Beet Odesláno 1. dubna Nahlásit Odesláno 1. dubna A ještě jsou tak šikovní (čti mají "pořádek" v systémech), že mi za březen dali vratku 800Kč. Vyložil jsem si to tak, že mi dali pošesté!!! (max. bylo 5) vratku 300Kč z původní akce, plus těch 500Kč jak píše @Patrik.
Patrik Odesláno 1. dubna Nahlásit Odesláno 1. dubna jo, mají v tom trochu nepořádek, ale zase mi dali omluvnou 500 Kč kartičku do Lidlu, když nešla karta aktivovat
Patrik Odesláno 9. dubna Nahlásit Odesláno 9. dubna Neomezené vstupy do salonků Mastercard končí. Pražský salonek má nově provozovat Česká spořitelna v rámci služby Erste Premier. Rozšíří tak nabídku pro klienty svého prémiového bankovnictví – dosud provozuje salonek Erste Premier na Terminálu 2 (lety v rámci schengenského prostoru), nově ho bude mít i na Terminálu 1.
xbraj19 Odesláno 9. dubna Nahlásit Odesláno 9. dubna před 1 hodinou, Patrik napsal: Neomezené vstupy do salonků Mastercard končí. Pražský salonek má nově provozovat Česká spořitelna v rámci služby Erste Premier. Rozšíří tak nabídku pro klienty svého prémiového bankovnictví – dosud provozuje salonek Erste Premier na Terminálu 2 (lety v rámci schengenského prostoru), nově ho bude mít i na Terminálu 1. Česká spořitelna nic neprovozuje. Zaplatili si pouze co-brand. Salonky provozuje Letiště Praha,a.s.
Patrik Odesláno 9. dubna Nahlásit Odesláno 9. dubna tak to máš to samé, jako když lidi kritizovali na začátku, když začala vysílat TV NOVA, že na konci pořadů bylo "vyrobila TV NOVA". Prostě si zaplatili někoho, kdo to pro ně provozuje :). Jako klientovi mi to je fuk, alespoň teď budu mít volný vstup na oba terminály a přednost před klienty s Lounge Key
MaS Odesláno 10. dubna Nahlásit Odesláno 10. dubna Zdravím, dovolím si zde požádat o radu kovanější. Pořídili jsme si v Polsku malý apartmánek s tím, že se nám o něj bude zatím starat extra firma, co obhospodařuje komplex. Zjednoduším - my budeme měsíčně platit internet, zálohy (a pak vyúčtování) voda/energie a podobné srandy, a naopak od nich budeme dostávat poměrnou část tržeb z ubytování. Řešíme bankovní účet v polské měně - dá se samozřejmě založit přímo někde v Polsku čistě polský účet (mBank apod), ale jde to i zde v ČR, kde by člověk měl účet v PLN bez nějakých převodových poplatků? Nárazové "polské" převody jsem řešil přes Wise nebo přes běžný CZK účet (a s poplatkem), ale tohle bude klasický účet s platbami, trvalými příkazy atd v PLN. Tuším, že to některé české banky nabízí, ale má někdo tip či zkušenosti (spolehlivost, bez či mini poplatky atd) pro takový případ a objem plateb? Díky ...
Patrik Odesláno 10. dubna Nahlásit Odesláno 10. dubna (upraveno) Platby v PLN bubou vždy v režimu "ostatní zahraniční platby", takže pokud půjde mimo Polsko, bude to vždy zatíženo poplatkem. Já na platby v PLN používám devizovku Fortissimo (devizy.cz), která je česko-polská (majitel je Tadeusz Farny, otec zpěvačky Ewy Farne ), takže jsou převody i malých částek zdarma (devizovka má totiž kurzy i v Polsku i v Česku, takže PLN se posílají na polské účty a CZK na české účty). Kurzy má lepší, než banka, ale některé devizovky ji překonávají, ale zase se odlišuje dle výše platby a já vždy platil drobné částky. Jsou následující řešení: 1) založit si účet v Polsku, kamarád má u ING bank. Případné vyrobnání pak řešit přes devizovku 2) dohodnout si s tou firmou, že vám povede nějaký virtuální účet, kde si strhne z vybraného nájemného příslušné poplatky a zbytek a) pošle vám v eurech jako SEPA (tj. zdarma) na váš eurový účet (tady je otázkou kurz, jak ho určíte, jestli podle kurzovního lístku nějaké banky, nebo jako odchylku od kurzu ECB,...) b) pošle vám zbylé PLN právě do Fortissima, které je smění na CZK a pošle vám na účet. Pozor, velká nevýhoda devizovek, nemají individuální účty, ale sběrné pro všechny klienty, platba tak musí obsahovat nějaký identifikátor (variabilní symbol,...), aby bylo jasné, kterému klientovi patří. A to je tlak na spolehlivost partnera. Upraveno 10. dubna uživatelem Patrik 1
AlfGS Odesláno 10. dubna Nahlásit Odesláno 10. dubna před 3 hodinami, kingartut napsal: Taky to teď řeším a upřímně, ty skoky z původních sazeb jsou docela nepříjemný. 1,79 % už dneska člověk skoro neuvidí, takže 4,39 % mi na dnešní poměry nepřijde úplně mimo, ale asi bych ještě zkusil zatlačit nebo aspoň porovnat s jinými bankami, ať máš nějaký argument. Ten mimořádný vklad 100k + zkrácení na 5 let dává podle mě smysl, pokud to utáhneš — dost tím ušetříš na úrocích. Já si to třeba počítal orientačně přes různé kalkulačky, kde mají celkem přehledně vysvětlené, jak podobné změny ovlivní celkové přeplacení. Pomohlo mi to trochu líp pochopit, kde má smysl tlačit na banku a kde už ne. Nakonec jsem vyhandloval urokovku 4,19% s fixem na 3 roky + kilo jednorazovy vklad. Ale jelikoz mi splatka nově dělá nad 5tis / měs musím jim jeste dolozit vysi prijmu a naklady. Ale za to handrkovani to asi stalo.Zas bude na 3 roky klid
nazdarhodiny Odesláno 10. dubna Nahlásit Odesláno 10. dubna před 9 hodinami, MaS napsal: Zdravím, dovolím si zde požádat o radu kovanější. Pořídili jsme si v Polsku malý apartmánek s tím, že se nám o něj bude zatím starat extra firma, co obhospodařuje komplex. Zjednoduším - my budeme měsíčně platit internet, zálohy (a pak vyúčtování) voda/energie a podobné srandy, a naopak od nich budeme dostávat poměrnou část tržeb z ubytování. Řešíme bankovní účet v polské měně - dá se samozřejmě založit přímo někde v Polsku čistě polský účet (mBank apod), ale jde to i zde v ČR, kde by člověk měl účet v PLN bez nějakých převodových poplatků? Nárazové "polské" převody jsem řešil přes Wise nebo přes běžný CZK účet (a s poplatkem), ale tohle bude klasický účet s platbami, trvalými příkazy atd v PLN. Tuším, že to některé české banky nabízí, ale má někdo tip či zkušenosti (spolehlivost, bez či mini poplatky atd) pro takový případ a objem plateb? Díky ... ja na zahranicni platby a prevody pouzivam Revolut. Zlote tam nejsou problem. Vymena jde provest nastavenim “limitu”, jako vymen zloty za CZK pokud je kurz vyssi nez … Trosku omezeni je ze vymeny jdou zcela bez poplatku jen do 25k/m, ale kdyz jsem potreboval vic, tak poplatek nebyl ustreleny. U prevodu z a na Revolut ucet jsem nezaznamenal problem. Dokonce se mi u jednoho obchodu podarilo poslat Colomy na ucet CostaRicke banky Revolut ma registraci v EU a plati pojisteni vkladu do 100kEUR. Navic nemaji aktivni obchody a tudiz maji (na rozdil od jinych bank) dobrou likviditni pozici 1 1
Patrik Odesláno 11. dubna Nahlásit Odesláno 11. dubna (upraveno) Revolut má jeden (no, on jich má řádově víc, ale pro tento případ je důležitý jeden) zásadní problém. Nemá polský IBAN, má litevský. Tj. pro odesilatale z Polska půjde o zahraniční platbu s příslušnými poplatky, cestou si může něco zkrouhnout i korespondenční banka. Tj. odesilatel by musel zaplatit poplatek za odeslání platby ve zlotých do Litvy a na účet by nemusela přijít ani celá částka. Příchozí platba z Revolutu na bankovní účet má být teoreticky zdarma, ale protože Revolut používá různé zprostředkovatele (např. Vintesse), občas se stane, že to přijde jako zahraniční platba a banka za příchozí zahraniční platbu naúčtuje poplatek dle ceníku. Ano, jde to reklamovat, ale to děláte, když to jde na váš účet, ale řešit to přes další osobu fakt nechcete. Stejně tak platba z Revolutu v PLN na účet v Polsku je zatížena poplatkem pro odesilatele (majitele Revolut účtu) Další věcí je, že Revolut bych opravdu nedoporučil pro podnikatelskou činnost, má dost zprasené AML, takže se může stát, že z ničeho nic zablokuje celý účet a bude chtít všemožné doklady (včetně takových, které v českém prostření ani neexistují) pro jeho odblokování. Já s nimi měl jednou drobný problém a celý den mi trvalo, než jsem se přes aplikaci vymanil z AI a dostal jsem se na živého operátora, který to začal řešit. Co ještě může jakž-takž fungovat, je platba v rámci Revolutu. Tj. z jednoho Revolut účtu na druhý Revolut účet. Tam by to ale vyžadovalo, aby obě strany Revolut účet měly. Tam už jsou pak překážky, jak ty peníze z Revolutu dostat ven (pokud budete pro Revolut čistě ztrátový klient, tj. jen přijmete platbu a okamžitě peníze převodem vyjmete ven, aniž byste společnosti dali nějak vydělat, třeba směnou nebo platbou kartou, tak je tu šance, že vám Revolut účet vypoví) a onen měsíční limit pro směnu. Za mne pro podnikání jednoznačně účet v PLN v Polsku (a ten pak vyrovnávat přes devizovku), nebo se dohodnout na platbách v EUR. Upraveno 11. dubna uživatelem Patrik 1 3
Josef01 Odesláno 11. dubna Nahlásit Odesláno 11. dubna před 10 hodinami, Patrik napsal: Revolut má jeden (no, on jich má řádově víc, ale pro tento případ je důležitý jeden) zásadní problém. Nemá polský IBAN, má litevský. Tj. pro odesilatale z Polska půjde o zahraniční platbu s příslušnými poplatky, cestou si může něco zkrouhnout i korespondenční banka. Tam nefunguje SEPA, která má minimální poplatky?
sam.svi Odesláno 11. dubna Nahlásit Odesláno 11. dubna Ahoj, mám dotaz k exkluzivnímu účtu u RB, konkrétně ke zlatým debitkám a cestovnímu pojištění. U MC i Visa debetní karty Gold vidím že je k nim nabízené to samé pojištění jako doplňková služba a je to od toho samého poskytovatele. Pokud mám ty karty obě, znamená to že mám to cestovko 2x anebo se to počítá jen jako jedno? Pokud se najde někdo kdo také využívá, budu rád za info
Patrik Odesláno 11. dubna Nahlásit Odesláno 11. dubna (upraveno) Před hodinou, Josef01 napsal: Tam nefunguje SEPA, která má minimální poplatky? funguje, ale podmínkou pro SEPA platbu je, že je v eurech (to je to -E- v názvu), kdežto tady půjde o platby v PLN. Takže SEPA platbu lze poslat do jakékoliv banky,která je do systému zapojena, jsou to všechny v EU a některé další země, ale musí být v eurech. Proto jsem psal, že jedním z řešení je dohodnout se s polským zprotředkovatelem na platbě v eurech (tam to ale visí na dohodě na kurzu, určitě na tom nebude chtít tratit). před 11 minutami, sam.svi napsal: Ahoj, mám dotaz k exkluzivnímu účtu u RB, konkrétně ke zlatým debitkám a cestovnímu pojištění. U MC i Visa debetní karty Gold vidím že je k nim nabízené to samé pojištění jako doplňková služba a je to od toho samého poskytovatele. Pokud mám ty karty obě, znamená to že mám to cestovko 2x anebo se to počítá jen jako jedno? Pokud se najde někdo kdo také využívá, budu rád za info čistě teoreticky ano, reálně bych na to nechtěl spoléhat. Raději mám cestovko u KB a ČSOB kde je n 100 000 000 Kč. Upraveno 11. dubna uživatelem Patrik 1 1
Mareka01 Odesláno 11. dubna Nahlásit Odesláno 11. dubna Ahoj, mám dotaz k exkluzivnímu účtu u RB, konkrétně ke zlatým debitkám a cestovnímu pojištění......Pokud mám ty karty obě, znamená to že mám to cestovko 2x anebo se to počítá jen jako jedno? Pokud se najde někdo kdo také využívá, budu rád za info Vloni jsem poslal RB dotaz ke zlatým kartám:Mám ke svému účtu dvě karty - VISA a MasterCard, obě debetní v GOLD verzi a mám k nim následující dotaz:Pokud je stanoven limit pojištění (např pro cestovní pojištění) vztahuje se na jednu kartu, na osobu, nebo se sčítá limit obou karet?Odpověď banky:Limit je ukaždé karty stanoven zvlášť s tím, že pojistné částky nebo limity pojistného plnění u cestovního pojištění se vztahují samostatně kekaždé osobě, která je pojištěna, a k jednotlivé pojistné události. 1
Josef01 Odesláno 11. dubna Nahlásit Odesláno 11. dubna před 1 hodinou, Patrik napsal: funguje, ale podmínkou pro SEPA platbu je, že je v eurech (to je to -E- v názvu), kdežto tady půjde o platby v PLN. Takže SEPA platbu lze poslat do jakékoliv banky,která je do systému zapojena, jsou to všechny v EU a některé další země, ale musí být v eurech. Proto jsem psal, že jedním z řešení je dohodnout se s polským zprotředkovatelem na platbě v eurech (tam to ale visí na dohodě na kurzu, určitě na tom nebude chtít tratit). Ta platba v Eur je jasná, nájemce zaplatí dle dohody xxx PLN na účet Revolut, banka to převede na EUR a pošle. Pořád v tom nevidím zádrhel, tedy pokud majitel účtu Revolut nechce PLN na další platební operace apod. Samozřejmě kurzový rozdíl tam bude, ale jestli chce pronajímatel PLN, tak si musí udělat účet v Polsku a k němu udělat kartu. 1
Patrik Odesláno 11. dubna Nahlásit Odesláno 11. dubna Nemůže poslat xxx PLN na účet Revolut, protože to by byla "ostatní zahraniční platba" za příslušné poplatky na obou stranách. Tak pokud bude platba v eurech, není nutné využívat Revolut a může si to poslat na libovolný eurový účet u české banky. Celé to stojí a padá na tom, jakým kurzem to bude zprostředkovatel konvertovat z PLN do EUR, pokud kurzem polské banky (ze které to bude počítat), tal lze počítat se ztrátou asi 3,5 %. A další kurzovou ztrátu lze čekávat při směně z EUR na CZK.
Patrik Odesláno 11. dubna Nahlásit Odesláno 11. dubna Za mne je rozhodně nejlepší udělat si PLN účet v Polsku a tam řešit všechny příjmy a výdaje v PLN. Následně případné přebytky (nájemné mínus náklady) převádět do ČR přes nějakou devizovku s účtem v Polsku (určitě to umí Fortissimo, možná i Akcenta) nebo dohodnout nějakou dealingovou smlouvu s Polskou bankou a neměnit dle aktuálního kurzovního lístku, ale za nějakých smluvních podmínek. 1
Josef01 Odesláno 11. dubna Nahlásit Odesláno 11. dubna @Patrik přesně tak jsem to myslel cituji "tak si musí udělat účet v Polsku a k němu udělat kartu." 1
Maro Odesláno 12. dubna Nahlásit Odesláno 12. dubna Když už jsme u toho pojištění u RB, netušíte prosím někdo, jestli se vztahuje na členy rodiny i v případě, že s nimi necestuju?
Patrik Odesláno 12. dubna Nahlásit Odesláno 12. dubna Podle toho, co je v rámcové smlouvě, tak nikoliv. Pojištěn je jednotlivý klient Raiffeisenbank, držitel karty (i) Debit MasterCard Gold, (ii) Business GOLD VISA – služební, (iii) Business GOLD VISA, (iv) Visa Gold, (v) EQUA Debit MasterCard GOLD a (vi) EQUA Visa GOLD a jeho spolucestující rodinní příslušníci (i) manžel/ka, rodiče, sourozenci, děti nebo vnoučata pojištěného, (ii) registrovaný/á partner/ka či druh/ družka pojištěného žijící s pojištěným ve společné domácnosti a (iii) děti nebo vnoučata manžela/ky pojištěného či osoby podle bodu (ii) výše a jejich děti a vnoučata, vždy pokud daná osoba má trvalý pobyt na území téhož státu jako pojištěný a nemá pobyt v místě cesty. V případě dětí a vnoučat se jedná jak o vlastní, tak i o osvojené nebo svěřené do pěstounské péče ne starší 26. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se