Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jsi si Patriku jíst, že je částka, která se nemusí uvádět do daní omezena na 20 000 Kč, nezvedali to v posledních letech?

Odesláno

na Finexpertu se mluví o této částce. Pozor, jde o "ostatní příjmy" , pokud už někdo jiné příjmy má, které daní, ale nepodává daňové přiznání - to je případ běžného zaměstnance. 

Něco jiného je situace, kdy člověk nemá žádné jiné příjmy, například je v důchodu, tam je to, tuším, 50 tisíc, ale nejsem si jist.

Odesláno

V roce 2023 se navysovaly limity, odkdy se musi podavat danove priznani za fyzickou osobu..

Pokud jsou vsechny vase prijmy nizzsi jak 50 000 kc, tak se nemusi podavat...

Pokud jste zamestananci a mate dalsi prijmy z pronajmu nebo dividend (zahranicnich), pak je limit 20 000 Kc, do ktereho nemusite davat priznani (staci vyuctovani u zamestnavatele).

Pak je jeste dalsi limit pro prilezitostne (nahodile) prijmy, ktere se nedani taktez do 50 000 kc.

https://forbes.cz/danove-priznani-za-rok-2024-jak-na-to-a-co-se-letos-zmenilo/

• Like 1
Odesláno

Českej právní řád je na to zkrátka specifický... pokud to obě strany podepisou a není to v rozporu s dobrými mravy (což se samo o sobě hůř definuje) tak zkrátka často "není problém"

Odesláno

Bohužel jsme se dostali do fáze, kdy většina lidí chce privatizovat své výnosy, ale socializovat své ztráty. Tj. se klade maximální akcentace na svobodu rozhodnutí, ale pokud toto rozhodnutí má negativní výsledek, už natahují ruku, aby jim byly ztráty kompenzovány. 

Zejména u krátkodobých půjček drobných částek mi nepřijde sazba v tisících RPSN problém. Prostě teď hned potřebuju tisícovku, po výplatě vrátím dvě. Někomu to může poměrně dost pomoci a zabránit od výrazně větší ztráty.  Na druhou stranu lidi nečtou, co podepisují.

Já bych jako win-win řešení viděl, že úroky nad (třeba dvojnásobek diskontní sazby ČNB) budou nevymahatelné. Ovšem v úvěrových registrech zůstane záznam o nesplaceném úvěru. Výsledkem je, že takového člověka to nezničí, zároveď mu už ale nikdo (rozumný) nepůjčí. 

Odesláno (upraveno)
  V 21. 3. 2025 v 18:30, Patrik napsal:

Prostě teď hned potřebuju tisícovku, po výplatě vrátím dvě.

Rozšířit  

Jako bych si vybavil co tu kdysi napsal Zmizík ...vod tý doby co si chudý lidi můžou půjčovat peníze je svět v prdeli

Milisi ty seš vědma vole :D

Upraveno uživatelem YPO
  • Haha 1
Odesláno (upraveno)

Ahoj,
v cervenci me ceka refixace hypoteky, ktera je aktualne u unicredit. Je to asi to asi ta nejhorsi banka pod sluncem, ale ucet tam pouzivam jen na splaceni hypoteky.

Nekdo nejaky typ, kam jit s hypo, kde maji dobre akce?

Celkem se mi libi offsetova hypoteka / zapocteni uspor (RB, Fio, AirBank) a take bych uvital doplaceni hypoteky bez/s minimalnim poplatkem.
Nejake zkusenosti?

Diky!

Upraveno uživatelem Qwuiddo
  • po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Mágové, neužíváte někdo nové bankovnictví KB+ Premium?

Aplikace mne tlačí, abych si převedl stávající KB premiové bankovnictví na KB+ Exclusive s Premium. Když jsem se tím proklikal, ve finále zjišťuji, že  za vedení účtu Exclusive s Premium je cana nějakých 1450/měsíčně, doposud  je to jenom 500,-.  Při splnění jedné z podmínek pro Premium to vypadá, že by mělo být vše, vč. vedení účtu zdarama.

Není v tom ještě nějaké ale?

Upraveno uživatelem p3k
Odesláno

No vidíš a já se snažil přemluvit moji bankéřku, aby mě převedla a prý musím čekat  :(. Zásadní výhoda je lepší cestovní pojištění s limitem 100 milionů (místo současných deseti), na podzim budu potřebovat (podmínka lodní společnosti mít pojištění na 2 miliony liber).

I zde stačí obrat na účtu, takže mi je jedno, kolik je "normální" cena.

Odesláno (upraveno)

takže směle přestupuji..

díky za ujištění

Upraveno uživatelem p3k

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...