají).

Pak, prý, ale nemám možnost vyzkoušet, refundují poplatky bankomatu, pokud je to bankomat skupiny Raiffeisen.

Jako hlavní univerzální banku bych ji nechtěl, ale nějaké "třešničky na dortu" se tam posbírat dají. Mně ale účet teď odmítli otevřít :D.

Odkaz ke komentáři

Trinity bank kosmeticky ještě více zvýšila úročení pro svůj "Jarní skvělý účet" na 6,31%:

https://www.trinitybank.cz/lide-sporici-ucty-jarni-skvely-ucet-631/

Jen se obávám, aby tato kosmetická změna nebyla vykoupena nějakou kličkou v podmínkách, ale to je dotaz spíše na nějaké zkušené porce typu @Patrik.

Odkaz ke komentáři

Žiadny háčik tam nevidím, teda okrem dvoch už klasických... Je to na vklad do 250k. A pre stávajúcich klientov to znamená po založení toho učtu tam peniaze "prisypať" z iného finančného ústavu. Takže ak už človek u Trinity všetky financie, ktoré chce mať na šporiacom účte má, má smolu.

Odkaz ke komentáři

Zásadní klička je v tom, že se to týká jen nových vkladů. Tj. když budeš mít na nějakém "starém" účtu u nich třeba milion, tak tuto novou sazbu dostaneš pouze na dodatečně vložené prostředky, prostě nemůžeš peníze převést ze stávajícího, hůře úročeného, účtu na lépe úročený. 
Bohužel tohle je celá filozofie Trinity a já už roky neustále vybírám účet "do mrtě" a zase zakládám akční účty, které po pár týdnech až měsících klesnou se sazbou a tak furt dokola. Pro lidi, které to baví, adrenalin, ale rozhodně to není banka "ulož a zapomeň". Třeba teď nedávno mi spadla sazba účtu ze dne na den z 6 % na 1,75 (vypršela mi doba garance sazby).

Na druhou stranu "šedá teorie, zelený strom života". Zatím fungují následující metody:
1) nejdříve "přisypat" peníze (tím jde o další vklad) a teprve pak ty z hůře úročeného účtu vybrat - tato metoda by měla být bezpečná, není to v rozporu s podmínkami

2) zatím, podtrhuji zatím, funkční. Prostě vybrat peníze na účet u jiné banky, z té to přeposlat do další a z té zpět do Trinity. Ale je to v rozporu s podmínkami, kde je uvedeno, že banka si může ten zvýšený úrok strhnout zpětně.

Aktuálně tak o trochu více fandím Partners, která navíc umí okamžité platby.

Odkaz ke komentáři

Zdar, moc sem nechodím, tak sorry, jestli jste něco podbnýho probírali 2 stránky zpět.

Potřebuju poradit tip na kreditku, využitou hlavně při cestování (auta, hotely atd).

Máme sice od Uni Credit, ale potřebuju ještě od jiný banky. A bohužel tam, kde máme "vedlejší účty", je nevydávají.

Kdysi jsem měl od Rajfky, poplatky byly nula a měl jsem inkaso z jiný banky, takže to bylo OK. Pak nějak zvedali poplatky, tak jsem to zrušil. 

Díky za tip.

edit: ted jsem mluvil s KB (resim neco jinyho) tak jsem se optal a maji problem s inkasem z jiny banky. 

Upraveno uživatelem warann
Odkaz ke komentáři

Záleží na tom, co od kreditní karty čekáš. 

Třeba pro mne je "vedení zdarma" už málo, obvykle chci něco navíc. Nejvíc "vstupy do letištních salonků, concierge a cestovní pojištění". Před pár dny jsem třeba dostal kartu od zmiňované Komerční banky.image.thumb.jpeg.e81a88b6102fc844770e7f769f8a0170.jpeg

V ceníku má sice cenu za vedení, ale k účtu TOP nabídka, který je při obratu na účtu 100 000 Kč veden zdarma, je zdarma. Kromě toho, co od kreditky chci (viz výše), tak má třeba ještě asistenční služby na silnicích (auto, ale i jízdní kolo).

Já vůbec mám karet, jak do mariáše.

image.thumb.jpeg.313f8fbda3fc0f5a5b5b52ec0174b234.jpeg

Z toho je 8 kreditních. Třeba tři karty od České spořitelny mi vrací 1 % z plateb přes internet, maximálně 350 Kč/měsíc, tj. každý měsíc od banky dostanu 1050 Kč. Ke kreditce od ČSOB mám standardní "salonky, cestovní pojištění a concierge".

Raifka je pouze "pro pokročilé" umí různé pasti a pastičky, je potřeba stále sledovat podmínky, ale lze tam vybrat zajímavé služby. Komibinací jejích debetních a kreditních karet je možné získat až 10 vstupů do letištních salonků ročně. 

Ohledně té možnosti inkasa nevím, hlavně těžko říct, jestli to umí i z jiných bank. Zrovna tahle funkce je pro mne nedůležitá, raději si splácení řídím sám.

Odkaz ke komentáři

Měl jsem velmi zvláštní hovor z "banky", paní se představila, jako z RB, říkám, že tohle není oficiální číslo RB, paní, že mám pravdu. V pozadí velké množství šumu, že má pro mě nabídku, a chce datum narození, na otázku jakou nabídku, že mi pošle odkaz do RB klíče, ale až po ověření, ale nabídku mi předem neřekne. Poděkoval jsem, že to rád vyřeším se svou bankéřkou osobně na pobočce, a právě pro to, že prý volá, aby mě tam objednal. Znovu jsem poděkoval, s tím, že hovor na mě nepůsobí důvěryhodně, a děkuji za nabídku. Tak nevím, jsem paranoidní?

Odkaz ke komentáři

před 43 minutami, Patrik napsal:

Záleží na tom, co od kreditní karty čekáš. 

Třeba pro mne je "vedení zdarma" už málo, obvykle chci něco navíc. Nejvíc "vstupy do letištních salonků, concierge a cestovní pojištění". Před pár dny jsem třeba dostal kartu od zmiňované Komerční banky.

V ceníku má sice cenu za vedení, ale k účtu TOP nabídka, který je při obratu na účtu 100 000 Kč veden zdarma, je zdarma. Kromě toho, co od kreditky chci (viz výše), tak má třeba ještě asistenční služby na silnicích (auto, ale i jízdní kolo).

Já vůbec mám karet, jak do mariáše.

Z toho je 8 kreditních. Třeba tři karty od České spořitelny mi vrací 1 % z plateb přes internet, maximálně 350 Kč/měsíc, tj. každý měsíc od banky dostanu 1050 Kč. Ke kreditce od ČSOB mám standardní "salonky, cestovní pojištění a concierge".

Raifka je pouze "pro pokročilé" umí různé pasti a pastičky, je potřeba stále sledovat podmínky, ale lze tam vybrat zajímavé služby. Komibinací jejích debetních a kreditních karet je možné získat až 10 vstupů do letištních salonků ročně. 

Ohledně té možnosti inkasa nevím, hlavně těžko říct, jestli to umí i z jiných bank. Zrovna tahle funkce je pro mne nedůležitá, raději si splácení řídím sám.

Je to asi divný, ale v podstatě nic. Bude záložní a nejspíš se nebude vůbec používat či pouze minimálně. Nicméně díky za tipy, ještě mi má volat někdo z té KB a dále ze Spořky.

Odkaz ke komentáři

Někdy mi přijde, že jsou ty banky schizofrenní. Na jednu stranu vybízejí k opatrnosti a na druhou zavolají a chtějí datum narození nebo rovnou rodné číslo k ověření - a pak stejně nabídnou nějakou blbost jako "výhodný úvěr".

Shrnuto - asi šlo o hovor z banky (možná z externího callcentra), ale o nic jsi nepřišel.

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, warann napsal:

Je to asi divný, ale v podstatě nic. Bude záložní a nejspíš se nebude vůbec používat či pouze minimálně. Nicméně díky za tipy, ještě mi má volat někdo z té KB a dále ze Spořky.

Jestli ti jde o "kartu do šuplíku", co bude zdarma, tak třeba FIO

Kreditní karta od Fio banky | Fio banka

Pokud chceš u ČS "vracecí", tak Transparentní kreditka České spořitelny: tak trochu jiný úrok - Měšec.cz (mesec.cz) K vedení zdarma je ale nutný obrat 3000 Kč. Vrací 1 % z internetových plateb (funguje i dobíjení předplacených karet) a z plateb v zahraničí (tam to 1 % krutě zaplatíš na kurzu).

Pak je možné získat karty k Erste Premier jak v debetní, tak v kreditní formě (v ceně balíčku, který je při plnění podmínek zdarma).

Ta Komerčka, co jsem teď dotal, je tato: Prémiová karta World Elite | Kreditní karta | Komerční banka (kb.cz)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...